IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко за COVID-19

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Mateev вирусът си и един и същ,но след толкова време борба организмът вече е много изтощен и един нов удар дори и по-слаб може да се окаже бърз и фатален.Зависи от състоянието на организма.
    Състраданието не е добродетел

    Коментар


    • Една почива от болеста а друга ограбват дома и по време на дежурство.https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/596435

      Коментар


      • Втори починал лекар с COVID-19
        https://nova.bg/news/view/2020/05/03...4%D0%B5%D0%BE/

        Всъщност става въпрос за лекарка, която е една от първите заразени. Лекувала се е в Окръжна болница. След нейното излекуване, установено с 2 отрицателни проби, е изписана за домашно лечение. Вчера обаче състоянието и внезапно се е вложило, при това МНОГО БЪРЗО. Едвам я закарват до болницата и веднага я интубират, но не е успяла да стигне до интензивното. Загинала е още в спешния център.

        Трагедията е много голяма поради факта, че тази жена си е мислила, че е излекувана, че има имунитет, и че вече е в пълна безопасност. И въпреки това скоропостижно се разболява втори път, въпреки че си стои в къщи в карантина, и този втори път развитието на сиптомите е СВЕТКАВИЧНО БЪРЗО, толкова бързо, че е умряла още по пътя към интензивното на болницата.

        Това е първи подобен случай в България, но по света има много такива случаи. Хората уж се излекуват, и дават отрицателни проби, но вируса всъщност е жив и се е скрил някъде дълбоко в тяхното тяло, където се реорганизира, набира сили, и чака звездния си миг да нападне отново, но този път СВЕТКАВИЧНО БЪРЗО и със 100% летален край.

        В началото по света се е мислело, че просто не се е създал имунитет, и съответните хора са се заразили повторно. При направените експерименти обаче се е открило, че вируса всъщност е напуснал носоглътката и кръвта, откъдето се вземат проби за изследванията, но си е останал жив и се е скрил дълбоко някъде в някой орган. Има намерени такива вируси например в мозъка или пък дълбоко в белите дробове, откъдето изследвания могат да се вземат само посредством биопсия.

        Всичко това ни кара да си зададем въпросът:
        Наистина ли са излекувани хората, преболедували и след това дали 2 отрицателни проби?

        Ами ако се окаже, че както спина коронавируса също си остава за цял живот в тялото и само чака звездния си миг да се активира и СВЕТКАВИЧНО да доведе до летален изход?

        При всички случаи ясното засега е само едно - коронавируса все още не го познаваме напълно, и не се знае какви други изненади ни е подготвил. Затова ще е голяма глупост, ако рискуване да се заразим с него хей така поради криво разбран "героизъм". Според мене единственото правилно в така създалата се ситуация е човек да продължава да спазва хигиена, да дезинфекцира редовно в къщи, да носи маска с висш клас на защита, и разбира се да спазва физическо разстояние от други хора. И всичко това да продължава да го прави независимо какво препоръчва правителството или щаба.

        Нещо повече - възрастните е ясно, че трябва да се пазят, защото са рискова група. Много важна за тях обаче е задачата ДА ОПАЗЯТ И СВОИТЕ ДЕЦА. Огромен риск е да се мисли, че децата и младите им родители ще прекарат коронавируса и в организма им няма да останат никакви следи. Ами ако останат скрити вируси и превърнат детето (и родителите му) в доживотни инвалиди с риск във всеки един момент от бъдещето внезапно да умрат?
        Last edited by Mateev; 03.05.2020, 15:16.

        Коментар


        • Обявените гръмко 15 тона медицински консумативи от ОАЕ за борба с коронавируса се оказаха много по-малко – около 3 тона. В понеделник от Абу Даби с два самолета на България Ер са доставени основно… фурми, показа разследване на Биволъ. Срещу тях фирма на Пеевски и близката до властта Градус са закарали на шейховете 32 тона месо и млечни продукти, като са платили и полетите. Странният бартер изглежда като поредното публично-частно-пропагандно партньорство на депутата Пеевски, но може да има и по-дълбоки причини, свързани с Васил Божков. Преди повече от 2 месеца той намери политически подслон в арабската федерация, след като прокуратурата му повдигна редица от тежки обвинения в пране на пари и криминални деяния.

