Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Залисани във взаимните оллювки един към друг и всички заедно към правителството, имам чувството, че пропуснахте ОСНОВНАТА НОВИНА НА ДЕНЯ. Никой не я каза, никой не я коментира, затова ще разкажа накратко. Има три възможни сценария за бъдещото развитие на епидемията, които са публикувани днес от международната научна общественост, и които всъщност са и обяснение защо правителството постъпи така на днешния ден:
Сценарий 1
Серия от повтарящи се малки вълни през лятото и през зимата за период до 2 години с тенденция за намаляване чак през 2021 г.
Сценарий 2
По-голяма вълна през есента и зимата на 2020 г. и последващи една или повече вълни през 2021 г.
Сценарий 3
Бавно изгаряне на причинителя - непрекъснати случаи без ясно изразен вълнов модел.
Независимо от сценария, очакванията са ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 18-24 МЕСЕЦА да се регистрира ЗНАЧИТЕЛНА АКТИВНОСТ на коронавирусната инфекция.
Следователно трябва да се адаптираме и да се научим дълго време да живеем с вируса. Колкото до мерките - ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРИ БАЛАНСА между противоепидемичните мерки и възстановяването на обществено-икономическия живот. В тази връзка в нашата страна в следващите дни ще се предприеме постепенно поетапно либерализиране на ограничителните мерки. Непрекъснато обаче ще се анализира дали останалите мерки дават положителен или отрицателен резултат, в резултат на което може да има както допълнително либерализиране, така и обратно връщане на някои от по-строгите мерки.
Вижте този клип от 7-мата минута нататък: https://www.vbox7.com/play:f213a7d85a
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
А сега с мои думи:
Считано от днешна дата влизаме в ОКОПНА ВОЙНА с очаквана продължителност около 2 години. Епидемията ще се засилва и отслабва по един от 3-те възможни сценария, като общото между тях е продължителноста от поне 2 години (според мене може и повече). Следователно трябва да забравим за пълното премахване на мерките, което явно скоро няма да се случи. Ще има частични олабвания или стягания на мерките през следващите години в зависимост от това как се развиват вълните на епидемията по света и у нас.
ПП: Появи се още един линк:
https://nova.bg/news/view/2020/05/02...4%D0%B5%D0%BE/Last edited by Mateev; 02.05.2020, 14:52.
- 2 Харесвания
Коментар
-
marketleverage,
Какво стана с ефекта от маските ?
В седмицата преди маските - 20 нови случая среднодневно... След като ни ги надянаха - среднодвнено 50 нови случая ?
Както ти бях казал още тогава, това което си видял в Чехия НЕ Е ефект от маските !!!!
Резултатите много повече зависят от мерки като активно тестване за локализиране и карантиране на болните, предовратяване на внос на болни (което и до днес не правим) и др.
PR генерала нямаше доблестта да си признае грешката с маските.... ти ще имаш ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
.....
Както и да е, по-важното е това, което и Bertram казва. Че истинските поражения ще са в икономиката, които ще ударят всички ни...
И Щаба вероятно изигра само ролята на примамка, която ще отнесе негодуванието...
Малко хора питат, но наистина къде ще отидат тези 10 млрд ?!?
За тестове нямало пари (според PR генерала), дадоха се малко пари по 60/40, за малкия и средния бизнес масово се коментира че няма подкрепа.... Истински важния въпрос е къде ще отидат 10-те млрд тогава ?!?
ще идат за инфраструктура строена от фирми на шиши, домуса и останалите играчи
ще идат за белене
ще идат за ненужна военна техника
после ще плащаме всички.
ще разбера тези мерки ако утре кажат - ДДС на повчето стоки 10%, Акциза на горивата с 50% намаление, а дупката в бюджета ще я запълним с кредити, за да няма масови съкращения.... уви данъчните вече чакат да отваря панаира,че да тръгват да актуват....
затова казвам ако не се усетят директно мерки през намалени данъци за бизнеса..то значи тези пари ще се откраднат в по-голямата си част...не нещо изненадващо.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Този план Я е бил и при свинският грип..Научих , че в някои страни е имало предупреждения за по голямо социално разтояние , без здрависване..
Тук естествено не..Аз лично в магазините ще съм с маска и по- голямо социално разтояние..
Всеки сам решава да се пази или не..
То голяма грижа не видяхме..Нито тестове ни дадоха, нито лекарства има, даже и дълго време нямаше маски..
Само заплахи за смърт, ковчези и глоби..
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеОзначават ли вчерашно-днешните събития, че приемаме план "Я" - всеки да се спасява сам?Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Гигов как не е започнал днес със сводка за умрелите
43-годишна лекарка от Сливен почина от коронавирус, няма данни за съпътстващи заболявания - явно е късата клечка
https://eurocom.bg/new/43-godishna-l...-zabolyavaniya
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не съм вземал отношение по тази тема, но относно на т.н мерки трябва да се подхожда психологически.Хората не могат да бъдат ограничавани вечно, макар че явно стратегията е била да ги ограничаваме докато не се надигнат.Още от първите дни ми стана ясно, че този щаб няма никаква дългосрочна стратегия.Отначало хората се съгласяваха, макар че ми беше ясно, че като попресъхнат наличностите по дебитните карти и ще започнат с несъгласията.Но какво бълваше щаба: Чакаме пик около Великден потрайте малко.После след Великден , ха потрайте още малко да видим резултата от Великденското пътуване.Всичко това гарнирано с не се образуват антитела при всички, тоест стадния имунитет препоръчван от малкото останали със здрав разум хора не върви.Или казано другояче вируса е вечен, тоест няма как да потраем още малко.На хората им светна, че няма как да потраят "още малко" и започна съпротивата с неносенето на маски, заобикаляне на КПП-та, самите магазини одавна са плюли на това колко хора да се събирали вътре.Освен това масата мерки изглеждат нелогично.Защо да има КПП да не можеш да идеш от София до Пловдив, а човек със явни симптоми да дойде от Нидерландия или Италия и да пътува между София и Хасково примерно.Защо.От какъв зор болен ще прекоси половин Европа и страната а аз да не мога да ида от един областен град в друг.Освен това защо хората от Панагюрище ще могат да идат в Девин или хората от Созопол да идат в Кула, прекосявайки цялата страна, а хората от Пазарджик не могат да идат до Пловдив.
Признавам на Борисов, че се усети, че няма как да използва сила да наложи т.н мерки и реши да действа като е Европа.Няма как цяла Европа да отваря, а ние тука да продължаваме да дрънкаме пика предстои, та пика предстои.Какво препоръчват истинските специалисти-миене на ръце, дистанция от 2 метра между хората, избягване на струпване на много хора в ЗАТВОРЕНИ ПРОСТРАНСТВА.Това е напълно достатъчно.Сърбите като въвеждат забрани за излизане по незнам си колко дни да не цъфнаха и вързаха.Ясно е че тежестта на мерките не дава резултат.
Правилно скриха Мутафчийски защото наистина много взе да изнервя, най-вече с това:гледаме че не се спазва това, не се спазва онова, ха щом е така ще предложим еди какво си.Абе чакай малко ти някакъв велик и божествен цензур ли си, че обикаляш улиците и размахваш пръст по субективна своя преценка и всички да сме падни-стани.Това не опира до това, че сме били балканци и тук вилнеел синдрома "Ти ли ще ми кажеш".Няма такова нещо, хората усетиха че не могат да са кукли на конци и експериментални марионетки и един самозабравил се военен да ги командва като на утринна ведрина.
На следващо място съпротивата срещу мерките е заради хората към които са насочени.Стана ясно като бял ден, че фактически хората под 40 не могат изобщо да усетят че имат вирус, особено здравите.За да не обидим обаче възрастните мерките важат за всички.Да знам че ще кажете, да ама младите разнасят.Е тук опира до самосъзнание, дали младия ще рискува живата на възрастен родител или роднина и да избягва да се вижда с него.Така че и това подлудява, изнервя и идва момент в който всеки ще си каже жертвам 2-3 месеца от живота си, но докога.
Така че отново евала на Борисов, че психологически усеща че за да се спазват реално действащите мерки-миене на ръце, 2 метра дистанция и да се пазят възрастните трябва да отпусне безсмислените мерки като КПП-та, планини и т.н. Разбира се скоро трябва да отворят малки хотели, ресторанти при намален капацитет на работа и само отвън да се сервира храна, а кината също може би трябва да заработят на 20-30% от капацитета си когато тръгнат отново премиерите.Безумията да не се сядало на пейки в парковете час по-скоро трябва да изчезнат.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Интересното е,че болшинството от тия хора псуват един известен българин,дето употребява същата фраза....
Ретро, още по- интересно е, че същият този който от 11г. управлява е същата пунта мара и по манталитет и по акъл..Не спазва законите и не признава парламента..Не е само фразата , а начина на живот ..
Абе всеки народ си заслужава управлението и пунта марата.. Разбира се всяка пунта мара има край и той не е смешен за някои..Да видим у нас как ще свърши..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение... БМБ оряза поредния бушон, цирка свърши...
Коментар
-
Защо се занасяте с тези 10 млрд?
Те да не се намират на женския пазар.
Това е таван на емитирания от МФ държавен дълг през текущата бюджетна година.
Още миналата седмица една емисия бе компрометирана, поради предложената
ниска доходност.
Не е ясно, къде и на каква цена ще се предложи и изкупи толкова дълг.
И дали въобще ще е нужно?
Да допълня, че преди гласуването на промяната, таванът на дълга бе 2.2 млрд
/по спомен/, което може да се окаже недостатъчно.Last edited by марин; 02.05.2020, 13:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеРетро,матряла на ББ колкото и да е лош бавно загря реотана и стопли, че със заплахи, КПП и глоби не става.. А Пунта мара си изми ръцете с генерала- фатмак..
Този ,а и много други подобни случаи,са ми дали вярната за мен ориентация,че има критичен брой недисциплинирани и неспазващи никакви правила българи....
Това са същите българи ,за които всичко е "Пунта Мара".....
Интересното е,че болшинството от тия хора псуват един известен българин,дето употребява същата фраза....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev
Аз имам чиста съвест, и искам тя да си остане чиста и за в бъдеще. Толкова ли срамно е това?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev
Проповядването да не се спазват закони не е ли причина?
Проповядването да се събори парламента не е ли причина?
Безкрайните и злобни обиди към властимащите не са ли причина?
Лъжата че няма никаква епидемия не е ли причина?
Няколко човека буквално сте се самозабравили и използвате форума и темата за политически цели. Е все някой трябва да ви се опълчи, защото иначе злобата ви буквално става безкрайна.
Оставка на ТИКВАТА! Заради уволнените,заради спрените операции ...заради милионите откраднати.. и т.н!
- 1 like
Коментар
Коментар