IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение

Как ти се струва такова заглавие на цитираната статия, съответстващо на съдържанието ѝ: "Общият брой на смъртните случаи достигна 21, съобщи Би Би Си" ?
    Сега заглавието е "Удвоиха се смъртните случаи от коронавирус във Великобритания".

А Англия, меко казано, е с не по-малко интензивни международни контакти от големите европейски страни. И без никакви мерки като при тях. Колко са случаите в Германия или Франция? Не зачеквам Испания поради криворазбраното ми джентълменство.
    В Германия са 13 ,но във Франция 127, заразените в двете държави наближиха 6000 и днес вероятно ще ги минат.Франция изчака да минат изборите
    и от днес приема драконовски мерки.

Коментар

• Измивате си ръцете със сапун преди излизане. Насапунисвате ги пак, чакате сапунът да изсъхне върху тях, и край – не само предпазвате себе си, ами убивате каронавиуса де-що пипнете. Аз ли да ви уча?

Това ме подсети, че едно време по гарите продаваха малки влажни кърпички, напоени с полутечен сапун, в херметично запечатано пликче.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Ти акъл не ни давай. Имаме си. Сподели от запасите си. Немаме си. Не бяхме предвидливи като теб.
        А защо Матеев трябва да си споделя запасите? Откъде накъде? Да не е длъжен, нещо? Нали си ги е създал сам с цената на личен финансов ресурс, като най-важното е, че не извършва спекула с тях, а си ги съхранява за лична употреба и доволствие. Аз, като съм раздал над 2 литра течен дезинфектант / да смешно иначе количество, но в тези времена, всеки милилитър е ценен/, още поне десетина броя гелове, че и 7 броя маски /просто, ресурсите ми са ограничени/, какво стана? какво от това? Да ти кажа, само: Останах без маски миналата седмица, защото съжалих едни скодоумни колеги, според които допреди две седмици "няма смисъл от гелове и от маски". Та накрая и на мен трябваше да ми подарят няколко броя.
        Ето ти реален пример от живия живот. До момента заделям и споделям изключително скромните си ресурси за противодействие разпространеието на короновируса, просто защото виждам приятели, близки и колеги, които НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИЩО! ДОРИ НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ ТРУДА ДА СИ ЗАКУПЯТ ГЕЛОВЕ И СПИРТ! Аз гелове използвам от над 10 години ежедневно, просто защото са много удобни за бърза дезинфекция на ръцете, когато съм на места, в които няма достъп до течаща вода. Защо не са си закупили??
        Нормално ли е, човек, който се готви да пръсне 15 000 /ПЕТНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ/ лева за абитуриентски бал на сина си, да му се свидят да даде 18-20 /ОСЕМНАДЕСЕТ-ДВАДЕСЕТ/ лева за дезинфектант? А после разчита да му се даде, защото гледа че аз имам? Разчита друг да намира, да търси, че и не го устройва цената.

Ето ти реален пример, от живота, който само доказва и подкрепя правотата на защитаваната от Матеев теза....

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Като почнат да мрат стотици на ден като в Италия ще видим каква песен ще запеятhttps://nova.bg/news/view/2020/03/14...итания/
          Как ти се струва такова заглавие на цитираната статия, съответстващо на съдържанието ѝ: "Общият брой на смъртните случаи достигна 21, съобщи Би Би Си" ?
          Сега заглавието е "Удвоиха се смъртните случаи от коронавирус във Великобритания".

А Англия, меко казано, е с не по-малко интензивни международни контакти от големите европейски страни. И без никакви мерки като при тях. Колко са случаите в Германия или Франция? Не зачеквам Испания поради криворазбраното ми джентълменство.
          Last edited by Николайко Перник; 16.03.2020, 11:13.

Коментар

10 са в инфекциозно отделение и 11 са под карантина в къщи,кмета мисли да лепи лепенки по вратите на тия под карантина за да ги знаят
            съседите и контролират.
            Браво на кмета. Така от началото трябваше да е. Но също да им осигури доставки. Служба по карантината трябва да има.

Коментар

Но не ми е ясно за пушачите. А аз съм пушач.

Какво стана с десетките хиляди отровни вещества в тютюневия дим, които убиват множество клетки на белите дробове? Не се ли намери поне едно от тях да убива и короната?
              Или пропагандмедията използва фактите, само когато трябва на либералкомунопропагандата?
              Това за пушачите е пълен фейк! Сега нямам време да представя доводи, защо и как. Просто, знайте, че ние пушачите не сме изложени на по-малък риск от хората, които не употребяват тютюневи изделия!

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                когато Бог ни прати болест за няколко часа сваляме гащата...

Сваляй гащата пред който те кефи ама хайде стига си обобщавал и за останалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Матеев и Xman1 са МНОГО ПРАВИ! Това, за което пишат тези двама потребители, това е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В момента! На база на представените от тях факти и изчисления, може да се прогнозира с точност, какъв ще бъде броят на поразените от коронавируса в България хора! ТОВА Е СВРЪХЗАРАЗЕН ВИРУС!
                  Н
                  е разбирам, защо толкова хора се нахвърлят на Матеев, при условие, че думите му са продиктувани от истинска загриженост! Знаете проблемите които има. А дори се учудвам на търпението на Матеев, който беше ,,щедро", напоително заливан с помия Хората бързо ще освирепеят от страх, липса на надежда и оскъдица! ЛОШО, МНОГО ЛОШО ВРЕМЕ ИДВА ЗА ВСИЧКИ НИ! Убедете ме, че не съм прав.
                  Многократно изтъквахме, че въпреки високата смъртност, засега вирусът С19 взима по-малко жертви от грипа, защото грипът вече е част от системата. Сега борбата е подлото вирусче да не стане и той постоянен гост - нещо като османлиите по нашите земи за пет века. Също е лошо, че няма ваксина. И другото лошо е, че се промъква. Матеев и да се панира, и да не се, все отнекъде може да го изненада, ако Господ дал. Затова по-малко нерви и гледайте по-бодро на чумавата 20-20. Ще я борим.

Коментар

• Но не ми е ясно за пушачите. А аз съм пушач.

Какво стана с десетките хиляди отровни вещества в тютюневия дим, които убиват множество клетки на белите дробове? Не се ли намери поне едно от тях да убива и короната?
                    Или пропагандмедията използва фактите, само когато трябва на либералкомунопропагандата?

Коментар

Но Англия ви бърка в джигера, нали, апокалипчета?

Никакви мерки!
                      Щото грипът без лекуване минава за седем дена, а с лекуване – за една седмица.
                      И ваксини няма (между другото, "ваксина" идва от думата крава), имунитет още не се е развил. Има само напомпвана от медиите паника.

Колкото и да се старае, обаче, глобалкомунолибералната световна медия, барабар с флагманите ББСи и Гардиан, Борис Джонсън не се дава. Ръкопляскания от мен, недирижирани! Явно е човек, наистина загрижен за страната, с акъл и с топки – каквито останалите от апокалип-елита не са, а са даже противоположност. И на тях също той яко им бърка в джигерчето и в изветрелите им от глобаллиберализъм глави и бюрократични позиции?.

Нека видим, как ще се срути Англия с неприбрани трупове по улиците, или поне да видим на края с какви поражения, човешки и икономическо-финансови, ще излезе в сравнения с Франция и Англия, например, а? Дайте некои апокалип-предвиждания за Англия, моля.
                      Като почнат да мрат стотици на ден като в Италия ще видим каква песен ще запеятhttps://nova.bg/news/view/2020/03/14...

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Това че са били контактни, не значи, че са прихванали.
                        10 са в инфекциозно отделение и 11 са под карантина в къщи,кмета мисли да лепи лепенки по вратите на тия под карантина за да ги знаят
                        съседите и контролират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ и БЕЗОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ са двете квалификации, които няколко пъти ги каза Ген. Мутафчийски на сутрешния брифинг, и които ги четем по всички медии. Такава е ситуацията с някои наши членове на обществото.
                          https://nova.bg/news/view/2020/03/16...0%D1%83%D1%81/
                          Вие по-рано в темата вече заплашихте със съдебно преследване нас, малоумниците и безотговорниците, противоречащи на мнението Ви.
                          Няма нужда да се повтаряте, можем да четем.

Коментар

• Но Англия ви бърка в джигера, нали, апокалипчета?

Никакви мерки!
                            Щото грипът без лекуване минава за седем дена, а с лекуване – за една седмица.
                            И ваксини няма (между другото, "ваксина" идва от думата крава), имунитет още не се е развил. Има само напомпвана от медиите паника.

Колкото и да се старае, обаче, глобалкомунолибералната световна медия, барабар с флагманите ББСи и Гардиан, Борис Джонсън не се дава. Ръкопляскания от мен, недирижирани! Явно е човек, наистина загрижен за страната, с акъл и с топки – каквито останалите от апокалип-елита не са, а са даже противоположност. И на тях също той яко им бърка в джигерчето и в изветрелите им от глобаллиберализъм глави и бюрократични позиции?.

Нека видим, как ще се срути Англия с неприбрани трупове по улиците, или поне да видим на края с какви поражения, човешки и икономическо-финансови, ще излезе в сравнения с Франция и Англия, например, а? Дайте некои апокалип-предвиждания за Англия, моля.

Коментар

21 човека са били контактни.
                              Това че са били контактни, не значи, че са прихванали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Матеев и Xman1 са МНОГО ПРАВИ! Това, за което пишат тези двама потребители, това е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В момента! На база на представените от тях факти и изчисления, може да се прогнозира с точност, какъв ще бъде броят на поразените от коронавируса в България хора! ТОВА Е СВРЪХЗАРАЗЕН ВИРУС!
                                Н
                                е разбирам, защо толкова хора се нахвърлят на Матеев, при условие, че думите му са продиктувани от истинска загриженост! Знаете проблемите които има. А дори се учудвам на търпението на Матеев, който беше ,,щедро", напоително заливан с помия Хората бързо ще освирепеят от страх, липса на надежда и оскъдица! ЛОШО, МНОГО ЛОШО ВРЕМЕ ИДВА ЗА ВСИЧКИ НИ! Убедете ме, че не съм прав.
                                Кой е истински загрижен?
                                Аз съм под карантина от 10 ФЕВРУАРИ, смятам да съм поне до май.
                                Мое си решение, в изключително рискова група съм.
                                Да съм дал квалификации че всички са МАЛОУМНИ че не са като мене?
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X