IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

За тези три месеца Светът можеше да произведе 1,000,000,000 респиратори и да обучат поне 10,000,000 специалиста да работят с тях и да разбират от това. Но не се направи, което говори, че проблемът не е здравен.
    Ами сега май се оказа че респираторите не помагат всъщност. Т.е. няма още лечение, всичко се импровизира.

В Швейцария няколко болници вече провеждат аутопсии на боледували от Ковид-19, посочва "Зюддойче Цайтунг"

Освен предишните заболявания, екипът на Цанков е изследвал и белите дробове на жертвите. "Само една малка част са имали възпаление на белите дробове. При повечето се вижда тежко увреждане на микроциркулацията в дробовете." А това означава, че обмяната на кислород вече не функционира и това обяснява трудностите с обдишването на пациентите в интензивните отделения, уточнява професорът.

"При тези пациенти кислородът просто не бива транспортиран както трябва. Колкото и кислород да им се пуска - това не помага".

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D...-19/a-53214824

Коментар

• Добре де, мрънкащите против какво мрънкате аз не можем да разберем?

Кои мерки да се разхлабват?

1. Да може да се излиза в парка - аз съм за - само по семейно му, но без събиране на групи и ако може с маски ако има хора наоколо. Как ще се контролира не знам.

2. Да може да се излиза извън областните градове - аз съм за - но пак там където ще се ходи трябва да се ходи по семейно му, а не да се събират хора на групи. И да се пазят местните, а не да им се натрисаш и да казваш - бе тва е само едно грипче дай да си направи лаф моабета. Как ще се контролира не знам.

3. Хотели, ресторанти, барове, кръчми - тук съм по-скоро не, щото много млади и безразсъдни ще се събират в закрити помещения (особено барове) и после ще се приберат при родители си. За хотели и ресторанти може - но силно ме съмнява че ща има много клиенти.

Дефинирайте коя точно мярка ви пречи, щото аз не мога да разбера против какво се мрънка. Реално в момента всеки вироглав си щъка където намери за добре. А съвестните си ги спазват мерките. Според мен като се свалят мерките - положението пак ще е същото. Вироглавите ще си щъкат. А съвестните ще гледат да спазват социална дистанция.

Имам познати - жената и децата са у тях и не са излизали от началото. Само мъжете излизат на работа и да пазарят и то с маски, очила, дезифектанти и всички предпазни средства. Ако утре паднат мерките - могат да ги заведат на някой пикник извън града където няма хора, но само това. Едва ли ще се забият в ресторанта или в мола или на в парка и на детската площадка имайки предвид колко народ ще се изсипе там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Той според мене проблемът се състопи в това, че един болен от коронавирус заема едно легло и евентуално един респиратор понякога в продължение на 30-40 дена. От тука лесно можем да сметнем, че по време на например 3-месечна епидемия всяко едно легло (респиратор) може да се ползва максимум за двама пациента един след друг във времето.

И сега да смятаме - 1200 респиратора * 2 = 2400 пациента. Ами това е лимита на Българската здравна система. И понеже знаем, че един от всеки 4 доказано заразени се нуждае от респиратор, и от тука можем да сметнем един абсолютен максимум от 4800 заразени. Към днешна дата те са 1234, така че не сме много далече от лимита.
        За тези три месеца Светът можеше да произведе 1,000,000,000 респиратори и да обучат поне 10,000,000 специалиста да работят с тях и да разбират от това. Но не се направи, което говори, че проблемът не е здравен.

Коментар

Да попитам мислещите, след като всичкото се правело заради капацитета на здравната система, за тези два месеца, колко болници се създадоха, по точно легла и апаратура, и колко специалисти, сестри се обучиха и създадоха? Нали ако вдигнем бройката на оборудваните легла и брой специалисти, няма да ни бърка ако си имало пик? Не съм чул такива бройки. Ами постоянно 24 часа работете за това, една сестра и за месец може да се обучи. НАЛИ?? Да си дойдем на политиката тогава, щом проблема не е здравен.
          Той според мене проблемът се състои в това, че един болен от коронавирус заема едно легло и евентуално един респиратор понякога в продължение на 30-40 дена. От тука лесно можем да сметнем, че по време на например 3-месечна епидемия всяко едно легло (респиратор) може да се ползва максимум за двама пациента един след друг във времето.

И сега да смятаме - 1200 респиратора * 2 = 2400 пациента. Ами това е лимита на Българската здравна система. И понеже знаем, че един от всеки 4 доказано заразени се нуждае от респиратор, и от тука можем да сметнем един абсолютен максимум от 4800 заразени. Към днешна дата те са 1234, така че не сме много далече от лимита.
          Last edited by Mateev; 25.04.2020, 14:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

САРС и МЕРС са с други характеристики. Затова ги овладяват с блокадни средства. Докато този е неудържим като грипа. Иначе и на мен доктора ми прави добро впечатление. Разбран и кротък човек.
            Всички вируси са еднакви, затова се наричат вируси. Ако бяха различни щяха да са нещо друго - не вирус. Различното е само политиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              ЕТО КАК РЕШИХМЕ
              https://dnes.dir.bg/politika/borisov...oto-polozhenie

Ще отменят извънредното положение преждевременно !?!?!?
              Няма вече болни, не умират хора всичко е точно.
              Тиквата ни избави от короната. Да се свети името му.

Боко е по велик и от БОГ избави ни от АДА.

подкрепям решението му, въпреки че се съмнявам да е продиктувано от разумни действия.
              Разумът все някога надделява. Пък и властта постоянно следи какво става навън, защото явно се усеща некомпетентна в управленско-административно отношение.

Коментар

• Да попитам мислещите, след като всичкото се правело заради капацитета на здравната система, за тези два месеца, колко болници се създадоха, по точно легла и апаратура, и колко специалисти, сестри се обучиха и създадоха? Нали ако вдигнем бройката на оборудваните легла и брой специалисти, няма да ни бърка ако си имало пик? Не съм чул такива бройки. Ами постоянно 24 часа работете за това, една сестра и за месец може да се обучи. НАЛИ?? Да си дойдем на политиката тогава, щом проблема не е здравен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                  Мисля, че някой го беше постнал, но го правя за всеки случай и аз, защото мисля че много добро и полезно и си заслужава да се изгледа:

И понеже, като цяло критикувам Щаба, искам да направя и да изразя силно положителното си впечатление за доц.Кунчев:
                  1.) видимо интелигентен и ерудиран професионалист;
                  2.) Здраво стъпил на земята и без да си придава важност;
                  3.) Беше Честен (като каза, че наистина броя на отчетените резултати е пропорционален на направените тестове);
                  4.) човешки си призна грешките (че в началото са подценили вируса на база наличната към онзи момент информация);

Същестременно си отстояваще позицията, че например не трябва 70% да минем през вируса (в противовес на теорията на Мангъров) и даде пример, че при силно заразните SARS и MERS инфекцията е била овладяна и без да премине през 70 % от хората...

5.) УВАЖАВАШЕ събеседничката си най-вече ЗРИТЕЛИТЕ !!! Не тръгна да се заяжда или да изкрейзва, въпкреки че беше явен опита на Шекерова да го провокира с тези, които са контрапункт на посланията на Щаба.
                  6.) НЕ се опита да плаши и всява паника (трупове, чували за тях и т.н) за разлика от цялостната стратегия на Щаба и БХ.
                  Даже според мен, прекали с оптимизма, как лятото трябва да зачезне вируса, макар че беше и честен да подчертае, че няма как да гарантира това....

Като цяло пълна противоположност на онзи PR наглец в униформата !!!
                  САРС и МЕРС са с други характеристики. Затова ги овладяват с блокадни средства. Докато този е неудържим като грипа. Иначе и на мен доктора ми прави добро впечатление. Разбран и кротък човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Политизираме "пандемията" защото това е ПОЛИТИЧЕСКИ измислена пандемия. Медицината в нея е не повече от 10%, останалото е политика. Да сринем Китай, да сринем капиталовите пазари, да се награбим (само онези, които контролират началото и края на "пандемията), да напечатаме долари и да обезценим досегашните дългове, да унищожим Тръмп, да поставим човечеството под нови и нови забрани, да го контролираме какво прави, какво диша, какво приказва, къде ходи и какво мисли. Това е политика, а не пандемия.
                    За мене всичко написано от тебе касае ИЗМИСЛЕНИ СВЕТОВНИ КОНСПИРАЦИИ, които параноиците ги виждат къде ли не и в какво ли не. Истината обаче според мене е много по-проста и много по-лесна за разбиране, а именно:

Когато се отприщи лавината (цунамито), никой не знае и никой не може да предвиди откъде ще мине и какви щети ще нанесе.

Просто това е един почти неконтролируем процес, който световните лидери все пак се опитват някакси да контролират всеки по свой си начин, но нещо не им се получава много добре. Това обаче е разбираемо - случва се за първи път и всички лидери в момента се учат на принципа ПРОБА-ГРЕШКА. От нас се иска само разбиране на ситуацията и по-възможност спазване на препоръките, защото техния бойкот само може още повече да влоши вече лошата ситуация.

