IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

    Това е отправната точка и от тук - кой има интерес да го пусне да вилнее по света ? Китай, краварите то САЩ, извънземните ?? С каква цел - да се разруши световния финансово-икономически модел ? Други цели ?? Да почоплим приказка и лафа да става в тази насока....
    Според мене вируса е изпуснат. Убеден съм на 99.99%, че е синтетичен, но си мисля, че от некадърност са го изпуснали, а в последствие по партийна линия са крили проблема. Искрено се надявам светът да потърси сметка на Китай. Надявам се и отделния човек да спре да купува китайско доколкото е възможно. Дано започнат движения за корпоративна чистота и самите компании да започнат да избягват китайски доставчици и да рекламират това.

    Коментар


    • Отворено писмо от Редактора на вестник билд (превод от нета) да видите за сентимента в Германия

      лавният редактор на "Bild" с отворено писмо към Си Дзинпин:
      "Уважаеми президент Си Дзинпин,
      Вашето посолство в Берлин се обърна към мен с отворено писмо, защото попитахме във вестника ни BILD дали Китай трябва да плати за огромните икономически щети, които коронавирусът нанася по целия свят.

      Нека отговоря:
      1. Вие управлявате чрез наблюдение. Нямаше да бъдете президент без това наблюдение. Вие наблюдавате всичко, всеки гражданин, но отказвате да наблюдавате мокрите пазари, които са развъдник на болести във вашата страна.
      Вие затваряте всеки вестник и уебсайт, които са критични към вашето управление, но не и сергиите, в които се продават супа от прилепи. Вие не само наблюдавате хората си, вие ги застрашавате - и с тях, останалият свят.


      2. Наблюдението е отказ от свобода. А нация, която не е свободна, не е творческа. Нация, която не е иновативна, не измисля нищо. Ето защо вие превърнахте страната си в световен шампион по кражби на интелектуална собственост.
      Китай се обогатява с изобретенията на други, вместо да ги измисля сам. Причината Китай да не въвежда иновации и да изобретява е, че не оставяте младите хора във вашата страна да мислят свободно. Най-големият експортен хит на Китай (който никой не искаше да има, но който въпреки това обиколи света) е коронавирусът.


      3. Вие, вашето правителство и вашите учени трябваше отдавна да знаете, че коронавирусът е силно заразен, но сте оставили света в информационно затъмнение относно това. Вашите топ експерти не отговориха, когато западните изследователи поискаха да знаят какво става в Ухан.
      Вие бяхте твърде горд и твърде националистичен, за да кажете истината, която вие сметнахте за национален позор.


      4. "Вашингтон пост" съобщава, че вашите лаборатории в Ухан са изследвали коронавируси при прилепи, но без да поддържат най-високите стандарти за безопасност. Защо вашите токсични лаборатории не са толкова сигурни, колкото вашите затвори за политически затворници?
      Бихте ли искали да обясните това на скърбящите вдовици, дъщери, синове, съпрузи, родители на жертви на коронавируса по целия свят?


      5. Във вашата страна вашите хора си говорят шепнейки за вас. Вашата сила се руши. Създадохте неразгадаем, непрозрачен Китай. Преди коронавируса Китай беше известен като държава под наблюдение. Сега Китай е известен като държава под наблюдение, която зарази света със смъртоносна болест.

      Това е вашето политическо наследство.

      Вашето посолство ми казва, че не съм в съответствие с "традиционното приятелство на нашите народи." Предполагам, че считате за голямо "приятелство" сегашното щедро изпращане на маски по целия свят. Това не е приятелство, бих го нарекъл империализъм, скрит зад усмивка - троянски кон.

      Планирате да укрепите Китай чрез чумата, която сте изнесли. Няма да успеете. Коронавирусът ще бъде вашият политически край, рано или късно.
      Искрено Ваш
      Джулиан Райхелт"



      https://www.bild.de/politik/internat...8436.bild.html
      Last edited by marketleverage; 19.04.2020, 19:22.
      mWPCloud.com

      Коментар


      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
        Професорът има и други забавни теории, но най ме кефи че е и антиваксър.


