IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.investor.bg/medii/455/a/..._campaign=Push България остава на дъното в ЕС по свобода на медиите

Следващите десет години ще бъдат от решаващо значение за свободата на печата заради конвергентните кризи

АМИ ТАКА Е..

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

това самоебава мамата на шТаба. Каквото и да решат след тези 2-3 случая - маски, пазари, блокада на София ВСЕКИ ще им тегли една майна.
      А се вижда, че като се съберат много мрънкащи и клякат. И всеки вече знае това и ще се възползва.
      Жална ни майка от тез некадърници.
      Нито знаят какво да правят, нито могат да вземат правилните решения, нито да прилагат каквото и да е решение (дори насилствено, а имат всички налични ресурси). То е от ден до пладне.
      Пълна безпомощност. И патето в калчищата е по жизнено.
      Борбата на тиквата с прасе е безмилостна или прасе с тиква беше ? абе все тая

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
        И Грую пак позна....Махат часовите ограничения за влизане в София...човека доста работи ви написа......четете го.
        това самоебава мамата на шТаба. Каквото и да решат след тези 2-3 случая - маски, пазари, блокада на София ВСЕКИ ще им тегли една майна.
        А се вижда, че като се съберат много мрънкащи и клякат. И всеки вече знае това и ще се възползва.
        Жална ни майка от тез некадърници.
        Нито знаят какво да правят, нито могат да вземат правилните решения, нито да прилагат каквото и да е решение (дори насилствено, а имат всички налични ресурси). То е от ден до пладне.
        Пълна безпомощност. И патето в калчищата е по жизнено.
        Борбата на тиквата с прасе е безмилостна или прасе с тиква беше ? абе все тая
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• И Грую пак позна....Махат часовите ограничения за влизане в София...човека доста работи ви написа......четете го.

Коментар

• Гигов, практиката само на консерви в поделението за тогава не е вярна и реална..Като добавка 2-3 пъти седмично да..Въпреки, че си спомням една случка, когато бяхме на стрелби в Корен и момчетата , които бяха там много се хвалеха със службата си- те обслужваха стрелбището- била много хубава служба без шефове, те карали само на консерви , но бяха много доволни защото свободата е по- ценна от храната.. Кой да им кара храна всеки ден за 5-6 човека..Когато ние бяхме се хранеха от нашата храна и ни даваха консерви..Абе в онези времена никой не е останал гладен в БНА, а и лафката в поделението беше много добра..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Консерви винаги са се давали в армията..Аз съм служил преди Чернобил в бойно поделение на юг и в седмицата , когато сме в поделението- по 2 -3 пъти консерви на седмица и често готвени..Ориз с русенско, картофи с русенско, да не говорим за бурканите паприкаш и гювеч всеки ден..И всеки ден компот от буркани зимата..
              На учения , а те се събират няколко месеца в годината - всеки ден консерви- русенско, кебап - консерва, кюфтета яхния, пастет с трушия зимата и домати лятото..Не беше лоша храната в БНА..Разбира се офицерската беше още по- добра..
              Когато даваха консерви все се шегувахме- пак сменя тМНЗ- РЕЗЕРВА..
              Това за консервите и Чернобил се говореше тогава като комплимент към Д.Джуров , че е запазил армията..
              Не съм казал, че в армията не се ядат консерви. И естествено на учения е по-лесно да дадеш русенско варено и хляб, отколко да разпъваш полева кухня, полеви столови и да храниш личния състав с топла храна. Пък и запасите от консерви трябва да се сменят.
              Казах, че в моето поделение не е имало такава седмица на консерви, да не говорим за две седмици. А пък тогава бях взводен и съм присъствал или на вечеря, или на закуска или на обяд всеки ден. Такава беше практиката. Да има офицер от сутрин до вечер и да контролираш, демек да плашиш, кат плашило, дагойба.
              Пък може и да е било и да ми е убягнало. Знаеш ли? Паметта човешка е изменчива, понякога приемаш чужди спомени и си мислиш, че са твои. Не си спомням как се нарича този феномен в психологията (или психиатрията), ама го има.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Продължаваш, да се излагаш, с пълни сили. Служил съм 1985-87г., в поделение, в Сливнишкия гарнизон. Веднъж седмично, имахме консервен ден. Учудихме се, като заповядаха две седмици, да сме на консервен порцион. А дежурния офицер, мереше по 4 пъти на ден, радиационния фон. Малко след това, почнаха да се разнасят слухове за Чернобил. А в следващата ми отпуска до София, моя съученичка, внучка на генерал, ми каза за заповедта на Добри Джуров.
                Замразеното месо, трябва да се сготви. С вода. РАДИОАКТИВНА. И зеленчуци. РАДИОАКТИВНИ. Посудата се мие, с вода.
                Вероятно, никога не си помирисвал армията. Нито като срочнослужещ, нито като офицер. А си от поколението на 80-те. Нищо незнаещи, и всичко отричащи.
                Да бе да! С вода се готви, естествено. В манджата на един войник за целия ден сигурно има половин литър вода и още половин литър чай. А нормален мъж подложен на физически натоварвания, като всеки войник изпива всеки ден 2-3-4 литра вода, в зависимост от сезона и натоварването. Пие от чешмата! Да не би и вода да са давали от консерви? Или от Банкя я носеха. Пиеш вода от чешмата и толкова. Най-много да са добавили малко йод в чая, защото в атмосферата е имало повишено съдуржание на радиоактивен йод, а като се приеме дозата нормален йод, то организмът (уж) не приема радиоактивния.
                Градски легенди са това за убийствената радиация в България. Същите като "кемтрейса". А в зелените човечета вярваш ли? Кво ша кажеш за Зона 51?

