Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Колко време смяташ че ще изкара средният работник без да получава заплата? Месец? Два? А после?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
И как точно ще накараш хората да ходят на работа.
Колко време смяташ че ще изкара средният работник без да получава заплата? Месец? Два? А после?
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Кога те е спасявала Русия? Голям смях.
Всъщност това което ти се струва апокалиптично е най-добрият вариант. Никаква карантина, никакво спиране на производството, естественият подбор си казва набързо думата и животът продължава. В пъти по-безболезно от паника, безредици и рухване на икономиката. Не че много се надявам да се случи, но по-добър вариант просто няма. Никакво ниво на карантина няма да даде достатъчен резултат, само ще разтегне неизбежния процес във времето, а загубата на живот ще бъде много по-висока.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Сигурно пак ще трябва да се молим на Русия да ни спасява.
Кога те е спасявала Русия? Голям смях.
Всъщност това което ти се струва апокалиптично е най-добрият вариант. Никаква карантина, никакво спиране на производството, естественият подбор си казва набързо думата и животът продължава. В пъти по-безболезно от паника, безредици и рухване на икономиката. Не че много се надявам да се случи, но по-добър вариант просто няма. Никакво ниво на карантина няма да даде достатъчен резултат, само ще разтегне неизбежния процес във времето, а загубата на живот ще бъде много по-висока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеСбъднаха се най-големите кошмари на италианците - калчото е под карантина. Заминават и европейските мачове. Остава само дисциплината овчарски скок - най-добрият начин за придвижване без да хванеш от заразата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеПсихотрилър. Промиване на мозъци. Информация дезинформация. Явно на хората им е скучно и най-доброто място е туитър. След туитър светът не същият. Навсякъде те преследват зомби китайци. Обаче излиза безплатно. Вместо да отидеш навън да изхарчиш някой долар, се самокарантираш в къщи и разцъкваш туитър и след това обсъждаш във форума вероятните сценарии.Само остава да монетизираме това и всичко ще е ок.
Реално вече вируса ни обгражда,(откъм Иран и откъм Италия) но доколкото забелязвам Българина се държи все едно това се случва на друга планета... тук е... и ни наближава, а ние изобщо не сме готови, нито като отделни личности нито като общество. НРБ щеше да оцелее, но "демократично-мутренска" България, в която всичко, абсолютно всичко е внос... ще разчита на хляб и молитва... всъщност само на молитва, защото хляба ще свърши за няколко седмици.
Сигурно пак ще трябва да се молим на Русия да ни спасява, защото запада ще си има други проблеми и общо взето не милее за нас, а то човек трябва да милее за някой, не е достатъчно само да му е съюзник на документ, за да го спасява от такова нещо.
Нашите управници в момента разичтат на "стадния имунитет" и на това вируса "сам да си отслабне", това им е "подготовката"... т.е. 0 подготовка. Обградили са се с лакеи, които им съобщават само "добрите новини", но ги е страх да им съобщят лошите новини, за да не си загубят топлите местенца.
Не ми се иска давам лоши прогнози за да не ставам лош пророк, но вируса наистина пристига насам, независимо дали вярваме или не... аз също не вярвах, че ще дойде до тук през Януари... но сега, мисля че няма как да ни подмине а и не бяха взети абсолютно никакви мерки, дори в момента нищо не се проверява на летището. Дано Господ наистина да е Българин, че иначе ни чака апокалипсис и няма да е по телевизора.
Някак всичко е сюрреалистично, както оркестъра на Титаник, който свири докато кораба потъва.Last edited by Xman1; 23.02.2020, 03:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
В Италия станаха 79 случая, т.е. повече отколкото в Хонг Конг.
Да видим и иранците какво ще направят. А вече има и в Ирак.
В Китай поне нещата изглежда да се подобряват.
Search:China 76,921 +633 2,441 +96 22,690 11,477 Diamond Princess 634 2 17 27 S. Korea 433 +224 2 18 9 Japan 134 +25 1 22 6 Singapore 89 +3 49 5 Italy 79 +58 2 +1 2 18 Hong Kong 70 +1 2 11 6 Thailand 35 20 2 USA 35 6 Iran 29 +11 6 +2 Taiwan 26 1 2 1 Malaysia 22 17 Australia 21 +2 11 Germany 16 14 Vietnam 16 15 U.A.E. 13 +2 3 2 France 12 1 10 Macao 10 6 Canada 9 3 U.K. 9 8 Philippines 3 1 2 India 3 3 Russia 2 2 Spain 2 2 Belgium 1 1 Cambodia 1 1 Egypt 1 1 Finland 1 1 Israel 1 Lebanon 1 Nepal 1 1 Sri Lanka 1 1 Sweden 1 Iraq 1 +1
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеТемата започва леко, леко да обрасва в кошмари, подобни на тези, които човек изпитва, когато вдигнат колата му от "Градска мобилност".Само остава да монетизираме това и всичко ще е ок.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГледайки темата ... и ще модифицират обществата в нещо уродливо.
А пък може и да е дошло време клона да се изтръска.
Фиатни пари, деривати, бездната между богати и работещо бедни, Азия произвежда - а Запада предлага услуги (изчезваща Западна средна класа), пръчката и моркова на САЩ, ниски лихви-реално висока инфлация, надути имоти и акции, неимоверен дълг, живот на кредит, и други уродливи неща.
И всяка държава ще поеме по пътя който си е послала.
Last edited by hazard; 23.02.2020, 00:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Удря хората над 50 години,при тях изхода е често летален. Когато имунитета ти е здрав, няма проблеми. Иначе за селата си прав. Пия специален извлек, от коренища на кръвен здравец, мощен антиоксидант.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГледайки темата през последните 24 часа мога да я обобщя по следният начин обичайните апокалиптици. Но има един нов нюанс традиционни бикове като Money и аз, макар да не съм писал, са доста притеснени. Та аз десет години им се присмивах как чакаха краха и пазарите летяха нагоре, но сега има потенциал за голямо мазало и дори традиционно оптимистично настроен човек като мен го побиват тръпки. Страх ме е не толкова от жертвите, тях винаги ги е имало, но мерките за ограничаване на заразата ще сринат икономиките и ще модифицират обществата в нещо уродливо. Не ме кефи това, което виждам.
Кат дойде и господин 15 процента у темата мисля да почна да купувам акции.Last edited by Todor Sabev; 23.02.2020, 00:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
ФЕД е почти готов със дигитален крипто федкойн.Кеша и златото много го дразнят.Марк Карни и той преди година каза, че УК работи върху нещо подобно.
ООН преди година-две каза, че жителите на планета са много и трябва да се намалят
Как така най-големите врагове на САЩ, имат много големи огнища на вируса,
Китай, Ю.Корея, Япония - търговски врагове
Италия - атаката е индиректно срещу ЕС, Италия е болният човек на ЕС, 135% БВП дълг +2.5 трилиона и е на командно дишане.
Иран - разбираемо
Русия - засега е тихо тук
Разбиераемо е в други 30-50 страни по света да се появят 5-10-20 болни, да не изглежда съмнително.М.... . ш..... ..й.о!
- 1 like
Коментар
Коментар