Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
А вие със Селена коментирате ли политика, икономика, държавното управление и т.н. или си гледате само медицината и правото?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
"Около Борисов има хора, които ги е страх, а ги е страх, защото не знаят!" Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров в предаването "Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. "Ваксина поне още 5 години няма да има. Какво ще правим още 5 години? Ще стоим забулени, ще чакаме Господ да слезе отгоре ли? Няма да слезе", заяви Мангъров, който за пореден път разкритикува мерките на Националния оперативен щаб, ръководен от ген. Мутафчийски. "Хубаво е тези, които задават ритъма, да са хора в час. Няма логика да може да седиш в метрото, а да не можеш да стоиш в парка", посочи той. "Не по-малко от 500-600 000 са прекарали болестта COVID-19 у нас". По думите му хората не могат да стоят затворени още година. "Те ще се скапят, трябва да се научим да живеем с него. Църквите не бяха затворени и нищо не се случи", заяви доц. Мангъров."
Ваксина поне още 5 години няма да има. Какво ще правим още 5 години? Ще стоим забулени, ще чакаме Господ да слезе отгоре ли? Няма да слезе , заяви Мангъров, който за поре...
glasove.com
Мангъров: Не по-малко от 500-600 000 са прекарали COVID-19 в България - Glasove.com
Ваксина поне още 5 години няма да има. Какво ще правим още 5 години? Ще стоим забулени, ще чакаме Господ да слезе отгоре ли? Няма да слезе , заяви Мангъров, който за поре...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender
…..Last edited by X_Y; 03.05.2020, 18:38.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеСигурен ли си в това твое измислено твъедение, или ЕЖК (една жена ми каза).
Една жена на име професор Кантарджиев, както и всичките най-гледаеми български медии.
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...azuema-2143692
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Е, как? Ти съмнявала ли си се? Матрялът разбира от всичко, даже и от право. , абе от всичко. До вчера не е чувал рецептор и вирус и как се реплицира, както и епидемични мерки. Нооо днес има професори по всичко. Най-много сигурен съм на калпак от населението са у нас. Най-полезно е да се научиш да слушаш и по-малко да се конфронтираш. Изкуство. С Радио не се спори. Боли глава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнениеКогато човек умира и има грипен вирус, в повечето случаи този вирус не се вписва като причина за съмртта. Ако има КОВИД, обаче, той непременно ще да е причината. ......
Last edited by Mateev; 03.05.2020, 18:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Ей такъв, не умиращ от глад, но даже много богат лекар, шефът на Втора Градска в София, пробва да "задължи" майка ми, жена на възраст, току-що влязла в болницата, да ѝ направят изследване на сърцето със сонда, която влиза някъде от широка вена и стига до сърцето – без никакви други изследвания, на първия час го поиска убиеца.
Добре, че майка ми е интелигентна и избяга от медицинските ви убийци. Пробваха да я спрат и върнат насила, но дойдохме синът ѝ и внучката ѝ и еврейчето се отказа.
Това твое еврейче не му пукаше, че един на десет умират при тази манипулация. Интересуваха го парите за операцията от Здравната каса.
Ако го познавам и имам достъп до този убиец, ще да го вържа да виси на тестисите си и ще се кефя, че отмъщавам за майка и за много други, убити от вас, лекари-убийци – убивате просто за пари.
Става дума за сърдечна катетризация - прави се през артерия и се стига до коронариите. Стент са искали да и поставят след ангиографията. Всичко се опростачи, комерсиализира и девалвира. Част от всичко останало бре, как си представяш в тоя 90% фалшив свят това да е наред?
Много хора, близки на мой приятели, роднини съм ги връщал, съветвал да не предприемат подобни интервенции.
Даже последния случай беше преди 2 години - баща на мой приятел зъболекар при това. Човекът има стеноза на аортна клапа и оттам хипертрофия и дилатация на лява камера. Но...компенсира засега. Брей че като бяха напънали сина му за операция...абе човекът няма да преживее подобно нещо. Не, остават му 2 месеца живот. Отказах го, сина, той добре че и баща му се запъваше, обаче спокоен, не се страхуваше. Лично ги придружих до болницата и млад колега беше си научил урока. Всичко изрецитира, при условие че аз бях там.
Човекът е жив и до ден днешен, дори не е влошен.
Говориш глупости.
За моята работа няма да ти обяснявам. Не смятам че притежаваш капацитет да я осмислиш. Карай по вирусология и епидемиология, напредваш гледам с интелект на плочкаджия.
Щом говориш общо и поставяш под общ знаменател всичко означава че си обикновен лумпен.
Някои никога няма да станете хора, обречени сте се лутате между собствената си неудовлетвореност, безпътица, агресия и задънена улица.
ПП: не умират 1/10 при коронарна ангиография. Завишил си бройката. Има риск защото е инвазивен метод, но рискът е 1/100 000. Досега няма умрял. Но мой колега инвазивен кардиолог ми е споделял че често са изпускали стента. И кръвния ток си го отнася някъде. Нищо, вземат втори. За два изпуснати не съм чувал. Докато влизат обаче в коронарния съд може да се задълбочи хипоксията, естествено е. Но пък само така се лекува коронарна болест, инфаркт- в първите 2 часа обаче. Но тези апарати са на мафията, те ги купуват, скъпи са ангиографите, по няколко стотици хиляди близо милион евро са а бизнеса си искат парите обратно от инвестицията. Разбра ли защо се прекалява сега с пациентите. Защото една процедура е 11 хил лева от касата. Това е. Точене, ето за това няма кинти за здраве.Last edited by bulgarian lev; 03.05.2020, 18:25.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 8 Харесвания
Коментар
-
Когато човек умира и има грипен вирус, в повечето случаи този вирус не се вписва като причина за съмртта. Ако има КОВИД, обаче, той непременно ще да е причината.
