IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

В името на какво се правят "жертви"? В името на "общото бъдеще"? Визията липсва. Кой е гарант за "общото бъдеще"? Хора, от вида "Евго"? Опссс. Мерси.
    Всеки прави "жертвите" (си) по неразбираем за много от околните начини, а и не е необходим "отчет" за това.
    Конформизмът сега е повсеместен. Малко са сега хората като Джордано Бруно, които биха умрели на кладата заради идеите си.И в наши дни изобщо не става въпрос някой да го убият, а просто ще бъде неизвергнат от научните среди.Един от малкото е ученият,открил ДНК Джеймс Уотсън. ,който бе лишен от наградите си и неизвергнат ,защото каза,че белите били по-умни от черните и мъжете от жените.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      ...

Науката изисквала жертви. Уж де, ама защо сега почти никой ги не прави...
      В името на какво се правят "жертви"? В името на "общото бъдеще"? Визията липсва. Кой е гарант за "общото бъдеще"? Хора, от вида "Евго"? Опссс. Мерси.
      Всеки прави "жертвите" (си) по неразбираем за много от околните начини, а и не е необходим "отчет" за това.

Коментар

Е той е живял преди 600г. Със 100% сигурност не се знае дори, кой е. Тъмни векове за шибания остров и очевидно е бил, като фар в онова време. Над 100 000 думи. Убийствен речник. У нас максимумът е на Вазов - 60000. И извън идиотската статистика, Слухове и легенди има и за Орфей как се въвел у царството на мъртвите, за да спаси Евридика. А всъщност костите им се търкалят някъде, къде ли, из земите наши....
        Не материята е важна за Шекспир, а духът. А и можем ли, ние да извадим гредата от своето си око, преди да сочим сламката у окото на другия ... Авторът е вселена. Волтер е бил ужасният родител, но пък първоначалник на педагогиката. Науката изисквала жертви. Уж де, ама защо сега почти никой ги не прави...
        Ако разделим автор от творчество - творецът Шекспир е велик, спор няма. Конкурира му един Калдерон де ла Барка, не толкова познат, но също уникален. Велика епоха е била онази. Виждали са ясно важното.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

ПрИписано. Предписват се лекарства.

Все бързаш. Ами ако го е гледала, а синът му/дъщеря му са нехаели? Има хиляди подобни случаи.

Последен подобен случай - баща вдовец и две деца, на които не им пукаше за него. Лично дойде в кантората старият испанец и ми каза: болен съм, само чистачката ме гледа. Децата ми нехаят.

Искам да ѝ завещая каквото ми позволява закона. А законът тук позволява до една трета.

Минаха 8 години. Човекът почина. Чистачката наследи заедно с лакомите алчни деца, които не го поглеждаха. Бая пари наследи и то напълно заслужено и напълно законно. Ония полудяха, ама няма накъде.

Такива случаи са ежедневие. Така че не бързай с преценките коя била “хитра”.

Обикновено наследява този, който те гледа докрай и ти затваря очите на смъртния одър.
          Няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ кой го гледа и кой не.Децата носят неговите гени, не чуждия човек. А гените са най-важни.Така че разни златотърсачки се възползват от глупостта на някои мъже.В живота е важно да създадеш поколение и да осигури възможно най-добри условия на това поколение. Не да си раздаваш богатството на чужди хора.

Коментар

Хм. А знаеш ли какво е завещал на жена си този хубостник? “Второто по хубост легло” демек най-скапаното. Едно легло второ качество.

И за него си имай едно наум. А и дали той е авторът на пиесите доста се спори. Имало е там един изтънчен лорд …

Препоръчвам едно интересно четиво:

https://knizhen-pazar.net/sold_produ...krivo-ogledalo
            Не той ги е писал пиесите, жена ги е писалаТова е опорката на феминистките,даже има някои, които твърдят, че и зад достиженията на Айнщайн стои жена.
            Само дето жена нито може да пише така,нито да има такъв интелект като Айнщайн. Двамата най-известни автори на криминални романи и разкази са Артър Конан Дойл и Агата Кристи. При Дойл всичко е подчинено на логиката-еди кой си предмет е бил поставен еди къде си и Шерлок Холмс си прави съответният извод.При Агата Кристи винаги има някаква история, свързана с чувства и емоции и дори да не знае човек кой е писал даден разказ е достатъчно да прочете няколко пасажа и да му стане ясно.Щото мъжете и жените са устроени различно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

През 90-те години една наша позната остана вдовица преди пенсия и получаваше пари от мъжа си, който почина и не беше пенсионер.

И казваше, че пенсионира ли се няма да получава и се стремеше да работи максимално. Сега не знам как е.

През 90-те си бил около 15-годишен и е било разбираемо защо не си бил наясно.
              Сега си на около 50 г. и не е разбираемо, защо все още не си наясно.
              "Вдовица получава от мъжа си", преди пенсия "получаваше пари от мъжа си", т.е. тя е получавала рента (от мъжа си, който е наследил имущество от своите родители, както казваш, наследил е земя, а тя ще носи рента на собственика, който е придобил правата да я отдава под наем)
              ​​​​Вторият казус: "пенсионира ли се няма да получава", е съвсем различен. Възможно е да е имал и други договори към осигурители/застрахователи, които изплащат обезщетения при определени условия от сключен договор, напр. -- на преживял съпруг се плаща.... (еднократна сума... или разсрочено... за определен период)...
              "Сега не знаеш как е.". А защо трябва да знаеш "как е сега"?, ако нямаш отношение към договори, които не познаваш, а само подозираш за тяхното съществуване?

