IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

    Умните хора решават проблеми, гениалните ги предвиждат.
    Албет Айнщайн

    Колкото до останалите:

    Бог създаде идиотите. Интернет ги направи равни.
    Неизвестен автор
    тоест.?
    казваш че решавам проблеми и даже ги предвиждъм ?
    а бог създаде теб .
    не беше ли / и бог създаде жената /.
    все тая. разлика няма
    грешиш само че интернет ни прави равни. . аз никога няма да изпиша полувин форум с русенеца (привилег) за 3000 доларя - бонус

    бухахахахахахахахахахахаахах
    мерси

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

      Филма с подробности разказва за един от възможните сценарии. И тъй като в момента различните правителства прилагат различни сценарии, то поне един от тях ще е точно копие на филма. Кой точно - ами изгледайте филма и сами ще разберете.
      Ааа, не, прекалено разстройващ ми се видя в сцената с момиченцето. Матеев, не се настройвай така трагично и задимено. Пролет идва! И все още нито един супервулкан не е изригнал.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


        Карантина е. Направих си селфи за спомен
        Вижда се, че вече няма кой да те обръсне. Поне некоя околовръстна кака да се погрижи за теб.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

          Това правителството ли имаш предвид или само щаба. Филмът не завършва ли с щастлив край когато създават медицински съвет?
          Филма с подробности разказва за един от възможните сценарии. И тъй като в момента различните правителства прилагат различни сценарии, то поне един от тях ще е точно копие на филма. Кой точно - ами изгледайте филма и сами ще разберете.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Предлагам ви да изгледате един филм - The Flu - Gamgi (2013).

            Напоследък е много популярен в Замундата. Във филма се разказва историята на една пандемия, предизвикана от няколко олигофрена. Докато гледа, човек непрекъснато прави паралел със случващите се в момента събития, и осъзнава, че събитията се повтарят като 2 какпки вода.

            Препоръчвам на всеки да го изгледа, особено на малоумниците, които се правят на "герои". Във филма основни виновници за бързото разпространение на епидемията са именно такива малоумници, които на всеки един етап от развитието на пандемията правят простотия след простотия, което в края на краищата води до неизброими човешки жертви.
            Това правителството ли имаш предвид или само щаба. Филмът не завършва ли с щастлив край когато създават медицински съвет?

            Коментар


            • Предлагам ви да изгледате един филм - The Flu - Gamgi (2013).

              Напоследък е много популярен в Замундата. Във филма се разказва историята на една пандемия, предизвикана от няколко олигофрена. Докато гледа, човек непрекъснато прави паралел със случващите се в момента събития, и осъзнава, че събитията се повтарят като 2 какпки вода. Всъщност филма реалистично е описал всичко, коевто се случва, и всичко, което предствои да се случи, ако не предприемем драстични мерки.

              Препоръчвам на всеки да го изгледа, особено на малоумниците, които се изживяват като "герои". Във филма основни виновници за бързото разпространение на епидемията са именно такива малоумници, които на всеки един етап от развитието на пандемията правят простотия след простотия, което в края на краищата води до неизброими човешки жертви.

              Така или иначе няма какво да правим, докато скучаем в къщи, така че пожелавам ви приятно гледане на филма, и дано да си извадите верните поуки.
              Last edited by Mateev; 22.03.2020, 13:45.

              Коментар




              • Conte: затваряме всички ненужни производствени дейности в цяла Италия до 3 Април !