Докато се занимавате с глупостите за Чернобил, оня от Банкя ехидно ви се смее. Аха! Смее се щото той и само той е накарал "генерала" доктор да дава среднощен бриинг, та да ни "успокоява".

Коментар

• Консерви винаги са се давали в армията..Аз съм служил преди Чернобил в бойно поделение на юг и в седмицата , когато сме в поделението- по 2 -3 пъти консерви на седмица и често готвени..Ориз с русенско, картофи с русенско, да не говорим за бурканите паприкаш и гювеч всеки ден..И всеки ден компот от буркани зимата..
                  На учения , а те се събират няколко месеца в годината - всеки ден консерви- русенско, кебап - консерва, кюфтета яхния, пастет с трушия зимата и домати лятото..Не беше лоша храната в БНА..Разбира се офицерската беше още по- добра..
                  Когато даваха консерви все се шегувахме- пак сменя тМНЗ- РЕЗЕРВА..
                  Това за консервите и Чернобил се говореше тогава като комплимент към Д.Джуров , че е запазил армията..
                  Last edited by Kiro; 21.04.2020, 10:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Глупости. Пък чадърите бяха на дупки.
                    Ти кога си служила в армията ма госпожице, та знаеш че ЦЯЛАТА войска била на консерви? И ЗАЩО ще е на консерви? Щото месото от складовете, където стоеше дълбоко замразено е било заразно ли? Че то свините са били заклани 6-10 месеца преди Чернобил ма! Да не мислиш, че в армията ядяха само крехки гергьовденски агънца?
                    Да не би картофите, с които хранеха армията да са прибрани на 1 май. че да са спрели картофите?
                    Да не би ориза, макароните, зелето и т.н. и т.н. да са събрани от полето на 2 май та да ги спрат и да ги заменят с консерви?
                    Де ви ....... и. тъпите зомбита!
                    Продължаваш, да се излагаш, с пълни сили. Служил съм 1985-87г., в поделение, в Сливнишкия гарнизон. Веднъж седмично, имахме консервен ден. Учудихме се, като заповядаха две седмици, да сме на консервен порцион. А дежурния офицер, мереше по 4 пъти на ден, радиационния фон. Малко след това, почнаха да се разнасят слухове за Чернобил. А в следващата ми отпуска до София, моя съученичка, внучка на генерал, ми каза за заповедта на Добри Джуров.
                    Замразеното месо, трябва да се сготви. С вода. РАДИОАКТИВНА. И зеленчуци. РАДИОАКТИВНИ. Посудата се мие, с вода.
                    Вероятно, никога не си помирисвал армията. Нито като срочнослужещ, нито като офицер. А си от поколението на 80-те. Нищо незнаещи, и всичко отричащи.

