IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    Проф. Шен: Коронавирусът е провал на политиците, не на учените!
    2. "Въпреки че няма доказателства за пробив по време на експеримент или в някой от протоколите, това се превръща във все по-вероятна версия за това как вирусът е бил "изпуснат" в природата."

    Забележка: Контекстуално професорът товари с някаква форма на вина единствено Китай. Да, Китай е сред заподозрените, но не е само той. "Избухването" на епидемията там (териториално) е иррелевантен аргумент.

    3. "Така фалшивите новини нямат шанс, а сред населението няма страх. Ето това е рецептата за успешното овладяване на разпространението на коронавируса."

    Забележка: В съвременната епоха откритостта и директността са безалтернативни за сериозни, отговорни и амбициозни политици. Ако някой знае и е съгласен, че има капацитет и амбиция да изиграе ролята на бушон и да бъде единствено използва(похарчен), то тогава логиката е съвсем друга.

    4. "Сега обаче ситуацията е различна – COVID-19 обхвана над 200 държави по целия свят, заразените са над 3 милиона и 900 хиляди, а смъртните случаи са повече от 270 хиляди. Компании, университети и институти са в състезание помежду си да създадат ваксина, а правителствата инвестират в откриването й."

    Забележка: Възниква дилемата - да вяраваме или да не вярваме на учени и политици при хипотеза, че ваксината стане факт. Изборът ще е строго субективен. Принудата - категорично неприемлива.
    Винаги съм предпочитал да чета мненията на учените в оригинал,
    а не в
    деформирани от н-ци витиевати забележки
    • 2. Това е наистина много спорен въпрос. Според последните научни публикации над 70% от генома на COVID-19 съвпада с този на предшестващите го коронавируси – САРС и МЕРС. Затова е твърде вероятно той да е естествена мутация. В същото време все още няма научно доказателство COVID-19 да е продукт на генно инженерство. Тук идва и другият спорен въпрос – къде се е появил този коронавирус? Китайското правителство не е много прозрачно, особено по тази тема. И използва всякакви похвати, за да дезинформира, както и да прикрие своята отговорност за пламването на заразата. Според управляващите COVID-19 идва от пазара за диви животни в Ухан. Но много от първите заразени нямат никаква връзка с това място. И тогава става много логично да насочим погледи към двата института за изследвания в Ухан: Центъра за контрол и превенция на разпространението на зарази и Института по вирусология с лаборатория за биологична безопасност с висока степен на секретност. И в двата са извършвани изследвания на предишните коронавируси – SARS и MERS. Въпреки че няма доказателства за пробив по време на експеримент или в някой от протоколите, това се превръща във все по-вероятна версия за това как вирусът е бил "изпуснат" в природата.
    • 3. Първоначално Тайван беше сред страните в най-голям риск от заразяване отвъд границите на Китай. Но успехът на страната ни в борбата с COVID-19 не е случаен и нямаме никаква тайна. Бързият и прозрачен отговор на правителството при появата на вируса ни помогна да удържим разпространението на пандемията. Усилия полагат правителството, здравните експерти, частният сектор и обществеността. Истината е, че Тайван вече научи много болезнен урок през 2003 година, когато беше бумът на SARS. Имахме 326 случая и 73 жертви. И през декември 2019 година, когато разбрахме за няколко пациенти с пневмония и симптоми, подобни на тези на SARS, веднага реагирахме. Националният здравен команден център въведе екшън план, с който да спре разпространението на вируса: активно тестване, проследяване на контактните лица на заразените, забрана за пътуване през летищата и пристанищата, домашна карантина, стриктни наказания за всеки, който не я спазва. Здравни експерти дават ежедневни брифинги, за да информират обществото как се разпространява заразата и има ли достатъчно предпазни средства. Така фалшивите новини нямат шанс, а сред населението няма страх. Ето това е рецептата за успешното овладяване на разпространението на коронавируса.
    • 4. Причината да няма ваксина за SARS и MERS е, че нямаше стимул за фармацевтичните компании да създадат такава. А правителствата не инвестираха в изследвания, тъй като обхватът им не беше толкова голям. Сега обаче ситуацията е различна – COVID-19 обхвана над 200 държави по целия свят, заразените са над 3 милиона и 900 хиляди, а смъртните случаи са повече от 270 хиляди. Компании, университети и институти са в състезание помежду си да създадат ваксина, а правителствата инвестират в откриването й. Аз съм голям оптимист – ваксина може да бъде създадена и то в рамките на година. Екип от учени от "Оксфорд" даде и още по-амбициозна заявка – че милиони дози от разработваната от тях ваксина може да са налични още този септември.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
      Язе да попитам. Не може ли да отидем с една пръчка арматура до 5 G - то и да получим директно кюлче злато.
      Туй на бубите от темата за златото ич нема да им се хареса.
      Аз съм по скормен понеже като бедна държава си имаме само една 5 G клетка на НДК която убивала гълабите там , не може ли да сложят на едно камионче и да обикалят по кварталите където хората се оплакват от гълаби да им редуцират популацията ....
      mWPCloud.com

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

        Лошото е че 4 от 23мата са медицински лица. Близо 20%. Сигурно се дължи на превъзходните мерки взети от правителството и високата степен на защита на медиците, която министерството отчита. Че онзи ден Ангел Кунчев се зъбеше като тигър, като го питаха защо медиците нямат добра защита.
        Лекарите ежедневно през годините приемат малки дози грипни вируси и това ги прави едва ли не суперимунизи срещу грипа => могат да го дават леко небрежно и да не го хванат всяка зима - без маски нагоре надолу , въпроса с короната е че като никой няма имунитет и го дават леко небрежно като при грипа е много лесно да се заразят (колко и да те съмнява тази болест си е доста по заразна от грип)

        Иначе тези медицински трябва да са благодарни те сег изграждат стадния си имунитет и след това ще могат да продължат с живота си - по една снимка на Магъров да им дадът


        Как трябва да оперира зъболекар (оперира не като медицнска операция ами последователност от действия ) моя близка днес сутринта е ходила на зъболекар и ми писа как са мерките при него

        Вчера се обадих на зъболекаря и той каза днес в 8:15 да съм при него. Посрещна ме сестрата, която му е жена измери ми температурата и ми каза без да свалям маската да вляза . Влязох и си подадох ръцета който бяха дезинфекцирани от двете страни до лактите. След това ми каза пак без да свалям маската да мина по пътеката и да седна на стола. Подадоха ми една чашка с течнотс и казаха да се жабуря с нея 45 секудни пак без да свалям маската. След това ми взеха маската с една пръчка. Доктора разопакова чисто нови инструменти които бяха вакумирани. След това ми прегледа зъбите и каза че трябва да ми извади мъдреца, който ми създава толкова проблеми... За финал ще кажа че и доктора и сестрата бяха с маски, шлемове, 2 чифта ръкавици и прозореца беше широко отворен ...

        Хората са взели мерки. Хигиената е на високо ниво. Даже сестрата докато ме дезинфекцираше, доктора триеше масичката с памук и спирт
        Зъболекаря е в Монатата , явно че нищо не разбира не е слушал доц Мангъров да му обясни че маските са като сито, от ръказвиците най много да хванат гъбички, а дезинфектатните само размват мърсотитята и явно не иска да гради стаден имунитет този зъболекар за себе си и пациентите си (срам)
        Last edited by marketleverage; 12.05.2020, 12:37.
        mWPCloud.com

        Коментар


        • Проф. Шен: Коронавирусът е провал на политиците, не на учените!

          Акценти:
          1. "
          Моето мнение е, че все още трябва да сме изключително внимателни в борбата си със заразата."

          Забележка: Наложителни са размисли и вероятно дефиниране на нови правила във връзка със социалното поведение и начините на общуване на индивидите. Наложителността по-скоро няма да превърне това в норма, доколкото редица общества нямат дори на теория възможност да прилагат физическа дистанция. Пък и хората са едновременно надарени и наказани със способността да забравят лошото.
          Масовизира се специфично социално подивяване и скъсване с реалностите на живота.
          Перспективите са неясни, клонят към негативни.

