IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

    Груец просто ти се удивлявам на самочувствието.Гледай си правото и не раздавай медицински съвети...Щото с единя палец си си бръкнал отзаде а другия си засмукал и от там вадиш препоръките..Бъди смирен и кротък...и моли Бог тая гад да отмине.Бъди жив и здрав и ти и семейството ти и да знаеш че ако ни е писано да се видим ще ти думна един шамар ей така профилактично за да се осъзнаеш.
    Бате Пешо, несравним си в изказа, турих ти един плюс - редовно идвам към Плевен, ма ти така и не се обозначаваш къде точно да дойда, че да пием по една ракия (ще донеса македонска, при това блага, 53 градуса). А смирен и кротък трудно ще стана, ма знае ли човек - смирявал съм се само пред великите достижения на човешкия гений, пък бил той ръководен от божия промисъл или не, няма да споря.
    Наздраве и ти бъди здрав!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение



      Не виждам особена разлика. Линк към налудничаво и нелогично мнение, без добавен коментар или иронично еможи го прави съпричастен. Не съм изненадан никак.

      Ето какво се получава в случая, обаче!
      Даваш оценка и едновременно с това изглежда даваш и пример със себе си.

      Твоята теза я чета по този начин: Оценявам категорично и безалтернативно заявената позиция като налудничава и нелогична. Посочването на такава позиция само по себе си представлява противообществено явление, което при това противоречи на добрите нрави и правилното възпитание. Осъждам остро практики на привличане на общественото внимание, независимо от използваната форма, към подобни вредни тези. Единственото правилно действие по отношение на такива явления е тяхнато категорично и резултатно заличаване.
      Допустимо е единствено едно условно изключение - проводникът на тези мнения е длъжен да заяви по-един много ясен и непротиворечив начин, като допълнително усили въздействието на тезата си с убедителни и въздействащи графични средства, че ярко се разграничава от заявяваните в материала мнения и изводи и си позволява да привлече вниманието към него единствено и само заради упражняване на социална ирония, осмиване, отричане, отхвърляне.


      Ти не си го казал, аз това чувам, ерго - дефектът е в мен! В предния си пост загатнах, а сега ще го изрека ясно и директно: аз също си служа с похвата на Траков за привличане на внимание към познавателни материали (не задължително безукорни, непротиворечиви, верни) и нямам потребност да ми се предписва форма на излагане на субективните си възгледи.

      Ето, днес примерно вниманието ми беше привлечено от една статия на каката Андролова. Ще си позволя да я линкна, защото материалът е знаков и символичен.
      В лодката сме всички, глупако!

      Нарочно давам линк към Фактор, макар че оригиналът на публикацията е от Инфакто.
      Давам го и заради формално коректни причини - темата е заразата, последиците, законодателство,
      Същата Андролова, когато ръководеше, списваше и публикуваше в Аспекто, което знаем на чия ясла беше остър и болезнен трън в гъ.., извинение ползва се политкоректно "ас" на моите политически приятели от либералистичния спектър на темата Политика.
      Да, ама нещата се обърнаха, както се говореше в онзи стар виц!
      А за какво всъщност идеше реч при това вето: Президентът атакува текстове, за коита се бореше герб, но и текстове, за които се бореше бсп. Това разкъсва душите на някои лица. Отгледахме си в нашето общество огромно количество хора, които искат, очакват и настояват да се взема само тяхната страна и, разбира се, по едната случайност това е единствено правилната страна.
      Оставяме настрана вчерашната грубовата и наивна непохватност на премиера, който непосредствено заяви,, че: Ние ще подкрепим ветото! А това за пореден път доказва, че гледа на своите депутати като на копчета за гласуване и че и магарета да беше посочил и тях щяха да изберат и те можеха да бъдат обучени да вършат същата полезна работа.

