IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    Аз също събрах интресни впечатления от София.

    Около 18.00 часа минах покрай детска площадка, където примерно 20 хлапета беснееха, видимо опиянени от хубавото време. Вероятно си ги представяте, тропат като малки слончета с тромавите си крачета, крещят с дразнещ фалцет и безчинства без никакъв контрол. В същото време майките седяха скупчени по пейките и пушеха кахърно цигари. Не знам за какво говореха - вероятно за короната.
    .................................................
    Прибрах се в потрес!
    Начка, много се смях на твоите перипетии. В момента събирам команда да те подпомагаме при следващото ти пазаруване. А ти за благодарност ни опиши в спомените си за чумното време, които се надявам да напишеш, щото имаш безспорен литературен талант. Наздраве!

    Коментар


    • "Тайванските експерти предоставят обикновена самопроверка, споделена от Asya Çallaku, която можем да правим всяка сутрин:

      Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си повече от 10 секунди. Ако го завършите успешно без кашлица, без дискомфорт, задушаване или стягане и др., това доказва, че няма фиброза в белите дробове, което по същество показва, че няма инфекция.

      В критични моменти, моля, проверявайте всяка сутрин в среда с чист въздух!

      СЕРИОЗНИ ОТЛИЧНИ СЪВЕТИ от японски лекари, лекуващи случаи на COVID-19. Всеки трябва да гарантира, че устата и гърлото му са влажни и никога не са сухи. Пийте няколко глътки вода на всеки 15 минути. ЗАЩО? Защото, дори вирусът да влезе в устата ви, питейна вода или други течности ще ги изхвърлят през хранопровода и в стомаха. Веднъж попаднал там, вашите стомашни киселини ще го убият. Ако не пиетередовно и достатъчно вода, вирусът може да влезе във вашите дихателната тръба и в белите дробове. А това е много опасно."

      https://danubebridge2.com/2020/02/26...a%d0%be%d1%80/

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение
        Фейсбук-страница на БАН, може да се види какво мислят по въпроса за вируса: https://www.facebook.com/pg/Balgarsk...kiteBan/posts/

        Ето част на едно от последните публикувани мнения, директора на Института по микробиология:
        Незнам дали не ги карат да го казват това, да няма паника че София ще изтръпне без градски транспорт

        Сборен Анализ на 22 други изслевания върху корона вирусите познати показва че те живеят до 9 дни на различни повърхности този ще здраво по различен ако е вярно че бързо умира на повърхности


        The analysis of 22 studies reveals that human coronaviruses such as Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) coronavirus, Middle East Respiratory Syndrome (MERS) coronavirus or endemic human coronaviruses (HCoV) can persist on inanimate surfaces like metal, glass or plastic for up to 9 days,

        https://www.journalofhospitalinfecti...046-3/fulltext


        потвърдено че има такова валидно изследване от поне 20 медии статията във Форбс има линк до изследването
        https://www.forbes.com/sites/victori.../#4bd85af814e3
        mWPCloud.com

        Коментар


        • В момента по ТВ дават дебат в нашия парламент за обявяване на извънредно положение.

          В Източна Европа всички страни обявиха извънредни мерки и извънредно положение. Да са останали 1-2, ама и те ще го направят до довечера.

          Испания постави 4 града под карантина.

          Франция и тя нещо се опитва да издейства извънредно положение.

          Дания, Норвегия и те обявиха по-меки мерки на карантина.


          Добре дошли в новата реалност, мийте си ръцете и без паника.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

