Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Дано не си загубил връзката с числата. Има квантили, моменти 2,3, 4 ред, доверителни интервали, т.н. Коментарът към Лефти, беше направен заради числата от споменатия сайт. Там най-напред се показват глобалните числа, а новите случаи са между 50-100 000 човека на ден. Някъде са в пик, някъде не са. Да, у нас са малко, но само последното число е колкото сумата на предните два дни. А от активните случаи към момента оздравяват 70%, другите не успяват Да, пикът вероятно е около 20ти, както добре го каза и прф. Константинов,(за което ама и плюене падна) но това не означава, че всички са оздравели. Означава само, че очакваме най-големия брой болни. Да се надяваме, че няма да се позвозли и втори пик.
Левчо (докторът) ти обясни обстоятелствено за проблемите от медицинско естество, че това е нов вирус, че ангажира много време и много медицинкси кадри, с които не разполагаме ограничено, че лекарства гарантиращи лечение няма, че мерките вършат повече работа в момента и т.н и т.н. Няма да влизам в друга полемика, при положение че и той не е успял да те ориентира. А е и утопия, да си мислим, че ако в света вирусът не е преборен, то ние независимо от всички, ще направим чиста икономика за себе си. Смятам, подигреавтелните ви постинги в известна степен за цинични и грозни, но не това е основната причина, заради която вече си мисля да не ги и коментирам. Пази се и не си губи времето с празни тези. Пожелавам най-доброто излизане за всички от това тегаво положение и поетапното развързване на мерките. Дотук бяхме по-адекватни от големите. Надявам се и след това да сме.
Дай твоята теза, доказателствен материал.
Сметни ми моменти от 2,3,4 ред - да видя дали можеш. Не че има някакъв смисъл от тях.
Не съм говорил никъде за БГ - тука се МАНИПУЛИРАТ ДАННИТЕ. НЯМА ТЕСТВАНЕ. НЯМА НИКАКВИ МЕРКИ освен пародийни. АМА ЗАТОВА НАПЪЛНО РЕАЛНИ ЗА СЪСИПВАНЕ НА БГ ИКОНОМИКАТА И ЗАПАЗВАНЕ НА ЗАПАДНИТЕ КРАДЦИ И МАРИОНЕТКИТЕ ИМ ПОЛИТИЦИ И ОЛИГАРСИ
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеГледах един БГ вирусолог да обяснява как няма страшно. Много ербап, много тежък, многознайко. Велик както вески българен-юнак!
Гледам го и си викам боже мой, какъв дебил, какъв малоумник.
После си викам, абе не. Той просто е едно вирусологче, което си е помислило, че като знае много за вирусите и кратуната му разбира и от епидемии.
Но всъщност, за да си епидемолог трябва по-скоро да чаткаш математиката, вероятностите, статитстиката, да можеш да правиш математически модели и т.н. А за да прецениш дали да въведеш карантина трябва да вземеш под внимание и наличните ресурси.
Едно вирусологче с кратуна няма как да прецени тези неща. Те са тотално извън неговата лимитирана вирусоложка компетентост. Проблем е, че кратуната не се фокусира върху това, от което разбира.
И така, една иначе умна и компетентна глава се превръща в тъпа кратуна, дрънкаща глупости...
На мен друго не ми побира умът. Като по чудо засега България се справя и направи правилното. И вместо похвали имаме лавина от недоволни глупаци, които не виждат какво става по другите държави, където мерките закъсняха.
Нямало било вирус е реакцията. Уникално.
- 9 Харесвания
Коментар
-
А какво ще кажеш за дебила Тръмп, То беше ясно че полезен ход няма, но нали трябва да хвърли топката другаде, той вина няма, виновна е СЗО
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеГледах един БГ вирусолог да обяснява как няма страшно. Много ербап, много тежък, многознайко. Велик както вески българен-юнак!
После си викам, абе не. Той просто е едно вирусологче, което си е помислило, че като знае много за вирусите и кратуната му разбира и от епидемии.
Но всъщност, за да си епидемолог трябва по-скоро да чаткаш математиката, вероятностите, статитстиката, да можеш да правиш математически модели и т.н. А за да прецениш дали да въведеш карантина трябва да вземеш под внимание и наличните ресурси.
Едно вирусологче с кратуна няма как да прецени тези неща. Те са тотално извън неговата лимитирана вирусоложка компетентост. Проблем е, че кратуната не се фокусира върху това, от което разбира.
И така, една иначе умна и компетентна глава се превръща в тъпа кратуна, дрънкаща глупости...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
числата да бъдем по точни.
НАВСЯКЪДЕ Е СПАД - надолу по кривата. И е така от началото на месеца - 10-15 дена в различните страни.
И съм го обявил още тогава и засега се потвърждава.
Все още няма никакви наченки на 2-ри вълни.