Коментар

• Браво Ендер-Има, има аналогия.Прав си..

Първоначално изпратено от Dragodanov
                      Но, това да правиш аналогии, между ситуацията по българските земи, в рамките на Османската империя, през пролетта на 1876г., е неуместно! Няма никаква база за подобни аналогии със сегашната ситуация...

Ендер-Дори я посочих в темата. И тогава простия народ си е ходил по селата да си наглежда добитъка, та се е наложило да се вземат някои неполулярни мерки...

И султана сигурно е наложил карантина , а башибозука пази за спазването и в Батак..Сега ги замени със сегашните управляващи за да докажеш тезата си..Нямам думи за тези твърдения..

Много се разпасахте троловете във форума с глупостите..Нищо де то се чете и се вижда какви ги пишете..

Коментар

• Лешоядната хроника от сабахлем, още двама старци, Бог да ги прости :

Единият е 71-годишен мъж, който е със съпътстващо заболяване диабет, а другият починал е бил настанен за лечение във ВМА. Той е бил след стентиране на сърцето, имал е сърдечна недостатъчност и белодробни заболявания.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          ......Зараза има, епидемия НЯМА! Пандемия НЯМА! Точка! ..... Точка. Точка и точка!
                          Ще напомня какви са данните за Ню Йорк, който като население е малко повече от България:

Заразени до момента - 252 000
                          Починали до момента - 19 000
                          Починали през последното денонощие - 631

Такива можеха да бъдат и данните за България, ако не бяха взети навременни мерки. Ха сега продължавай да твърдиш, че нямало било епидемия, само защото някой ти плаща да публикуваш такива лъжи.

Разбирам да беше просто спор, в който всеки да си каже мнението, и с това да приключим. При тебе обаче това не е просто мнение, това е непрекъснато ежедневно и ежечасно повтаряне като папагал на едни и същи лъжи, който дори ти самия знаеш, че са лъжи. От тука вече става ясно, че явно ти плащат да лъжеш, и да натрупваш бройка на лъжите, за да си увеличиш надника. Но понеже не можеш да измислиш нищо ново, налага се непрекъснато да се повтаряш като папагал, без никой да те пита.
                          Last edited by Mateev; 21.04.2020, 08:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Гласувах си положителен вот за оценка на мнението ти, което съм цитирал, само защото си написал истината за ДДТ и за онова ,дебилното Грета Тунберг! Но оттам, нататък, всичко написано от теб, по повод COVID-19, е меко казано несериозно и необосновано! Просто, в опита си за оценъчен анализ, смесваш различни неща След като, според теб няма опасност от тази "инфекцийка", а си в отлично здраве, бъди така добър да направиш следният опит: отиди до отделенията в "Пирогов" и влез без никакви предпазни средства в стая, в която са хоспитализирани хора установено заразени с COVID-19. Дотогава, докато не направиш подобен опит, ти си оставяш просто поредният лаладжия! Жалко, че подобна "мисъл" може да има човек със значителен житейски и социален опит! Много жалко!
                            Написаното от мен за Ковида се основава на числа. На числата вярвам, а не на глупости и на плашила. Числата ми говорят, че в Китай умрелите са около 5000 души, което за 1милиард и 350 милиона население си е едно НИЩО. Сигурно повече умират от болен зъб. Или според теб от болен зъб не се умира? Умира се, умира. Числата ми говорят, че в съседна Корея заразените са нищожен брой, а пък починалите не ги хваща калкулатора, число по 10 на минус пета степен. Колко са заразените в Япония бе? 10 751 човека на 100+ милиона население. А умрелите? 171. При японската гъстота на населението!
                            Какво ни плашите с тази мижава инфекцийка, та постоянно ни спретвате някакви среднощни "брифинги". Какво толкова е станало в антисоциалните медии туитър и фейсбук, та ще ми се изтъпанчват посред нощ някакви "генерали" да ни "успокояват" уж?
                            Лаладжия съм бил! Числата това сочат! Числата. Зараза има, епидемия НЯМА! Пандемия НЯМА! Точка! Всичко е медийни спекулации на "мисирките" лижещи задниците на властта, която се опитва да ни отнеме мозъците и свободата! Точка. Точка и точка!

