По някакво стечение на обстоятелствата , средата на седмицата , присъствах на намиране и откарване в болница , на непозната за мен възрастна жена , в безпомощно и неадекватно състояние . Днес , разбрах, че била алкохоличка с унищожен черен дроб и някакво хронично заболяване на белите и с положителна проба за короната . Починала е , но не знам кой ден и съответно , няма как да разбера , каква причина за смъртта са вписали в смъртният акт . Подозирам , корона (все пак е нужно да пълним бройката в статистиката, за да оправдаем действия ) , макар да си е била пътник и без нея . Та , това е мойта близка среща с короната .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Споделете лични срещи с грипа от трети вид Ковид-19
Collapse
X
-
От колега, върнал се от Барселона на 18 март и прекарал две седмици домашен арест тук:
"Докато бях там, никой не обръщаше внимание на разни там ковиди, "я не ме занимавай с глупости!". Не е срещал Ковид, нито неговите местни колеги и техни близки, не е виждал падащи на улицата бездиханни тела или прехвърчащи камиони с трупове.
Арестуването на града/държавата дошло като гръм от ясно небе и едвам сколасал да хване последния влак, дйет съ викъ, за България.Last edited by 78-10; 10.04.2020, 11:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнениеПървата лястовичка за темата, копирано от генералната тема с благодарности към Selena от Испания:
Трима колеги са болни. Стоят си в къщи - дават им парацетамол. Засега са живи. Възраст - мъж на 50, жена на 42 и мъж на 52 с предишен сериозен здравословен проблем.
Една съседка медицинска сестра тоже. Кашля жестоко вече втора седмица и лицето й през прозореца е добило сиво жълт цвят. Жената на колега - хирургическа медицинска сестра във водеща тяхна столична болница казва, че нещата са много зле. Едната ми роднина по сватовство - доктор в малък град до морето - до преди седмица нямаше пациенти. Сега имат двама. Говоря за малко относително изолирано градче.
Друга позната медицинска сестра работи в столична поликлиника и казва, че не смогват. Дадоха фира няколко старчески дома, които са под пълна карантина в единия умряха 19 старци без да могат близките им нито да ги погребат, нито да ги изпратят. Гори ги държавата на държавни разноски. Засега 9 мъртви старци в друг дом от предградията на столицата.
По професионална линия знам, че се е повишил рязко броят на съдебните аутопсии от 6-7 на ден, на 300 на ден. Пояснявам какво значи това: тъй като като всички коронери са мобилизирани по нормалните болници, труповете за съдебни аутопсии се събират по хладилниците и се обслужват, когато има съответен коронер на разположение.
Карантината я удължиха от днес за още 15 дни, включая католическия Великден. Никой не налага вето на закона. Закупени са допълнително 640 000 бързи теста и започва масово тестване. Огромен панаирен център в столицата е преобразуван в болница, както и множество хотели.
https://elpais.com/sociedad/2020-03-...-de-ifema.html
Ма ти си пий чай с мед и лимон, както е казал мермерски. Иронията е, че точно тези трима колеги дето сега са натръшкани ми казаха януари месец, че съм източноевропейска параноичка. Сега скимтят. Няма застраховани. Ако спра да пиша тука - пий там един чай с лимон ...
Коментар
-
Има доста начини за среща с тази "мечка" на живо -
- Доброволец в инфекциозно отделение за болни с "мечка", за по-сигурен резултат - да не носят никакви предпазни средства
- Всекидневно няколкоко часово посещение на гари, автогари, летища, моабети в ромски квартапи - и никакви маски, ръкавици, мокри кърпички и прочее лиготии ...
- Един "развлекателен уикенд" , /но само с еднопосочен билет / до Италия, Испания, Лондон, в краен случай чартър за болногледач или берач на ягодки и аспержи. Все нещо може да се уреди - то сега на посреднимеските фирми им се "отвори парашута"
Коментар
-
Втора лястовичка, благодарности – г-н Груев.
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеТъйм вече имам близка позната, заразена с короната. Работи като гинеколог в щатите, и е под 30 години - нищо особено, кара го на крак. Продължавайте да се страхувате, така вероятността да не оцелеете нараства многократно!
... момичето е с баща българин, майка ѝ е американкаLast edited by 78-10; 03.04.2020, 12:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Може да са ги изпразнили съзнателно чакайки Годо.
Мислех да използвам по едно време тази фраза в голямата тема за короната, но загубих интерес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Е, може би има недоразумение: във видеата долу, които пуснах и които, стори ми се, коментираш, болниците са празни не поради затваряне, а поради липса на пациенти, макар отдавна да чакат цунамито ковидноболни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЧух, че ще изпразват и болницата в Добрич.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Защо, в какъв смисъл?
Няма пациенти заради карантината ли?
п.п. Завеждащият отделение, с когото е говорила преди да пристигне в България, е в хоум офис - преглед и становище - дистанционно - пращат му рентген и изследвания по мейл и той, по мейл, връща предписания към стафа,който все още не е абдикирал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЧух, че ще изпразват и болницата в Добрич.
Няма пациенти заради карантината ли?
Коментар
-
Тъй като темата виси празна, за забавление ви пускам свидетелства за ЛИПСА на срещи с грипа от трети вид.
Тук са събрани свидетелства от САЩ. Статията е от вчера, видеата - не знам, но любопитните могат да узнаят при желание.
People Who Question Crisis Stories from Mainstream Media Visit Hospitals and Find Empty Emergency Rooms
или
Хора, съмняващи се в приказките за криза на главните медии, посещават болници и ги намират празни
https://needtoknow.news/2020/04/peop...ergency-rooms/
В първото видео са показани 5 болници от Ню-Йорк, първите 4 празни, последната е безплатна болница за неимущи, неосигурени. При първата или втората е показан бездействащ хладилен тир за "грабвайте телата", 4-5 бездействащи очакващи линейки, медицинското лице от едната още не е срещал болни от ковида.
Подобни са и следващите в статията видеа от Сиатъл, Хаваи, Кентъки, щата Вашингтон, Германия и т. н.
Last edited by 78-10; 02.04.2020, 10:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Според статистиката на потвърдените случаи вероятността да се заразиш с короната и да умреш е следната:
[/TABLE]
Както се вижда от таблицата ако си под 50г шанса е почти нула. Тоест да се заразиш и да умреш от тоя вирус е почти невъзможно освен ако нямаш друго сериозно заболяване, отслабен имунитет и си над 60г.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнениеДруг някой да е срещал лично пандемията – той, негови близки, познати?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар