Първоначално изпратено от mikomikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение...
Науката изисквала жертви. Уж де, ама защо сега почти никой ги не прави...
Всеки прави "жертвите" (си) по неразбираем за много от околните начини, а и не е необходим "отчет" за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЕ той е живял преди 600г. Със 100% сигурност не се знае дори, кой е. Тъмни векове за шибания остров и очевидно е бил, като фар в онова време. Над 100 000 думи. Убийствен речник. У нас максимумът е на Вазов - 60000. И извън идиотската статистика, Слухове и легенди има и за Орфей как се въвел у царството на мъртвите, за да спаси Евридика. А всъщност костите им се търкалят някъде, къде ли, из земите наши....
Не материята е важна за Шекспир, а духът. А и можем ли, ние да извадим гредата от своето си око, преди да сочим сламката у окото на другия ... Авторът е вселена. Волтер е бил ужасният родител, но пък първоначалник на педагогиката. Науката изисквала жертви. Уж де, ама защо сега почти никой ги не прави...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
ПрИписано. Предписват се лекарства.
Все бързаш. Ами ако го е гледала, а синът му/дъщеря му са нехаели? Има хиляди подобни случаи.
Последен подобен случай - баща вдовец и две деца, на които не им пукаше за него. Лично дойде в кантората старият испанец и ми каза: болен съм, само чистачката ме гледа. Децата ми нехаят.
Искам да ѝ завещая каквото ми позволява закона. А законът тук позволява до една трета.
Минаха 8 години. Човекът почина. Чистачката наследи заедно с лакомите алчни деца, които не го поглеждаха. Бая пари наследи и то напълно заслужено и напълно законно. Ония полудяха, ама няма накъде.
Такива случаи са ежедневие. Така че не бързай с преценките коя била “хитра”.
Обикновено наследява този, който те гледа докрай и ти затваря очите на смъртния одър.
- 1 like
Коментар
-
Хм. А знаеш ли какво е завещал на жена си този хубостник? “Второто по хубост легло” демек най-скапаното. Едно легло второ качество.
И за него си имай едно наум. А и дали той е авторът на пиесите доста се спори. Имало е там един изтънчен лорд …
Препоръчвам едно интересно четиво:
https://knizhen-pazar.net/sold_produ...krivo-ogledaloТова е опорката на феминистките,даже има някои, които твърдят, че и зад достиженията на Айнщайн стои жена.
Само дето жена нито може да пише така,нито да има такъв интелект като Айнщайн. Двамата най-известни автори на криминални романи и разкази са Артър Конан Дойл и Агата Кристи. При Дойл всичко е подчинено на логиката-еди кой си предмет е бил поставен еди къде си и Шерлок Холмс си прави съответният извод.При Агата Кристи винаги има някаква история, свързана с чувства и емоции и дори да не знае човек кой е писал даден разказ е достатъчно да прочете няколко пасажа и да му стане ясно.Щото мъжете и жените са устроени различно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
През 90-те години една наша позната остана вдовица преди пенсия и получаваше пари от мъжа си, който почина и не беше пенсионер.
И казваше, че пенсионира ли се няма да получава и се стремеше да работи максимално. Сега не знам как е.
През 90-те си бил около 15-годишен и е било разбираемо защо не си бил наясно.
Сега си на около 50 г. и не е разбираемо, защо все още не си наясно.
"Вдовица получава от мъжа си", преди пенсия "получаваше пари от мъжа си", т.е. тя е получавала рента (от мъжа си, който е наследил имущество от своите родители, както казваш, наследил е земя, а тя ще носи рента на собственика, който е придобил правата да я отдава под наем)
Вторият казус: "пенсионира ли се няма да получава", е съвсем различен. Възможно е да е имал и други договори към осигурители/застрахователи, които изплащат обезщетения при определени условия от сключен договор, напр. -- на преживял съпруг се плаща.... (еднократна сума... или разсрочено... за определен период)...
"Сега не знаеш как е.". А защо трябва да знаеш "как е сега"?, ако нямаш отношение към договори, които не познаваш, а само подозираш за тяхното съществуване?
Коментар
-
Хм. А знаеш ли какво е завещал на жена си този хубостник? “Второто по хубост легло” демек най-скапаното. Едно легло второ качество.
И за него си имай едно наум. А и дали той е авторът на пиесите доста се спори. Имало е там един изтънчен лорд …
https://knizhen-pazar.net/sold_produ...krivo-ogledalo
Не материята е важна за Шекспир, а духът. А и можем ли, ние да извадим гредата от своето си око, преди да сочим сламката у окото на другия ... Авторът е вселена. Волтер е бил ужасният родител, но пък първоначалник на педагогиката. Науката изисквала жертви. Уж де, ама защо сега почти никой ги не прави...Last edited by precakanoto; 04.02.2025, 00:36.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Ми не е сигурен факт за годините, но единственото сигурно е, че Шекспир е бил доста повече на години, когато ни е представил картинката и емоцията.
Според някаква измислена легенда За съжаление е починал по причина настинка, косвено причинена от щастие, споделено с храна, напитки и любовта от най-близкото семейно обкръжение ...
Нещо като ясновидец...
Дето се вика, кое е случайното и кое не (понекога)
https://knizhen-pazar.net/sold_produ...krivo-ogledalo
Коментар
-
Да, преци тя е била май на 13, а той на 15, което обяснява всичко …
Според някаква измислена легенда За съжаление е починал по причина настинка, косвено причинена от щастие, споделено с храна, напитки и любовта от най-близкото семейно обкръжение ...
Нещо като ясновидец...
Дето се вика, кое е случайното и кое не (понекога)
- 1 like
Коментар
-
+1
По принцип си права. Но тя го е гледала само 5 месеца, а наследява голямо имущество, вкл. златни земи в Добруджа и лишава детето му.
А той не е бил на себе си преди да почине.
Знам ги аз тия “деца”. Една такова “дете” на 40+ започна да … краде баща си на 80. Жалка работа.
Просто ти казвам, че монетата има две лица и не винаги зад ъгъла дебне хищна вампирясала кандидат съпруга и “специалистка по старци”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеА колко красиво са си затворили очите Ромео и Жулиета. ...
Накъде върви светът....
Коментар
-
ПрИписано. Предписват се лекарства.
Все бързаш. Ами ако го е гледала, а синът му/дъщеря му са нехаели? Има хиляди подобни случаи.
Последен подобен случай - баща вдовец и две деца, на които не им пукаше за него. Лично дойде в кантората старият испанец и ми каза: болен съм, само чистачката ме гледа. Децата ми нехаят.
Искам да ѝ завещая каквото ми позволява закона. А законът тук позволява до една трета.
Минаха 8 години. Човекът почина. Чистачката наследи заедно с лакомите алчни деца, които не го поглеждаха. Бая пари наследи и то напълно заслужено и напълно законно. Ония полудяха, ама няма накъде.
Обикновено наследява този, който те гледа докрай и ти затваря очите на смъртния одър.
По принцип си права. Но тя го е гледала само 5 месеца, а наследява голямо имущество, вкл. златни земи в Добруджа и лишава детето му.
А той не е бил на себе си преди да почине.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Звучи като сценарий от филм, но за съжаление има и такива случаи.
Но си в грешка за заплатата,щом някой умре спира да му се плаща заплата.
И казваше, че пенсионира ли се няма да получава и се стремеше да работи максимално. Сега не знам как е.
Коментар
-
+1
Съпругата взема 30% от пенсията на мъжа си, ако и двамата са пенсионери и той е починал. В случая, мъжът е бил работещ и тя получава % от заплатата му, не знам какво точно.
Той имаше имущество, придобито от него и предписано от родителите му, вкл. земи в Добруджа. Тази е хитра и е действала бързо. Той умира 33 дни след като са сключили брак и тя наследява наравно с детето му.
Обикновено наследява този, който те гледа докрай и ти затваря очите на смъртния одър.Last edited by Selena2024; 03.02.2025, 21:32.
Коментар
Коментар