            Меркел каза ,че 70%-80% от населениетона Германия ще се разболее ,което означава 1.5 млн жертви.Отнесено за България това означава
            200 000 българи да идат курбан ,което си е истинска катастрофа.В момента половин Европа е блокирана така ,че няма да сме единствени
            да ограничим икономиката си.
            Едва ли смъртността ще е толкова висока. Освен това при висока смъртност има компенсаторни ефекти и се включват компенсаторни механизми. При Черната смърт през 14-и век намаляват гърлата за изхранване като същевременно се увеличава земята, с която разполага едно домакинство за прехрана. Но най-интересното е, че поради намаляване на контингента на работната сила, надниците бързо се покачват. Въобще хората в Европа живеят доста по-охолно от преди. Но пък пристигат османлиите и завладяват югоизточната част на континента.
            Особеното при сегашния вирус е, че мори предимно възрастни и болни хора. При висока смъртност сред тях, несъмнено осигурителните и медицинските фондове ще бъдат облекчени. Програмите за подпомагане на хора от третата възраст също няма да изпитват сегашния натиск на застарялото общество. Но пък индустрията насочена към старите хора ще пострада. Първоначално погребалните услуги ще нараснат, после изведнъж ще спаднат и конкуренцията ще изяде някои от погреб-бюрата. Същото ще се получи с хранителните и потребителските стоки поради презапасяване сега, което ще доведе до намаляване на оборотите след преминаване на кризата. В интгересни и трескави времена живеем. Пък дано доживеем и по-спокойни такива.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              А ТИ си кретен.
              Не можеш да си представиш какъв комплимент ми направи.
              МОШЕНИК това да ти каже? Значи си го РАЗКРИЛ и му бъркаш в здравето
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                Kитайски медицински екип, заедно с дарение от 1.8 милиона маски пристигна днес в Италия. Да ни спират заразата по-бързо, че кой ще им купува после 5g-то?
                Възхищявам се на Китай и на китайския лидер-диктатор, който разиграва партии шах с вируса, със световната икономика и със световната политика. И като гениален шахматист винаги мисли между 5 и 10 хода напред, в резултат на което винаги е подготвен с най-правилното решение за дадената ситуация.

                В сравнение с него европейските лидери са като начинаещи шахматисти, които се усещат, че губят партията шах, чак когато противника им вземе царицата. И изненадани гледат с очите си и не вярват на случващото се, и пак се мотат и бавят при вземането на тежки решения.

                Коментар


                • Фейсбук-страница на БАН, може да се види какво мислят по въпроса за вируса: https://www.facebook.com/pg/Balgarsk...kiteBan/posts/

                  Ето част на едно от последните публикувани мнения, директора на Института по микробиология:
                  Тя допълни, че всички са преносители на заразата, но при децата симптомите няма да се проявят, защото имат силна имунна система и много бързо ще реагират на вируса.

                  Коронавирусът е много нестабилен във външна среда, каза още доц. Пенка Петрова. Той не може да се пренася със стоки. Не може да се пренася и в градски транспорт, ако някой до вас не кашля и не киха, така че да го разпространи в момента. За няколко минути във външна среда вирусът загива.

                  Всички дезинфектанти действат срещу коронавируса, уточни още микробиологът. Обикновени сапуни също го убиват напълно ефективно.

                  Най-вероятният начин човек да се зарази е контакт със заразен, независимо дали е със симптоми, или без симптоми. Заразяването става единствено по въздушно-капков път.

                  „Всъщност бумът е в информацията, в медиите, а не в това, което в действителност се случва. По-страшна е паниката, която хората изпитват, влошените отношения, страхът да се излезе на улицата и човек да си върши работата. В случая това нанася много по-големи вреди на икономиката и на душевното здраве на хората, отколкото самият вирус.“,каза още доцент Пенка Петрова.
                  Last edited by Николайко Перник; 13.03.2020, 10:19.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

                    Давам си сметка, какво значи това, което си написал! Всеки има близки, за които се страхува!
                    И не,, не работя за печалба, а съм на заплата!
                    Добре, що подскачаш тогава?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      А ти даваш ли си сметка какво значи да обезлюдиш страната? Били „не работели”. Не е „бял кахър”. Ама много по-страшно има от това, да ти се свие печалбата.
                      Пък колко си умен, си личи от делата ти.
                      Давам си сметка, какво значи това, което си написал! Всеки има близки, за които се страхува!
                      И не,, не работя за печалба, а съм на заплата!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

                        Да, къде видя да го отричам, че хората са главният капитал? Дори мисля, че се закъсня с въвеждането на извънредно положение!
                        КАТО КАПС ЛОКВАШ текста, който си написал, си мислиш, че си по-убедителен ли?
                        Меркел, психически подготвя германците за гньет, който им се задава...Зараза и работа на пълни обороти за трудоспособнот население на Германия, за да не рухне икономика, защото рухне ли, рухва и обществото, поради невъзможност колективно да се заделят ресурси за лечение на болинте и преодоляване на катастрофата.
                        А глупости говори глупака! Ти ако си такъв и се възприемаш, като такъв си е твой проблем, ама аз не съм такъв! Като крещиш не ставаш нито по-аргументиран, нито по-мотивиран.
                        Даваш ли си сметка, какво означава 120 /СТО И ДВАДЕСЕТ / дни, огромната част от населението да не работи?
                        А ти даваш ли си сметка какво значи да обезлюдиш страната? Били „не работели”. Не е „бял кахър”. Ама много по-страшно има от това, да ти се свие печалбата.
                        Пък колко си умен, си личи от делата ти.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                          Аз си го представям така, все едно на някой човек майка му баща му да са бели хора и от тях да се роди Китаец.

                          От време на време се случва да се роди негър, но прав си, китаец звучи много невероятно

                          Коментар


                          • Kитайски медицински екип, заедно с дарение от 1.8 милиона маски пристигна днес в Италия. Да ни спират заразата по-бързо, че кой ще им купува после 5g-то?


                            ROME/MADRID (XINHUA, REUTERS) - A consignment of medical supplies sent by China to help Italy and Spain contain the coronavirus has arrived in Europe, the Chinese embassy in Madrid said on Thursday (March 12). . Read more at straitstimes.com.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                              Стига глупости,
                              Сингапур, Корея, Хонг Конг и Китай как могат ??
                              Вече за тях проблема е контролиран.
                              Не виждам превенции от Меркел, Тръмп и Джонсън.
                              Азия май ще излезе победител от битката със вируса, спрямо алчния Западен Свят със зомби население и корумпирани политици.
                              А и имат огромни златни резерви, много младо население, сплотени са, няма разделение между хората.
                              Могат да започнат Ново Начало.
                              Според теб, Република България разполага ли такъв икономически, финансов, чевешки ресурс, за да издържи икономиката й да неработи ии да ,,работи" на 15% от капацитета й, в продъгжение на около 120/СТО И ДВАДЕСЕТ/ дни???
                              Азия излиза победил, поради ред причини, които нямам време в момента да ги изброявам, но една от тях е ЧЕ ОБЕЩСТВАТА В КИТАЙ, КОРИЯ/ДВЕТЕ КОРЕИ/, СИНГАПУР, И Т.. СА КОЛЕКТИВИСТИЧНИ КУЛТУРИ, КОЛЕКТИВИСТИЧНИ ОБЩЕСТВА! За разлика от обществата в ЕС /повечето/, в това.число и българското общество.
                              Инак, това че Китайската народна република е тоталитарна държава, много улесни алокирането на ресурс за противодействие разпространението на корона вируса, посредством налагането и изпълнението в най-кратки срокове на бързе мерки, свързани с интензивна изолация. на районите, в които има огнища на заразата.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

                                България, както и нито една от останалите държави-членски на Европейския съюз /ЕС/, не може/не могат да си позволи/позволят подобна продължителна карантина, защото това ще бъде равнозначно на пълна, тотална разруха в икономиката, сравнима само с условията на загубена война.
                                Подобна продължителна карантина не е по силите дори и на Германия!
                                Следя форума с голям интерес, да, очакваше се, да прогнозираше се, че ще настъпи някаква нова рецесия и икономическа криза, но не съм очаквал, Ей Богу, че "Зимата" в икономиката ще започне именно по този начин! Чрез зараза, разпространяваща се по целият свят експоненционално...
                                Стига глупости,
                                Сингапур, Корея, Хонг Конг и Китай как могат ??
                                Вече за тях проблема е контролиран.
                                Не виждам превенции от Меркел, Тръмп и Джонсън.
                                Азия май ще излезе победител от битката със вируса, спрямо алчния Западен Свят със зомби население и корумпирани политици.
                                А и имат огромни златни резерви, много младо население, сплотени са, няма разделение между хората.
                                Могат да започнат Ново Начало.

                                Коментар

                                Working...
                                X