          Трансферът на стоките до Абу Даби и обратно беше придружен лично от министъра на икономиката Емил Караниколов. Акцията получи огромно медийно покритие, включително и от страна на Националния оперативен щаб. От официалното правителствено съобщение, ретранслирано във всички медии се разбра, че “ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна”./тук/

          “Две фирми – “Градус” и “Интръст”, са направили много сериозна сделка с Обединените арабски емирства. Става въпроса за размяна на 32 тона храни с ОАЕ, срещу което сме получили 15 тона медицински консумативи. Транспортът е поет от фирмите, а държавата не е платила нищо. Тази помощ е голяма, защото става въпрос за предпазни средства – маски, ръкавици и облекла” – каза ген. Мутафчийски на редовния брифинг за медиите във вторник, 14 април в Министерски съвет.

          Репортер на Биволъ проследи пратката с медицинските консумативи, от Митницата до временния и склад в с. Долни Лозен, където се намира базата на Български червен кръст. Така стана ясно, че те са много по-малко от обявените 15 тона. “Мистериозно учение на пожарната”

          На 13.04 привечер, репортер на Биволъ засне няколко камиона на Противопожарна безопасност на територията на Митницата на “Летище София”. Работници товареха в тях кафяви на цвят кашони. Попитани какво става, служители на Митниците казаха, че пожарникарите провеждат учение.

          От пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР обаче отрекоха категорично да е имало каквото и да е било учение на Летище София.

          Коментар


          • алекс, кое е неприемливо?

            Коментар


            • Ще цитирам мнение на ДОКТОР от друг форум
              Положението е абсурдно. Имало избягал пациент и щели да засилят мерките за охрана, като при психиатрично болни. Е да де, ама то тези болни не подлежат на принудително въдворяване за лечение. В интерес на истината призивът на самият щаб беше точно обратният, ако сте болни въобще не ходете в болница, докато не заумирате. Е пациентът явно не е заумирал за да може да избяга. На какво основание трябва да бъде държан на сила в болница? Иначе хора, които се чувстват зле и търсят помощ биват връщани поред от болници и никой не иска да ги приеме. Хора, които имат желание, а вероятно и нужда. Този обаче, който нито има желание, нито явно и нужда, трябва на сила да го държим.

              Живеем в АБСУРДИСТАН и ТИКВОСТАН ….
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Гледах един БГ вирусолог да обяснява как няма страшно. Много ербап, много тежък, многознайко. Велик както вески българен-юнак!

                Гледам го и си викам боже мой, какъв дебил, какъв малоумник.

                После си викам, абе не. Той просто е едно вирусологче, което си е помислило, че като знае много за вирусите и кратуната му разбира и от епидемии.

                Но всъщност, за да си епидемолог трябва по-скоро да чаткаш математиката, вероятностите, статитстиката, да можеш да правиш математически модели и т.н. А за да прецениш дали да въведеш карантина трябва да вземеш под внимание и наличните ресурси.

                Едно вирусологче с кратуна няма как да прецени тези неща. Те са тотално извън неговата лимитирана вирусоложка компетентост. Проблем е, че кратуната не се фокусира върху това, от което разбира.

                И така, една иначе умна и компетентна глава се превръща в тъпа кратуна, дрънкаща глупости...

                Коментар


                • Коментар


                  • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Единственото по темата, което вече започна да се изяснява като тенденция, е че все повече хора по света проумяват че ни правят на луди, конкретните цели не са ясни, нито токова важни, стига да не говорим за блицкриг.
                    Най-унищожителното на тази преувеличена заплаха е не че:
                    ще срути икономиките за кратко, ще доведе до стотици пъти повече истински жертви (и 99% от тях са сред най уязвимите по планетата), ще има масови злоупотреби с публични средства и т.н. реални последствия, за всеки обикновен човек, а че:
                    ще даде увереност на определени "лидери" че наистина сме овце, а не хора, които респективно можеш да насочваш както си искаш и те безропотно ще блеят докато им отнемаш правата, извоювани с много зор и жертви през векове от техните предци,
                    стига да е добър екипа по страхуването де, и предимно продуцента да е надежден
                    https://www.thegrapevine.co.ug/world...-you-vaccines/

