IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Но най се възмущавам от кучетата и котките, тези свободно гуляещите!

    Днеска хитро се вредих в часа на възрастните, докато е още снежно и хлъзгаво, да вляза в Билата без опашка и да се заредя с още пет бутилки от бирата, която другаде не намирам.

    Снегът по пейките се е стопил наполовина, та след това на радостях изпих едно кафе от машината, все още незабранена, седнал на пейката. И един кучешки младеж 9-10 месечен се примъкна до мен, явно със спомена на надеждата му, че хората по пейките хранят гълъби-котки-кучета, и ме гледа едно надеждно-въпросително-желаещо-любопитно, и маха с опашка даже! И отворил една уста срещу мен, даже малко изплезен, и диша, диша, диша! Аз знам ли дали не ми е донесъл Ковида?!
    Бре махай се, бре чиба, чиба!.. а той си стои и ми диша, диша, диша в лицето!!!!

    Моля НОЩ да вземе мерки и да сложи маски на бездомните кучета, котки и, м.б., гълъби! Те се чудят (нощовците), откъде се разпространава заразата, а забравили за жювотните в града.
    Мутафе, кво ше кажеш по въпроса?

    Коментар


    • Всяка година в ПТП (пътнотранспортното произшествие) по пътищата на целия свят умират 1,2 млн човека. Ежедневно загиват 3424. От 20 до 50 млн. получават травми. Средно на ден се травмират 95 900 човека, от които 10 000 остават инвалиди. Няма в света грип, който да се приближава по смъртност и нанесени щети като „вируса“ автомобил. Данните са на ООН по повод Световния ден в памет на жертвите от ПТП.

      Boyan Chukov

      4 часа ·

      Взето назаем от Стоян Стоянов с помощта на Агрипина Георгиева.

      Снощи ни позвъниха от Флоренция от приятелско семейство, част от стара благородническа фамилия, представители на която са основни играчи на световния пазар на стари майстори. С прискърбие разбрахме, че е починала прабабата в семейството, на 104 години, в добро здраве и с бистър ум до предния ден, по-активна в социалните мрежи от тинейджърите.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

        Гените на нацистите си дремят в германците... естествен подбор... идеално. Индустриалният им капитал там е техния "Deep State", те си поканиха пълчищата емигранти, те ще си жертват застаряващото и богато население(цял живот спестявало във фондове управлявани от дълбоката държава) , за да не им падне позицията в Европа.

        Обърни внимание - задлъжнелия ЮГ Италия и Испания - пламнаха и жертвите са много много много висок % от декларираните болни. В същото време наследниците на третия райх май не ги лови вируса... Заразени почти колкото в Испания, а смъртността има е 10 пъти по-ниска.. При положение, че в Испания има повече слънце = повече витамин д = по-висок имунитет.

        Задлъжнелите лъжат в посока леле това е чума, а Кредиторите лъжат в посока - абе това е като настинка...ако ти е писано от настинка или грип да развиеш пневмония .. това си е. Предполагам и в Германия болниците са пълни с пациенти с пневмония, които са си просто болни с пневмония и никой не ги тества (или обявява) като корона болни.

        Ако утре стане икономически Крах и се наложи ресет на икономките... Германия губи позициите си на Лидер и Кредитор в ЕС... това е най-големият кошмар за тях.
        Бертрам,сложих ти +....
        Само една поправка ,лично мнение....Гените не дремят,никога не са задрямвали....Просто са добре прикрити....
        Ще ти цитирам два разговора с дистанция във времето от първо лице:
        -Анди,защо ти взеха книжката?
        -Направих катастрофа...Имаше и жертва..
        -Жертва?!
        -Да,да...73-годишен дядка....Не е голяма загубата....- с абсолютно равнодушен и спокоен тон....
        Втори разговор :
        Говорим си с управителя на фирмата за семействата и му казвам ,че баща ми е починал преди едиколко си години...
        Реакцията му - А,супер ,бързо и лесно сте се оттървали....
        Онемях...Помислих ,че не съм го разбрал правилно,ама много правилно даже си го разбрах...Не казах нищо...Смених темата и не посмях да го попитам за неговите родители....
        И други подобни разговори съм водил ,но не така пряко казани нещата ,а със недомлъвки....
        Не знам...Може и да греша в оценките си,ама все ми се струва,че не съм чак толкова далеч от истината...
        Много често съм искал да пиша в други теми и при други дискусии(а може и да съм писал),че на немците много малко им трябва да се превърнат в това,което са били в навечеието на ВСВ.....Пак казвам,възможно е да греша в преценката си и това да са само частни случаи...Даже се надявам да е така.....

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение







          Карат вода от 99 кладенеца за да изчислят хиперспекулативна смъртност, при условие че имаме диамантена принцеса с точни данни за смъртостта:
          700 заразени, 10 умрели, 15 в критично състояние. Засега 1.4% смъртност, потенциално 2.1%.
          Заглавието е на инвестора, статията не съм я чел в оригинал. А ти си разпространител на фалшиви новини - смъртността е 15% и точка. Гешев е радост, генералгоджи е слънце!

          Колкото до диамантената принцеса - там хем са били основно възрастни хора, хем са имали идеалните условия да се заразят абсолютно всички. Е, заразили са се 20% и от тях смъртността е 1,4% засега, т.е. ако ше го вземаме за пиър, то такъв би бил процентът на заразени сред пенсионерите в идеални условия, ако ги сложим в съответната зала в съответния град, държим ги един месец и им пуснем поне един заразен сред тях. Ма това са фалишиви новини, държа да го подчертая отново - смъртността е 15% и точка. Гешев е радост, генералгоджи е слънце!

          Самоизолация, Самоизолация, Самоизолация!!!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Чебурашките прочели един задълбочен анализ с хипотези за бъдещето,
            както дяволът чете евангелието, и написали::

            "Эти программы содержатся в опубликованном в мае 2010 года совместном докладе обеих глобалистских структур, названном "Сценарии для будущего технологии и международного развития". И нужны они вовсе не для "филантропии", как нас пытаются уверить авторы этой методички. Не поверим им также и в том, что данные сценарии "формируются вокруг "критических неопределённостей", поскольку о результатах их действий "можно догадываться, но не знать".

            Добре, че не ми четат мислите, защото и аз преди няколко месеца като погледнах колко маймуни сме на клона "планета Земя" а и мизерията по земята, си казах:
            "Неизбежно е да не избухне някоя глобална епидемия, която ще понамали броя на маймуните"
            Аналитичните центрове са за това - да насочват, не само да констатират. Но методите на насочване обичайно са по-прикрити от констатациите на анализите.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Гледайте пък тези олгифрени как са се изказали - баси простаците нйедни, те родители нямат ли, къде е тяхната отговорност, гиди разпространители на фалшиви новини! Професори били, при това от Станфордския университет - боклуци, сигурно са си купили дипломите тези копеленца, знаем ги как стават работите в сащ, не е като генералгоджи - само на него вярвам аз, а не на тези соросоиди мръсни, Които си позваляват да твърдят, че смъртността била по-ниска от тази на обикновен грип, според техните допускания. Боклуци, те не са ли гледали клипчетата в тубата, не са ли виждали крематориумите, не са чели за съседката ми Педрита - срам, срам и позори са тези псевдопрофесори. Смъртността е 15% и точка, всичко друго са фалшиви новини и разпространителите им трябва незабавно да се изпращат в затвора. Гешев е радост, генералгоджи е слунце, засенчило дори и дупнишката Мадона!

              Ако предположението ни за 6 милиона случая е точно, това прави смъртност от 0,01%, ако се приеме двуседмичен лаг между заразяването и смъртта. Това е една десета от смъртността при обикновения грип, която е 0,1%. Такава ниска смъртност би била причина за оптимизъм.
              Смъртността при коронавируса може би е много по-ниска?
              Betteridge's law of headlines: "Any headline that ends in a question mark can be answered by the word no".


              Карат вода от 99 кладенеца за да изчислят хиперспекулативна смъртност, при условие че имаме диамантена принцеса с точни данни за смъртостта:
              700 заразени, 10 умрели, 15 в критично състояние. Засега 1.4% смъртност, потенциално 3.5%.
              Last edited by ДесеткиЛевове; 26.03.2020, 11:40.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                +++++
                по делата ще ги познаеш
                ....няма смисъл да си фил или фоб
                https://www.marica.bg/svqt/voennite-...z-italiq-video
                https://fakti.bg/world/458117-polsha...osht-za-italia


                Мурзилки, има ли още оцелели да ви се връзват на измислиците или Короната вече ги отнесе? И двата горни линка за фейкове.


                "The Russian state-owned media outlet Sputnik picked up the story. It initially reported that Poland had blocked the Russian aid aircraft while noting that neither the Polish Foreign Ministry nor the Russian Defense Ministry had confirmed the information.

                Pushkov’s tweet was later deleted, and the Sputnik story and headline were changed to reflect the new information.

                Pushkov’s claim is false"

                Poland denied closing its airspace to Russian aircraft carrying virus aid, and its Foreign Ministry said Russia never requested access.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                  Руснаците са се панирали, че стопанската им устойчивост отива на кино. Обвиняват Запада, че предизвикал кризата, за да продължи да живее в огромен дълг. Досега Русия стоеше далеч от Короната, но както при Черната смърт, със закъснение я сполетява и нея.
                  https://tsargrad.tv/articles/virus-r...-v-ssha_243481
                  Чебурашките прочели един задълбочен анализ с хипотези за бъдещето,
                  както дяволът чете евангелието, и написали::

                  "Эти программы содержатся в опубликованном в мае 2010 года совместном докладе обеих глобалистских структур, названном "Сценарии для будущего технологии и международного развития". И нужны они вовсе не для "филантропии", как нас пытаются уверить авторы этой методички. Не поверим им также и в том, что данные сценарии "формируются вокруг "критических неопределённостей", поскольку о результатах их действий "можно догадываться, но не знать".

                  Добре, че не ми четат мислите, защото и аз преди няколко месеца като погледнах колко маймуни сме на клона "планета Земя" а и мизерията по земята, си казах:
                  "Неизбежно е да не избухне някоя глобална епидемия, която ще понамали броя на маймуните"

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                    Разбира се това е свързано и с цени на петрола от20 долара. Ако запада не поема нов дълг в момента. цената на петрола ще едноцифрено число.. И при такава ситуация е ясно какво ще се случи с Руската икономика особено ако стегнацията и дефлацията продължът по дълго време.
                    Не, те се сбъркват, че трудовите им имигранти ще правят революция, ако останат без работа. Явно не мегат да се изтеглят от Русия. Нашите трудови мигранти набързо се прибраха от Запада, придонесоха Ковид и сега отиват на социалки, та и у нас ще стане мазало. Реалната безработица ще скочи над 10 %. Но в Русия имало десетки милиони гастари (и те не ги знаят колко са), които не искат да си отиват и ще стане взривопасно. Путин пък иска облагане на големите влогове и сделките с ценни книжа. Явно фискът закъсва.
                    Last edited by Trakatrak; 26.03.2020, 11:35.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                      ако беше така нямаше да имат средна продължитеност на живота 84 години за Италия и 82-3 за Испания ( Германицте са с 80)
                      Българите сме 74

                      Италианците се радват на живота средно 10 години повече от нас.... това не е от лоша храна, лош имунитет, стрес или липса на здравеопазване, а напротив... по всички точки са по-добре от нас и резултатите са налице.

                      Вируст обаче явно удря възрастните хора ЯКО и затова те страдат толкова - В най-богатите им зони Северна Италия и Мадрид за испанице - са концентрирани най-много спокойно живеещи си възрастни хора.... и този вирус направо ги помита....

                      Китай са средна възраст 76 години..

