Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Тотално ги изопачи думите ми.или може би не се изразих ясно.Накратко-това е болест от която ще има починали,като всяка друга болест.Но ще са много по-малко от много други заболявания за които НЕсе вдига такъв шум.Цялата тази психоза която се съсдаде води да притеснение на много хора-за здравето им и на близките им,от липсата на доходи/ако си държавен служител трудно ще ме разбереш,но ако си взел кредити развиваш бизнес,или плащаш наеми,заплати....залежала стока. това води до сериозни притеснения/,за финасовото им бъдеще-как да си платя ипотеката,деца студенти.......Всичко това води до отслабване на имунната система и отключване на много болести и от там и смърт при някой.И аз това искам да ти кажа/за боднатото/,че по този начин броят на починалите ще е по-голям от жертвите на коронавируса,но ще ги броят за рак,инсулт.....Мислиш ли ,че оня дето ни спасява от коронавируса случайно излиза на брифинги по сто пъти на ден с генералска униформа/той е толкова генерал,колкото аз лекар/ ,а не с бяла престилка/той е доктор/,или костюм?
И точно по Такава стратегия за динамично разпредление на риска в системата имунитет-икономика се изпълнява в момента, заедно с лекари, математици, учени инженери и прочие - български собствен иновативен и динамичен модел. НАдеждата е, че бизнесът може да оцелее поне месец - два на половин обороти и със запас от половината работници в отпуска, защото ако титуляритесе натръшкат точно този запас ще продължи на тяхно място. Бизнесът би трябвало да е достатъчно развит и умен, за да разбере тези неща и дори да ги усъвършенства, защото не може да се каже какви последици ще има, дори ако тутакси се развърже всичката карантина.
Ако оставите бизнесът сам да реши какво да прави, ще видите, че ще избере по-правилната посока, стига разбира се, да е наясно, какво представлява опасността в действителност. Виждаме, как дори великият мажоритар на Биовет взе че се смири леко, като заболя, че дори и подари някакви помощи срещу епидемиятаLast edited by precakanoto; 28.03.2020, 11:39.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Хората, които са преболедували от грип Б, може да са спокойни - сигурно имат изграден имунитет....
- 1 like
Коментар
-
Сензационно откритие на учени и софтуерни инженери разкри потенциална връзка между миналогодишните ваксинации срещу щамовете на грип и изходът от COVID-19. Документът, базиран върху данни от Империал Колидж в Лондон, НСИ на Италия и Националната медицинска библиотека в Тоскана, доказва, че ползването на по-евтината - тривалентна ваксина срещу инфлуенца може да е причина за т.нар. цитокинна буря при огромен брой от починалите пациенти на Ботуша.
При това състояние септичният шок е почти сигурен и се овладява изключително трудно, дори ако бъде подобрено състоянието на засегнатите бели дробове при пациентите с коронавирусна инфекция.
И в китайската провинция Хубей, и в Италия, и в Испания процентът ваксинирани с трите щама на възраст над 65 години е висок - около и над 55 на сто. В същото време държави като Германия и Норвегия вече втори сезон използват адювантната четиривалентна ваксина, която включва и щам "Ямагата" (щам на грип тип "Б" - б.р.). При нея имунният отговор не бил толкова бурен и вероятността от развитие на цитокинна буря при средно тежко и тежко прекарване на COVID-19 не се смятала за толкова висока.
Според анализаторите това може да е един от ключовете към отговора на въпроса защо смъртността от коронавируса в Италия и Испания е значително по-висока, отколкото в страни като Германия и Норвегия, където броят на заразените също вече надмина петцифрено число.
Ето го оригиналния линк:
https://www.researchgate.net/publica..._with_COVID-19
ПП: Сега разбрахте ли какво се случва?
Ваксина за едни видове грип спомага да те убие друг вид грип (коронавируса).
Ха сега как да вярваме на ваксините?Last edited by Mateev; 28.03.2020, 11:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДа,да това е един много грозен въпрос, - защо пишман бизнесмените не са инвестирали в катафалки и крематориумиЩе се въздържа да ползвам нарицателното, което Матеев ползва с голяма доза основание но и за да няма двусмислие, би трябвало и да уточня, че става дума за понятието "малоумници"
Просто спукани латерни бранещи позиция, а ако бяхме като Италия и испания и ако някои радетели за собствената и велика "икономика" седяха в дома си с мъртвите си родители(защото не могат да ги погребат, разбира се това са възрастни хора имащи и съпътстващи заболяания, защото кой възрастен ги няма) -, то просто досега въпросните "икономисти" отдавна щяха да плачат пред камерите - "съжаляваме и защо бяхме такива, че не разбрахме какво се случва" - която между впрочем изповед могат да видят повсеместно от камерите на италианците. И то защото са супер малка и невзрачна икономика спрямо нас та никак не ги боли за нея. а ние като по-католици от дядо Папа
взехме че се "разболяхме" за "икономиката"....