          2. "Въпреки че няма доказателства за пробив по време на експеримент или в някой от протоколите, това се превръща във все по-вероятна версия за това как вирусът е бил "изпуснат" в природата."

          Забележка: Контекстуално професорът товари с някаква форма на вина единствено Китай. Да, Китай е сред заподозрените, но не е само той. "Избухването" на епидемията там (териториално) е иррелевантен аргумент.

          3. "Така фалшивите новини нямат шанс, а сред населението няма страх. Ето това е рецептата за успешното овладяване на разпространението на коронавируса."

          Забележка: В съвременната епоха откритостта и директността са безалтернативни за сериозни, отговорни и амбициозни политици. Ако някой знае и е съгласен, че има капацитет и амбиция да изиграе ролята на бушон и да бъде единствено използва(похарчен), то тогава логиката е съвсем друга.

          4. "Сега обаче ситуацията е различна – COVID-19 обхвана над 200 държави по целия свят, заразените са над 3 милиона и 900 хиляди, а смъртните случаи са повече от 270 хиляди. Компании, университети и институти са в състезание помежду си да създадат ваксина, а правителствата инвестират в откриването й."

          Забележка: Възниква дилемата - да вяраваме или да не вярваме на учени и политици при хипотеза, че ваксината стане факт. Изборът ще е строго субективен. Принудата - категорично неприемлива.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

            Не, не е доказано повторно заразяване никъде все още. Вероятно протрахирана инфекция и забавено изчистване от вируса. Днес ни запознаха с основен бюлетин от ЮК който се сравнява с тукашните данни. Между другото и аз имам колега приятел от Бургас (семейството се ремести преди година от Плевен там) - те се заразиха цялото семейство, оздравяха, бащата беше в болница, майката беше без симптоми, но позитивна. Малкият обаче все още се чувства отпаднал почти два месеца след началото, контролна снимка доказа огнищна пневмония.
            Но има и диюобри новини, дано не са рано и преждевременно съобщени. Както казах в началото като очакване новите случаи вече не протичат така тежко, поне не повечето. Явно се наблюдава отслабване на вирулентността с времето след милионите вече заразявания. Това е надежда да наблюдаваме самоограничаване след около 3 месеца.
            Дано отслабне и дано възприечивоста не е се промени към деца
            mWPCloud.com

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
              Количествените натрупвания водят до качествени изменения, а влиянието на електромагнитните полета върху по-чувствителните хора не е изключение.

              Вижте това видео. Опитайте се да гледате безпристрастно. Аз лично не смятам, че 4, 5 G и тн.. ще имат голям ефект върху много хора сега, но след продължително акумулиране, ще има негативен ефект.

              Едит: в същото време, не мисля че има каквато и да била пряка връзка с короната
              Всяка една технология, повече или по-малко води до човешки жертви. Хора умират от ПТП-та, умират от ел. ток, умират от взривени бойлери или от взривени АЕЦ. Сигурно някой ще се изхитри да умре и от 5G, защото се качил на покрива и прегърнал антената, или защото е пикал в контакта, в който е включен усилвателя. Винаги някой се изхитрява да умре по причина една или друга технология + попадане на грешното място в грешния момент. Ако искаме никой да не умира от високите технологии, трябва да се върнем в каменната ера, но дори и тогава хората ще умират от технологията боздуган, камък по главата или подострена пръчка в корема.

              С две думи - искаме ли високи технологии, ще се наложи да преглътнем определен брой човешки жертви от тези технологии. Същото е и с коронавируса - искате ли свобода и права, значи сте съгласни някъде някой непознат да умре за вашия кеф. Тъпо - но явно това е основна характеристика на съвременното общество.

              Иначе 5G няма нищо общо с коронавируса, но какво ли не измисля световната конспирация хей така, за да е интересен живота. Когато човек си няма големи проблеми, сам започва да си измисля малки проблеми, и да им се ядосва, все едно от тях му зависи живота.
              Last edited by Mateev; 12.05.2020, 11:52.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                А доколко е възможно тези с по-слаб имунитет да са се заразили по-рано и заболяването да е протекло с по-тежка симптоматика?
                Едва ли е до слабия имунитет. Обратно, хиперреактивни прекараха по-тежко заради бурното разгръщане на имунни реакции с цитокинова буря, активиране на системата на комплемента, коагулационната система и нейното равновесие с фибринолитичната система беше нарушено. Изключваме хората с диабет и придружаващи заболявания. Също и с хора с отслабен имунитет и хипореактивни вероятно боледуват по-тежко, ключът е в нормоергичната реакция. Но тези със слаб имунитет биха боледували и от други инфекции по-тежко - като грип например. Ето сега повече деца пък се появяват с тежки реакции и синдром подобен на Кавазаки - васкулит и миокардит. Възможно е да се изменя самия вирус, оттам пък възпримчивите групи и възрастовите фактори излизат на преден план.
                Години ще отнеме докато се разбере всичко в патогенезата и биологията на ковид -19 болестта.
                Отделно БЦЖ ваксинираното население явно е с добър клетъчен имунитет и също има значение. Това по повод ниската възчриемпивост в Бг която се очерта.
                Last edited by bulgarian lev; 12.05.2020, 11:02.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                Коментар


                • Количествените натрупвания водят до качествени изменения, а влиянието на електромагнитните полета върху по-чувствителните хора не е изключение.

                  Вижте това видео. Опитайте се да гледате безпристрастно. Аз лично не смятам, че 4, 5 G и тн.. ще имат голям ефект върху много хора сега, но след продължително акумулиране, ще има негативен ефект.

                  Едит: в същото време, не мисля че има каквато и да била пряка връзка с короната
                   

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                    С тази вдъхновена ризка бях сигурен че ше извади акордеон, обаче не - само плямпа баналности.
                    Аз си мислех за баян.

                    Патентовал е шевицата на ризата като код за защита на учебни документи – като дипломи, например. Сериозно.


                    А със 7G термоядрения синтез ли ще управлявате?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Не ще българинът да се заразява и това е!
                      Да се чудиш и маеш как такваз "чума" дето тръшка наред и изтребва безмилостно ингилизи и франсета, нас не ще да ни избие? Да не ни е калил 45 години комунизъм, та не прихващаме?
                      Не, 75 години див комунизъм и "преход" донесоха на българите
                      71,1 години продължителност на живота на мъжете.

                      А 2 века социален капитализъм донесоха на французите
                      79,4 години продължителност на живота на мъжете.

                      https://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_...A9rance_de_vie

                      Така че просто българите не доживяват до възрастта,
                      атакувана от коронавируса
                      Last edited by barbaron; 12.05.2020, 10:21.

                      Коментар


                      • От прочетеното в темата се вижда, че даже и 4G вълните
                        са нанесли непоправими щети в много черепни кутии

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                          Toва е само началото. 6G ще разкъсва направо междуатомни връзки.
                          Да, даже сега се опитват да решат големия проблем, че като направят антена за 6G и понеже междуатомните връзки се разкъсват, тя направо се разпада! На атоми!

                          Коментар


                          • Нови 23 заразени от 1079 писиар теста. Около 2%. И това е целево изследване на вероятно контактни. Не е представително. Не ще българинът да се заразява и това е! Не носи маски, ходи насам-натам. Излиза от София и пак не се заразява! За неудоволствие на апокалиптосите. Да се чудиш и маеш как такваз "чума" дето тръшка наред и изтребва безмилостно ингилизи и франсета, нас не ще да ни избие? Да не ни е калил 45 години комунизъм, та не прихващаме? Или пък дедо Боже е взел нашия дан предварително и сега прибира франсетата, понеже много дълго са взели да живеят?

                            Лошото е че 4 от 23мата са медицински лица. Близо 20%. Сигурно се дължи на превъзходните мерки взети от правителството и високата степен на защита на медиците, която министерството отчита. Че онзи ден Ангел Кунчев се зъбеше като тигър, като го питаха защо медиците нямат добра защита.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • After several childhood cancer cases at one school, parents question cell tower radiation

                               

                              Коментар


                              • The Active Denial System (ADS)

                                 

                                Коментар

                                Working...
                                X