Това мисля, че компрометира в известна степен подобни графики, освен това при нов, непознат вирус, струва ми се, е нормално в началото да има известен бум на вредата от него, който с времето се изглажда.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е, какво стана с посраните апокалиптици? Спаси ли ни генералгоджи, слава на БХ ли да пеем, що? Така и не разбрахте, че това е грип с усложнения и апокалипсиса пак се отложи! Ама вместо да си седнете на задниците и да си речете - е, ок, осрахме се, ние сме посрани апокалиптици, пак ревете и все заплашвате с трупове на купове и т.н.
За мен този грип свали много маски, въпреки че уж ги сложи, и маса народ ми влезе в игнора - ще съжалявам само за ретро69, грос и отчасти за маркета, останалите така или иначе си бяха меко казано с медицински отклонения. Колко жалко, че никой не се хвана на бас, поне едно уиски щях да изпия в чест на неговата/мейната санкта симплисита, ама нъцки - ни един не се оказа с топки да застане с нещо зад думите си за планините от трупове и т.н.
Слава на БХ, слава на фатмака годжи и да живей!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Доста пъти е коментирано това в темата. Аз му викам потенциал. Бях пускал подобна графика преди време тука само че с по-добра разбивка по седмици. Има я сигурно 50 страници назад. (п.п. намерих я и я пускам под първата - ама нещо е малка и нечетлива).
Предполагам в началото в САЩ са го говорели същото, но след 1-2 седмици вече е задминал автомобилните катастрофи, след още 1 седмици е задминал грипа и пневмонията, след още 1 седмици задминава рака и сърдечните проблеми.
Второ всички споменати от Лукашенко и от другите са стари, известни проблеми с предвидима смъртност - една права линия, или една не чак толкова права линия дето мърда малко нагоре надолу. А това се изстрелва нагоре.
Препоръчвам ти да прочетеш Талеб автора на Черния Лебед (троловете няма да го прочетат). Всичките му 4-те книги по реда на издаване. Въпреки че се повтаря доста, но си струва да се прочетат и четирите. И там ще разбереш за риска и на какво викат средностан и на какво викат екстремистан. И за масовата грешка всички да прилагат правилата от средностан (средното аритметично) към екстремистан и защо там те просто не важат. Както погледнеш картинката предполагам ще се ориентираш на кое викат средностан и на кое есктремистан и що не трябва да се бъркат. И що трябва първо да определиш дали нещо принадлежи към средностан или към екстремистан. Ако принадлежи към средностан - може да прилагаш разни модели. Ако принадлежи към екстремистан - моделите не работят или са съвсем различни.
п.п. сериозно - прочети Талеб.
По принцип съм съгласен със статистически анализ.
И все пак нека се съгласим и с още едно уточнение (което най-вероятно ще е СРЕЩУ анализа на Лукашенко, но може и да е в негова полза накрая... или истината да се окаже "някъде посредата").
В краткосрочен план (седмична база) наистина анализа е както показваш с графиките, но за да сме точни правилното е да се изчака изминаването на пълна 1 година.... Защото вероятно ще има още много нови смъртни случаи (но може и по чудо да има много малко). Затова и "Death rate" се смята за приключените случаи, защото иначе дава грешна картина и може да подведе в една или друга посока. Та когато е изтекла 1 година, ще може да се каже дали Лукашенко е прав или не.... Защото тогава може да се окаже, че има много повече COVID-19 смъртни случаи отколкото от алкохолизъм или ПТП/удавания и др.... Но може и да не се окаже така.... Просто е рано да се коментира дали анализа на Лукашенко е прав или не е.
P.S. И за всеки случай, да не останеш с погрешни впечатления - Не смятам, че подхода на Лукашенко към тотален игнор на кризата е правилен !... просто коментирам анализа му...
P.S. 2. Благодаря за съвета за Талеб. Вероятно наистина ще е полезно четиво, но за съжаление просто няма да имам време. Иначе съм уверен, че мога да науча много, поради което благодаря за съвета и се надявам някой ден да ми остане време и за това....Last edited by Van Basten; 03.05.2020, 18:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение[/B]
Хахаха, Док, ха добре дошъл в адвокатската професия . И това в университет не се учи. Сори за офф топика, ама се развеселих, зоопарк, какво да се прави ...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Тоя е баси пича....
Макар че пък от друга страна - как можеш да кажеш, че анализа му на числата е погрешен....
Предполагам в началото в САЩ са го говорели същото, но след 1-2 седмици вече е задминал автомобилните катастрофи, след още 1 седмици е задминал грипа и пневмонията, след още 1 седмици задминава рака и сърдечните проблеми.
Второ всички споменати от Лукашенко и от другите са стари, известни проблеми с предвидима смъртност - една права линия, или една не чак толкова права линия дето мърда малко нагоре надолу. А това се изстрелва нагоре.
Препоръчвам ти да прочетеш Талеб автора на Черния Лебед (троловете няма да го прочетат). Всичките му 4-те книги по реда на издаване. Въпреки че се повтаря доста, но си струва да се прочетат и четирите. И там ще разбереш за риска и на какво викат средностан и на какво викат екстремистан. И за масовата грешка всички да прилагат правилата от средностан (средното аритметично) към екстремистан и защо там те просто не важат. Както погледнеш картинката предполагам ще се ориентираш на кое викат средностан и на кое есктремистан и що не трябва да се бъркат. И що трябва първо да определиш дали нещо принадлежи към средностан или към екстремистан. Ако принадлежи към средностан - може да прилагаш разни модели. Ако принадлежи към екстремистан - моделите не работят или са съвсем различни.
п.п. сериозно - прочети Талеб.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар