IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Бог да прости истинския журналист! Вечна му памет!





    Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят!
    Той не мълчеше, въпреки маската.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Ето я простотията на фатмака :

      Разнасят ли разходките COVID - 19 ? Числата казват не, щабът сигурен, че да

      https://m.24chasa.bg/novini/article/8477032

      ШТАБА бил сигурен !?!?!? Ами то и аз съм сигурен, че Снежанка на дядо Мраз е влюбена в мене, ама .....
      Last edited by бай Стамен Тракториста; 20.04.2020, 08:50.

      Коментар


      • Айде.... Още един загинал ОТ Короната. Вярно, че човекът имал рак и се заразил при химиотерапията, ама е умрял от Короната. Ако не беше го убил вируса, щеше да живее 100 години и повече.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Пушачите ъндърперформват според множество изследвания (мнение от фейса)

          Колкото и странно да звучи, пушенето предпазва от ковид 19. Това беше забелязано още при първото изследване, на първите сто заразени в Ухан, през януари, от които само 3-ма бяха пушачи, въпреки, че в Китай 52% от мъжете пушат. Препостнах изследването на страницата си във ФБ още през януари, между другото.

          С времето се събраха десетина изследвания върху болни от ковид-19 от цял свят (снимката към постинга е от метаизследване, анализиращо резултатите в различни страни; резултатите са, уви, печални за непушачите, което е проблем - примерно, смъртността при бившите пушачи е *10 пъти по-голяма от смъртността при настоящите пушачи*.

          Близо 2 месеца никой не смее да коментира статистиките по отношение на Ковид у пушачи/непушачи, тъй като резултатите са в нарушение на една от основополагащите догми на съвременното общество - тя е толкова свещенна, че дори не смея да я изразя гласно. Заради това, само резултатите.

          Знам, че нарушавам свещенна догма, но просто не е редно да се мълчи повече: "пушенето (или консумацията на никотин) изглежда са силно протективни срещу заразяване и смъртен изход отковид-19, като клиничните изследвания показват, че ефектът им е по-силен от всеки ползван срещу ковид медикамент/лекарстео до тук (цитирам професор Франсоа Балукс, декан на епидемиологичния факултет в Университета Дейвис, Калифорния). Засега, няма по-силен лек от тютюнопушенето срещу ковид, като ефектът му далеч надхвърля, примерно, ефекта на хлорокуина" (https://twitter.com/BallouxFranc…/status/1251415747710025729)

          Хиперлинк към изследването с обобщените резултати за взаимовръзката между тютюнопушене и протекция срещу заразяване/смърт от ковид - https://www.qeios.com/read/article/561. Има няколко конкурентни хипотези защо тютюнопушенето предпазва от ковид, тоест, никой всъщност не е сигурен защо и как. Но, доказателството за протективна роля изглежда много, много силно.







          mWPCloud.com

          Коментар


          • Това инфо е от преди 5 дена, коренно преобръща представа за болестта и за лечението и.
            Информацията беше изтрита от един сайт, тук е преразказана.
            Интубаторите доубиват болният.

            Те са я изтрили ,но аз я знам и ще я напиша накратко.Ковид 19 предизвиква тежка дихателна недостатъчност и се смяташе ,че това се дължи на натрупването му в интерстициалната белодробна тъкан -тази около дихателното дърво и също на вторични бактериални инфекции.Последните изследвания показват друга реалност.Те са от 5 дни и променят всичко - включително и стратегията за лечение.Вече се приема ,че вируса се настанява в еритоцитите -това са тясно специализирани кръвни клетки придаващи червения цвят на кръвта, В тях има единствено хемоглобин -сложно органично съединение в което има железен йон,който играе ключова роля за преноса на кислород от белите дробове до всички клетки .Та влизайки в еритоцитите Ковид 19 заема мястото на желязото.Така еритоцитите стават нефункционални и организмът започва да се задъхва-не му стига въздух,което е симптом на заболяването.Досега се считаще ,че това се дължи на натрупването му в интерстициума и предизвиканата от това двустранна пневмония.И затова се минаваше на апаратна вентилация.Сега е установено ,че изместеното желязо се натрупва там и всъщност няма пневмония, а затруднена функционалност подобно на пневмония.Това желязо има няколко механизма на обезвреждане-чрез фагоцитоза от така наречените макрофаги,чрез наличието на антиоксиданти на алвеоларния сърфактант-секрет в епитела им и чрез черния дроб-но идва момент и той се претоварва и тогава отделя ударни количества ензим-аланин аминотрансфераза-това е показател ,че заболяването е отишло в критична фаза.Три са показателите за това -единия е този ензим,другия е увеличеното количество на хемоглобин за разлика от нормата -дължи се на това ,че организма изпитвайки кислороден глад изпраща сигнал чрез надбъбречните жлези -те произвеждат еритропоетин ,който активира червения костен мозък в плоските кости да произвежда еритоцити.така се увеличава количеството им .И третия показател е намалена сатурация на кислород.Всичко се дължи на това ,че Ковид 19 измества желязото от хемоглобина и тръгва верига от процеси ,която обясних.Подобно дейстие имат и маларийните плазмодии-plasmodium falcipare,vivax,ovale i malarie.Те също изместват желязото от хемоглобина.И понеже маларията се лекува с хинин и негови производни, то след като се разбира механизма на действие на вируса се пробва първо лечение с хинин - той се свърза по специфичен начин с хемоглобина и не позволява на вируса да измести желязото и така да увреди организма.В момента се използва ХИДРОКСИХЛОРОКИН СУЛФАТ , а не фосфат-така се избягва използването на азитромицин -тъй като тази комбинация дава някои усложнения. И вече се избягва използването на респиратори ,защото те няма какво особено да помогнат при тази методология на атака на ковид 19.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

              римските куртизанки задължително са били руси. Ако природно не се били светлокоси, са били задължавани да боядисат косите си.

              Много интересно. Тъй като стават и грешки да попитам - има ли шанс инфото да не е за римските, а за ромските куртизантки?

              Коментар


              • Ретро, явно ти си прекалил, за да търсиш под вола теле..От години пия не повече от 100 грама и то само за компания и то на празници..Ех тролска мъка..За пари какво ли не правите..Така сте се навързали, че чак сте смешни..Лека нощ..
                Весели празници..

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  Човек, недей така, че ще се окаже, че и ти пишеш от моето IP. Върви обяснявай после, че сме се събрали да изпием по ракия и нарушаваме мерките...
                  Спирам!Лека!Весели празници на всички!

                  Коментар


                  • Ретро, твоите работодатели комунисти винаги са го правили..Нападки и заплахи срещу опоненти..Уволнение от работа , купуване на цели медии и уволнение на журналисти, та даже и концлагер и убийства за инакомислещи..А платените журналисти- мисирки днес..Наистина ли не се сещаш тези неща да са ставали и стават в България.. Мили родни картинки и нрави..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      alex1001111, то е смешно, но питиетата си ги пием с приятели по вайбър и си говорим и пием няколко часа всеки от къщи..Разбира се с прекъсване.. Не знам защо троловете тук си мислят, че хората не са съвестни и все търсят врагове и да обиждат някой..Досещам се, е е за пари и това им е работата..Дежурни са..
                      Троловете имат поглед до края на месеца(до заплата). Тези които гледат по-напред са в потрес какво предстои. Троловете без значение на каква заплата са, ще имат съдба не по различна от общата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        4Д- Ендер, очаквам да спреш да тролиш и спамиш като сменяш никовете.
                        Кире,от теб очаквам да спреш с пиенето за тая вечер,че май ти идва вече в повече....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                          Кире,не се сещам да е измислен начин да бъде заглушавана мисълта?!Виж,ако осъщесвяваш накаква пряка телепатична връзка със звездите и някой се опитва да прекъсне тази връзка?! ,- не съм компетентен в тая област....
                          Човек, недей така, че ще се окаже, че и ти пишеш от моето IP. Върви обяснявай после, че сме се събрали да изпием по ракия и нарушаваме мерките...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Хаа ..троле отговори на въпросите..Безопасно ли е в църквите без маски и дистанция, причастие с една лъжица..И стига си сменял никовете.. Видя се , че обидите ти към мен са неоснователни..Защо все пак ги направи..ЗА ПАРИ И ТРОЛЕНЕ НАЛИ..Няма да успеете зависимите тролове да заглушите свободата на мисълта..
                            Кире,не се сещам да е измислен начин да бъде заглушавана мисълта?!Виж,ако осъщесвяваш накаква пряка телепатична връзка със звездите и някой се опитва да прекъсне тази връзка?! ,- не съм компетентен в тая област....

                            Коментар


                            • alex1001111, то е смешно, но питиетата си ги пием с приятели по вайбър и си говорим и пием няколко часа всеки от къщи..Разбира се с прекъсване.. Не знам защо троловете тук си мислят, че хората не са съвестни и все търсят врагове и да обиждат някой..Досещам се, е е за пари и това им е работата..Дежурни са..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                4Д- Ендер, очаквам да спреш да тролиш и спамиш като сменяш никовете.
                                Боя се, че няма как да отговоря на очакванията ти, защото имам само една регистрация.
                                Но ти опитай да отговориш поне на един от въпросите ми...

                                Коментар

                                Working...
                                X