Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ако се действа по старата статистика смъртност и заболеваемост само в болниците бай Пешо има право. Затуй открай време изписват терминално болни или не ги приемат изобщо за да не се вдига статистиката за смъртността. Мислиш ли че по домовете, хеле пък в селата някой пита ЕСГРАОН колко са умрели.
И тая статистика ми каза, че тази година в седмиците с Ковид са починали 3-5% по малко българи от предните пет години, усреднено. Демек Ковида е понижил смъртността, реалната смъртност в България.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Починалата лекарка не е имала положителна проба за коронавирус
Усещам, че се докосвам до нещо неясно и заплашително.
Този материал ме кара да изпитвам откровен дискомфорт.Last edited by nachev; 03.05.2020, 22:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
....................... И след войната, докато е на власт Сталин пак няма паради за Победата. Парадите са на 7ми ноември.
..............................
И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
bulgarian lev как ще коментираш факта, че държави с ОГРОМЕН външен дълг са най-засегнати от COVID-19?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Начев, мислех да ти обърна внимание, че няма как през войната да има парад по повод победата, ама ме домързя. Пък и не исках да се конфронтирам с тебе, ще вземеш да се обидиш, пък си симпатичен, нищо че приказваш повече от жена ми.
Обаче ти се сети сам. И след войната, докато е на власт Сталин пак няма паради за Победата. Парадите са на 7ми ноември.
А Путин го отмени по доста разбираеми политически причини. Вече два пъти писах за това в тая тема, няма да се потретям.
Опитваш се да прехвърлиш на моята глава някакъв твой проблем.
Тц! Не съм съгласен!
Драма няма, свикнал съм! Не си само ти. От поне 15 години, периодично се опитвам да сведа тази проста истина до полезрението на ПиЕйчДи-то, ама на - учен човек с бумага, но така и не вдяна. Вдигнах ръце и класирах въпроса в папка "окончателно решение".
Апропо, точно тази лекция за парадите очаквах, но в разширен вариант, ама ти не се хвана на въдицата
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пешо, не ме разсмивай. Става въпрос за всички смъртни случаи на територията на България. По твоите думи излиза, че умират по-малко щото не им помагат лекарите. Недей така.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
bulgarian lev как ще коментираш факта, че държави с ОГРОМЕН външен дълг са най-засегнати от COVID-19?
Все пак гъстотата на населението не е за подценяване.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Мрат по малко хора защото затвориха болниците и хората не ходят на лекарНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеДоХтор Лев, благодаря за творческото предложение по повод алтеративната възможност за провеждане на парада на Червения площад по повод на 75.-та годишнина от Победата във ВСВ.
Тук ще ти призная нещо, но ще те помоля да не го споделяш на останалите форумци, щото леко ме е срам.
В един много кратък момент на слабост влязох в реториката на любимия ни премиер и прекарах през акъла си възможности за алтернативен парад, който дори през войната не бил прекъсван.
Само миг след това се усетих, че по време на ВСВ не е възможно да са провеждани паради по повод на 9-ти май по една много проста причина - никой не е знаел, не е дори подозирал за 9-ти май.
Трябва да знаеш, че тук на двама ни се отваря проблем! По какъв начин това обстоятелсто ще бъде сведено до знанието на БХ.
Много мразел да го коригират!
Обаче ти се сети сам. И след войната, докато е на власт Сталин пак няма паради за Победата. Парадите са на 7ми ноември.
А Путин го отмени по доста разбираеми политически причини. Вече два пъти писах за това в тая тема, няма да се потретям.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Здравия разум си е наред, 70% в гъстозаселения НЮ заболелите са афро и имигранти, като нашите роми са,
ама и живееят в Бруклин, не в гета и сеят зараза наоколо,
а тези бедняци може да нямат и MEDICARE, един тест е $700
САЩ почна превенция последен.
Нямат БЦЖ, въздуха е замърсенLast edited by bulgarian lev; 03.05.2020, 21:50.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Така ли е казал. През втората световна не бил прекъсван?. Айде простено му е, не е историк, а пожарникар!
Дай линк да го чуя красавеца, че да се покефя малко.
Гледах я в реално време. Предполагам, че вече е качена всякъде.
Ама по-скоро не ти прилича на теб - сериозен човек, да отделиш от празнично време баш за това.
Всеки пишещ и говорещ обемисто поема огромен личен риск. Даваш аргументи и оръжия в ръцете на вразите ти. А ние сме просто хора, някои са облечени от атрибутите на властта, но това е временно и мимолетно.
Знам го от личен опит
Във времена като днешните - н а бушуваща епидемия, при опънати до край нерви, рискът става огромен и напълно непремерен.
Дрънкането на нелепици от висотата на този пост, без никакви последици за субекта, за мен остава един абсолютно непонятен, почти магически феномен.
Гложди ме едно подозрение - той не съобразява, какво приказва, заобикалящите го не смеят да му обърнат внимание ...
Е, може и да е някакъв сложен и дълбоко драматургичен театър с умисъл, но ... не, не ... това си направо метафизика, дето вика Пинокио.
Коментар
-
Към алекс 1001111
Ами не е така. Няма прости неща, иска ти се да го обясниш с логиката това е зелено, а това червено. Няма такова нещо в молекулярната биология и имунологията
Няма силна, слаба имунна система. Лаишко е. При децата може да е по-слаб застъпен имунитета (изградения, зависещ от вторичния имунен отговор), но имунната система си действа по същите механизми като при възрастните, с тази разлика че някои звена на първичния имунен отговор (който ни интересува в случая) протича нормергично. Без каскадата с активация на т.нар инфламаторна цитокинова буря с освобождаване на интерферон и интерлевкини, туморнекротизиращ фактор - IFN-α, IFN-γ, IL-1β, IL-6, IL-12 , IL-18, IL-33, TNF-α, TGFβ и др.) и хемокини (CCL2, CCL3, CCL5, CXCL8, CXCL9, CXCL10) и др.
Просто този вирус така се промъква. Ако говорим за друг вирус - грип и др. нещата са други и обратнито, по-опасен е за децата. И възрастните. Две групи особено възприемчиви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеи се чудя защо разумен човек като г-н Мангъров говори неща, които му е ясно, че не са верни. Имаш ли идея защо го прави? Аз нямам и питам с истински интерес.
Не му дали право да печели от тестове, май.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Монти, да н е забравяме и мисирките!
Те биват презирани и осмивани, горките пернати, но ако славят и говорят правилни неща, биват благосклонно изтърпявани.
А ние чакаме Чао, чао Буда..... поне повечето в големите градове и по младите хора.....
Коментар
Коментар