IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

    +1, това сме го говорили милиард пъти, но "състрадателните" не вдяват. Освен това са безкрайни лицемери в по-малка или по-голяма степен. Ето ти го прецаканото - уж интелигентно говори, а едно объркано, объркано, както винаги е било. Та прецаканото се навряло на село и вика - боли ме, аз ще си изляза в градината, евало съм ви и толкова. Ма иначе рев ние да спазваме правилата. Некъв друг пък вика, че го боли гъза за дечурлигата и че не можели да излизат и щели да се побъркат, важното било, че можело малоумните кучкари да си разхождат помиярите, щото те били по-важни от хората и можело да се изпикаят на килима. Ей за такива лицемери става въпрос, сър!

    Иначе хубав пост на Начев, ама Начев, интелигентен човек си, обаче как зазвуча като недоевана 50 годишна феминистка. Ма как пък все ние, 40 годишните сме виновни бе, мааму стара, как пък все ние? Е, да се представя за тези, дето не ме знаят - на 41 години съм, имам 2 деца на 4 години и възрастни родители на по почти 70 години. Работя достатъчно, за да мога да си позволя много неща - нямам роднини в ДС, на ръководни позиции в БКП или която и да е от производните им днес, осигурявам се на максимума, плащам си абсолютно всички данъци и задължения в срок и т.н. И за какво съм ви виновен аз, бе? За какво? Затова че издържам всички социално слаби, маргинали, пенсионери и всякакви тарикати, дето са заебали родители си в БГ и са заминали да "си търсят късмета, щото са граждани на света".

    Ми ай сиктир бе, какво повече искате от мен - да се затворя у нас като рецидивист, да си огранича децата до ходене на балкона и да си сложа намордник, като едновременно с това ми убивате бизнеса, щото всички по веригата сме свързани? И в замяна какво ще получа? какво? Ми айде да престанете само да искате от мен и да помислите и какво може да ми дадете, щото иначе балансът не излиза, а като се появят дисбаланси, те избиват. И то избиват лошо!

    Разбира се, това ще го разберете, като останете гладни, което е неминуемо при подобен абсолютно малоумен локдаун и затваряне на икономиката. За психическите проблеми вече го казахме многократно. И не ми излизайте с фалшивите новини как без ръсенето със захар и шекер сега сме щели да сме 10 милиона разболели се само у нас и поне 1,5 милиона умрели, щото нали смъртността била 15%. Толкоза, айде, че имам деца да гледам, а те си искат своето, и нямам къща, в която мога да ги заведа, щото генералгоджи ми е забранил да излизам от София.

    Разбира се, това горното не са мои мисли, а предадени такива на някакъв маоумник от нета. Гешев е радост, генералгоджи е слънце, ръсенето със захар и шекер пречи да не бъдем изядени от крокодилите!
    А бе Груец ти не разбра ли че си маргинал???Колко още да ти го повтаря властта?Вчера ти пратих клип за да видиш правилната позиция.Един прост циганин схвана нещата...През май ще се изсипят минимум полвин милион безработни минимум....На тях народната власт предлага услужливо и състрадателно кредити.Ако тая шайка спечели и следващите избори ще му кажа на тоя народ лично какво мисля за него в очите па ако ще Гешев да ме обеси на Паметника Левски.Избрах мястото не заради Апостола да се свети името му а заради факта че там съм учил.Мене там некъде странично до сградата дето ни отнеха...После иде глада черната борса обири кражби нападения над хора банки магазини....Гледам сега тоя шТаб наперени нафукани повярвали са си че са спасители...Това ще се обърне срещу тях като свършат парите въпрос на макс два месеца....Нас ни управляват прости и зли хора изключително зли.не им пука за нас и семействата ни....важното е да са на власт.А оня главния той за нищо не е виновен утре ще уволни шТаба и ше каже подведоха ни....щото той за нищо не е виновен за нищо.Тая простотия вече просто ме измъчва...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
      ++++
      Една жена излезе по-разумна и мислеща от повечето тука паникьосани мъже и ужким разумни

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
        Но защо крематориумите, катафалките, хладилните камиони и пързалките не смогват, защо пълнят стадионите? Да не са някакви Потьомкински конструкти, а ние - наблюдатели през ключалките? .
        Да,да това е един много грозен въпрос, - защо пишман бизнесмените не са инвестирали в катафалки и крематориуми Ще се въздържа да ползвам нарицателното, което Матеев ползва с голяма доза основание но и за да няма двусмислие, би трябвало и да уточня, че става дума за понятието "малоумници" Просто спукани латерни бранещи позиция, а ако бяхме като Италия и испания и ако някои радетели за собствената и велика "икономика" седяха в дома си с мъртвите си родители(защото не могат да ги погребат, разбира се това са възрастни хора имащи и съпътстващи заболяания, защото кой възрастен ги няма) -, то просто досега въпросните "икономисти" отдавна щяха да плачат пред камерите - "съжаляваме и защо бяхме такива, че не разбрахме какво се случва" - която между впрочем изповед могат да видят повсеместно от камерите на италианците. И то защото са супер малка и невзрачна икономика спрямо нас та никак не ги боли за нея. а ние като по-католици от дядо Папа взехме че се "разболяхме" за "икономиката"....
        На грозното пожелание че като свършили парите щели да гледат сеир, мога само да се усмихна Просто не познават оцеляващата сила на собствения си народ.
        Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 13:47.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Защо, защо ...гледай този филм и може и да ти светне...
          https://www.dokumentalni.com/archives/3212
          На мен ми светнало, затова ми е много трудно да определя. Изгледал съм всичко, дето има за гледане. И ми става още по-трудно. Китайците имат цели призрачни градове, та за филм не е трудно. Не, че споделям това, но възможности има.

          Коментар


          • https://lupa.bg/news/senzaciya-vaksi...51202news.html

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

              Ясно е, че цялата акция е хибридна - един голям миш-маш от вектори, сочещи във всякакви посоки. Но защо крематориумите, катафалките, хладилните камиони и пързалките не смогват, защо пълнят стадионите? Да не са някакви Потьомкински конструкти, а ние - наблюдатели през ключалките? Каквото и да е, това нямаше да бъде възможно във времето, когато околовръстното е било коларски път.
              Защо, защо ...гледай този филм и може и да ти светне...
              https://www.dokumentalni.com/archives/3212
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Добре, че освен рак, спин, инсулт инфаркт, горкият потърпевш е бил пожален от туберкулоза и едра шарка. А труповете в испания и италия все със спин и рак няма кой да ги събере и извози. Мигар допреди месец спинът и ракът се държаха прилично и правеха график на катафалките. Ей опасни сте в демагогията си, да знаете. И какъв бизнес ви гони изобщо в тази ситуация. Направилите някакви милиони и сакън страх да не изгубите един от тях. Владко горанов добре ви го каза, че не може да разбере, как до вчера суперпечеливши бизнеси плачат че нямат работна ръка, а сега не искат да направят нищо за нея, за да я опазят и да я ползват след няколко месеца. Пишман бизнесмени сте - да го знаете. Ако не сте разбрали - човекът е най-висшия бизнес капитал а не само милионите. Пожелавам ви да го разберете, въпреки че това пожелание може да е опасно, защото може да ви се наложи да запонете от нула и със съвсем друг бизнес от досегашния. А и се надяваме, че и разбирате от бизнес
                Тотално ги изопачи думите ми.или може би не се изразих ясно.Накратко-това е болест от която ще има починали,като всяка друга болест.Но ще са много по-малко от много други заболявания за които НЕсе вдига такъв шум.Цялата тази психоза която се съсдаде води да притеснение на много хора-за здравето им и на близките им,от липсата на доходи/ако си държавен служител трудно ще ме разбереш,но ако си взел кредити развиваш бизнес,или плащаш наеми,заплати....залежала стока. това води до сериозни притеснения/,за финасовото им бъдеще-как да си платя ипотеката,деца студенти.......Всичко това води до отслабване на имунната система и отключване на много болести и от там и смърт при някой.И аз това искам да ти кажа/за боднатото/,че по този начин броят на починалите ще е по-голям от жертвите на коронавируса,но ще ги броят за рак,инсулт.....Мислиш ли ,че оня дето ни спасява от коронавируса случайно излиза на брифинги по сто пъти на ден с генералска униформа/той е толкова генерал,колкото аз лекар/ ,а не с бяла престилка/той е доктор/,или костюм?
                Last edited by 0; 28.03.2020, 10:07.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                  Не отричам въобще новия грип, концентрирам се, както виждаш, върху вирусната роля на медиите, раздуващи нещата.
                  Вредите от мерките срещу този медийно раздут вирус ще са стотици пъти по-големи от тези на самото вирусче.
                  Ясно е, че цялата акция е хибридна - един голям миш-маш от вектори, сочещи във всякакви посоки. Но защо крематориумите, катафалките, хладилните камиони и пързалките не смогват, защо пълнят стадионите? Да не са някакви Потьомкински конструкти, а ние - наблюдатели през ключалките? Каквото и да е, това нямаше да бъде възможно във времето, когато околовръстното е било коларски път.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

                    Отричаш фактите.Почти всички починали в Италия и в целият свят са хора на "възраст да починат".Много от тях са имали сериозни заболявания,много от починалите уж от коранавирус са починали от друго/както казват-прекарал 3 инсулта и инфаркта,болен от спин и рак,а починал от коранавирус/.И най-важното-тази психоза която се създаде,поболява много хора.А е доказано,че около 90% от заболяванията са на психическа основа,Смятай колко хора в последствие ще развият заболявания и ще починат от уплахата която се съсздава,от претеснението за доходите си,за собственото си здравет и на близките им.На колко хора ще им се отслаби имунитета,че не са на въздух,че не спортуват,че се хранят нездравословно.Това също ще удари здраво здравната система,бизнеса след време.
                    +1, това сме го говорили милиард пъти, но "състрадателните" не вдяват. Освен това са безкрайни лицемери в по-малка или по-голяма степен. Ето ти го прецаканото - уж интелигентно говори, а едно объркано, объркано, както винаги е било. Та прецаканото се навряло на село и вика - боли ме, аз ще си изляза в градината, евало съм ви и толкова. Ма иначе рев ние да спазваме правилата. Некъв друг пък вика, че го боли гъза за дечурлигата и че не можели да излизат и щели да се побъркат, важното било, че можело малоумните кучкари да си разхождат помиярите, щото те били по-важни от хората и можело да се изпикаят на килима. Ей за такива лицемери става въпрос, сър!

                    Иначе хубав пост на Начев, ама Начев, интелигентен човек си, обаче как зазвуча като недоевана 50 годишна феминистка. Ма как пък все ние, 40 годишните сме виновни бе, мааму стара, как пък все ние? Е, да се представя за тези, дето не ме знаят - на 41 години съм, имам 2 деца на 4 години и възрастни родители на по почти 70 години. Работя достатъчно, за да мога да си позволя много неща - нямам роднини в ДС, на ръководни позиции в БКП или която и да е от производните им днес, осигурявам се на максимума, плащам си абсолютно всички данъци и задължения в срок и т.н. И за какво съм ви виновен аз, бе? За какво? Затова че издържам всички социално слаби, маргинали, пенсионери и всякакви тарикати, дето са заебали родители си в БГ и са заминали да "си търсят късмета, щото са граждани на света".

                    Ми ай сиктир бе, какво повече искате от мен - да се затворя у нас като рецидивист, да си огранича децата до ходене на балкона и да си сложа намордник, като едновременно с това ми убивате бизнеса, щото всички по веригата сме свързани? И в замяна какво ще получа? какво? Ми айде да престанете само да искате от мен и да помислите и какво може да ми дадете, щото иначе балансът не излиза, а като се появят дисбаланси, те избиват. И то избиват лошо!

                    Разбира се, това ще го разберете, като останете гладни, което е неминуемо при подобен абсолютно малоумен локдаун и затваряне на икономиката. За психическите проблеми вече го казахме многократно. И не ми излизайте с фалшивите новини как без ръсенето със захар и шекер сега сме щели да сме 10 милиона разболели се само у нас и поне 1,5 милиона умрели, щото нали смъртността била 15%. Толкоза, айде, че имам деца да гледам, а те си искат своето, и нямам къща, в която мога да ги заведа, щото генералгоджи ми е забранил да излизам от София.

                    Разбира се, това горното не са мои мисли, а предадени такива на някакъв маоумник от нета. Гешев е радост, генералгоджи е слънце, ръсенето със захар и шекер пречи да не бъдем изядени от крокодилите!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                      .....
                      Аз като ви казвам, че талянците и испанците приписват всичко на ковида, за да лапнат повече помощи, а медиите ви правят на мъймуни, вие не вярвате...
                      Къмйони извозват трупове по нощите, крематориите затрупани с тела до комините, ледените пързалки — морги на кака ви Селена "Окото на бурята"...
                      Патки!!!

                      Предполагам, че и в Китай е било същото с техните вътрешнополитически борбички.

                      Очаквам и от САЩ да изскочи нещо такова, зер сичкото световни медии са си плюли в устите да свалят Тръмпа, президента голяма. Нали, Money?
                      Ти прочете ли статията, или се задоволяваш само с популисткото заглавие?

                      В статията не пише нищо ново. Автора на статията само се опитва да убеди хората, че ако са имали някакво предишно заболяване, виновно е то, а не коронавируса. Един вид никой не умира от коронавирус, защото всеки си има някакво предишно заболяване.

                      Автора не отрича, че коронавируса директно е допринесъл за смърта, само твърди, че тези хора така или иначе са щели някога да умрат със или без коронавирус. Такива твърдения граничат с ФАШИЗЪМ и за наше най-голямо съжаление имат поддръжници дори и в този форум.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                        Wow наморника станал 10 Кинта у БГ
                        Зависи каква маска тези винаги са си били по 4 -7 лева и сега няма наличност никъде https://bauhaus.bg/polumaska-zashtit...arch_id=110148
                        mWPCloud.com

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                          Направи ли ви впечатление широкото медийно освещаване на събитията в Ухан, нещо много много нехарактерно за ККП и традициите на държавата им при подобни случаи? Сигурно не, защото го възприемаме за нормално тук на запад. Но за там не е нормално.

                          Нямам обяснение, но ми е много странно.

                          Същевременно в мюсюлманската им провинция Уйгур, където отдавна има множество големи "лагери за превъзпитание" (привет, Сандърс!) на мюсюлманите, и пиле не може да прехвръкне. И западните медии тож услужливо "не го забелязват".
                          Хората крещят че справянето със ситуацията е фейк докато вицепремиерката на китай е на посещени (източник Гардиън да не каже някой че е конспиративен канал) (вероятно изкарват новини защото хората не са в концлагер с отнети телефона и могат да ползват VPN да минават през Great Firewall и да виждат блокирните западни сайтове и да ъплоудват видеа по тях) едно време само шпионите са носели такава технология в джоба си


                          Last edited by marketleverage; 28.03.2020, 09:40.
                          mWPCloud.com

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

                            Отричаш фактите.Почти всички починали в Италия и в целият свят са хора на "възраст да починат".Много от тях са имали сериозни заболявания,много от починалите уж от коранавирус са починали от друго/както казват-прекарал 3 инсулта и инфаркта,болен от спин и рак,а починал от коранавирус/.....
                            Добре, че освен рак, спин, инсулт инфаркт, горкият потърпевш е бил пожален от туберкулоза и едра шарка. А труповете в испания и италия все със спин и рак няма кой да ги събере и извози. Мигар допреди месец спинът и ракът се държаха прилично и правеха график на катафалките. Ей опасни сте в демагогията си, да знаете. И какъв бизнес ви гони изобщо в тази ситуация. Направилите някакви милиони и сакън страх да не изгубите един от тях. Владко горанов добре ви го каза, че не може да разбере, как до вчера суперпечеливши бизнеси плачат че нямат работна ръка, а сега не искат да направят нищо за нея, за да я опазят и да я ползват след няколко месеца. Пишман бизнесмени сте - да го знаете. Ако не сте разбрали - човекът е най-висшия бизнес капитал а не само милионите. Пожелавам ви да го разберете, въпреки че това пожелание може да е опасно, защото може да ви се наложи да запонете от нула и със съвсем друг бизнес от досегашния. А и се надяваме, че и разбирате от бизнес

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                              проблемът става, когато вирусът стигне до възрастното население и много зависи от спецификата на отношенияте между поколенията в дадено общество.

                              Германия тестват яко и вероятно при тях общия брой заразени е доста по-малък от други съседни държави и като успеят да обхванат по-леките случаи сред младите им пада % смъртност. Също така там поколенията са доста по-дистанцирани от южняците и вероятно възрастните хора са по-защитени от вируса от колкото възрастните италианци и испанци.

                              със загрубяването на играта очаквам все повече гневни помисли към Китай, защото ще се окаже, че тяхното 'овладяване' всъщност изигра много лоша шега на западните лидери, които си казаха абе тия с 1,5 милиарда успяха...ние дето сме топ няма да успемм... грипче к'во толкова... да ама не...

                              или всички са решили да използват вируса, че да пооправят дълговете или ще е голямо дърво дългосрочно...
                              Аз имам една идея че просто трябва да преболедуваш известно време преди да почнат да умират пациент 1 в италия е седял 18 дни на вентилатор (life support) преди да го разкачат (38 годишен) това след като са го докарали критичен в болницата с линеика и няколко пъти са го връщали обратно като имащ грип евентуално преди да открият че е с корона вирус (немците с масовото тестване са хванали много случай в ранен стадии и просто не са стигнали до този момент с парзалката - https://www.thesun.co.uk/news/111393...s-struck-down/
                              mWPCloud.com

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                                Предполагам, че и в Китай е било същото с техните вътрешнополитически борбички.
                                Направи ли ви впечатление широкото медийно освещаване на събитията в Ухан, нещо много много нехарактерно за ККП и традициите на държавата им при подобни случаи? Сигурно не, защото го възприемаме за нормално тук на запад. Но за там не е нормално.

                                Нямам обяснение, но ми е много странно.

                                Същевременно в мюсюлманската им провинция Уйгур, където отдавна има множество големи "лагери за превъзпитание" (привет, Сандърс!) на мюсюлманите, и пиле не може да прехвръкне. И западните медии тож услужливо "не го забелязват".

                                Коментар

                                Working...
                                X