IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Не е. По пладне говорих с колега на 44 г. той и жена му. Три деца, които май им го лепват вируса от училище в края на февруари. До сега ги тресе короната. Страшна работа. Болки в гърлото, диария, жестоки болки в главата, проблеми с белите дробове. Сега изпитват умора. Да видим как ще се развият нещата...
    Още един симптом - Ако ги видиш да почернеят да не се плашиш - то не е смешно ама И като чета тези от февруари не са се оправили

Китайски лекари от Централната болница в Ухан, заразени с COVID-19, са се сблъскали с неочаквани последици от заболяването. Двамата медицински работници са започнали да имат проблеми с хормоните и кожата по цялото им тяло силно почерняла, информира "Дейли Мейл". Както съобщава изданието, лекарите Ю Фан и Ху Вайфенг се заразили с коронавирус по време на лечението на пациенти през януари тази година.

Oригиналната статя - според нея ги е ударило в черния дроб

https://www.dailymail.co.uk/news/art...ened-skin.html

Last edited by RUBLA; 22.04.2020, 22:51. Причина: Забранен линк!
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Само да ви припомня - целият спор започна поради едно ТОТАЛНО ГРЕШНО и НЕКОМПЕТЕНТНО ТВЪРДЕНИЕ:

И самият факт, че обявих това твърдение за невярно, което си е самата истина, доведе до нахвърлянето върху мене на една камара злобари и до 3 страници подигравки и обиди. Не ви ли е срам за това, което направихте. Не говоря за троловете и олигофрените - тях си ги знаем. Говоря за уж интелигентните пишещи, които довчера уважавах, и които днес слязоха на дъното в калта да ми се подиграват за това, че казах самата иастина.
      Твърдението е вярно, а ти се оказа отново тъпанар дето си мисли, че като си е купил 3 магистратури за неспециалисти, ще има право да дава оценки и ще се вживява на човек с последно мнение...

Коментар

• Само да ви припомня - целият спор започна поради едно ТОТАЛНО ГРЕШНО и НЕКОМПЕТЕНТНО ТВЪРДЕНИЕ:

Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Мрънкало, вирусът се изтощава чрез предаване от човек на човека. Колкото повече се отдалечава от първия заразен, толкова повече отслабва. .....
        И самият факт, че обявих това твърдение за невярно, което си е самата истина, доведе до нахвърлянето върху мене на една камара злобари и до 3 страници подигравки и обиди. Не ви ли е срам за това, което направихте. Не говоря за троловете и олигофрените - тях си ги знаем. Говоря за уж интелигентните пишещи, които довчера уважавах, и които днес слязоха на дъното в калта да ми се подиграват за това, че казах самата истина.
        Last edited by Mateev; 22.04.2020, 19:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Именно. Ще си позволя и да кажа че даже ДНК може да се провали в проверката и repair process така да се каже. При дебелочревния карцином мутират някои от repair genes които са отговорни за проверката и поправката. Самата ДНК не е мутирала.
          Това се използва за скрининг. И вече се прилага даже вероятно и в Бг. Mismatch repair genes мутации, делеции и пр и комбинациите от тях са характерни за спорадичния дебелочревен карцином, фамилния неполипозен дебелочревен карцином, синдрома на Lynch.
          И при други тумори си има hallmark мутации. За някои не е установено те ли са причина или са следствие от туморогенезата.
          Молекулярната биология навлезе много в разбирането, схващането и диагнозата на почти всички заболявания. И така рака е хетерогенен. Не е едно и също дори при един вид рак. Като се направят генно молекулярните изследвания и този един познат вид се разделя на три-четири типа. Всеки с различна прогноза, и възможности за таргет терапия.
          Говорим за един и същ хистологичен вариант дори. А какво остава за десетките подварианти на туморите и рака на един орган само.
          Усещаш ли, че ставаш смешен в един спор, който не можеш да спечелиш, защото поначало зае губеща позиция. Но за да разберат всички за какво всъщност спорим, ще дам аналогичен пример с нещо, което всички го разбират:

1. Аз твърдя, че копирането на файлове при съвременните компютри е операция с много висока надеждност, и могат да се направят милиарди копия, които да са напълно идентични. Цялата ИТ революция и съвременния начин на живот се крепи на тази свръх-висока надеждност на копирането и съхранението на данните.

2. Ти веднага отсече, че това не е вярно, и след това в 3-4 реда изреди поне 10 незаслужени и непредизвикани с нищо обиди. След това започна да говориш за бад сектори, които се появяват с вероятност 0.0000000000000000000000000000001%, и как диска също може да се повреди, ако пикаеш върху него или ако го изхвърлиш от 20-тия етаж на някой блок. И с това се опитваш да докажеш, че компютърната революция не съществува. Смешни и тъпи словоблудствия за да оправдаеш изказаната в предишния постинг ЛЪЖА и нанесените ОБИДИ..

Като цяло не ти прави чест да лъжеш, и да се извърташ като фурнаджийска лопата, вадейки вода от 1000 кладенеца в нещастния ти опит да се изкараш прав и да оправдаеш незрялото ти поведение и обидния ти постинг.
          Last edited by Mateev; 22.04.2020, 18:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Мдъъ, както написах преди малко у Кръчмата, знанието е ограничено, а незнанието - безкрайно. Когато заговорим за мутации, навлизаме в една огромна, необятна безкрайност.