                    Коментар


                    • Единственото по темата, което вече започна да се изяснява като тенденция, е че все повече хора по света проумяват че ни правят на луди, конкретните цели не са ясни, нито токова важни, стига да не говорим за блицкриг.
                      Най-унищожителното на тази преувеличена заплаха е не че:
                      ще срути икономиките за кратко, ще доведе до стотици пъти повече истински жертви (и 99% от тях са сред най уязвимите по планетата), ще има масови злоупотреби с публични средства и т.н. реални последствия, за всеки обикновен човек, а че:
                      ще даде увереност на определени "лидери" че наистина сме овце, а не хора, които респективно можеш да насочваш както си искаш и те безропотно ще блеят докато им отнемаш правата, извоювани с много зор и жертви през векове от техните предци,
                      стига да е добър екипа по страхуването де, и предимно продуцента да е надежден
                      Last edited by prodigal; 14.04.2020, 20:01. Причина: ОК замених "гъша" с "преувеличена заплаха", надявм се че добър тон не означава "политическа коректност"

                      Коментар


                      • Матеев, откога започна да разбираш от вируси? Ясно, че сега е модерно всеки да разбира от тази тема, Бил Гейтс примерно не го гледай, за разлика от теб, той ще направи пари.

                        Коментар


                        • Мнозинството германци са против отмяната на ограниченията срещу COVID-19

                          Германците във висока степен се съобразяват с въведените на 22 март ограничения на движението на хора. 78% от запитаните заявяват, че ги спазват изцяло, 18% - частично, а 2 процента - никак.

                          https://nova.bg/news/view/2020/04/13...1%83-covid-19/

                          Забележете - в Германия само 2% от хората не се съобразяват с ограниченията, а в България не се съобразяват цели 22%.
                          Last edited by Mateev; 13.04.2020, 12:46.

                          Коментар


                          • Давам линк към едно интервю с директора на Пирогов проф. Асен Балтов:

                            https://nova.bg/news/view/2020/04/13...5%D0%B8%D0%BD/

                            Препоръчвам на всеки да го изгледа от край до край, защото в това интервю той разказва с подробности как изглежда ситуацията от другата страна на бариерата. Също така професора дава точен и ясен отговор на редица въпроси, с които се спекулира тука във форума и се приказват разни врели-некипели.
                            Last edited by Mateev; 13.04.2020, 11:52.

                            Коментар


                            • Имало едно време едно овчарче. То си пасяло овците на хълма, но му било много скучно. За да се разнообрази то поело дълбоко дъх и започнало да вика: – Вълк, вълк, вълк напада овцете!

                              Селяните се затичали към хълма, за да помогнат на момчето да изгони вълка. Когато обаче пристигнали на върха на хълма, те не видели вълк. Овчарчето се изсмяло подигравателно в ядосаните им лица. – Недей да викаш вълк, овчарче, когато няма вълк! – казвали селяните и мърморейки слезли надолу по склона.

                              Малко по-късно, овчарчето отново извикало силно: – Вълк, вълк, вълк нападна овцете! Момчето наблюдавало присмехулно как селяните пак тичат нагоре по хълма да му помогнат да изгони вълка.

                              Когато селяните отново не видели вълк, те казали строго на овчарчето: – Запази своя зов за опасност за тогава, когато наистина има опасност! Недей да викаш вълк, когато няма вълк!

                              Един ден, овчарчето видяло истински вълк да се промъква към стадото. То скочило на крака и започнало да вика с пълен глас: – Вълк! вълк! Ще убие овцете ми! Помогнете!
                              Селяните обаче помислили, че овчарчето пак ги лъже и не се качили на хълма да изгонят вълка. Никой не вярва на лъжец … дори когато той казва истината.

                              Политиците са известни с това че са много добри и честни хора които мислят само и единствено за доброто на народа. Никога не са ни лъгали и никога досега не са предизвикали нито една криза или война.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Ако утре избухне световна война с атомни бомби и във вашето село не падне нито една бомба, ще твърдиш ли, че това е една фалшива малка войничка, която е раздухвана в медиите от наговорили се един с друг политици?
                                Тя световната война вече е избухнала, няма кой от централата да ти го каже в неделя вечер и да си лягаш спокоен с чувство за добре свършена работа ;( Признавм че си заслужи хонорара.

                                Апропо, в нашето село такива като теб са последните от които имаме нужда сега, поне така твърдят кмета и общинските съветници, може и да бъркат

                                Коментар

                                Working...
                                X