Коментар

Политизираме "пандемията" защото това е ПОЛИТИЧЕСКИ измислена пандемия. Медицината в нея е не повече от 10%, останалото е политика. Да сринем Китай, да сринем капиталовите пазари, да се награбим (само онези, които контролират началото и края на "пандемията), да напечатаме долари и да обезценим досегашните дългове, да унищожим Тръмп, да поставим човечеството под нови и нови забрани, да го контролираме какво прави, какво диша, какво приказва, къде ходи и какво мисли. Това е политика, а не пандемия.
                      Много точно, освен политика, от самото начало е и свръх печеливш бизнес за точно позиционирани компании гиганти, всички ги виждаме, отлична среда за лансиране на иначе абсурдни политически мерки и виждаме, че освен политика стана вече и един банален цирк, несмешно шоу - аман от брифинги и лакардии. Вземете БМБ или Тръмп с дезинфектанта.

Коментар

Лошото е, че искат да ни пуснат, но преди това искат да си приемат закони, с които да материализират целите си - новият хомо сапиенс да е подчинен на вируси и технологии, нещо което никога не е било.
                        И защо това да те притеснява? Само за сапиенс се отнася.
                        Останалите хомо-разновидности и сега си джиткат...

Коментар

• Мисля, че някой го беше постнал, но го правя за всеки случай и аз, защото мисля че много добро и полезно и си заслужава да се изгледа:

И понеже, като цяло критикувам Щаба, искам да направя и да изразя силно положителното си впечатление за доц.Кунчев:
                          1.) видимо интелигентен и ерудиран професионалист;
                          2.) Здраво стъпил на земята и без да си придава важност;
                          3.) Беше Честен (като каза, че наистина броя на отчетените резултати е пропорционален на направените тестове);
                          4.) човешки си призна грешките (че в началото са подценили вируса на база наличната към онзи момент информация);

Същестременно си отстояваще позицията, че например не трябва 70% да минем през вируса (в противовес на теорията на Мангъров) и даде пример, че при силно заразните SARS и MERS инфекцията е била овладяна и без да премине през 70 % от хората...

5.) УВАЖАВАШЕ събеседничката си най-вече ЗРИТЕЛИТЕ !!! Не тръгна да се заяжда или да изкрейзва, въпкреки че беше явен опита на Шекерова да го провокира с тези, които са контрапункт на посланията на Щаба.
                          6.) НЕ се опита да плаши и всява паника (трупове, чували за тях и т.н) за разлика от цялостната стратегия на Щаба и БХ.
                          Даже според мен, прекали с оптимизма, как лятото трябва да зачезне вируса, макар че беше и честен да подчертае, че няма как да гарантира това....

Като цяло пълна противоположност на онзи PR наглец в униформата !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

Матеев, изцяло, още от самото начало личи опита на червените помияри да яхнат вълната. Те са които политизират темата. По това ще ги познаете.!!! Друг няма който се опитва да политизира. Омръзна ми да ги чета. Всяко нещо се търпи до време, Време е да се спре политизирането на темата, но как да се направи, като червените мутри постоянно го правят!!!
                            Тъпряхм, търпях и накрая не издържах!!! То тяхното на нищо не прилича вече. Хем ги хрантутим, хем ръмжат срещу нас. докога
                            Абе хора, докога ще се делим по цветове ? Аз виждам две категории - редно и нередно
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• ЕТО КАК РЕШИХМЕ
                              https://dnes.dir.bg/politika/borisov...oto-polozhenie

Ще отменят извънредното положение преждевременно !?!?!?
                              Няма вече болни, не умират хора всичко е точно.
                              Тиквата ни избави от короната. Да се свети името му.

Боко е по велик и от БОГ избави ни от АДА.

подкрепям решението му, въпреки че се съмнявам да е продиктувано от разумни действия.
                              Last edited by bota156; 25.04.2020, 13:48.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ей фатмак, как реши че медицината била 10%!
                                Как ще се почувстваш ако ти отнемат правата на медицинско обслужване, на което се радваш без никакъв ангажимент, като фатмак-пенсионер?
                                Знаеш ли колко хора положението ги е заварило без медицински осигуровки?
                                Ама за тях не те ли е жал?
                                Или да гинат, докато получаваш фатмашката с нищо незаслужена пенсия!
                                Как реши че е политически измислена и епидемията
                                Кажи бе червен фатмак шуменски, кажи си болката и спри да бълваш лайна накрая
                                Кажи какво да правят хората без пенсия и без осигуровки
                                Ти ли ще създадеш работата и бизнесът, който да даде поминака на обществото. ??
                                Точно ти ли, червения плондер, като цял живот си живял на гърба на народа и сега дори плюеш върху него., Наглостта на фатмаците е безгранична
                                Снишете се малко пред Бога бе, пожалете и народа си, направете нещо добро за него, направете някакви дарения, от пенсията която цял живот народът ще ви плаща! И знайте, че той няма нужда само вербалните ви форумни бълвочи! Има нужда от реално съчувствие (ако знаете какво е това) и реална помощ
                                Last edited by malkia Muk; 25.04.2020, 14:15.
                                търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

Working...
                                X