На грозното пожелание че като свършили парите щели да гледат сеир, мога само да се посмеяПросто не познават оцеляващата сила на собствения си народ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
+1, това сме го говорили милиард пъти, но "състрадателните" не вдяват. Освен това са безкрайни лицемери в по-малка или по-голяма степен. Ето ти го прецаканото - уж интелигентно говори, а едно объркано, объркано, както винаги е било. Та прецаканото се навряло на село и вика - боли ме, аз ще си изляза в градината, евало съм ви и толкова. Ма иначе рев ние да спазваме правилата. Некъв друг пък вика, че го боли гъза за дечурлигата и че не можели да излизат и щели да се побъркат, важното било, че можело малоумните кучкари да си разхождат помиярите, щото те били по-важни от хората и можело да се изпикаят на килима. Ей за такива лицемери става въпрос, сър!
Иначе хубав пост на Начев, ама Начев, интелигентен човек си, обаче как зазвуча като недоевана 50 годишна феминистка. Ма как пък все ние, 40 годишните сме виновни бе, мааму стара, как пък все ние? Е, да се представя за тези, дето не ме знаят - на 41 години съм, имам 2 деца на 4 години и възрастни родители на по почти 70 години. Работя достатъчно, за да мога да си позволя много неща - нямам роднини в ДС, на ръководни позиции в БКП или която и да е от производните им днес, осигурявам се на максимума, плащам си абсолютно всички данъци и задължения в срок и т.н. И за какво съм ви виновен аз, бе? За какво? Затова че издържам всички социално слаби, маргинали, пенсионери и всякакви тарикати, дето са заебали родители си в БГ и са заминали да "си търсят късмета, щото са граждани на света".
Ми ай сиктир бе, какво повече искате от мен - да се затворя у нас като рецидивист, да си огранича децата до ходене на балкона и да си сложа намордник, като едновременно с това ми убивате бизнеса, щото всички по веригата сме свързани? И в замяна какво ще получа? какво? Ми айде да престанете само да искате от мен и да помислите и какво може да ми дадете, щото иначе балансът не излиза, а като се появят дисбаланси, те избиват. И то избиват лошо!
Разбира се, това ще го разберете, като останете гладни, което е неминуемо при подобен абсолютно малоумен локдаун и затваряне на икономиката. За психическите проблеми вече го казахме многократно. И не ми излизайте с фалшивите новини как без ръсенето със захар и шекер сега сме щели да сме 10 милиона разболели се само у нас и поне 1,5 милиона умрели, щото нали смъртността била 15%. Толкоза, айде, че имам деца да гледам, а те си искат своето, и нямам къща, в която мога да ги заведа, щото генералгоджи ми е забранил да излизам от София.
Разбира се, това горното не са мои мисли, а предадени такива на някакъв маоумник от нета. Гешев е радост, генералгоджи е слънце, ръсенето със захар и шекер пречи да не бъдем изядени от крокодилите!
Да не могат сп..рмите да си пазаруват парцалки в Мола.
Или да се подрусва на на общо основание гюбеци по чалготеки и клубове.
Или да се плюскат ,,изтънени,, специалитети у Хепи и Фреди.
А ишлеметата и подизпълнителите пак щеха да хлопнат капеници като им спрат поръчките от Европа. Същото се и отнася и за туризма никой западняк нема да се засили да идва на почивка у никое време по време на короната. Особено след случая алпийските курорти.
А балона при имотите и с вирус и без вирус щеше да се спука.
Голяма чат от производството както и логистиката си бачкат разбира се на по малки темпове. Както и селскостопанския сектор.
Така че не виждам що толкова се пънеш и да не беше вируса при следващото гърмене на кредитните пазари това пак ще се да се случи .Last edited by Todor Sabev; 28.03.2020, 11:34.
- 5 Харесвания
Коментар
-
добавена е нова графа с дата на първи случай. Много е интересна особено за т. нар. демократични страни.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
+1, това сме го говорили милиард пъти, но "състрадателните" не вдяват. Освен това са безкрайни лицемери в по-малка или по-голяма степен. Ето ти го прецаканото - уж интелигентно говори, а едно объркано, объркано, както винаги е било. Та прецаканото се навряло на село и вика - боли ме, аз ще си изляза в градината, евало съм ви и толкова. Ма иначе рев ние да спазваме правилата. Некъв друг пък вика, че го боли гъза за дечурлигата и че не можели да излизат и щели да се побъркат, важното било, че можело малоумните кучкари да си разхождат помиярите, щото те били по-важни от хората и можело да се изпикаят на килима. Ей за такива лицемери става въпрос, сър!
Иначе хубав пост на Начев, ама Начев, интелигентен човек си, обаче как зазвуча като недоевана 50 годишна феминистка. Ма как пък все ние, 40 годишните сме виновни бе, мааму стара, как пък все ние? Е, да се представя за тези, дето не ме знаят - на 41 години съм, имам 2 деца на 4 години и възрастни родители на по почти 70 години. Работя достатъчно, за да мога да си позволя много неща - нямам роднини в ДС, на ръководни позиции в БКП или която и да е от производните им днес, осигурявам се на максимума, плащам си абсолютно всички данъци и задължения в срок и т.н. И за какво съм ви виновен аз, бе? За какво? Затова че издържам всички социално слаби, маргинали, пенсионери и всякакви тарикати, дето са заебали родители си в БГ и са заминали да "си търсят късмета, щото са граждани на света".
Ми ай сиктир бе, какво повече искате от мен - да се затворя у нас като рецидивист, да си огранича децата до ходене на балкона и да си сложа намордник, като едновременно с това ми убивате бизнеса, щото всички по веригата сме свързани? И в замяна какво ще получа? какво? Ми айде да престанете само да искате от мен и да помислите и какво може да ми дадете, щото иначе балансът не излиза, а като се появят дисбаланси, те избиват. И то избиват лошо!
Разбира се, това ще го разберете, като останете гладни, което е неминуемо при подобен абсолютно малоумен локдаун и затваряне на икономиката. За психическите проблеми вече го казахме многократно. И не ми излизайте с фалшивите новини как без ръсенето със захар и шекер сега сме щели да сме 10 милиона разболели се само у нас и поне 1,5 милиона умрели, щото нали смъртността била 15%. Толкоза, айде, че имам деца да гледам, а те си искат своето, и нямам къща, в която мога да ги заведа, щото генералгоджи ми е забранил да излизам от София.
Разбира се, това горното не са мои мисли, а предадени такива на някакъв маоумник от нета. Гешев е радост, генералгоджи е слънце, ръсенето със захар и шекер пречи да не бъдем изядени от крокодилите!
- 1 like
Коментар
-
Една жена излезе по-разумна и мислеща от повечето тука паникьосани мъже и ужким разумни
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеНо защо крематориумите, катафалките, хладилните камиони и пързалките не смогват, защо пълнят стадионите? Да не са някакви Потьомкински конструкти, а ние - наблюдатели през ключалките? .Ще се въздържа да ползвам нарицателното, което Матеев ползва с голяма доза основание но и за да няма двусмислие, би трябвало и да уточня, че става дума за понятието "малоумници"
Просто спукани латерни бранещи позиция, а ако бяхме като Италия и испания и ако някои радетели за собствената и велика "икономика" седяха в дома си с мъртвите си родители(защото не могат да ги погребат, разбира се това са възрастни хора имащи и съпътстващи заболяания, защото кой възрастен ги няма) -, то просто досега въпросните "икономисти" отдавна щяха да плачат пред камерите - "съжаляваме и защо бяхме такива, че не разбрахме какво се случва" - която между впрочем изповед могат да видят повсеместно от камерите на италианците. И то защото са супер малка и невзрачна икономика спрямо нас та никак не ги боли за нея. а ние като по-католици от дядо Папа
взехме че се "разболяхме" за "икономиката"....
На грозното пожелание че като свършили парите щели да гледат сеир, мога само да се усмихнаПросто не познават оцеляващата сила на собствения си народ.
Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 14:47.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеЗащо, защо ...гледай този филм и може и да ти светне...
https://www.dokumentalni.com/archives/3212
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ясно е, че цялата акция е хибридна - един голям миш-маш от вектори, сочещи във всякакви посоки. Но защо крематориумите, катафалките, хладилните камиони и пързалките не смогват, защо пълнят стадионите? Да не са някакви Потьомкински конструкти, а ние - наблюдатели през ключалките? Каквото и да е, това нямаше да бъде възможно във времето, когато околовръстното е било коларски път.
https://www.dokumentalni.com/archives/3212
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДобре, че освен рак, спин, инсулт инфаркт, горкият потърпевш е бил пожален от туберкулоза и едра шарка. А труповете в испания и италия все със спин и рак няма кой да ги събере и извози. Мигар допреди месец спинът и ракът се държаха прилично и правеха график на катафалките. Ей опасни сте в демагогията си, да знаете. И какъв бизнес ви гони изобщо в тази ситуация. Направилите някакви милиони и сакън страх да не изгубите един от тях. Владко горанов добре ви го каза, че не може да разбере, как до вчера суперпечеливши бизнеси плачат че нямат работна ръка, а сега не искат да направят нищо за нея, за да я опазят и да я ползват след няколко месеца. Пишман бизнесмени сте - да го знаете. Ако не сте разбрали - човекът е най-висшия бизнес капитал а не само милионите. Пожелавам ви да го разберете, въпреки че това пожелание може да е опасно, защото може да ви се наложи да запонете от нула и със съвсем друг бизнес от досегашния. А и се надяваме, че и разбирате от бизнесLast edited by 0; 28.03.2020, 11:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Не отричам въобще новия грип, концентрирам се, както виждаш, върху вирусната роля на медиите, раздуващи нещата.
Вредите от мерките срещу този медийно раздут вирус ще са стотици пъти по-големи от тези на самото вирусче.
Коментар
Коментар