      Аз също смятам, че във времена като тези, лодката не трябва д асе клати по начин, че да загребва вода. С Маверик вчера разменихме интересни мнения по въпроса. Но, от друга страна, времената никога не се оправдание да гледаме като телета, или някой друг да ни посочва какво да гледаме, какво да мислим, кое е правилно и кое неправилно.
      За какво всъщност иде реч: Трябва да знаем, кой от всичките деятели, които формират или имат претенции да им се чува гласът, на чия хранилка е, къде е закопан интересът му! Подходът не е формален - има всеядни и повратливи елементи. Днес сме с едни, утре с други.
      Пък и никога не е изключено да ги стиска чепикът на друго място. А кое е то?!

      И никога не подценявайте опонента, не демонстрирайте арогантно превъзходство над него, защото картината и играта са сложни.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

        Що пишеш глупости, не знам, Бог няма както си го мислиш.. Нищо не са намислили, навсякъде е едно и също, Банкерите искат да затворят парите, Службите не искат, че парите от наркотици, оръжие и т.н откъде ще минават..затова и нищо не се случва.... не е както си го мислиш вервай ми!
        Че тя била много проста работата. Направо ми олекна. Бях се набил в бездната на размишленията. Разлиствах даже Ницше, за да видя, дали Бог е мъртъв. Но ти ми потвърди и сега се чувствам освободен от бремето на този екзистенциален въпрос.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

          Надават вой до бога и от Алпите в Австрия и от летището във Франкфурт и от къде ли още не ,че са им нарушени правата и нашта държава не ги ибава.
          Много селяни се припознаха за граждани през гастарбайлъка! Скоро ще си припомнят и кравите и нивите и копането......
          Идва глобална икономическа депресия и път на Запад няма да има.

          Тепърва ще се разбере, че текущия модел на развитие на икономиката е абсолютно пагубен за нашата страна!

          Ще се премине през много страдания, но тази криза, която идва, реално е единствения шанс за спасение на България!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

            Навлизаме в постконсуматорското общество. Обикновеният консумативизъм вече не успява да подхранва доминиращия блок - Златния милиард. Ще трябва да се пренастройва световната икономика и въобще функционирането на глобалната общност. Пандемията е само повод. Но от този повод могат да се възползват междувременно множество играчи. И ще настане своеобразна анархия. Всъщност от 1914 г. световната общност постоянно се опитва да се нагоди към научно-техническия прогрес и придружаващия го демографски растеж. От началото на 19 век войните са все по-кръвопролитни, та не е ясно какво ни чака. Особено след като се разруши биполярната политическа стагнация. Златната епоха отмина. Първо беше Бел епок (1971-1914), после Трите десетилетия на растеж и благоденствие (1945-1975) и сега завършва Милениума (2001-2020). Какво следва?

            Цикъла започнат с началото на Ренесанса средата на 14 век приключи.
            Следва пост глобална епоха. 100- 200 години. Няма да влезем директно в средновековието но ще сме много близо до него.

            ,

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

              Най добре е ние да затворим границите у да не пускаме никого да си стоят там във великият Запад на добрите заплати и отличното здравеопазване...Какво търсят при нас ние сме прости бедни те са голямата работа...Затваряй границата и да имат ного здраве.
              Надават вой до бога и от Алпите в Австрия и от летището във Франкфурт и от къде ли още не ,че са им нарушени правата и нашта държава не ги ибава.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                Когато приключи всичко, ще мога да се произнеса. Аз нямам тази претенция - да знам какво са намислили. Знанието в тези среди е тайно и се предава като Светото Предание и засяга именно управлението и подчинението на човека. Нещо, което ти ще научиш за 60 години, а даже и никога, те го знаят още на 22. Само знам, че страхът е най-добрият инструмент за постигане на подобни цели. А за какво искат да ни уплашат - това ще видим. Произходът на човека не е този, за който си учил. Затова приемаш, че умността е от Бога. Тя не е от Бога, тя е от много мрачни дълбини на Всемира. От Бога е Любовта. Тя не иска акъл.
                Твърдиш, че едва ли не конспирацията е на 100%. После казваш, че сме щяли да видим, дали това е така, за да се произнесем!
                Това са самоотричащи се неща! Или застъпваш тезата за конспирацията или не я лансираш, защото по тази логика, всичко принципно е възможно..... Трябва ли да го обсъждаме?
                Коментираме нещата предварително, защото постфактум и най-тъпия ще ги види! Реално обасъждаме, дали процесите са естествени или има някаквая скрита сила!

                Страха от тъмното, е преди всичко фантазията, какво е там, а не реалността! По същия начин, не си мисли, че псевдоелитите са толкова влики!
                Да те са там, в тъмното, но може да не са толкова възвисени, за колкото ти ги смяташ!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                  Когато приключи всичко, ще мога да се произнеса. Аз нямам тази претенция - да знам какво са намислили. Знанието в тези среди е тайно и се предава като Светото Предание и засяга именно управлението и подчинението на човека. Нещо, което ти ще научиш за 60 години, а даже и никога, те го знаят още на 22. Само знам, че страхът е най-добрият инструмент за постигане на подобни цели. А за какво искат да ни уплашат - това ще видим. Произходът на човека не е този, за който си учил. Затова приемаш, че умността е от Бога. Тя не е от Бога, тя е от много мрачни дълбини на Всемира. От Бога е Любовта. Тя не иска акъл.
                  Що пишеш глупости, не знам, Бог няма както си го мислиш.. Нищо не са намислили, навсякъде е едно и също, Банкерите искат да затворят парите, Службите не искат, че парите от наркотици, оръжие и т.н откъде ще минават..затова и нищо не се случва.... не е както си го мислиш вервай ми!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                    Контрол за какво, всичко ще изчезни, футбол, спорт всякакъв, шоубизнес, Валери Симеонов ще си затвори хотелите.. овцете да си седят дома.............. Овце за всичко сте виновни вие.. щото сте неграмотни.. избирате неграмотници.. нямате една стотинка зад гърба.. сега ревете... Нормално е като се свие икономиката и останат маса идиоти без работа.. да почнат и кражбите.. точно заради хората ще има контрол.. каквото овцата само си направи никой не може да и го направи... всичко е функция от тъпотията човешка.. вземете се образовайте малко
                    Той тоя вирус точно срещу тъпаците е насочен ама не вярвам и тоя път за разберат Божият замисъл..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                      Eх, колко хубаво ми го рече, направо ме затапи - нищо де, аз съм свикнал да споря с всеки, особено когато го считам за неправ. Ся, понеже си готин, а и сме имали лаф с теб, пък що да не ти отговоря, нали съм сред малкото врагове в темата с още 2-3-ма олигофрена, всички други са в правата вяра и славославят годжитата. Тъй, аз продължавам да смятам, че нямаме придошла река - оттук ни тръгва първата принципна разлика. Ще се пробвам да го обясня и аз в картинки, щом такава е идеята в произведението, ма не щото считам, че си глупав и т.н. (а ти не си, достатъчно сме драскали из форуми, за да се знаем, просто си уплашен за близките си, което е разбираемо, само дето паниката е лош съветник - псоред мен). Ти очакваш потоп от скъсана язовирна стена минимум с обема на язовир Искър или поне трите язовира на Арда, а аз смятам, че това е стандартно пролетно топене на реките и дори и да скъсано някъде си нещо, то е някое микроязовирче, при което най-много да имаме повторение като онова в село Бисер и толкова (не че и то не е трагедия, ма не е пък апокалипсис). Оттук нататък тръгват все по-големи различия и мерки, в които не мисля да задълбавам. Иначе и двамата сме наясно, че нашата система на аварии (в случая здравеопазването като такова) е неподготвено и каквато и да е авария ще го хване по бели гащи, дори и да е дребно язовирче, особено ако за всеки пострадал отцепват по една болница, като за редник Киро. Тук на заден план идва въпросът защо сме неподготвени и защо като мсе неподготвени се дават 2 милиарда долара за самолетчета, вместо за здраве, но такива въпроси сега не се задават, слагаме по един хаштаг стейхоум и подкрепа за медиците, и всичко е точно.