Направете си 5-7 дневни средни примерно както при форекса.
Ако искате ползвайте и ТА (не че има чак такава нужда)
Левчо (докторът) ти обясни обстоятелствено за проблемите от медицинско естество, че това е нов вирус, че ангажира много време и много медицинкси кадри, с които не разполагаме ограничено, че лекарства гарантиращи лечение няма, че мерките вършат повече работа в момента и т.н и т.н. Няма да влизам в друга полемика, при положение че и той не е успял да те ориентира. А е и утопия, да си мислим, че ако в света вирусът не е преборен, то ние независимо от всички, ще направим чиста икономика за себе си. Смятам, подигреавтелните ви постинги в известна степен за цинични и грозни към хората, които страдат, но не това е основната причина, заради която вече си мисля да не ги и коментирам. Пази се и не си губи времето с празни тези. Пожелавам най-доброто излизане за всички от това тегаво положение и поетапното развързване на мерките. Дотук бяхме по-адекватни от големите. Надявам се и след това да сме.Last edited by precakanoto; 15.04.2020, 10:21.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Гледах един БГ вирусолог да обяснява как няма страшно. Много ербап, много тежък, многознайко. Велик както вески българен-юнак!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнениеПандемията залязва, момчета! Цифрите в уърлдометъра ми го говорят!
Мислете кво ще се прави оттук нататъка, даже тва е идея за нова тема! “Короната ме мина! А сега, накъде!?“
Ура за щаба - малко заразени, малко тествани, малко паника, малко съм ги спрял брифингите, но изглежда, че опазихме целокупното пенсионерско и хронично болно войнство! Все пак знаете, в България Телковете са повече от ветераните от Виетнам във Щатите!
Ура и за даймънд принцеса! От 712 с вирОз, основно хора в достолепна възраст, само 12 дадоха фира, кой от ковид, кой от, че му е дошло времето, а 640 са излекувани вече! За ужас на всички фенове на Апокалипсиса и на "Откровението на Йоана"!
Иначе, колкото и да е цинично, и с риск да разгневя сериозно форумните пуритани... От 35 жертви в България, смея да твърдя, че поне 33-ма са си били пътници и с Ковид и без него...
Но... до 13 май има много време още и целта на щаба ще е изпълнена: тоест да сте много изгладнели, но да се радвате, че сте живи!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
числата да бъдем по точни.
НАВСЯКЪДЕ Е СПАД - надолу по кривата. И е така от началото на месеца - 10-15 дена в различните страни.
Ако искате ползвайте и ТА (не че има чак такава нужда)
И на трите се вижда нарастване до 27-29 март, колебание и задържане на ниво над 25 новозаразени до 5-6 април и след това е спад,
Учоворката ми е, че е още рано за категорично твърдение, че сме минали пика на заразата.Last edited by gigow; 15.04.2020, 01:50.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Цифрите или звездите ?
Ако искате ползвайте и ТА (не че има чак такава нужда)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеBoyan Chukov
13 часа ·
На 14 април 1941 г. – Втората световна война: Уинстън Чърчил издава тайна заповед за прекратяване на ежеседмичните отчети за загубите на британския флот като деморализиращи населението
Марийка Петрова Днешните "отчети" на НОЩ , са едновременно
демобилизиращи
и убийствени !
- 1 like
Коментар
-
Всички станахме зорлем вирусолози в последно време, но аз съм на мнение че обществата забогатяват заради тясното профилиране на специалисти в дадена област, и не биха били по-добре ако примерно "уплашена" гугутка в гледана медия патетично се прави на специалист в нещо от което няма хал хабер. Все едно лекар да иска да е добър водещ на вечерно шоу, на база претенциите че не е глупав, по принцип.
Вирусолозите отдавна ни казаха че комар с градинска ограда не се спира! Всички социални и съвсем реални жертви до момента ще са излишни, ако политиците не намерят начин, сравнително с достойнство, да се оттеглят от това безумие. Казаха ни че го правим за да спечелим време за постигане на капацитет за голямо натоварване. Съгласихме се. Вече имаме капацитет и какво още чакаме - лесно предаващ се грип, предимно безсимптомен, да изчезне защото голяма част от обществото си седи в къщи... А дано, дето казало Айшето по повод първата брачна нощ.
Дано не се наложи да слушаме обяснения, че търсят философски камък и скоро ще бъде открит, а дотогава, ако не взимате заплата в медия или бюджетна, "останете си в къщи" е твърде временна опция за много хора... !
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнениеПандемията залязва, момчета! Цифрите в уърлдометъра ми го говорят!
!
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Хаха, зомбираните фатмаци полудяхте. Що не ме питаш дали съм се омъжил на живо, педал долен, да ти свия сърмите.
- 1 like
Коментар
Коментар