Както и да е - тук си говорим/пишем за Ковид 19. За мен е притеснително, че от изследваните хора, съвсем малко са с наличието на антитела.
            Да, което е лош факт. Много още има да се зарязяват и боледуват. Ако изграждат изобщо ефективен имунитет. Защото антителата и това не доказват.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Aз те разбрах че заради КПП (мярката) е виновна за кастатрофата директно и прочетох само по диагонал и го интерпретирах неправилно

А за втори милен цветков при почти всяка лека катастрофа някой удря отзадад по страшни са тези при който удря отпред и отсрани ама при тях възглавниците работят по добре
              Милен е разкъсал аортата. От резкия удар отзад. И с контузионен бял дроб. Това обяснява че все пак с помощта на хора е направил крачки до тротоара и седнал там. За кратко.

Коментар

Ние бяхме по едни и същи учебници си мисля (поне осонвния за годината понеже билозите маи имаха допълнителни ) това беше преди около от 20 години

За синът ти - това го влече това работи... не трябва на сила аз бях влязъл да уча инжинерно више (ама не ИТ) а не исках нашите ми казвах докато дават парите ще уча е отне ми 2 години гърч и после станах самостоятелен ...

Един колега каза че ако сина му реши да става лекар много ще го бие (евентуално да го откаже или ако не се откаже да свиква как ще е на работа)
                Сега имат различни учебници, в зависимост от профила.

За синът ми - аз съм на мнение, че човек трябва да уважава положените от самия него усилия за придобиването на определени познания и умения. Но, тъй като моите родители не са се месили в моят избор, и аз съм оставила по-кльощавата 1/3-тапълноправен член на домочедието да научи някои неща по трудния начин. Тъкмо знанията ще са по-трайни
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Селена, мисля, че още съвсем в началото на темата писахме, че точно този вирус ще се отличава с високо ниво на мутация. Именно, защото е РНК вирус.
                  Вие да и не се съмнявам, че така е било. Но не всичко успявам да изчета.

Коментар

Като остави най добрия ми приятел от калса на поправка да видиш как си учат хората

Аз статиите на различен език от англииски си ги чета гугъл хром браузъра излзиа прозорче да го преведе на англииски и се получава доста добре (може и на бълграски ама не е толкова добре)

По темата 270 пъти повече вирус в организма не е добре
                    Не е. По пладне говорих с колега на 44 г. той и жена му. Три деца, които май им го лепват вируса от училище в края на февруари. До сега ги тресе короната. Страшна работа. Болки в гърлото, диария, жестоки болки в главата, проблеми с белите дробове. Сега изпитват умора. Да видим как ще се развият нещата...
                    Last edited by Selena; 22.04.2020, 18:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Постен либерален хумор

Това, което ще отпуши проблема е бърз и евтин тест на място, нещо като домашните HIV тестове. Висока степен на достоверност, поне за мен достатъчна

https://techcrunch.com/2020/04/21/la...ed-by-the-fda/
                      Мислих го това. Някоя компания ще забогатее бързичко .

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Именно. Ще си позволя и да кажа че даже ДНК може да се провали в проверката и repair process така да се каже. При дебелочревния карцином мутират някои от repair genes които са отговорни за проверката и поправката. Самата ДНК не е мутирала.
                        Това се използва за скрининг. И вече се прилага даже вероятно и в Бг. Mismatch repair genes мутации, делеции и пр и комбинациите от тях са характерни за спорадичния дебелочревен карцином, фамилния неполипозен дебелочревен карцином, синдрома на Lynch.
                        И при други тумори си има hallmark мутации. За някои не е установено те ли са причина или са следствие от туморогенезата.
                        Молекулярната биология навлезе много в разбирането, схващането и диагнозата на почти всички заболявания. И така рака е хетерогенен. Не е едно и също дори при един вид рак. Като се направят генно молекулярните изследвания и този един познат вид се разделя на три-четири типа. Всеки с различна прогноза, и възможности за таргет терапия.
                        Говорим за един и същ хистологичен вариант дори. А какво остава за десетките подварианти на туморите и рака на един орган само.
                        Мдъъ, както написах преди малко у Кръчмата, знанието е ограничено, а незнанието - безкрайно. Когато заговорим за мутации, навлизаме в една огромна, необятна безкрайност.

Както и да е - тук си говорим/пишем за Ковид 19. За мен е притеснително, че от изследваните хора, съвсем малко са с наличието на антитела.
                        Last edited by tnm; 22.04.2020, 17:56.
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Я прочети пак какво е написала МАЙКАТА НА ПОМЕТЕНИЯ И СИН ОТ ПОЛИЦАЙ вероятно бързащ за КПП-то
                          Aз те разбрах че заради КПП (мярката) е виновна за кастатрофата директно и прочетох само по диагонал и го интерпретирах неправилно

А за втори милен цветков при почти всяка лека катастрофа някой удря отзадад по страшни са тези при който удря отпред и отсрани ама при тях възглавниците работят по добре

mWPCloud.com

Коментар

Ние бяхме по едни и същи учебници си мисля (поне осонвния за годината понеже билозите маи имаха допълнителни ) това беше преди около от 20 години
                            Aбе всички ли сме учили там

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                              Постен либерален хумор

Това, което ще отпуши проблема е бърз и евтин тест на място, нещо като домашните HIV тестове. Висока степен на достоверност, поне за мен достатъчна

https://techcrunch.com/2020/04/21/la...ed-by-the-fda/

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Лев ако обичаш направи го за ПОСМЕШИЩЕ. Не мое само аз да го правя такъв всезнайко. Да ме отмениш малко
                                Някога ако ми дойде музата ще направя едно пространно мнение. Събирам сили
                                Нямам за цел да го подигравам. Но да му кажа че нещата са доста по-сложни отколкото на него му се иска.

Коментар

Working...
                                X