                      дали щях да се справя по добре като шеф на шаба - не знам, но и ти не знаеш, така че такива изкази ад хоминем, т.е. да обсъждаш личността на противника, когато нямаш какво да кажеш по същество, съм ги учил в първи курс - умен си, ще ме разбереш (казвам го без ирония). Иначе аз казвам, че ако идва голяма вода (а аз смятам, че не идва), на първо място следва да отбиеш притоците на тази голяма вода, ако нямаш достатъчно чували, фадроми и т.н., за да направиш бент, за да не стане още по-голяма водата, с която да се справяш. сега ще речеш, че точно това уж правили прокситата на БХ в униформа, като ни пращат да си седим вкъщи, а аз ще ти кажа, че не правят това, а изпускат още язовири по притоците на тази голяма вода, като пускат емигрантите на юнашко доверие. Апропо, понеже съм виждал голяма вода и как приижда и мъкне със себе си какво ли не, то съм виждал и как селяните точно тогава си изхвърлят боклука, щото водата ще го отнесе и друг ще му бере гайлето - е, това правят западните държави с нашите мигранти - аналогията не е случайна Та в този ред на мисли, шреди да почнат да строят бентове и да преграждат с чували, да спрат и да отбият притоците (мигрантите), щото инач е работата ще е тройно по-невероятно да се случи, хеле пък с наличните ресурси. Та затова ги псувам прокситата на БХ

                      матеев, този път съм съгласен с теб, най-малкото щото и аз съм участвал в такива дискусии - тежко е и е трудно да се направи закон, в който да няма вратички, но това е друга тема. А това, че всички досега били така, не слдва да значи, че и оттук насетне следва да е така - който иска от мен полагане на лични саможертви, нека пръв даде пример, а аз пример не виждам

                      математик, дорук сме съгласни, че нямаме точна информация нито за настоящия грип (вирус, чумата на 21 век или както там искаш да го наричаме), нито за предишния, но пък смело залагаме и екстраполираме и от единия, и от другия лагер. Засега апокалипсиса като брой жертви се отлага, а вече трябваше да е настъпил, но икономическият апокалипсис чука и ще се усети много повече от разни хаштагове и 5-10-100 починали с по 15 аритмии и инфаркти, на които не е много ясно от какво точно са починали (нарочно профанирам). Обаче разбирам и БХ - когато всички около теб правят едно и също и изпадат в паника, няма как и ти да не изпаднеш в такава, особено като си знаеш здравеопазването и най-вече, като знаеш, че това може да е краят на политическата ти кариера, а без нея става много лошо и лъсват разни неща. Но няма да политизирам темата, макар този грип (вирус, чумата на 21 век) да е пос-коро политически и икономически, отколкото здравен проблем. Ще говорим по-сериозно след месец или два - тогава ще се разбере кой е заел правилната позиция и кой е бил олигофренът.

                      наздраве и бъдете здрави!
                      Груец просто ти се удивлявам на самочувствието.Гледай си правото и не раздавай медицински съвети...Щото с единя палец си си бръкнал отзаде а другия си засмукал и от там вадиш препоръките..Бъди смирен и кротък...и моли Бог тая гад да отмине.Бъди жив и здрав и ти и семейството ти и да знаеш че ако ни е писано да се видим ще ти думна един шамар ей така профилактично за да се осъзнаеш.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                        Някой не е по-умен, само защото е наследник на милиардерско семество и е в таен борд, където се взимат глобални решения за насоките на света! Това е човек с власт, но умността е от Бога и тя не се купува с пари!

