IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Голяма сте ми детска градина.
    Много са ти навити бре Селенче.
    Last edited by pa4anga; 17.06.2025, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Даде напразни надежди на човека и сега страда.
      Затова и аз не искам да ти давам напразни надежди, за да не страдаш много по мен.Знам че искаш да си ми ханъма, ама засега това ще е само в мечтите ти.
      ...остава неясно, дали се шегуваш, или нарочно приказваш глупости.

Коментар

Даде напразни надежди на човека и сега страда.
        Затова и аз не искам да ти давам напразни надежди, за да не страдаш много по мен.Знам че искаш да си ми ханъма, ама засега това ще е само в мечтите ти.
        Last edited by mirodes; 17.06.2025, 06:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

че няма да му дадеш

Коментар

Ти какво му каза, че го разсърди?
            че няма да му дадеш
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

защото ботчо се разсърди
              Ти какво му каза, че го разсърди?

Коментар

гледам Ратко се е самоцензурирал
                защото ботчо се разсърди
                препоръка е

Коментар

Кой беше ти,та да ти давам отчет?
                  Че кой да съм? Някой, дето вижда, как се справяш: С манипулацията - да, с науката и с техниката - не. От двадесет и седем делено на две - толкова.
                  Last edited by Pyramid; 16.06.2025, 21:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes

... И то с телескоп, чийто обектив е отстрани, а не е насочен напред.
                    Пак се изказваш за неща,от които си нямаш понятие
                    Не искам да влизам в пререкания с вас.

Принципно положение при телескопа е, че - колкото по-голяма е първата леща (обективът) - толкова повече светлина се събира и се наблюдават по-отдалечени обекти. Това е известно на всеки.

Обаче! Тъй като увеличението на размерите на образа зависи от отношението на фокусното разстояние на обектива и - отделно - на окуляра - както описваш "обектив - отстрани" - означава, че Матеев НЕ ти е изпратил измислен телескоп. Техниката е ОК и постепенно ще й свикнеш. ГалИ я със страстен поглед, за да те разбере какво искаш да ти даде!

... окулярът е "лупата", в чието фокусно разстояние трябва по условие да попадне образът, който е създаден от обектива, ИМЕННО ЗАТОВА е тая конструкция ("обектив - отстрани"), след което светлината ще попадне в твоята зеница, превърната в успореден сноп светлина.

Споко, де - ще свикнеш! Не може за две седмици да станеш физик-астроном, но нещата са в рамките на човешките възможности.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

По моя о формация, телескопите СА ПРОЕКТИРАНИ да гледат основно нагоре, а (за снимането) се иска малко.повече познания и умения които обаче, не е китайско писмо да ги научи човек. Вече не броя седмиците но, се очакваше все нещо да си усвоил. От друга страна, какво да искаме от тринадесет и половина? Там и 2 години, я стигнат, я-не.
                      Кой беше ти,та да ти давам отчет?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes

Малоумнико-наясно ли си как се фокусира малка точка високо в черното небе без никакви ориентири. И то с телескоп, чийто обектив е отстрани, а не е насочен напред.
                        Пак се изказваш за неща,от които си нямаш понятие
                        Матеев ти го описа преди 3÷4 страници. Питай го пак и пак и пак, и отново и дано вденеш.

Коментар

Обясних ти,че нито мога да ги наблюдавам добре, щото са нависоко, нито пък да ги снимам,щото снимането е доста трудно .Който има интерес лично да дойде и ще му покажа НЛО-та.Саво да не е в облачно време.
                          По моя информация, телескопите СА ПРОЕКТИРАНИ да гледат основно нагоре, а (за снимането) се иска малко.повече познания и умения които обаче, не е китайско писмо да ги научи човек. Вече не броя седмиците но, се очакваше все нещо да си усвоил. От друга страна, какво да искаме от тринадесет и половина? Там и 2 години, я стигнат, я-не.
                          Last edited by Pyramid; 16.06.2025, 20:05.

Коментар

Ще те подлагам на най-големите унижения и ще ме молиш за още.Но няма да ги получиш, щото съм добро момче и не мога дълго време да се правя на лош.Виж ако беше баща ми,там няма лабаво, натурално му е да е лош.
                            Това аз не съм си го из измислил. ТИ го написа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

По това време на денонощието, фокусът е страшен проблем ....

гледам Ратко се е самоцензурирал

Коментар

Еба ти драмите. Ти сега кога ще ни зарадваш със снимки от телескопа - поне някоя звезда или поне на някоя булка фустата, бе Мире???

Скучаем си тука на лаф моабет у форумното ганкино кафене ама па ти ептен се измързеливи.
                                По това време на денонощието, фокусът е страшен проблем ....

Коментар

Working...
                                X