                      Може да се направи анализ на база концентриране на градско население над 80г и % смъртност от вируса.... Германците явно са го направили и са готови са облекчат пенсионната и здравната си система... нищо вече не ме изненадва.
                      Имунизациите усилват имунната система на човек и го предпазват от действието на различни патогени. Хранителната диета, начина на живот, здравеопазването и стреса указват въздействие върху сърдечно-съдовата, мозъчната, отделителна и всякаква друга дейност на организма.

                      Та, значи ... едно е да боледуваш по-малко от настинка и да изкарваш по-леко грип, съвсем друго е да се гътнеш от инфаркт, инсулт или бъбречна недостатъчност.
                      Наздраве!
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • Гледайте пък тези олгифрени как са се изказали - баси простаците нйедни, те родители нямат ли, къде е тяхната отговорност, гиди разпространители на фалшиви новини! Професори били, при това от Станфордския университет - боклуци, сигурно са си купили дипломите тези копеленца, знаем ги как стават работите в сащ, не е като генералгоджи - само на него вярвам аз, а не на тези соросоиди мръсни, Които си позваляват да твърдят, че смъртността била по-ниска от тази на обикновен грип, според техните допускания. Боклуци, те не са ли гледали клипчетата в тубата, не са ли виждали крематориумите, не са чели за съседката ми Педрита - срам, срам и позори са тези псевдопрофесори. Смъртността е 15% и точка, всичко друго са фалшиви новини и разпространителите им трябва незабавно да се изпращат в затвора. Гешев е радост, генералгоджи е слунце, засенчило дори и дупнишката Мадона!

                        Ако предположението ни за 6 милиона случая е точно, това прави смъртност от 0,01%, ако се приеме двуседмичен лаг между заразяването и смъртта. Това е една десета от смъртността при обикновения грип, която е 0,1%. Такава ниска смъртност би била причина за оптимизъм.
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          - В същото време Германия преди 12 часа е заявила, че прекратява всякакви тестове

                          .
                          Това не изглежда като да е вярно. Никъде няма подобна новина публикувана.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                            Което би обяснило и по-малката бройка в Източна Европа. Мисля го това като фактор.
                            ако беше така нямаше да имат средна продължитеност на живота 84 години за Италия и 82-3 за Испания ( Германицте са с 80)
                            Българите сме 74

                            Италианците се радват на живота средно 10 години повече от нас.... това не е от лоша храна, лош имунитет, стрес или липса на здравеопазване, а напротив... по всички точки са по-добре от нас и резултатите са налице.

                            Вируст обаче явно удря възрастните хора ЯКО и затова те страдат толкова - В най-богатите им зони Северна Италия и Мадрид за испанице - са концентрирани най-много спокойно живеещи си възрастни хора.... и този вирус направо ги помита....

                            Китай са средна възраст 76 години..

                            Може да се направи анализ на база концентриране на градско население над 80г и % смъртност от вируса.... Германците явно са го направили и са готови са облекчат пенсионната и здравната си система... нищо вече не ме изненадва.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                              Което би обяснило и по-малката бройка в Източна Европа. Мисля го това като фактор.
                              Навремето ни блъскаха и с гамаглобулин. По-късно бе обявен за опасен, но сега е вероятно да участва в имунната защита.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Още от сутрешния брифинг:
                                - Умират 80% от всички хора, сложени на апарат за интубиране (това в световен план)
                                - Румъния мисли да изтества за коронавирус всеки един гражданин на Букурещ
                                - В същото време Германия преди 12 часа е заявила, че прекратява всякакви тестове

                                - Търсят се начини преболедувалите от коронавирус да се изписват от болниците дори и в кръвта им все още да има вируси. В момента има 7-8 преболедували и напълно излекувани, които само заемат болнични легла. Засега все още можем да си го позволим това, но за в бъдеще с развитие на епидемията тези хора трябва да освобождават леглата за други чакащи на вратата болни.

                                И крилатата фраза - "Ние в щаба мислим със много стъпки напред".
                                Матеев взимай пример специално за тебе
                                https://www.youtube.com/watch?v=F6Rs...ature=youtu.be

                                Коментар

                                Working...
                                X