Коментар

Хм. А знаеш ли какво е завещал на жена си този хубостник? “Второто по хубост легло” демек най-скапаното. Едно легло второ качество.

И за него си имай едно наум. А и дали той е авторът на пиесите доста се спори. Имало е там един изтънчен лорд …

Е той е живял преди 600г. Със 100% сигурност не се знае дори, кой е. Тъмни векове за шибания остров и очевидно е бил, като фар в онова време. Над 100 000 думи. Убийствен речник. У нас максимумът е на Вазов - 60000. И извън идиотската статистика, Слухове и легенди има и за Орфей как се въвел у царството на мъртвите, за да спаси Евридика. А всъщност костите им се търкалят някъде, къде ли, из земите наши....
                Не материята е важна за Шекспир, а духът. А и можем ли, ние да извадим гредата от своето си око, преди да сочим сламката у окото на другия ... Авторът е вселена. Волтер е бил ужасният родител, но пък първоначалник на педагогиката. Науката изисквала жертви. Уж де, ама защо сега почти никой ги не прави...
                Last edited by precakanoto; 04.02.2025, 00:36.

Коментар

Ми не е сигурен факт за годините, но единственото сигурно е, че Шекспир е бил доста повече на години, когато ни е представил картинката и емоцията.
                  Според някаква измислена легенда За съжаление е починал по причина настинка, косвено причинена от щастие, споделено с храна, напитки и любовта от най-близкото семейно обкръжение ...
                  Нещо като ясновидец ...
                  Дето се вика, кое е случайното и кое не (понекога)

Коментар

Да, преци тя е била май на 13, а той на 15, което обяснява всичко …
                    Ми не е сигурен факт за годините, но единственото сигурно е, че Шекспир е бил доста повече на години, когато ни е представил картинката и емоцията.
                    Според някаква измислена легенда За съжаление е починал по причина настинка, косвено причинена от щастие, споделено с храна, напитки и любовта от най-близкото семейно обкръжение ...
                    Нещо като ясновидец ...
                    Дето се вика, кое е случайното и кое не (понекога)

Коментар

+1

По принцип си права. Но тя го е гледала само 5 месеца, а наследява голямо имущество, вкл. златни земи в Добруджа и лишава детето му.

А той не е бил на себе си преди да почине.
                      Абе не си им светил все пак. “Детето” в това време да не е лапало мухите. “Само пет месеца” ако е лапало мухите. Хак му е.

Знам ги аз тия “деца”. Една такова “дете” на 40+ започна да … краде баща си на 80. Жалка работа.

Просто ти казвам, че монетата има две лица и не винаги зад ъгъла дебне хищна вампирясала кандидат съпруга и “специалистка по старци”

Коментар

А колко красиво са си затворили очите Ромео и Жулиета. ...
                        Накъде върви светът....
                        Да, преци тя е била май на 13, а той на 15, което обяснява всичко …

Коментар

• А колко красиво са си затворили очите Ромео и Жулиета. ...
                          Накъде върви светът....

Коментар

Все бързаш. Ами ако го е гледала, а синът му/дъщеря му са нехаели? Има хиляди подобни случаи.

Последен подобен случай - баща вдовец и две деца, на които не им пукаше за него. Лично дойде в кантората старият испанец и ми каза: болен съм, само чистачката ме гледа. Децата ми нехаят.

Искам да ѝ завещая каквото ми позволява закона. А законът тук позволява до една трета.

Минаха 8 години. Човекът почина. Чистачката наследи заедно с лакомите алчни деца, които не го поглеждаха. Бая пари наследи и то напълно заслужено и напълно законно. Ония полудяха, ама няма накъде.

Обикновено наследява този, който те гледа докрай и ти затваря очите на смъртния одър.
                            +1

По принцип си права. Но тя го е гледала само 5 месеца, а наследява голямо имущество, вкл. златни земи в Добруджа и лишава детето му.

А той не е бил на себе си преди да почине.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Звучи като сценарий от филм, но за съжаление има и такива случаи.
                              Но си в грешка за заплатата,щом някой умре спира да му се плаща заплата.
                              През 90-те години една наша позната остана вдовица преди пенсия и получаваше пари от мъжа си, който почина и не беше пенсионер.

И казваше, че пенсионира ли се няма да получава и се стремеше да работи максимално. Сега не знам как е.

Коментар

+1

Съпругата взема 30% от пенсията на мъжа си, ако и двамата са пенсионери и той е починал. В случая, мъжът е бил работещ и тя получава % от заплатата му, не знам какво точно.

Той имаше имущество, придобито от него и предписано от родителите му, вкл. земи в Добруджа. Тази е хитра и е действала бързо. Той умира 33 дни след като са сключили брак и тя наследява наравно с детето му.

Last edited by Selena2024; 03.02.2025, 21:32.

Коментар

Working...
                                X