        "In addition to his theories on the electromagnetic waves emitted by DNA and on the benefits of papaya, which attracted mockery, he appeared in 2017 alongside professor Henri Joyeux, figurehead of anti-vaccines.

        Montagnier helped to denounce the dangerousness of vaccines and compulsory vaccination, believing that there was a risk “with good will at the start, of poisoning the entire population little by little.”
        "
        а бцж? кьорфишек ли се оказа

        Коментар


        • Професорът има и други забавни теории, но най ме кефи че е и антиваксър.


          "In addition to his theories on the electromagnetic waves emitted by DNA and on the benefits of papaya, which attracted mockery, he appeared in 2017 alongside professor Henri Joyeux, figurehead of anti-vaccines.

          Montagnier helped to denounce the dangerousness of vaccines and compulsory vaccination, believing that there was a risk “with good will at the start, of poisoning the entire population little by little.”
          "

          A theory put forward by French professor Luc Montagnier — award-winning co-discoverer of the AIDS virus but also mocked by some colleagues for some

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
            Sweden Says Controversial Covid-19 Strategy Is Proving Effective

            Part of that approach relies on having access to one of the world’s best-functioning health-care systems. At no stage did Sweden see a real shortage of medical equipment or hospital capacity, and tents set up as emergency care facilities around the country have mostly remained empty.
            Разликата между българин и швед е в как се разбира препоръчително - в България щом е препоръчително за 9/10 означава че не е задъжително (за тези който разсъждават така да припомним че миенето на ръцете е само препоръчително и може да почнете с тази мярка вместо нещо друго) Във Швеция след като им е казано че правителството препоръчва да не се събират кино салоните който си работя са 90% по-нисък приход или 9/10 редовни кинозрители НЕ отиват на кино давайки възможност пожелателните мерки да работят донякъде (макар и по зле от на всички други скандинавски страни) .....



            Българин реагира на препоръчително





            ПП За блумбърг и САЩ и да знаеш че ти сравняват техния локдаун където е пълен за илзизане и всичко нон-есетиал (във Вермонт - щата който си избира комунето Бърни Сандърс от много време за сенатор) Wallmart работи обаче му е забранено да продава стоки който се броят за non essential нищо че работи

            Или да се налага същата карантина за rural условията като за urban – затова има протести градче (town) на 200 мили от чикаго дето ходят веднъж в месеца на пазар трябва да се заключи и да все е едноче в градски условия с живеещи нагъсто хора (чикаог)
            mWPCloud.com

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

              Постепенно нещата ще се изясняват.
              Ще си позволя да направя дребно предсказание - нищо няма да се изясни със сигурност.

              Ще има хипотези и предположения, някои от които изказвани на висок глас, но толкоз. Тази конкретна материя не допуска категорични заключения, не и при сегашното ниво на науката.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                Аз не всичко следя, но става интересно. Това се твърдеше от конспиративни сайтове и от един италиански журналист още в края на януари, но не му се обърна достатъчно внимание. Сега обаче го твърди откривателят на вируса на СПИН.

                Постепенно нещата ще се изясняват.
                Имаше индийско изследване по темата горе долу по това време, но бързо го потулиха. Сега са го ъпдейтнали.
                A group of Indian scientists have discovered that Wuhan Coronavirus has been engineered with AIDS like insertions and that it is not naturally evolved.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                  Моето мнение (незнам дали е вярно - дебънка на тази информация беше че 4 часто веригата мака и подобни са прекалено къси само от по 8 нуклеотида (8 блокчета от аминокиселините който изгаждат РНК - вируса е 30 000 нуклеотида дълъг ) но акое е... и китайците ни излгъхаа сме прекалено зависими от тях за директна конфронтаци - сега и веднага - значи война - но пък може запада вместо директна конфронтация бавно да почне да се изнася от китай ... което бих подкрепил и би било добре за България дори и вируса да не е изкуствен
                  Определено България печели. По принцип цяла източна Европа. Даже има шанс западна Европа да започне да мисли за засилване на местната си индустрия. Ще им се наложи. С едни маски се оакаха.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                    Аз не всичко следя, но става интересно. Това се твърдеше от конспиративни сайтове и от един италиански журналист още в края на януари, но не му се обърна достатъчно внимание. Сега обаче го твърди откривателят на вируса на СПИН.

                    Постепенно нещата ще се изясняват.
                    Моето мнение (незнам дали е вярно - дебънка на тази информация беше че 4 часто веригата мака и подобни са прекалено къси само от по 8 нуклеотида (8 блокчета от аминокиселините който изгаждат РНК - вируса е 30 000 нуклеотида дълъг ) но акое е... и китайците ни излгъхаа сме прекалено зависими от тях за директна конфронтаци - сега и веднага - значи война - но пък може запада вместо директна конфронтация бавно да почне да се изнася от китай ... което бих подкрепил и би било добре за България дори и вируса да не е изкуствен
                    mWPCloud.com

                    Коментар


                    • Sweden Says Controversial Covid-19 Strategy Is Proving Effective

                      Part of that approach relies on having access to one of the world’s best-functioning health-care systems. At no stage did Sweden see a real shortage of medical equipment or hospital capacity, and tents set up as emergency care facilities around the country have mostly remained empty.

                      Last edited by Minka; 19.04.2020, 18:19.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

                        Това го постнах преди 2 дена назад в страниците, ама никой не реагира, ама да вадят графики и статистики за заразени и умрели са световни и олимпийски шампиони
                        не им отърва , че вируса е инженерен генно модифициран продукт
                        Аз не всичко следя, но става интересно. Това се твърдеше от конспиративни сайтове и от един италиански журналист още в края на януари, но не му се обърна достатъчно внимание. Сега обаче го твърди откривателят на вируса на СПИН.

                        Постепенно нещата ще се изясняват.

                        Коментар


                        • Германия поетапно ще отваря автозаводите - това значи че и нашия автомобилен клъстър тръгва (не му е забранено да работи но нали се работи с just in time верига на доставки)

                          https://clubz.bg/97397-germanskata_a...pusna_zavodite

                          Интересното за темата -
                          Концерните разчитат на опита от Китай, където техните филиали – общо 32 от 33 завода, вече работят. Работниците ще трябва да произвеждат със защитни маски и при повишени хигиенни норми, което е трудно за този вид работа, но те нямат търпение да се върнат на работа, обясниха и профсъюзите.
                          Да припомним че маските работят
                          mWPCloud.com

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

                            Това е отправната точка и от тук - кой има интерес да го пусне да вилнее по света ? Китай, краварите то САЩ, извънземните ?? С каква цел - да се разруши световния финансово-икономически модел ? Други цели ?? Да почоплим приказка и лафа да става в тази насока....
                            Няколко пъти беше написано..точно и ясно... но влиза Матеев залива със спам.. и до там..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

                              Това е отправната точка и от тук - кой има интерес да го пусне да вилнее по света ? Китай, краварите то САЩ, извънземните ?? С каква цел - да се разруши световния финансово-икономически модел ? Други цели ?? Да почоплим приказка и лафа да става в тази насока....
                              Сорос пропусна.
                              М.... . ш..... ..й.о!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение

                                Бай стамене, че е вирус синтетичен - тук това го знае всяко хлапе. Какво очакваш да се коментира по въпроса
                                Това е отправната точка и от тук - кой има интерес да го пусне да вилнее по света ? Китай, краварите то САЩ, извънземните ?? С каква цел - да се разруши световния финансово-икономически модел ? Други цели ?? Да почоплим приказка и лафа да става в тази насока....

                                Коментар

                                Working...
                                X