                        Колега, ти сериозно ли си мислиш, че им трябва този вирус, за да те поробят! Ами я се огледай малко!
                        Когато приключи всичко, ще мога да се произнеса. Аз нямам тази претенция - да знам какво са намислили. Знанието в тези среди е тайно и се предава като Светото Предание и засяга именно управлението и подчинението на човека. Нещо, което ти ще научиш за 60 години, а даже и никога, те го знаят още на 22. Само знам, че страхът е най-добрият инструмент за постигане на подобни цели. А за какво искат да ни уплашат - това ще видим. Произходът на човека не е този, за който си учил. Затова приемаш, че умността е от Бога. Тя не е от Бога, тя е от много мрачни дълбини на Всемира. От Бога е Любовта. Тя не иска акъл.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          Какъв е смисълът да си седим в къщи и да спазваме карантина с месеци след като от чужбина се завръщат на тумби българи,до май месец може и 2млн да станат кой
                          здрав ,кой болен?Европейските лидери трябва да се съберат и решат ,никакво мърдане ,кой където е там си остава и се бори със заразата.
                          Най добре е ние да затворим границите у да не пускаме никого да си стоят там във великият Запад на добрите заплати и отличното здравеопазване...Какво търсят при нас ние сме прости бедни те са голямата работа...Затваряй границата и да имат ного здраве.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                            Не ,не си по- ясен....Ти критикуваш,че ние взехме една идея по-крути мерки от необходимото....Странното за мен ,че същите, крути ,та и по-крути мерки,с различно закъснение, бяха взети и от страни ,като Германия,Франция,САЩ и т.н. Ами сега ?!Как да го разтълкувам това?Че ние сме били една идея по-придвидливи?Последвали са нашия пример?Не знам!?
                            Проксито в униформа в прав текст заяви - нямаме възможност да изследваме всички....Изследваме доколкото са ни възможностите ,а те са със сигурност по-малки от тези на Германия....Ще ти дам пример - представи си река ,която заплашва да излезе извън коритото и да наводни всичко...На практика трябват фадроми ,та да издигнем диги и да се предпазим....Да ама фадроми няма,има празни чували ...И ти какво казваш - майната му ,щом нямаме фадроми оставяме всичко на каквото му дойде ...Аз казвам - взимаме лопатите ,пълни чувалите с пясък и редим....Ако спрем разлива - добре,ако не успеем -така е било писано,ама поне сме пробвали с това ,което сме имали под ръка....Така е и със щаба....Със сигурност ,отстрани е много лесно да критикуваш....Ама изобщо не съм убеден,че ако ти беше шеф на щаба ,щеше да вземаш по- адекватни или най-адекватните решения....
                            Eх, колко хубаво ми го рече, направо ме затапи - нищо де, аз съм свикнал да споря с всеки, особено когато го считам за неправ. Ся, понеже си готин, а и сме имали лаф с теб, пък що да не ти отговоря, нали съм сред малкото врагове в темата с още 2-3-ма олигофрена, всички други са в правата вяра и славославят годжитата. Тъй, аз продължавам да смятам, че нямаме придошла река - оттук ни тръгва първата принципна разлика. Ще се пробвам да го обясня и аз в картинки, щом такава е идеята в произведението, ма не щото считам, че си глупав и т.н. (а ти не си, достатъчно сме драскали из форуми, за да се знаем, просто си уплашен за близките си, което е разбираемо, само дето паниката е лош съветник - псоред мен). Ти очакваш потоп от скъсана язовирна стена минимум с обема на язовир Искър или поне трите язовира на Арда, а аз смятам, че това е стандартно пролетно топене на реките и дори и да скъсано някъде си нещо, то е някое микроязовирче, при което най-много да имаме повторение като онова в село Бисер и толкова (не че и то не е трагедия, ма не е пък апокалипсис). Оттук нататък тръгват все по-големи различия и мерки, в които не мисля да задълбавам. Иначе и двамата сме наясно, че нашата система на аварии (в случая здравеопазването като такова) е неподготвено и каквато и да е авария ще го хване по бели гащи, дори и да е дребно язовирче, особено ако за всеки пострадал отцепват по една болница, като за редник Киро. Тук на заден план идва въпросът защо сме неподготвени и защо като мсе неподготвени се дават 2 милиарда долара за самолетчета, вместо за здраве, но такива въпроси сега не се задават, слагаме по един хаштаг стейхоум и подкрепа за медиците, и всичко е точно.

                            дали щях да се справя по добре като шеф на шаба - не знам, но и ти не знаеш, така че такива изкази ад хоминем, т.е. да обсъждаш личността на противника, когато нямаш какво да кажеш по същество, съм ги учил в първи курс - умен си, ще ме разбереш (казвам го без ирония). Иначе аз казвам, че ако идва голяма вода (а аз смятам, че не идва), на първо място следва да отбиеш притоците на тази голяма вода, ако нямаш достатъчно чували, фадроми и т.н., за да направиш бент, за да не стане още по-голяма водата, с която да се справяш. сега ще речеш, че точно това уж правили прокситата на БХ в униформа, като ни пращат да си седим вкъщи, а аз ще ти кажа, че не правят това, а изпускат още язовири по притоците на тази голяма вода, като пускат емигрантите на юнашко доверие. Апропо, понеже съм виждал голяма вода и как приижда и мъкне със себе си какво ли не, то съм виждал и как селяните точно тогава си изхвърлят боклука, щото водата ще го отнесе и друг ще му бере гайлето - е, това правят западните държави с нашите мигранти - аналогията не е случайна Та в този ред на мисли, шреди да почнат да строят бентове и да преграждат с чували, да спрат и да отбият притоците (мигрантите), щото инач е работата ще е тройно по-невероятно да се случи, хеле пък с наличните ресурси. Та затова ги псувам прокситата на БХ

                            матеев, този път съм съгласен с теб, най-малкото щото и аз съм участвал в такива дискусии - тежко е и е трудно да се направи закон, в който да няма вратички, но това е друга тема. А това, че всички досега били така, не слдва да значи, че и оттук насетне следва да е така - който иска от мен полагане на лични саможертви, нека пръв даде пример, а аз пример не виждам

                            математик, дорук сме съгласни, че нямаме точна информация нито за настоящия грип (вирус, чумата на 21 век или както там искаш да го наричаме), нито за предишния, но пък смело залагаме и екстраполираме и от единия, и от другия лагер. Засега апокалипсиса като брой жертви се отлага, а вече трябваше да е настъпил, но икономическият апокалипсис чука и ще се усети много повече от разни хаштагове и 5-10-100 починали с по 15 аритмии и инфаркти, на които не е много ясно от какво точно са починали (нарочно профанирам). Обаче разбирам и БХ - когато всички около теб правят едно и също и изпадат в паника, няма как и ти да не изпаднеш в такава, особено като си знаеш здравеопазването и най-вече, като знаеш, че това може да е краят на политическата ти кариера, а без нея става много лошо и лъсват разни неща. Но няма да политизирам темата, макар този грип (вирус, чумата на 21 век) да е пос-коро политически и икономически, отколкото здравен проблем. Ще говорим по-сериозно след месец или два - тогава ще се разбере кой е заел правилната позиция и кой е бил олигофренът.

                            наздраве и бъдете здрави!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение


                              Иначе, който иска да си вярва в конспирациите, да си вярва! То как да го успориш!

                              Напълно съм съгласен с всичко. Освен с праволиса

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                разсеяни читатели, зложелателните или пък просто търсещите телета ще възприемат механично като твой:



                                Не виждам особена разлика. Линк към налудничаво и нелогично мнение, без добавен коментар или иронично еможи го прави съпричастен. Не съм изненадан никак.


                                Коментар

                                Working...
                                X