Първоначално изпратено от Selena2024
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Даде напразни надежди на човека и сега страда.
Затова и аз не искам да ти давам напразни надежди, за да не страдаш много по мен.Знам че искаш да си ми ханъма, ама засега това ще е само в мечтите ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Голяма сте ми детска градина.
Затова и аз не искам да ти давам напразни надежди, за да не страдаш много по мен.Знам че искаш да си ми ханъма, ама засега това ще е само в мечтите ти.Last edited by mirodes; 17.06.2025, 06:52.
- 1 like
Коментар
-
Ти какво му каза, че го разсърди?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
защото ботчо се разсърди
- 1 like
Коментар
-
гледам Ратко се е самоцензуриралпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Кой беше ти,та да ти давам отчет?Last edited by Pyramid; 16.06.2025, 21:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes
... И то с телескоп, чийто обектив е отстрани, а не е насочен напред.
Пак се изказваш за неща,от които си нямаш понятие
Принципно положение при телескопа е, че - колкото по-голяма е първата леща (обективът) - толкова повече светлина се събира и се наблюдават по-отдалечени обекти. Това е известно на всеки.
Обаче! Тъй като увеличението на размерите на образа зависи от отношението на фокусното разстояние на обектива и - отделно - на окуляра - както описваш "обектив - отстрани" - означава, че Матеев НЕ ти е изпратил измислен телескоп. Техниката е ОК и постепенно ще й свикнеш. ГалИ я със страстен поглед, за да те разбере какво искаш да ти даде!
... окулярът е "лупата", в чието фокусно разстояние трябва по условие да попадне образът, който е създаден от обектива, ИМЕННО ЗАТОВА е тая конструкция ("обектив - отстрани"), след което светлината ще попадне в твоята зеница, превърната в успореден сноп светлина.
Споко, де - ще свикнеш! Не може за две седмици да станеш физик-астроном, но нещата са в рамките на човешките възможности.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
По моя о формация, телескопите СА ПРОЕКТИРАНИ да гледат основно нагоре, а (за снимането) се иска малко.повече познания и умения които обаче, не е китайско писмо да ги научи човек. Вече не броя седмиците но, се очакваше все нещо да си усвоил. От друга страна, какво да искаме от тринадесет и половина? Там и 2 години, я стигнат, я-не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes
Малоумнико-наясно ли си как се фокусира малка точка високо в черното небе без никакви ориентири. И то с телескоп, чийто обектив е отстрани, а не е насочен напред.
Пак се изказваш за неща,от които си нямаш понятие
Коментар
-
Обясних ти,че нито мога да ги наблюдавам добре, щото са нависоко, нито пък да ги снимам,щото снимането е доста трудно .Който има интерес лично да дойде и ще му покажа НЛО-та.Саво да не е в облачно време.Last edited by Pyramid; 16.06.2025, 20:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеЩе те подлагам на най-големите унижения и ще ме молиш за още.Но няма да ги получиш, щото съм добро момче и не мога дълго време да се правя на лош.Виж ако беше баща ми,там няма лабаво, натурално му е да е лош.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
По това време на денонощието, фокусът е страшен проблем ....
гледам Ратко се е самоцензурирал
Коментар
-
Еба ти драмите. Ти сега кога ще ни зарадваш със снимки от телескопа - поне някоя звезда или поне на някоя булка фустата, бе Мире???
Скучаем си тука на лаф моабет у форумното ганкино кафене ама па ти ептен се измързеливи.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар