Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Нали знаеш, че е много лесно всичко да се препише на този 1%!
Понякога нещата се случват и по-естествен път!
В миналото също е имало пандемии като Испанския грип! Света отново е затънал като икономика!
Трябва да оценяш, че днес човешкия живот се цени повече в обществата от преди!
Именно за това и мерките са такива!
Разбирам те! Млад си и ти се иска да имаш пари, отделно навярно смяташ, че теб специално не те и касае опасността!
За съжаление, няма как да имаме референдум по въпроса и след като едно общество мисли цяла седмица да претегли плюсовете и минусите и да вземе решение!
Към момента приеми, че обществото по-скоро подкрепя мерките! Дали това е грешка или не, ще установим в зависимост от това, какво ще се случи в страните без мерки! Ако останат такива изобщо!
Айде лека!
ПП За тея най отгоре в държавата и дума няма да обелвам ....
ПП За междуличностните взаимоотношения също ..
Ценене от всякъде !
- 1 like
Коментар
-
Ти би ли продал живота на майка ти или баща ти, 1 година от техния живот, ако някой ти предложи в замяна 1 мил. , примерно?
Би ли направил този избор?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Единият %. Не ги познавам, да ти ги кажа поименно, една голяма кръгла маса хора.
Понякога нещата се случват и по-естествен път!
В миналото също е имало пандемии като Испанския грип! Света отново е затънал като икономика!
Трябва да оценяш, че днес човешкия живот се цени повече в обществата от преди!
Именно за това и мерките са такива!
Разбирам те! Млад си и ти се иска да имаш пари, отделно навярно смяташ, че теб специално не те и касае опасността!
За съжаление, няма как да имаме референдум по въпроса и след като едно общество мисли цяла седмица да претегли плюсовете и минусите и да вземе решение!
Към момента приеми, че обществото по-скоро подкрепя мерките! Дали това е грешка или не, ще установим в зависимост от това, какво ще се случи в страните без мерки! Ако останат такива изобщо!
Айде лека!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Реакцията ще ти се стори неадекватно мека,когато в съседния ти апартамент ,умрелия(а е умрял,щото интензивните са препълнени и е нямал късмета да се разболее малко по-рано ,или по късно от разгара на епидемията), няма кой да го извози и погребе няколко дни,щото близките му и те са болни, и са под карантина,погребелната агенция не смогва да гроби, а ти си се насрал от страх и не смееш да си подадеш носа от вкъщи....Дано да не се окажа прав и дано да имаш повод да ме наречеш тъпанар,апокалиптик и каквото там се сетиш...По цинично не виждам,как да ти обясня защо са тези мерки....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тоя вирус явно се влияе от силата на имунната система. Там по махалите може да се окаже, че имат силни такива. кой знае. Защо страдат възрастните, ами защото от възрастта имунните им системи са слаби точно за такава външна заплата от това вирусче, на децата явно са обратното силни.
Разходите не биха били огромни на фона на спирането на бизнеси тепърва.
В останалата част се правят масови тестове, изолират се само кзаразени и хора с предполагаема възможност за заразяване. Хотели или други средстава.
Никакъв бум при тези условия на болничната база.
Това, ако целта е здравето на възрастните и претоварване на здравната система.
Но, днес по-назад пуснах линк от бнт и проф. Олег Хинков.
Реанимацията във толкова коментираната 10 дни 2ра Градска болница се състои от 2 души - въпросният професор на 70г и гъпругата му на 65г. Лесно може да се открият думите му за причините в нета, ако изобщо някой го интересува
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Няма нужда нищо да си представям ....Гледам Бергамо с една от най-модерните клиники в Европа,как военни камиони извозват трупове и същата ситуация се опитвам да си япредставя в подобен български град ....Ти какво виждаш...?!
А колкото до младите хора,като се поразмине ще запретнат ръкави и ще работят....Нямам идея от къде се е пръкнала тая идея в съвраменния човек,че животът непременно трябва да е лесен,песен, комфортен,цветя и рози....Може и да е гаден, сурав и курав.....Който не го е проумял,си е негов проблем....
Наистина се надявам нещата по-нататък да се оправят само със запретване на ръкави, но не го вярвам. Ако ти се иска да покажеш на глезльовците, че има и борба в живота си помисли дали не е по-добре да има адекватна причина за нея.Last edited by perin; 23.03.2020, 01:52.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Вместо да си правите маски от дамски превръзки,
отпечатайте си с домашния 3D-принтер NANOHACK маски.
Подарете няколко и на болниците
Синчето вече отпечата няколко
https://copper3d.com/hackthepandemic/
Патент:
https://copper3d.com/pdf/Patent_Description3D.pdf
https://copper3d.com/pdf/Drawings.pdf
Last edited by barbaron; 23.03.2020, 02:03.
- 1 like
Коментар
-
Това е само твоята гледна точка! Този избор, не бъди сигурен, че би бил и избора на обществото!
Не ти ли прави впечатление, че на всякъде по репортажите, хората подкрепят мерките!
Това не може да се приема за 100%ов ориентир, но дава насоки за общественото мнение!
Твоята гледна точка, може да не е тази на обществото! Мислил ли си за това?
Знам какво е общественото мнение - след сегашните събития съм напълно наясно в липсата на рационална оценка в хората. В краткия ми съзнателен живот не съм ставал свидетел на толкова мащабно неправилно решение и още не знам как да си го обясня.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеТака със заплатите на всички, които пряко или коствени са останали без работа, примерно работиш като сервитьор, държавата трябва ти палти 1:1 а не 60% от заплатата, плюс обезщетение.
Държавата - това си ТИ! Съвсем буквално. Всяка стотинка, която искаш да се похарчи днес, ще трябва да бъде върната утре. От теб или наследниците ти. Затова парите трябва да се харчат доста избирателно. Примерно, да се подпомогнат хотели, които предоставят легловата си база по време на кризата, вместо да се настаняват хората по полеви болници и спортни съоръжения.
И понеже се повдигна въпроса за кредитите и резервите...
Да допуснем, че съм взел кредит за да си купя посления модел iPhone и сега не мога да го погасявам.
Държавата ли ми е виновна и сигурен ли си, че искаш да го платиш ти?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Политиците изпълняват поръчка, това не го ли виждаш? Те нито разбираха преди седмица или две заплахата, нито я разбират сега. Не виждаш ли, че вземат едни и същи мерки, по едно и също време, все едно някой ги координира. Те не мислят, те изпълняват. Повечето са пионки, бушони, и това ли не го знаеш? Всеки един гърми като му дойде времето, на много от политиците и без това отдавна им е дошло времето да бъдат сменени.
Теорията че западните държави правят това за да обслужват някакви тъмни сили кукловоди в сянка е безумица. Дежурните са че Сорос, Рокфелер и Ротшилд искат гладни роби. Ми нали при такава мизеря всеки един богат ще бъде пребит с камъни.
Явно вируса найстина е опасен за да се вземат такива мерки, не е едно обикновено грипче. Знаят повече от нас за да вземат такива драконовски мерки които не са били взимани до сега, нито при свинският грип нито при еболата. Китай и друг път е затварял градове заради различни огнища. Дори наскоро заради чума
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нека да оценим нещата от дистанцията на времето! Нека да видим как ще се развива вируса на места като Холандия, където няма карантини!
Не ми отговори, кой движи политиците на глобално ниво, за да правят това, което правят, както и каква е неговата цел?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Да, всеки може да си представи какви ли не ужасяващи сценарии и да оправдаем с тях какво ли не - аз си представям фалит и крах за милиони млади и здрави хора като следствие от наложените мерки и съответно много по-високо число на съсипани животи и смърт и т.н. Дано аз да не се окажа прав.
Не, че не ме е грижа и не искам да има мерки - можеше да има много по-ограничени такива, които да балансират опасностите.
А колкото до младите хора,като се поразмине ще запретнат ръкави и ще работят....Нямам идея от къде се е пръкнала тая идея в съвраменния човек,че животът непременно трябва да е лесен,песен, комфортен,цветя и рози....Може и да е гаден, сурав и курав.....Който не го е проумял,си е негов проблем....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Чакай още малко и ще видим глената точна на обществото. В момента беше шокирано като им предтавиха нещо, която е ново, непознато, невидимо и сее смърт, и обществото е парализирано от страх. Но тоя страх, ще бъде победен и надделян от глада, икономическтата депресия много, много бързо. Хората и млади та дори и най-възрастни ще възроптаят срещу тези неадекватни мерки за спиране на икономиките.
Не ми отговори, кой движи политиците на глобално ниво, за да правят това, което правят, както и каква е неговата цел?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това е само твоята гледна точка! Този избор, не бъди сигурен, че би бил и избора на обществото!
Не ти ли прави впечатление, че на всякъде по репортажите, хората подкрепят мерките!
Това не може да се приема за 100%ов ориентир, но дава насоки за общественото мнение!
Твоята гледна точка, може да не е тази на обществото! Мислил ли си за това?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар