IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Как такъв вирус е успял да задръсти всички болници като имаме 190 заразени и повечето от тях са пратени под домашна карантина, защото нямат никакви симптоми?
    А ти по колко легла си мислиш, че има всяка една реанимация?
    Ами по 3, 4 или 5 легла, и само големите болници може да имат по 7-8.

Освен това нали вече чу, че част от апаратите за интубация с години стоят завити под чаршафи и никога досега не са били използвани. Тоест има ги, но не се знае дали са пуснати в експлоатация, дали са в пълна комплектация, дали са тествани и въобще дали има специалисти, които да работят с тях. Представи си сега как ровят из кашните в мазата и вадят инструкции на английски с обем няколко стотин листа. Кой ще ги прочете, кога ще ги прочете, и как ще посмее да прави експеримент с живи хора с една толкова сложна и неизтествана машина?
    Last edited by Mateev; 23.03.2020, 18:27.

Коментар

Сега вече няма смисъл да смятам каквото и да е. Вече сме по пързалката и няма връщане
      Сега ни слагат на пързалката, вярно в. Ала все още, надявам се, зависи и по нещичко от нас самите. Не унивай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Не говорим за това, което си написал, а за това, че с коронавирус лесно могат да бъдат заразени милиони хора преди въобще първия от тях да получи сиптоми и да разберем, че има някаква биологична атака. Това не го ли осъзнаваш или и ти не четеш написаното?

Помисли си за терористите - те използват като оръжие всичко, което им попадне в ръцете. Не им е попадала атомна бомба и затова все още не са я използвали. Да, ама сега вече си имат вирус, при който хората могат да се заразяват един от друг преди още да са се появили първите сиптоми. Вируса е силно заразен, и в същото време лесен за пускане в обществото, например по стадионите по време на следващото световно по футбол. Буквално за 1 ден могат да бъдат заразени стотици хиляди запалянковци, те да се приберат по домовете си и да заразят десетки милиони хора, и всичко това може да се случи преди да се появи първия сиптом на първия заразен.

И това е само заплаха номер 1. Има и номер 2, за която ще си замълча, защото е още по-страшна и от първата, и затова се моля никой все още да не се е досетил за нея и никога да не се досеща.
        Преди време, се сетих за заплаха №3 (или 4), свързах се с отговорните, започнах да ги информирам за проблема и...знаеш ли, какво получих? ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ. Да не съм „плашел хората”.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...и сега си спрял да смяташ? Кое предизвика тази промяна?
          Сега вече няма смисъл да смятам каквото и да е. Вече сме по пързалката и няма връщане

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Ако имаше толкова много заразени, щеше да има много повече в тежко състояние и много повече смъртни случаи.
            Това имам предвид, че не мога да си го обясня. Такъв е процентът от пробите.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Само че пропускаш какво каза днес от щаба ген Мутавчиев днес ВМА и Пирогов са пълни на пълния си капацитет да приемат инфектирани пациенти ( заедно с подозрителните пациенти който още не са доказано болни но ги наблюдавали) и почват да се насочват следващите болни към други болници ...

Не мога да ви разбера тези дето не го хващате това как този вирус задръства болници ако се остави да шава, и колко време ще му отнеме медицината в софия да се върне на ниво от преди век, или да трябва да те настаняват заедно с болни дори и да си друг случай ако ти трябва интезивно
              Как такъв вирус е успял да задръсти всички болници като имаме 190 заразени и повечето от тях са пратени под домашна карантина, защото нямат никакви симптоми?

Коментар

Да, и съмртните случаи са на хора над средната продължителност на живота в страната. И аз през цялото време смятах частичната карантина за максималния вариант.
                ...и сега си спрял да смяташ? Кое предизвика тази промяна?

Коментар

2.2% от 7 милиона.
                  Ако имаше толкова много заразени, щеше да има много повече в тежко състояние и много повече смъртни случаи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

8 критични + 3 смъртни.
                    Да, и съмртните случаи са на хора над средната продължителност на живота в страната. И аз през цялото време смятах частичната карантина за максималния вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Според мен няма 150 000 заразни (дори не знам от къде си я взел тази цифра).

2.2% от 7 милиона.

Коментар

Не говорим за това, което си написал, а за това, че с коронавирус лесно могат да бъдат заразени милиони хора преди въобще първия от тях да получи сиптоми и да разберем, че има някаква биологична атака. Това не го ли осъзнаваш или и ти не четеш написаното?

Помисли си за терористите - те използват като оръжие всичко, което им попадне в ръцете. Не им е попадала атомна бомба и затова все още не са я използвали. Да, ама сега вече си имат вирус, при който хората могат да се заразяват един от друг преди още да са се появили първите сиптоми. Вируса е силно заразен, и в същото време лесен за пускане в обществото, например по стадионите по време на следващото световно по футбол. Буквално за 1 ден могат да бъдат заразени стотици хиляди запалянковци, те да се приберат по домовете си и да заразят десетки милиони хора, и всичко това може да се случи преди да се появи първия сиптом на първия заразен.

И това е само заплаха номер 1. Има и номер 2, за която ще си замълча, защото е още по-страшна и от първата, и затова се моля никой все още да не се е досетил за нея и никога да не се досеща.
                        Събуди любопитство в мен отностно заплаха номер 2. Ако толкова някой би искал за заразява като вид тероризъм не би ли взел някой по-силен вирус?
                        Аз вече мисля, че тук всичко се върти около парите, колко ще се направят от срива в икономиките - има единици, които ще направят големи пари, колко ще се направят от продажба на тестове, до колкото разбираме имало един одобрен само, после на ваксини и т.н., пак ще са единици фирми.

Коментар

Това което казваш ми е ясно. И затова аз ти казвам "всичко ново е добре забравено старо".
                          Биологичните оръжия са известни още от древността и са били използвани много пъти. Прочети историята на тази тема и ще видиш.
                          В миналото са намирали болни хора и са ги внедрявали в градове и села за да създадат епидемии. После като премине епидемията влизат войниците и завладяват територията.
                          https://en.wikipedia.org/wiki/Histor...ogical_warfare

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            България е поръчала 1 милион теста за COVID-19

https://nova.bg/news/view/2020/03/23...0%B0-covid-19/

Ха сега продължавайте да ми твърдите, че говорим за обикновено грипче. По-скоро според мене говорим за друго - властимащите знаят нещо ужасно, но няма как да ни го кажат на всеослушание.

Според мен знаят за математическия модел, според който излиза, че ако се заразят 60% от населението ще загинат 200 000 души в България. Това разбира се може и да не се сбъдне, но трябва да спазваме мерките и да се въведат по-строги ако е необходимо. Просто хората максимално трябва да ограничат движението си и срещите си с други хора. Може да звучи невероятно, но един човек ако си остане в къщи днес, може да спаси живота на десетки хора утре. Има голямо значение, че изпреварихме някои държави от Европа с няколко дни (за извънредното положение), няколко дни означава 2 пъти по-малко болни, една седмица, означава 4 пъти по-малко болни.

Освен това нека не забравяме БЦЖ ваксината, според доста източници тази ваксина омекотява COVID 19.

Също така данните от Русия са обнадеждаващи, там аналгин хинина не е забранен и се използват масово антибиотици. Западняците са прекалено стриктни с лекарствата и затова сега ще страдат много повече.

Освен това според мен парацетамола е вреден, защото разрушава черния дроб, а той е на първа бойна линия при болестите, на запад абсолютно масово се използва парацетамол и дори го предозират, като по този начин си унищожават всички шансове. Едно много по-безвредно и добро лекарство като аналгин-хинина, беше забранено, а опасния парацетамол го пият на запад като захарчета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              България е поръчала 1 милион теста за COVID-19

https://nova.bg/news/view/2020/03/23...0%B0-covid-19/

Ха сега продължавайте да ми твърдите, че говорим за обикновено грипче. По-скоро според мене говорим за друго - властимащите знаят нещо ужасно, но няма как да ни го кажат на всеослушание.
                              Сега ще почнат да разправят че някой явно има далавера от тези тестове
                              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

8 критични + 3 смъртни. Затова бях за по-умерена линия на карантиниране, защото у нас не се е развила драматична ситуация. Истерясването вероятно предизвика повече фатални случаи, отколкото Короната. Освен това щамът при нас може да е променен, отслабен и пр. Дори да пренебрегнем икономическите загуби, сега хората стоят затворени, стресирани, дебелеят или линеят, лишени са от чист въздух и слънце. Режимът е солдатофонски, както го нарече свищовскя дървар. Но това изобщо не ме учудва като го знам възширочкия министр. На него истерясването му си е стил на работа. Събира около себе си лесно поддаващи се на внушение "особени" особи, истерясва ги с безспорните си сугестивни умения и повежда стадото я към блатото, я към урвата. Но толкова е акълът на некои сънародници. Покрай тях се увличат както широките народни масиь така и някои "политични" компетентни лица. Та се почва една борба я с бежанци, я с роми, я с общински проблеми - мисъл до мисъл да не остане, само влечението на треската и екзалтацията. Смешна работа! Та и сега така.
                                Само че пропускаш какво каза днес от щаба ген Мутавчиев днес ВМА и Пирогов са пълни на пълния си капацитет да приемат инфектирани пациенти ( заедно с подозрителните пациенти който още не са доказано болни но ги наблюдавали) и почват да се насочват следващите болни към други болници ...

Не мога да ви разбера тези дето не го хващате това как този вирус задръства болници ако се остави да шава, и колко време ще му отнеме медицината в софия да се върне на ниво от преди век, или да трябва да те настаняват заедно с болни дори и да си друг случай ако ти трябва интезивно
                                Last edited by marketleverage; 23.03.2020, 17:49.
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X