IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Майко мила, апокалиптиците сън не ги лови, цяла нощ са писали, даже годжито са викали да чете - заеви, другарко. Пичове, апокалиптици, да ви питам едно логично въпросче - абе вие как си я представяте тая? Та значи правим следното - 3 седмици абсолютно пълна карантина, ма спираме всичко, ма няма храна, ма няма лекарства, няма болни, няма нищо - 3 седмици абсолютно пълна карантина, всеки си седи вкъщи, фотосинтезира (нали там пречиства се според всякакви там вярващи и невярващи), прави деца, абе който каквото иска. Който излезе навън - с калашника и на място, даже няма да го копат, събират ги на едни купове и толкова. Та след три седмици отваряме вратите, приветстваме този нов свят, стартираме отначало и здравей, живот. След два дни се връща някой от гурбет и пак повтаряме всичко отначало....

усещате ли се в какъв филм се вкарахте сами? Или още не се усещате и ще започнете да го усещате като ви уволнят от работа, щото потреблението паднало, никой не иска да ходи на бар, няма покупки на автомобили и т.н.? И после какво - за всяко грипче ще затваряме държавата и ще обявяваме военно положение, щото умряла една бабичка на 80 години с 5 инсулта и 6 байпаса, дет не е ясно от какво точно е умряла (нарочно опростачвам, за да почнете да ме псувате, че нали съм олигофрен - всеки живот е ценен, всяка смърт е трагедия, но от трагедията на 3-5-50 умрели, без значение дали са пенсионери или деца, трябва ли да уморим от глад, скандали след безработица, липса на консумативи и т.н. стотици хиляди?)

берти хубаво ви е дал статистика - позагледайте се в тези статистики, може пък да ви светне нещо? Прочетете отново и какво е казал доцент Мангъров, ще го цитирам отново, дано някой го схване:

Първоначално изпратено от Доцент Мангъров
    Живoтът дa прoдължи нoрмaлнo. Aкo cтoим рaзкрaчeни oщe eдин или двa мeceцa, трябвa дa зaтвoрим държaвaтa. Трябвa дa ce рaбoти. Хoрaтa cтoят вкъщи и чaкaт дa ce зaрaзят и пocлe дa умрaт. Oщe вeднъж кaзвaм - тoвa нямa дa ce cлучи. Тoвa e грипoпoдoбнo зaбoлявaнe. Трябвa дa пaзим възрacтнитe хoрa и тaкивa c придружaвaщи зaбoлявaния. Зaтвaрянeтo нa cтрaнaтa e хубaв нaчин дa ce гръмнeм в крaкa. Мeркитe, кoитo ce взимaт, ca cвръхрeaкция. Хoрaтa, кoитo рeшaвaт, миcлят, чe c тeзи мeрки тoвa, кoитo им ce иcкa щe ce cлучи и щe ce oгрaничи вируcът. Тoвa гo прaвим вcякa гoдинa c eпидeмиитe oт грип. Изoлирaмe дeцaтa, прaвим грипни вaкaнции, пocтaвямe вaкcини, зaщoтo имa и тaзи oпция, a имa и лeкaрcтвaтa Тaмифлу и Рeлeнцa. И въпрeки тoвa януaри и фeвруaри ce cлучвa eпидeмия. В CAЩ тaзи гoдинa ca умрeли нaд двaдeceт хиляди души oт грип. Мнoгo пoвeчe oткoлкoтo oт кoрoнaвируc.

Взимaщитe рeшeния в мoмeнтa ce cтрaхувaт, чe aкo ce cлучи тoвa, кoeтo cтaнa в Китaй и Итaлия, хoрaтa щe cи кaжaт "Eтo нa, тeзи нищo нe нaпрaвихa". Нaй-дoбрaтa cтрaтeгия oт тяхнa глeднa тoчкa e дa ce нaпрaви мaкcимaлнoтo и aкo нeщaтa зaтихнaт, щe кaжaт, чe ca нaпрaвили мaкcимaлнoтo и тoвa e дaлo рeзултaти. Aкo пък нeщaтa нe зaтихнaт, тoгaвa щe кaжaт, чe ca нaпрaвили мaкcимaлнoтo, нo въпрeки тoвa нeщaтa нe ca зaтихнaли. Cтрaтeгия win-win. Чиcти ca oтвcякъдe. A ниe щe кaзвaмe бeдни cмe, нo cмe живи. Aкo ce дeйcтвa мaлкo пo-рaзумнo мoжe дa нe cмe чaк тoлкoвa бeдни.

Знaeтe ли кoлкo труднo щe бъдe нa хoрaтa впocлeдcтвиe дa ce върнaт в рaбoтeн ритъм? Дa ce зaтвoри cтрaнaтa зa тaкoвa нeщo e бeзумнo. Мoятa мaйкa e нa 98 гoдини, кaзaх ѝ, чe нямa дa я пoceщaвaм, зaщoтo мoгa дa я зaрaзя, вce пaк oбщувaм c хoрa, кoитo ca c тoвa зaбoлявaнe. Тя ми кaзa "Нe, иcкaм дa тe виждaм, зaщoтo зa тoвa живeя". Знae, чe нямa нeминуeмo дa ce зaрaзи. Нo тя e зaпoзнaтa, бивш лeкaр e. Тoвa ca нeщa, кoитo вceки чoвeк трябвa дa рeши caм зa ceбe cи. Нe мoжe дa ни ce нaлaгa c кoгo дa ce виждaмe и c кoгo нe. В мoмeнтa вcички ca кaтo дeцa, кoитo лeжaт пoд юргaнa и чaкaт дa дoйдe Тoрбaлaн дa ги взeмe. Живoтът трябвa дa прoдължaвa нoрмaлнo. Зa тaкивa рeшeния oбaчe ce иcкa oтгoвoрнocт, кoятo нямa кoй дa пoeмe. Нямa кaк дa зaтвoритe cвeтa и тoй нищo дa нe прaви.

- Гoвoритe тaкa, зaщoтo нe cтe чacт oт Нaциoнaлния oпeрaтивeн щaб зa бoрбa c кoрoнaвируca ли?

- Кoгaтo във Вoeннa бoлницa имaт прoблeм c инфeкциoзнитe бoлecти, викaт инфeкциoниcт, нe викaт хирург или микрoбиoлoг. Вcякa рaбoтa cи имa cпeцификa. Нямa кaк aз дa кoнcултирaм някoгo кaк дa oпeрирa.

Е, предполагам, че поне доцент Мангъров не е олигофрен и идиот като мен, но знам ли, може и той да е такъв!?!?!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
      ....Този вирус е последно предупреждение от Природата да се освестим и да си променим начина на живот.Някои си мислят че ще си поседят две три седмици дома и после пак печалби кражби лъжи скитане прелюбодейство.Не свърши тая.Или се променяме или идва нещо още по ужасно.Ще бъде променен релефа континенти ще станат острови ще се появят други.Ще има нов свят..Природата ще изтреби боклука.Знам че ще се подхикилкват и ще ми се подиграват.Свикнал съм но нищо няма да им помогне.Край с кеш меш акции имоти печалби.Ще видим нова финансова система и може би световно правителство...Природата ще ни принуди...Методите и са безкрайни..Щото глупака учи само когато страда.Отпуснеш ли му каишката и почва крадене ядене пиене скитане секс....Ай да си таковай любовницата ако ти стиска.
      Интересен пост, предвид възрастовата група която убива вируса.

пп
      не е първия такъв вирус и сме още много далече от постижението на предния, попрочети за Азиатския грип, за Хонгконгския.....
      невежеството е блаженство!
      Last edited by satz; 20.03.2020, 10:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Сутринта на път за работа срещнах омърлушен мой съсед и състудент от време оно.
        Омърлушен е не заради вироза, а защото на частната им фирма, няколко приятели-съмишленици, вършещи високоспециализирана дейност, са секнали поръчките. Няма и кой да ги компенсира за това.
        Да си продадат автомобилите

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

обърнете внимание на статистиките

https://www.worldometers.info/

тази година до момента от глад за умрели

2,432,836 People who died of hunger this year

със спирането на глобалната икономика вероятно ще са много повече....
          Сутринта на път за работа срещнах омърлушен мой съсед и състудент от време оно.
          Омърлушен е не заради вироза, а защото на частната им фирма, няколко приятели-съмишленици, вършещи високоспециализирана дейност, са секнали поръчките. Няма и кой да ги компенсира за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Не бих казал така обобщаващо "лекарите", а е една лекарска организация, очевидно свързана с тези, които сеят паниката и я отглеждат – при положение, че специалистите вирусолози, имунолози, инфекционисти, на каквито не веднъж Груйо, аз и някои други се позоваваме с линкове, казват обратното.
            Имахме честта да ги игнорирате (Груйо, наистина смятам за чест игнорирането от игнорантите), макар те да излизат със своето име и лична професионална и гражданска отговорност, а тази лекарска организация е размита обща отговорност, оглавявана от някакви уши-нос-гърло.
            обърнете внимание на статистиките

https://www.worldometers.info/

тази година до момента от глад за умрели

2,432,836 People who died of hunger this year

със спирането на глобалната икономика вероятно ще са много повече....
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Лекарите предлагат да се сложи под карантина цяла София и ми е чудно какво още чакат да стане като в Бергамо ли?
              Не бих казал така обобщаващо "лекарите", а е една лекарска организация, очевидно свързана с тези, които сеят паниката и я отглеждат – при положение, че специалистите вирусолози, имунолози, инфекционисти, на каквито не веднъж Груйо, аз и някои други се позоваваме с линкове, казват обратното.
              Имахме честта да ги игнорирате (Груйо, наистина смятам за чест игнорирането от игнорантите), макар те да излизат със своето име и лична професионална и гражданска отговорност, а тази лекарска организация е размита обща отговорност, оглавявана от някакви уши-нос-гърло.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Да се ползват и затова ще мрат хората като в Италия. Пълна карантина трябва да се наложи, военно положение дори. Глезотиите в парковете след 2-3 седмици. И днес седя и гледам от терасата хората по градинката, деца и родители щъкат на ляво и дясно. Пенсионерите и те обикалят като гламави.

Генерал Мутафчийски и Щаба ако ме четете. Затворете парковете както направиха в Ухан. Незабавно трябва да бъдат затворени паркове и градинки. Полицята да забранява на групички да се движат. Обикновената настинка и по-леката от грип зараза както я изкарваха не е толкова безобидна.

Военни камиони извозват труповете в Италия. Затова на ганьо му трябва дисциплина!

https://www.businessinsider.com/coro...s-video-2020-3

Какъв е смисъла да седим по домовете си, да губим пари и сделки защото шепа нещастници са решили да се мотаят в парковете или деца да ходят на групички и да пият по градинките. Те са бомба със закъснител предвид че не развиват болеста.

Англичаните ще усетят собствената си глупост много скоро.Тяхната бройка е доста съмнителна. Та те до мин седмица ходеха по дискотеки и клубове да пянстват докато цял свят започна да забранява кафета, ресторанти и клубове. Родители сами спираха децата си от училище. Мой приятели набързо стегнаха куфарите и се махнаха от там защото Джонсън изпуска положението. Други си прекъснаха обучението и се изолираха. Стаден имунитет при нов вид вирус е безумие ако въобще се развива имунитет
                Лекарите предлагат да се сложи под карантина цяла София и ми е чудно какво още чакат да стане като в Бергамо ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

В тоя форум има двама трима изключителни глупаци.И ще си го получат...Този вирус е последно предупреждение от Природата да се освестим и да си променим начина на живот.Някои си мислят че ще си поседят две три седмици дома и после пак печалби кражби лъжи скитане прелюбодейство.Не свърши тая.Или се променяме или идва нещо още по ужасно.Ще бъде променен релефа континенти ще станат острови ще се появят други.Ще има нов свят..Природата ще изтреби боклука.Знам че ще се подхикилкват и ще ми се подиграват.Свикнал съм но нищо няма да им помогне.Край с кеш меш акции имоти печалби.Ще видим нова финансова система и може би световно правителство...Природата ще ни принуди...Методите и са безкрайни..Щото глупака учи само когато страда.Отпуснеш ли му каишката и почва крадене ядене пиене скитане секс....Ай да си таковай любовницата ако ти стиска.
                  Бай Пеше няма да стане толкова лесно.
                  Спомняш ли си Дури как викаше че до кръв ще се бие за имотиту.
                  Спомняш ли си лорда - аз кръв сера ама имот не продавам !?!?!
                  Тази година ще ни се размине - 50-100к жертви. Другата зима ще са милионите, и доста ще са младите, щото като ги повтори както е със всеки грип със белодробните проблеми от първия път, с отслабената имунна система и ще почнат масово да падат по улиците.
                  Либерастията е в киреча, даже САЩ вече говорят за социализъм.
                  Всичко що е на кредит в киреча - всичкото ЗИЛЕНУ замразено за археолозите на бъдещето.
                  Не разсече ли държавата гордиевия възел на интересите на банките, строителя и ипотечковците ще имаме БУНТОВЕ.
                  Ще има хиляди хора които няма какво да губят - няма мечта за имот, няма работа, няма какво да ядат.
                  Да не говорим че КАПИТАЛЪТ от пари на фондове, банки загуби господстващото си положение, губи властта си.
                  Това се случи ОЩЕ с НУЛЕВИТЕ ЛИХВИ
                  И може да спретне световна война за да спаси кожата.
                  И помнете има и по зле от вас. Кифлите примерно - джуки, цици, екзотични острови
                  За брокерите си знаете - даже и те започнаха да приемат спад, ама не 2-3% а 30%, да 30%. Ще е поне ДВОЙНО за повечето, единици ще са късметлиите разминали се с толкова малко.

Анди пиленце - от какъв зор получих бан за 3 дена ?!??!?!
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение

със сигурност идва тука и те чете...
                    Не го чете, но тук има неколко нещатни ушенца като се отчитат където трябва.
                    Last edited by Todor Sabev; 20.03.2020, 07:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Масово либертарианци и либерали са забравили за Айн Ранд и гледай сблъсъка, който ще се случи скоро в главите им
                      Вече няколко европейски лидери започнаха приказката за възможни национализации...
                      Епидемията ще изкара много неща - идеологии (както и човешкото светоусещане) от фалшивото им значение
                      В тоя форум има двама трима изключителни глупаци.И ще си го получат...Този вирус е последно предупреждение от Природата да се освестим и да си променим начина на живот.Някои си мислят че ще си поседят две три седмици дома и после пак печалби кражби лъжи скитане прелюбодейство.Не свърши тая.Или се променяме или идва нещо още по ужасно.Ще бъде променен релефа континенти ще станат острови ще се появят други.Ще има нов свят..Природата ще изтреби боклука.Знам че ще се подхикилкват и ще ми се подиграват.Свикнал съм но нищо няма да им помогне.Край с кеш меш акции имоти печалби.Ще видим нова финансова система и може би световно правителство...Природата ще ни принуди...Методите и са безкрайни..Щото глупака учи само когато страда.Отпуснеш ли му каишката и почва крадене ядене пиене скитане секс....Ай да си таковай любовницата ако ти стиска.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение

Може някой да ме чете откъде знаеш предвид че бая неща в тази държава се следят и подслушват за всякакви цели като телефони на бизнесмени, хора свързани с други страни и така на татък.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

..

Генерал Мутафчийски и Щаба ако ме четете. Затворете парковете както направиха в Ухан. Незабавно трябва да бъдат затворени паркове и градинки. Полицята да забранява на групички да се движат. Обикновената настинка и по-леката от грип зараза както я изкарваха не е толкова безобидна..
                          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• The United States case numbers are more in line with Italy and Iran than Singapore and Hong Kong.
                            "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• https://www.businessinsider.com/coro...s-video-2020-3

https://www.youtube.com/watch?v=9sxrYYDpYoU

Армията когато се намесва дори в извозването на трупове означава че ситуацията не е на добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Тая корона ви спаси, всички дето сте не в час, апокалиптици и т.н. Трябва ден и нощ да благодарите на "тоя дето е пуснал короната", някой китайски селяк дето яде екзотични животни в уханния град Ухан.

Бе защо все от там изват тези простотии. Че даже и чумата е дошла от Китай.
                                Тази теория за селяка дето ял не знам си какво започва да се пропуква. Днес четох доста конспиративни теории за секретната лаборатория в Ухан, за лабораторията в Канада както и за руската такава, всичките като възможни причинители на това което се случва вмомента. При други вируси и болести не е имало такава паника и психоза. Птичият грип, свинският грип и прочие. В момента се лансира и друга теория според коят организация разпространява вируса и може да и се даде малък шанс предвид че вече в 160 държави са заразени хора. Заразени в Сомалия, Майот, Есватини, Гвиана, Гуам и други доста екзотични дестинации.

Надали някога ще разберем точно какво е станало в Ухан и как е тръгнало

Коментар

Working...
                                X