IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Американците сложиха под карантина град Ню Йорк и целият щат https://news.bg/int-politics/blokada...arantina.html?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Въпроса е, че една болест, ако не те убие, после ще те остави, да живееш, в същата диктатура, за която сега мечтаеш....

Важното е че ще има после, защото ако продължаваме така с половинчати мерки, за много хора няма да има "после".

Освен това хората в България първите 2 дни спазваха дисциплината и после пак се отпуснаха. Днес навсякъде щъка народ, повече от половината са без маски, продавачките в хипермаркетите също са без маски.

Коментар

• Всички в тази тема ще бъдат заразени с коронавирус.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
          Хикса, бе тия не ги видях да се лишат от заплати или от партийни субсидии... Дали е случайно според теб...?!?
          Освен това ше откраднат де що има европомощ...
          Не се ли усещате, че всичко това е един социален експеримент с определена цел.

Никакъв социален експеримент не е, война е, срещу болест, каквато не е имало в най-новата човешка история.

В Италия вече не могат да извозват труповете, това ли искате да стане и в България?! Надявам се от ДАНС да ти виждат адреса и после да те пратят "доброволец" за да имаш възможност да гледаш с очите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Още от утре подкрепям тотална диктатура. То се видя "демокрацията" до къде ни доведе, ако бяхме диктатура, отдавна щяхме да сме затворили границите и да сме въвели желязна дисциплина.

Китайците вече се оправят, единствено защото въведоха крути мерки.... а ние явно ще ги въвеждаме "на час по лъжичка", заради "демокрацията", хем ще изгубим човешки животи, хем ще трябва да спрем икономиката.
            Въпроса е, че една болест, ако не те убие, после ще те остави, да живееш, в същата диктатура, за която сега мечтаеш....

Коментар

Още от утре подкрепям тотална диктатура. То се видя "демокрацията" до къде ни доведе, ако бяхме диктатура, отдавна щяхме да сме затворили границите и да сме въвели желязна дисциплина.

Китайците вече се оправят, единствено защото въведоха крути мерки.... а ние явно ще ги въвеждаме "на час по лъжичка", заради "демокрацията", хем ще изгубим човешки животи, хем ще трябва да спрем икономиката.
              Да обаче китайците преди това разпалуха епидемията!

Коментар

• С полицейщина респираторен вирус не се спира.
                Вирусът отпада само когато срещне неподходяща за развитието си среда,
                тоест или нищо или резистентен приемен организъм.
                Резистентността се създава по два начина - естествен - с образуване на
                антитела след среща с вируса или принудителен - с ваксина.
                Интересно, че животните се оказват неподходяща среда. Защо ли?
                Като споменах животни, си мисля, колко ли им се иска
                да включат и ветеринарите и да ликвидират епидемията както
                чумата по овцете и прасетата?

Коментар

Заради такива като теб трябва да се въведе военно положение, още от утре, да ви видим колко сте "смели". И не си въобразявай, че някой ще те подкрепи. Интелигентните хора си дават сметка, че истинския враг е коронавируса. Никой нормален човек, няма да подкрепи такива отрепки като теб.
                  Хикса, бе тия не ги видях да се лишат от заплати или от партийни субсидии... Дали е случайно според теб...?!?
                  Освен това ше откраднат де що има европомощ...
                  Не се ли усещате, че всичко това е един социален експеримент с определена цел.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами властимащите си имат много силно оправдание - спасяване на човешки животи.

Винаги съм се чудил какво е в състояние да пожертва един съвременен разглезен младеж в името на спасяването на живота на някой чужд, непознат човек?

Нека да приемем, че сме на брега на морето, и виждаме някой, който започва да се дави. Нали осъзнавате, че в тази ситуация е върховна наглост някой да каже нещо подобно на следващите точки:
                    1. Аз няма да го спасявам, защото си разхождам кучето
                    2. Аз също, защото отивам на дискотека
                    3. Аз пък играя на карти, така че не ме занимавайте с глупости
                    4. Аз имам права и свободи, като например правото да не помагам на давещите се
                    5. Абе паникьори, статистиката няма да се промени с една единствена смърт

Не ми се сърдете, но част от обсъждащите в тази тема правят точно това - искат да не им се разваля кефа, пък дори и този кеф да струва нечий живот. Това според мене е с ранг на морално разложение, което явно е обхванало част от членовете на нашето общество. И именно поради тази причина аз подкрепям щаба в предприетите от него мерки. След като призивите за морал не помогнаха поради моралното разложение, беше крайно време мерките да започнат да се налагат със сила.
                    Мда тази аналогия която се предлага илюстрира нагледно сентенцията:
                    "Аналогията - пряк път към глупоста"

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Диктаторският подход е най-лесен за управление.
                      Кипи голямо желание да се навлезе с цялата сила в подобен режим.
                      Всеки ден нови мерки, пробващи нивото на търпимост. Коя е следващата стъпка?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Винаги съм се чудил какво е в състояние да пожертва един съвременен разглезен младеж в името на спасяването на живота на някой чужд, непознат човек?

Нека да приемем, че сме на брега на морето и виждаме някой, който започва да се дави. Нали осъзнавате, че в тази ситуация е върховна наглост някой да каже нещо подобно на следващите точки:
                        4. Абе паникьори, статистиката няма да се промени с една единствена смърт
                        5. Аз имам права и свободи, като например правото да не помагам на давещите се

Не ми се сърдете, но част от обсъждащите в тази тема правят точно това - искат да не им се разваля кефа, пък дори и този кеф да струва нечий живот. Това според мене е с ранг на морално разложение, което явно е обхванало част от членовете на нашето общество. И именно поради тази причина аз подкрепям щаба в предприетите от него мерки. След като призивите за морал не помогнаха поради моралното разложение, беше крайно време мерките да започнат да се налагат със сила.
                        Колега, освен всичко друго, ти не може да осъзнаеш, следния факт!

Твоите приоритети, не е задължително да са приоритети на другите!
                        Твоята оценка за морал, не е върховната оценка за морал!
                        Твоята оценка за опасност, не е абсолютната оценка за опасност!
                        Твоите мерки за обезопасяване, не са категорично правилните такива....

Има и още много други, но ти с твоето си мислене, би бил диктатор ако имаше властта...
                        Най-лошото е, че ще си вярваш, че всичко, което правиш, всъщност ще бъде в името на хората!

Коментар

Диктаторкият подход е най-лесен за управление.
                          Има и голямо желание да се навлезе с цялата сила в подобен режим. Всеки ден нови мерки, като малки деца се сещат за нови игрички и решават да пробват нивото на търпимост. Коя е следващата стъпка?

Нека да приемем, че сме на брега на морето, и виждаме някой, който започва да се дави. Нали осъзнавате, че в тази ситуация е върховна наглост някой да каже нещо подобно на следващите точки:
                          4. Аз имам права и свободи, като например правото да не помагам на давещите се
                          5. Абе паникьори, статистиката няма да се промени с една единствена смърт

Не ми се сърдете, но част от обсъждащите в тази тема правят точно това - искат да не им се разваля кефа, пък дори и този кеф да струва нечий живот. Това според мене е с ранг на морално разложение, което явно е обхванало част от членовете на нашето общество. И именно поради тази причина аз подкрепям щаба в предприетите от него мерки. След като призивите за морал не помогнаха поради моралното разложение на някои членове на обществото, беше крайно време мерките да започнат да се налагат със сила.
                          Last edited by Mateev; 20.03.2020, 19:18.

Коментар

Д-р Атанас Мангъров : Трябва поне 70% да преболедуват и да създадат антитела. Това се случи в Ухан.

]
                            Този Мангърове пълен комедиант! Не може да оценя Короната, спрямо други вируси или масовия грип.

Поредния ташак, който се опитва да е интересен!

Короната може да се коментира, само ако е достатъчно позната, А ТЯ НЕ Е!

В хипотезата на липса на информация, ти да правиш заключителни изводи, означава само едно! Манипулатор или идиот!

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                              Ма мислиш, че ме е страх ли бре, Матеев.
                              Не ми дреме и да се заразя, не ме е страх от смъртта, ако ще да е утре.
                              Тъкмо ще помогна с кръвна плазма да ти направят ваксина.

Заради такива като теб трябва да се въведе военно положение, още от утре, да ви видим колко сте "смели". И не си въобразявай, че някой ще те подкрепи. Интелигентните хора си дават сметка, че истинския враг е коронавируса. Никой нормален човек, няма да подкрепи такива отрепки като теб.

Коментар

• Светът на „1984“[редактиране | редактиране на кода] ПРЕПОРЪЧВАМ ЗА ЧЕТЕНЕ В КЪЩИ -ДЖОРДЖ ОРУЕЛ -"1984"

Всичко в супердържавата Океания се наблюдава от Големия брат, лидерът на партията, към когото има култ към личността, която реално не съществува. Партията не се интересува от нищо друго, освен от абсолютната власт. Главният герой на романа Уинстън Смит е член на Външната партия, който работи за Министерството на истината и отговаря за пропагандата. Неговата работа е да пренаписва минали статии от вестниците, които да отговарят на поддържаната партийна линия. Голяма част от това министерство се занимава с унищожаването на документи, които не са редактирани. Поради тази причина, не съществува никаква опозиция на официално изказаната от Партията позиция. Смит е усърден и умел работник, но тайно мрази Партията и мечтае за бунт срещу Големия брат. Прототип на главния женски персонаж, Джулия, е втората съпруга на Оруел.

Сюжетът на книгата е ситуиран в Океания, една от трите супердържави в света след Глобалната война. Големи плакати на Големия брат са из цялата страна, невъзможни са изключването на множеството екрани, които непрекъснато бълват информация за „просперитета“ и военните действия, които води Океания. Има три обществени прослойки:
                                  1. Висшата класа на Вътрешната партия, която е 2% от населението;
                                  2. Средната класа на Външната партия, която е 13% от населението;
                                  3. Ниската класа – пролетариат – която е 85 % от населението и представлява работническата класа.
                                  Историята на главния герой започва на 4 април 1984 г. Въпреки това, самият той не е убеден в истинността на датата, предвид факта, че професията му е да променя всякакви дати, факти и новини. В книгата на основния лидер на Съпротивата Емануил Голдщайн се разкрива, че след Втората световна война, Обединеното кралство попада в гражданска война и е погълнато от една от супердържавите – Океания. Едновременно с това СССР завладява континентална Европа и обособява втората супердържава – Евразия. Източноазия е третата супер държава, която обхваща регионите на Източна и Югоизточна Азия. Трите супердържави водят непрекъсната война помежду си. Информацията с коя от тях се бие Океания непрекъснато се променя, фактите се заличават и заменят с други.

Властта е строго разпределена. Съществуват следните министерства:
                                  • Министерство на мира – занимава се с войната и военните действия;
                                  • Министерство на истината – занимава се с новини, забавление, образование и изкуство – изцяло пропагандни;
                                  • Министерство на изобилието – занимава се с икономически афери (купонна система и гладуване);
                                  • Министерство на любовта – занимава се със закона и реда, както и с мъчения и промиване на мозъци.

Коментар

Working...
                                X