IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Ей, дремнах 2 часа, щото ме е страх от короната, но малоумието не е напуснало форума - Матейко-копейко като виден кадър на Димитровския Комсомолски Младежки Съюз громи врага с партеин билет и ги гони като империалисти. вСелена и Пирамидко, който си глеа интереса де, му пригласят, а равновеско се мъчи вече да пази някакъв умерено-равновесен тон - той поне се усети.

    Най-веселото е, че ДКМС Матейко обвинява в безсърдечие другите, когато той самият е изкупил и се е презапасил с лекарства, които биха могли да спасят нечий живот, а той ще ги изхвърли. И този лицемер има суратя (на майчин език) да обвинява другите!?!?!? Мда, определено глупостта не ходи по гората, а по хората, а най-нагли са бившите комунисти... И всички тези искат да затрият икоомиката, само за да си спасят мизерния животец - да убием хлебарка с атомна бомба е всичко, което се прави в момента - загуби за трилиони по света заради 3500 умрели, основно пенсионери. Ма всички такива пенсионери ще виснат в очакване на пенсията си утре, нали, и ще реват за дРъжавата. Смех на квадрат

    Тръгвам за Варна утре и ще ми е трудничко да пиша от телефона, така че основно ще чета следващите 3 дни. Дотогава - не изпадайте в паника, това е основното. И за да не съм голословен - децата ми са в района на Плевен (не в самия град) от около седмица. Нямам притеснения за тях и няма да ги местя през следващата седмица, докато има грипна ваканция в София. Не съм си купил ядене за 3 години напред, макар че винаги имам храна за седмицата, щото пазарувам основно в неделя, т.е. днес съм си купил, след седмица пак ще си купя. Имам пари да си купя не само за 3 години, а за 33 години храна, но няма да го направя, защото го считам за безумно. Обаче безумците са най-кресливи.

    Спирам, дори и "математик" като Матейко-копейко от ДКМС може да сметне какъв процент е 3500 умрели на 1 300 000 000 население на Китай. И не ми говерете за карантини - дори и при карантина можеш да заразяваш хората около теб и реално да заразиш всички в твоя обсег. Или короната не заразява членове на семействата Мислете, тези, които могат, другите са ясни - дори и с партийните куфари, пак си остават цървули, купили са трандафори.

    Наздраве, отново си наливам от пълнолетното!
    Писна ми да ми се подиграваш и да ме клеветиш в публичното пространство с измислиците на болното ти въображение. Официално те информирам - тебе и собствениците на сайта Investor.bg, че ОБИДАТА И КЛЕВЕТЕНЕТО В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, наказуемо по наказателния кодекс.

    Отправих една камара искания към модераторите на Investor.bg да трият тези обидни и клеветнически постинги. Те не го направиха, с което станаха СЪУЧАСТНИЦИ в това престъпление. Сега ще подготвя и официално писмо до собствениците на Investor.bg, и ако пак няма ефект - следва съдебно дело с много голяма сума на претенциите към ответниците.

    Делото ще бъде насочено срещу Investor.bg за много пари, а на следствените служби ще подам оплакване да издирят самоличноста на Грую Груев и на още 2-3 човека, който систематично клеветничат и се подиграват по мой адрес, след което ще заведа срещу тях НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО.

    Моите съболезнования, но чашата на търпението ми преля.

    Ако до утре сутринта не бъдат изтрити всички обидни и клеветнически постинги по мой адрес, започвам с адвокат и нотариус копиране на постингите и подготовката на материалите за съдебните дела.
    Last edited by Mateev; 08.03.2020, 17:47.

    Коментар


    • Реално погледнато, за подобна криза никога не е лесно да си подготвен, но човечеството доста се разглези последните десетилетия.
      Сега се берат плодовете от това нещо!

      Държавите нямат за приоритет развитието на вътрешното им земеделие, а реално при огромни природни катастрофи или кризи като сегашната какво правим. 96% от текущото население на България не произвежда никаква храна. ДА вярно е че има банкомати с цифрички по тях, но те не могат да те нахранят в някаква извънредна ситуация.
      Поддържането на добра фармацефтична база по страни за антибиотици и предпазни средства също е зарязано на произвола.

      Фактически погледнато, ако нещата се усложнят, единственото упование на страните, ще бъде този на който разчитат, да не е толкова зле, колкото са те да речем. Какво правим, ако този, от който зависиш на живот или смърт, реално е по-зле и от теб?

      Ако нещата се влошат очаквам празни магазини, липса на храни. Антибиотиците ще свършат за 2-3 седмици и после ще се разчита на внос от Италия, която няма да може да прати нищо, защото всичко ще ползват само за себе си!

      Ако се реализира подобен сценарий ще е доста грозна картинка! Не толкова умрелите от вируса, а цялостната трагедия на обществото!

      Коментар


      • Не бойте се,
        • само 60% - 80% от населението на света ще се заразят с COVID-2019 и
        • смъртността е само 2% - 3%
        https://www.medisite.fr/pneumonie-br...80.196469.html
        https://experience.arcgis.com/experi...beeeee1b9125cd

        COVID-2019 : une contagiosité exponentielle
        En février 2020, des scientifiques estiment que le coronavirus pourrait bientôt infecter 2/3 de la population mondiale. "Il y a une possibilité que 60 % de la population mondiale finisse par contracter le virus", indique le Pr Gabriel Leung, de la Hong Kong University.
        La statisticienne et conseillère de l'OMS, Ira Longini, va dans le même sens. "Avec une contamination moyenne de 2,5 personnes par cas, le taux de contagion du coronavirus COVID-19 peut atteindre 60 à 80 %", précise-t-elle.
        Last edited by barbaron; 08.03.2020, 17:34.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

          Между другото, след всяка пневмония остават доживотни сенки от фиброза, които се хващат на най-обикновен рентген. На пушачите дробовете им са такива. На тия, дето живеят на Орлов мост - също. На тия, дето духат под вода - също. По-опасни са каверните - празни пространства, които остават след туберкулозата и дробът е надупчен като швейцарско сирене. Не е за омаловажаване написаното, разбира се, но все пак пневмонията не е никак безобидно преживяване.
          Лошото е, че има много безсимптомни тихи пневмонии, в начална фаза и болния не може да разбере, за да пие антибиотици и да се ограничат щетите.
          Ще видим какво ще стане! Към момента нещата с този вирус се очертават все по-мрачни, от към всяко едно естество.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

            ЗдрАво, адашката, и поздрав за tnm !
            Честит празник и на Съни и всички дами!
            Мерси, мило, че както е тръгнало ... Наздраве напук на всичко негативно, което упорито ни се вре в краката .

            Сетих се за прадядо си по време на балканските войни. Оцелял е сред върлуващ, тиф, холера и всякакви гадости, трепал ги вражеските войници е “по пет на нож”, върнал се е и е отгледал достойно децата си, та ние тук сме седнали да се тресем от някакъв бацил, по дяволите .
            Last edited by Selena; 08.03.2020, 17:27.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Кошмарни изводи след аутопсии на умрели от COVID-19 огласиха учени от Ухан

              https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveop...ews731467.html
              Между другото, след всяка пневмония остават доживотни сенки от фиброза, които се хващат на най-обикновен рентген. На пушачите дробовете им са такива. На тия, дето живеят на Орлов мост - също. На тия, дето духат под вода - също. По-опасни са каверните - празни пространства, които остават след туберкулозата и дробът е надупчен като швейцарско сирене. Не е за омаловажаване написаното, разбира се, но все пак пневмонията не е никак безобидно преживяване.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                Ето го истинския зложелател.
                на абсолютно никой не желая зло за да съм зложелател. но признавам подигравам се на матейката на теб и (в)селена .
                на матейчо за желанието на всяка цена да го харесват да е прав да е пионер да е откривател . е не е .
                на теб за сервилниченето подмазването разливането а пари неяма да има . а да и за ризката
                на в(селена ) за безграничноста й . както казва груйо . тя го знае затова е я е разхвърляла на няколко ника . но пак личи
                бухахахахахахах
                мерси

                Коментар


                • Кошмарни изводи след аутопсии на умрели от COVID-19 огласиха учени от Ухан

                  https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveop...ews731467.html

                  Коментар


                  • Ей, дремнах 2 часа, щото ме е страх от короната, но малоумието не е напуснало форума - Матейко-копейко като виден кадър на Димитровския Комсомолски Младежки Съюз громи врага с партеин билет и ги гони като империалисти. вСелена и Пирамидко, който си глеа интереса де, му пригласят, а равновеско се мъчи вече да пази някакъв умерено-равновесен тон - той поне се усети.

                    Най-веселото е, че ДКМС Матейко обвинява в безсърдечие другите, когато той самият е изкупил и се е презапасил с лекарства, които биха могли да спасят нечий живот, а той ще ги изхвърли. И този лицемер има суратя (на майчин език) да обвинява другите!?!?!? Мда, определено глупостта не ходи по гората, а по хората, а най-нагли са бившите комунисти... И всички тези искат да затрият икоомиката, само за да си спасят мизерния животец - да убием хлебарка с атомна бомба е всичко, което се прави в момента - загуби за трилиони по света заради 3500 умрели, основно пенсионери. Ма всички такива пенсионери ще виснат в очакване на пенсията си утре, нали, и ще реват за дРъжавата. Смех на квадрат

                    Тръгвам за Варна утре и ще ми е трудничко да пиша от телефона, така че основно ще чета следващите 3 дни. Дотогава - не изпадайте в паника, това е основното. И за да не съм голословен - децата ми са в района на Плевен (не в самия град) от около седмица. Нямам притеснения за тях и няма да ги местя през следващата седмица, докато има грипна ваканция в София. Не съм си купил ядене за 3 години напред, макар че винаги имам храна за седмицата, щото пазарувам основно в неделя, т.е. днес съм си купил, след седмица пак ще си купя. Имам пари да си купя не само за 3 години, а за 33 години храна, но няма да го направя, защото го считам за безумно. Обаче безумците са най-кресливи.

                    Спирам, дори и "математик" като Матейко-копейко от ДКМС може да сметне какъв процент е 3500 умрели на 1 300 000 000 население на Китай. И не ми говерете за карантини - дори и при карантина можеш да заразяваш хората около теб и реално да заразиш всички в твоя обсег. Или короната не заразява членове на семействата Мислете, тези, които могат, другите са ясни - дори и с партийните куфари, пак си остават цървули, купили са трандафори.

                    Наздраве, отново си наливам от пълнолетното!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Ето го истинския зложелател.
                      Този е с малоумник.бехахахахах.Мерси.
                      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

                        съвсем ми падна в очите матейка. и на думата не можеш да си държиш повече от 15 мин. как си направил тез мильони. в бизнеса трябва яко държене на думата. да не са ти подарени от чичко карлович луканов .

                        и щом 2-3 малоумника доминират то тогива нормално мислещите сте 1-2
                        ти и селена нали
                        ама ония с ризката пак го заряза .
                        бухахахахахахахахахаха
                        мерси
                        Ето го истинския зложелател.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          Наздраве! Честит празник 8 на теб!

                          Да пием, за имунитета и истинските жени . И повече истински мъже да ни радват .
                          ЗдрАво, адашката, и поздрав за tnm !
                          Честит празник и на Съни и всички дами!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение



                            Сега вече е късно за това.


                            Не съм напълно съгласен. Най-важното в момента е да се забави доколкото е възможно разпространението. Дори и всички да го изкарат, важното е да не е по едно време.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                              Вече е късно да се правят масови тестове. Болеста вече е в България и вероятно заразените са стотици.

                              Можеше това да се направи преди 2 седмици, като на граничните пунктове от всеки един човек вземаха натривка от гърлото и я прибираха в хладилника. И след това ако бяха оборудвали всички лаборатории да работят денонощно и да изследват голямото количество чакащи натривки, към днешна дата щеше да има ясна представа за действителната ситуация. Можеха да направят организация да се изследват по няколко хиляди проби на ден, и евентуално заразените хора щяха да ги откриват максимум с 2-3 дена закъснение.

                              Като пари това нямаше да срине бюджета, пък и можеха да карат хората да си плащат пробите. Тоест това си беше само и единствено организационен проблем, и нищо повече. Те обаче решиха да мерят температурата с термокамери, което си беше чиста проба хвърляне на прах в очите на общественоста.

                              Сега вече е късно за това. Духа вече е изпуснат от бутилката и от тука нататък можем само да сърбаме супата, която вече е надробена. Държавата се провали с мерките, които са адекватни, но са закъснели във времето. Остават само личните мерки, които за съжаление вече са последната и единствената възможна преграда пред това, което предстои да се случи. А какво ще се случи няма нужда да гадаем - просто гледаме държавите с напреднала степен на зараза и смятаме с колко дена закъснение вървим след тях, за да разберем на коя дата какво ни очаква. Трябва да се случи някакво чудо, за да ни се размине, и да не повторим сценария от Китай, Италия, Иран и Южна Корея.
                              съвсем ми падна в очите матейка. и на думата не можеш да си държиш повече от 15 мин. как си направил тез мильони. в бизнеса трябва яко държене на думата. да не са ти подарени от чичко карлович луканов .
                              Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              Нещо подобно е и с тази тема и аз нямам намерение да влизам повече в нея, защото се чувствам отвратен и омърсен от доминиращите в нея 2-3 малоумника със садистични наклонности, каруцарски език и кръчмарско мислене.
                              и щом 2-3 малоумника доминират то тогива нормално мислещите сте 1-2
                              ти и селена нали
                              ама ония с ризката пак го заряза .
                              бухахахахахахахахахаха
                              мерси

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                                Честит Осми март, Selena!
                                Да се почерпим по случай празника, а после - каквото сабя покаже.
                                Наздраве! Честит празник 8 на теб!

                                Да пием, за имунитета и истинските жени . И повече истински мъже да ни радват .

                                Коментар

                                Working...
                                X