                Според първата информация всички вериги, които се считат за основни, остават активни и затова са свързани с хранителния, фармацевтичния и биомедицинския сектор и с транспорта. Промишлеността на напитките, хранително-вкусовата промишленост, агро-хранителната и зоотехническата верига на доставки, текстилната промишленост са тясно свързани с работното облекло (с изключение на облеклото, следователно) остават активни. производството на каучук, пластмаси и химикали няма да бъде прекъснато, както и производството на хартия и нефтопреработвателните предприятия, също дейностите, свързани с хидравликата, инсталирането на електрически, отоплителни или климатични системи и производството на медицински и стоматологични консумативи.
                Като дейности, свързани с основни услуги, ремонтите на инструментите, използвани в хранителната, фармацевтичната или транспортната верига, също остават активни.
                Канализацията и управлението на събирането на отпадъци също са активни в допълнение към банкови, пощенски, застрахователни и финансови дейности.
                Ветеринарните услуги, обаждащите центрове и частните служби за сигурност, както и почистването и измиването на обществени площи не трябва да се влияят от мярката.
                От друга страна, намаляването на дейностите, свързани с публичната администрация, е ясно: упражненията, свързани със здравето, отбраната и образованието, остават отворени. Задължителното социално осигуряване остава "живо", тютюневи изделия също продължават да работят в допълнение към информационните услуги.
                Остава да работят железопътен превоз на пътници (междуградски), железопътен товарен транспорт, сухопътен превоз на пътници в градски и крайградски райони, таксита и НКС, автомобилни превозвачи, морски и въздушен транспорт.
                Нуждаем се от ликвидност.
                Въздействието на извънредните ситуации върху работниците и бизнеса е тревожно", казва правителствен източник.
                Много ще зависи от Европа. Еврогрупата ще се срещне отново утре, призована да обсъди и може би ще реши какви инструменти Европа ще може да използва при спешни случаи. Облигациите на Covid са италианско предложение, което е имало подкрепата на Париж и Мадрид, но не и Берлин и другите страни.
                Но правителството изисква безусловна ликвидност да идва чрез облигации или държавноспестяващия фонд.
                Темата обаче е връзката, която ще съществува между ресурсите на общността и тези, които ще бъдат призовани да поставят Италия.
                Прибягването до пазари ще увеличи дълга, изчислява се до 150-160%. С БВП, който може да потъне до -10%, Италия отчаяно трябва да разпредели дълга си по останалата част на Европа, дори и с корона-облигациите.
                -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                Затова е било надписването в бройките, за да се извиват ръцете после на ЕС.
                Това каква пълна блокада е, де факто една трета от индустрията само ще е затворена.
                Фактора - време, тече обратно на Италия (САЩ, Испания и УК), няма пространство за половинчати мерки.
                Тези хиляди фирми и заводи със стотици служители не са обезопасени със карантинни мерки, всички хора нямат маски там, дезинфекция и т.н.
                В УК и Италия +95% от леглата със интензивно лечение и инхубатори са заети, липсата на такива ще умори хората, не болестта като цяло.
                Last edited by hazard; 22.03.2020, 13:58.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  Хъмпи, хипотези много - може след аутопсия да се разбира, че са починали от короната, знам ли? Ма априори да наричаш немците лъжци, при положение че това е най-педантичната нация в Европа, а и дъртата яловица си мечтае да види още умрели, е най-малко немислещо. Интересен човек си, но и ти не си сред тези, които могат да си признаят грешката,а това тръгване с главата напред, само и само да се докаже, че е прав. Желая успех и здраве, както и винаги да си прав, само не и за короната!
                  Вирус има.И той е доста смъртоносен за определена група хора.Ще напиша за пореден път икономическия път в момента по който се върви е път без изход.Трансформацията към новата реалност ще е болезнена.В основата на всичко ставащо в момента има една дума- ЕКОЛОГИЯ.Икономиката НИКОГА вече няма да бъде същата.Карантината ще продължи месеци.Много месеци.Ще фалира не 30% а 70-80% от сегашната икономика в България.Съотвотно с толкова ще паднат и доходите.......След 1-2 години.........

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

                    Не ми приписвай глупости. Не съм казвал че немците лъжат а че просто не дават цифрата на критичните. Ти понеже ни караш да мислим, помисли и ти и ми обясни как от двама критични в Германия станаха 100 умрели. Идват си мъртви директно в интензивното?
                    Хъмпи, хипотези много - може след аутопсия да се разбира, че са починали от короната, знам ли? Ма априори да наричаш немците лъжци, при положение че това е най-педантичната нация в Европа, а и дъртата яловица си мечтае да види още умрели, е най-малко немислещо. Интересен човек си, но и ти не си сред тези, които могат да си признаят грешката,а това тръгване с главата напред, само и само да се докаже, че е прав. Желая успех и здраве, както и винаги да си прав, само не и за короната!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар




                    • Карантина е. Направих си селфи за спомен

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

                        Не ми приписвай глупости. Не съм казвал че немците лъжат а че просто не дават цифрата на критичните. Ти понеже ни караш да мислим, помисли и ти и ми обясни как от двама критични в Германия станаха 100 умрели. Идват си мъртви директно в интензивното?
                        Нямаме поглед върху събитията, но не е невъзможно много да са измрели скоропостижно по домовете. Не се изпуска достатъчно информация.

                        Коментар


                        • https://www.investor.bg/na-fokus/441...ojenie-300885/
                          Какво правим сега?
                          Има ли или няма блокади?
                          Ще има прегласуване, значи промените в закона не са в сила.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                            Британците тепърва има да видят освен празни трибуни, и празни ясли.
                            Аз не сакам аз да съм добре сакам ингилизът да е зле,проблемът е че всички ще станем зле пък кой ще се оправи само всевишният знае.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                              Англичаните щели да си доиграят цели 9 кръга на футболното първенство, заради парите за отборите по договори за реклама и тв. права.. Дано ги играят на празни стадиони, защото ако се натъпчат с хулиганите, това ще ги дозавърши
                              Британците тепърва има да видят освен празни трибуни, и празни ясли.

                              Коментар


                              • Англичаните щели да си доиграят цели 9 кръга на футболното първенство, заради парите за отборите по договори за реклама и тв. права.. Дано ги играят на празни стадиони, защото ако се натъпчат с хулиганите, това ще ги дозавърши

                                Коментар

                                Working...
                                X