IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение


    marketleverage , добре де, като си от нас, десните, щото така се оливаш с лява пропаганда и джендтрстване покрай тоя грип - страх ли, какво ли? И ти си ми необясним - десните принципно сме една идея малко по-умни и не се връзваме лесно на пропаганда, ти що се отнасяш така? А даже не си герберастче?

    Сори, май политизирах нещата, ако модито сметне, че е прекалено политическо и ще затрудни дискусията, да го изтрие
    В един друг не български форум който е изцяло свободен и си пишем не полит коректни (повечето сме десни от целия спектър на дясното) общото мнение до което стигнахме е че вируса е опасен... Смятам да се опазя защото ми е важно ако междувременно опазя още от сънародницте си пишеики онлайн още по добре и правя добро дело

    Политизрането на вируса пречи защото всеки който е анти дадена партия е и анти мерките ако тази партия е на власт... Може да не са най добрите мерките на Герб ама вършат работа (маските са им най добрата мярка която доказано работи и вече всички ще излизат от мерките си с маски (Германия и Франция също)


    Иначе че не е обикновен грип ето това е разликата с обащата смъртност (от всички спрямо сега като имаме китайската чума) почти навсякъде имат пик на смъртността спрямо предни години а са имали грипни епидемии преди и отделно че сега са наложени мерки това е допълнителна смъртност с мерки да я намаляват (източник Фаиненшъл Таймс)

    https://www.ft.com/content/6bd88b7d-...9-0d5c6fac846c






    Ако се вземат цифрите само за градските зони са още по високи понеже в провинцията живеят по разредено







    Цифрите за допълнителната смъртност се потвърждават от NY




    ПП Путин вероятно има истинските цифри от китай
    Last edited by marketleverage; 29.04.2020, 12:33.
    mWPCloud.com

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

      от статията - какви оптимисти са шведите обаче представи си ги така да ти ги представи данните щаба и баце (и да разбравят бъдете спокойни места има)


      Те са популисти и не могат да си позволят подобно поведение. Но в Швеция са трезви управляващите, никой не се прави на Батман или Бен Хур, а експертите им имат подходяща защита срещу произвола на политиците, та си поддържат мнението без да ги изхвърлят в ъгъла. Не може нашта болна държава с разнебитени начелници да се дава за пример. Е, прав си, че и народът прост, лесно се връзва, лесно се отвързва, нервничи по южняшки и попържа по балкански. Всекиму би било трудно с такъв сбироток на първични реакции, поради което манипулаторите вземат връх. Но от това страдат всички.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

        За какъв апокалипсис говориш?Навсякъде епидемията следва един и същ сценарии ,почва се от 1,2,3 и накрая стават десетки хиляди.Можеш
        да го спреш в самото начало и ако това не се случи после само броиш заболелите и умрелите.Двеста държави по 20 хил жертви и тия
        дето го пуснаха са си изпълнили норматива от 60 млн жертви,все едно е имало война.
        Щом ВЯРВАШ, че тези хора са загинали ОТ вируса, то нищо не може да се направи. Вярващите са си вярващи.

        Песенка о переселении душ
        Кто верит в Магомета, кто - в Аллаха, кто - в Иисуса, Кто ни во что не верит - даже в черта, назло всем,- Хорошую религию придумали индусы: Что мы, отдав концы, не умираем насовсем.
        Пускай живешь ты дворником - родишься вновь прорабом, А после из прораба до министра дорастешь,- Но, если туп, как дерево - родишься баобабом И будешь баобабом тыщу лет, пока помрешь.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

          При температури над 30 градуса май месец сметката може и да не излезе,но ако са под 25 оттръвка няма.
          Италиянците първо наложиха карантина ,после я махнаха и така ги удари ,че още им държи влага 200 000
          заразени и над 25 000 починали.
          До вчера Гисметео даваха за третото десетдневие на май над 30 градуса. Гледам, сега са свалили до хладничко или леко топло. Но прогнозата на времето е несигурна работа.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

            Коментар


            • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

              от статията - какви оптимисти са шведите обаче представи си ги така да ти ги представи данните щаба и баце (и да разбравят бъдете спокойни места има)


              Шведите са голяма работа с техните 20 000 заразени и 2500 жертви колкото три малки които имат комшиите им Дания,Финландия и Норвегия https://www.dnes.bg/eu/2020/04/28/sh...aistina.447708

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                Изпреварил си ме, но нека се повтаря тази статия за да се види, че алтернативните подходи дават понякога по-приемливи резултати. Смъртността е донякъде умерена, но не се травматизира прекомерно общността, което може да се окаже много по-опасно.
                от статията - какви оптимисти са шведите обаче представи си ги така да ти ги представи данните щаба и баце (и да разбравят бъдете спокойни места има)



                Вече имаме приблизително 530 пациенти в отделения за интензивно лечение в цялата страна, а потенциалът на нашите болници е два пъти по-голям и възлиза на приблизително 1100 легла. В Стокхолм средно сега има 220 критично болни пациенти в интензивните отделения, което означава, че болниците изобщо не са пренатоварени – потенциалът им ще е достатъчен за допълнителни 70 души.
                mWPCloud.com

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  Не съм го видял - понеже някога много обичах статистиката, а още повече анализа след това, то съм наясно с две неща:

                  - колкото и прекрасни формули да използваш, ако изходните ти данни са грешни (манипулирани), крайният ти резултат няма да е верен - та същото и с умрелите от короната.
                  Еми щом не вярваш на статистиката на повечето държави по света, а предпочиташ на конспирациите - няма смисъл да спориме, излишно е.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
                    За десните консервативни държави и икономически субекти съм напълно съгласен о изцяло подкрепям изказаното от теб мнене! Именно, завръщане къмм десен консерватизъм е необходимо на държавите, членуващи в Европейския съюз!
                    Колкото до тази глупост, наричана ,,Либертароанство". Либертарианството не е доктрина, не е концепция, или някаква социално-икономическа парадигма! Либертарианството е в буквалния смисъл на думата едно анархистично социал-икономическо извращение! Либертарианци ли, Молим?! Я, не! Благодаря!
                    В България не се учи или поне не се учеще но политическия спектър не само ляво дясно ами е и авторитарно и либератрианско и се получава политическия компас

                    Най популярния тест да се определи някой е https://www.politicalcompass.org

                    Иначе Бащите Основатели на САЩ са класически либерали а това в наши дни е част от дясното либертарианство

                    Това е от страницата на политикал компас където те са определили някои лидери, исторически фигури и автори/мисилители






                    Пример за Либерарианска компания в БГ е можеби Уолтопия , пенчев може да е малко цапнат през устата за шеф ама се грижи за хорара си



                    За да не ме изтрие модератора поста като не по темата - Корона вирус не всички 4 годишни карат корона вируса с да им тече един сопол (видеото със звук е тежко )


                    https://metro.co.uk/video/4-year-old...cough-2158518/





                    mWPCloud.com

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                      Груйче, все си мисля че десните хора сме общо взето на ти с математиката.
                      Ти още не си ми отговорил на вчерашния пост, направи ли си калкулациите, да допусна все пак че не си го видял...копирам го долу.

                      Ето ти и за Европата...да не кажеш нещо че ония оттатък кой знае каква им е статистиката.

                      72К годишно умират от грип.
                      Ми те от короната за 2 месеца само са вече 126К...при всички мерки.
                      Още ли ти казва калкулатора че е обикновено грипче само ? Или мяза на 10 грипа едновременно ? Кое е по вероятното според тебе ?

                      http://www.euro.who.int/en/health-to...n-of-influenza


                      Не съм го видял - понеже някога много обичах статистиката, а още повече анализа след това, то съм наясно с две неща:

                      - колкото и прекрасни формули да използваш, ако изходните ти данни са грешни (манипулирани), крайният ти резултат няма да е верен - та същото и с умрелите от короната. Колко са, ма наистина ли са толкова, не се ли надписва нещо и т.н. Аз не съм убеден, че тези бройки, които си извадил, са сметнати по един и същ начин от всички. В смисъл, че както са брояли умрелите от грип, така и от този грип сега броят по същият начин. Аз твърдя, че не ги броят така и правят всичко възможно да изкарат колкото се може повече корони, щото иначе а, у, оти ги ручахме жабетата и ебахме майката на икономиката, като са умрели някакви си 100-200-500К

                      - много е важно как интерпретираш данните - за мен лично 200К умрели, при 20 милиона починали от началото на година е под 1% от смъртността до момента, което, прощавай, но е едно голямо нищо. Отново подчертавам, че смъртта дори и на един човек е трагедия за близките му. Също така трагедия е и един безработен, понякога дори и по-голяма, зависи от случая. И като добавим, че въпреки починалите от короната, само до момента световното население е нараснало с 26,5 милиона от началото на годината и....

                      Та толкова за чумата на 21 век - смях в залата! Апропо, ето ти статистиката за смъртността у нас по седмици в началото на 2019 и 2020 - кога е короната - в началото на 2019 или в началото на 2020, че нещо се обърквам. Анализирай пък ти това, нали си на Ти с математиката, шото друг математик от Братсвото на апокалиптиците без утрешен ден не пожела

                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Хайде да видим и какво казва началникът на онкологичната болница в София д-р Стефан Константинов. Да припомня, че той беше министър на здравеопазването (един от многото) в правителство на Бойко Борисов.



                        http://epicenter.bg/article/D-r-Stef...iya/215411/2/0


                        Да поясня ли?
                        ВИЕ, апокалиптоси, с вашите хиперпреувеличени твърдения, с налагане на абсолютно неоправданите мерки, с постоянното плашене на хората, със сигурност убивате повече хора, отколкото въобще някога ще отнесе Короната.
                        Заради всявания от ВАС, Матеев, математик, ретро, Х-ман и пр..., заради вас ще умрат много хора, защото не са си направили терапиите от СТРАХ пред вируса. Не са отишли на редовните прегледи от СТРАХ пред вируса; не са отишли навреме да се изследват от СТРАХ пред вируса; не е открито навреме заболяването от СТРАХ, който вие постоянно втълпявате. Вие го правите тук в тоя форум, а масмедиите го втълпяват постоянно.
                        Това втълпяване на страх е престъпление според последните изменения на НК, ама няма кой да поиска наказателна отговорност от Бойко, от псевдогенерала, от мисиркските медии и от вас, апокалиптосите. Щото сте на страната на силните.
                        За какъв апокалипсис говориш?Навсякъде епидемията следва един и същ сценарии ,почва се от 1,2,3 и накрая стават десетки хиляди.Можеш
                        да го спреш в самото начало и ако това не се случи после само броиш заболелите и умрелите.Двеста държави по 30 хил жертви и тия
                        дето го пуснаха са си изпълнили норматива от 60 млн жертви,все едно е имало война.
                        Last edited by Grosss; 29.04.2020, 12:01.

                        Коментар


                        • Шефът на Онкологичната болница в София алармира: Светът не се върти около коронавируса, 49 души умират всеки ден от рак у нас

                          http://big5.bg/actualno/item/17690-s...HAocRa6Ox_LTvI
                          Last edited by Kiro; 29.04.2020, 11:22.

                          Коментар



                          • Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение



                              marketleverage , добре де, като си от нас, десните, щото така се оливаш с лява пропаганда и джендтрстване покрай тоя грип - страх ли, какво ли? И ти си ми необясним - десните принципно сме една идея малко по-умни и не се връзваме лесно на пропаганда, ти що се отнасяш така? А даже не си герберастче?

                              Сори, май политизирах нещата, ако модито сметне, че е прекалено политическо и ще затрудни дискусията, да го изтрие
                              Груйче, все си мисля че десните хора сме общо взето на ти с математиката.
                              Ти още не си ми отговорил на вчерашния пост, направи ли си калкулациите, да допусна все пак че не си го видял...копирам го долу.

                              Ето ти и за Европата...да не кажеш нещо че ония оттатък кой знае каква им е статистиката.

                              72К годишно умират от грип.
                              Ми те от короната за 2 месеца само са вече 126К...при всички мерки.
                              Още ли ти казва калкулатора че е обикновено грипче само ? Или мяза на 10 грипа едновременно ? Кое е по вероятното според тебе ?

                              http://www.euro.who.int/en/health-to...n-of-influenza



                              Ма ето ти примерно линк към CDC.
                              За цялата година 2017/18 има около 45млн заразени с грип и средно около 61К смъртни случая, т.е. към 0.13% смъртност. 2016/17-същото.
                              Короната за 2 месеца откакто върлува вече е дала 57К жертви при 1млн официално регистрирани, айде сложи ги дори 10млн ако приемем че 90% са безсимптомните и другите с доста леки форми, дето не са хванати от тестовете. Смъртност гонеща 0.6%...за 2 месеца. При всички мерки.
                              Ти сам си направи калкулациите дали е същото с обикновеното грипче.....та толкова ни прави на луди световното еврейство и сие

                              https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнение
                                Най-голямата тъпотия на Путин е да отмени честването на денят на победата заради некаква кашлица и сополи. С такова насрано джендърско мислене никога нямаше да го има този празник..
                                Те това е единственото парче от пъзела, което ми липсва - що Путя се оака така? Ми те парада (айде, оня, за октябр и т.н.) са го провели и през 1941 с немските самолети над главите си, а този е дори юбилеен - 75 години. Да подчератя много дебело, че не съм фен на Путя, а мнението ми за ВСВ и някои от участниците в нея е диаметрално противоположно на блееща маса с фашистичките окупатори. Да отбележа също, че двата народа, на които симпатизирам в Европа, са немците и рашките - за нарите иде реч, не за управниците им. Да отбележа и че не считам, че Трети март трябва да е национален празник и да дължим вечна благодарност и да сме вечно смазани с думички като роби и т.н., а такъв трябва да е Съединението, което си е чисто наше дело. С това свършвам лиричното си отклонение, защото не искам да политизирам темата.

                                Та големият въпрос е защо Джуджака с големите топки и борещ тигри за закуски, се оака до нивото на бабоеба, макаронаджиите, онези със сиестата и т.н. Тръмплинчето е много, ама много по-адекватен в момента, да не кажа, че е най-адекватния от упраляващите света, изключая глупостта с вливането на дезинфектанти Та защо Путя отложи парада е мистерия. Моята теза от самото начало е, че това е грип, но на места ги удрят и става мазальоч - удря се икономическото сърце, разбира се - Ломбардия (и не ми говорете за големина на население - най-големият район е Лацио с Рим, а най-гъсто населеният е Кампания с Неапол, който е най-мръсният град в Европа), Каталуния и Мадрид, Борката Джонсън, щото не слушка и не папка и т.н. Ма да не изпадам в конспирации, щото извън тези райони няма почти нищо. Ей го в област Венето с Венеция беше мазало, но в Словения няма такова нещо, а връзките им са супер силни. Същото и за Швейцария и Ломбардия, дето си минавата границата за добър ден, ма смъртността е десетки пъти по-малка и т.н.

                                marketleverage , добре де, като си от нас, десните, щото така се оливаш с лява пропаганда и джендтрстване покрай тоя грип - страх ли, какво ли? И ти си ми необясним - десните принципно сме една идея малко по-умни и не се връзваме лесно на пропаганда, ти що се отнасяш така? А даже не си герберастче?

                                Сори, май политизирах нещата, ако модито сметне, че е прекалено политическо и ще затрудни дискусията, да го изтрие
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X