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                              Сега както преди Избори, българина има време за размисъл какво ще прави за в бъдеще.
                              Няма с магическа пръчка, времето преди Коледа да се върне даром.
                              Това нито е само грип, нито кризата е като 2008г.

Точно тези които "чинно" гласуваха избори след избори за ГЕРБ, сега са най-големите нарушители на мерките...

После пак "чинно" ще гласуват за ГЕРБ... и знаеш ли защо, защото имат интерес, това са хора водени единствено от интереса си. Тях не ги интресуват другите, те мислят само за себе си и винаги демонстрират това си поведение.

Всело ми става, когато тия хора искат точно сега да вдигат "революция", но не защото няма вирус, а защото са абсолютни егоисти и много повече ги интересува личния им "кеф" и удобство.

Революция срещу какво?! Срещу вируса ли??? После като се разболеят, точно пак те, най-много ще реват и ще бият докторите "защото не ги лекуват". Това е просто една и съща измет и докато тази измет не се махне от България, няма да се оправим и след 1000 години.

Колкото до гласуването, нямам нищо против да гласувам, но няма за кого, алтернативата са менте социалисти и психо-десни. Аз от много години не гласувам, защото няма никакъв смисъл. Почти щях да се навия да гласувам евентуално за Слави (не за друго, а защото направи няколко референдума) , но като го гледам какви глупости говори за Короната, разбирам че този човек е абсолютно неук, а явно няма и учени приятели.

Относно половинчатите мерки и продължаващите полети (да трябваше отдавна да бъдат спрени)... ние трябва да се радваме, че изобщо има някакви мерки. Аз останах приятно изненадан, че се направи изобщо нещо, защото беше много по-лесно нищо да не се прави и да се чака като в другите държави "хората сами да поискат мерки", когато труповете напълнят моргите. В това отношение нашите политици изпревариха такива големи сили като Великобритания и САЩ, това не е малко. Това е похвално, от където и да го погледнеш, защото ние по-принцип сме закъснителни, но този път благодарение на ранните мерки се спасиха много човешки животи. Друг е върпоса, че може от първи да станем последни, трябва много да се внимава какво ще се прави от тук нататък.

А за това дето някои разправят как скоро хората щели да останат гладни, това са пълни глупости, при нужда държавата може да раздаде хранителни купони на безработните и нуждаещите се. Храна има, днешното земеделие е толкова развито, че с модерна техника няколко човека могат да хранят цял град, само да са ни живи и здрави земеделците. Някога с по-примитивна техника България е изхранвала по-голямо население, че сме и изнасяли, имаме предостъчно земя и техника да се изхранят 6 милиона души.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Знаеш ли, че за такива призиви може да влезеш в затвора, ако някой от форума те докладва?

Наглоста ти явно е достигнала до неподозирани висоти - бойкотираш мерките на правителството, мислиш си, че това е героизъм, и имаш наглоста да призоваваш други хора да правят същото. Ей с това последното вече преля чашата на търпението ми.

Ще помоля модераторите да трият такива постинги с ПРИЗИВИ ЗА НЕПОДЧИНЕНИЕ, а IP адресите на авторите им да се дават на прокураттурата за разследване.
                                Анелис или Анелизе Мари Франк (на немски: Annelies Marie Frank, според някои източници Anneliese Marie Frank), съкратено Ане Франк (Anne Frank), е еврейско момиче, родено в Германия и прекарало по-голямата част от живота си в Нидерландия. По време на Втората световна война то се укрива от нацистите със своето семейство в Амстердам и води дневник, публикуван след края на войната. Тя умира в концентрационния лагер Берген-Белзен.

На 4 август 1944 г. убежището е разкрито. Предателят е шпионин на полицията – Антон Алерс, уж „приятел“ на Ото Франк.
                                Last edited by alex1001111; 21.04.2020, 04:56.

Коментар

Working...
                                X