IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

    Страхът и подчинението ще е до време докато има пари и храна.То изтича после иде друга реалност.Гладния няма спирачки нито страх гладът му дава криле а като ти писне детето тате гладен съм мислиш ли че ще те е страх??
    О, ще го разберат по трудния начин, но както казах, веселото е, че лицемерно ще обясняват, че е на ползу роду - ето, спасихме ви от Италия, ма как ни спасихме - ми домъкнахме обратно 100 000 мангали и маргинали от там и ръсихме със захар. Това е обяснението!

    Тодоре, не се излагай, знаеш, имам високо мнение за теб, апропо, само да те пиутам, на колко години си? Бизнесът в София е основно услуги и свързани с тях - да, не е фатално, че няма да отидеш до мола за месец или няма да се подстрижеш, ма психичното здраве, психичното? да неговорим колко народ ще фалира и какво ше стане по веригата. Ма нямало къде да продават - ми то точно сега е моментът да се произвежда, щото никой не го прави. И не, не всичко у нас е ишлеме - такова може да е при Хазарта в Сандански, но не е навсякъде.

    Нищо де, вече се разбиха на пух и прах прогнозите как трябва до края на март цялото човечество да е заразено. Разбиха се и тези за уникалната смъртност, ще се разбият и тези за криви и прави, а като седнем гладни и с психични разстройства, тогава вече ще е супер. И ще ми четете лекции как иначе шяло да е по-зле? Колко пък да е по-зле - вместо 4 бабички щяха да са умрели 40 - уау, невероятна цифра!

    И да, човек е пред избор през целия си живот - пред пенсионерите и децата винаги, ама винаги ще избера децата. И родителите ми също! Това, разбира се, няма как да бъде разбрано от свадливи дърти старчета и помияролюбци. Но и те ще го разберат, като им намалят пенсиите, а хлябът стане 3 кинта. Всяко нещо с времето си, дотогава си бройте трите бабички и се барикадирайте.

    П.С. Отново да кажа, че се разграничавам от болните брътвежи на ник Грую Груев, той е доказан олигофрен, малоумник и имбецил, аз вярвам, че гешев е радост, а генералгоджи е нашият спасител в ръжта и ще изляза в 21.00 да му пляскам. Всъщност няма да изляза, щото съм се посрал от страх и се притеснявам някой от съседния балкон да не кихне и да ме зарази. Или пък ще изляза, ама с противогаза и плащнаметалото, щото съм отговорен гражданин
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

      Бих искал да знам кога е това след кризата...И пак ли ще я караме по досегашният начин?Какво ще се случи в Сирия? Турция
      Да, това е добър въпрос, На въпроса "кога" мисля, че имам и отговор, защото си имам некви си модели и те ми подсказват кога. Но то касае нас. А повече е от значение, понятието "след кризата" и при околните. Това е много съществен въпрос, защото "след" като овладеем (все още е възможно) положението при нас, какво се е случило отвън през това време!? С голямо съжаление, ще разберем, че отвън нещата вероятно не са под контрол и цялата външна икономика (подчертавам външна) е замръзнала, то ще се окажем пред съвсем друго изпитание, естествено, но при значително запазен човешки ресурс (не че го имаме в огромни количества), и аз наистина мисля, без капка лицемерие, че сме в по-добро положение в момента, спрямо останалите, но никак не бива да се успокояваме, защото за мен специално моделът е базиран на "малкия параметър", и началните условия се от голямо значение, но дори и малко изменение в някой параметър може да пратят уравненията в недетерминиран хаос т.е. превантивните мерки са по-добри от тези при другите държави и работят по-добре., но ако се изпуснат границите, може бързо да наваксаме към останалите потърпевши, Ще припомня "ефекът на пеперудата" - размахване на крилцата на комарчето с ебола в Бразилия е с потенциал да бутне и китай. Та въпроса е Пешо, не че ние сме лоши, загдето в карантина сме скапали икономиката, а как ще се пренастроим след това, когато се изправим пред руините на другите околни и световни, но значително повече скапани икономики, (за което смятам, че не можем да бъдем обвинени, нито и да можем да изчислим с уравнения какво ще следва) Е в случая ще завърша с положителна идея, че ако сме живи и здрави, след кризата на фона на останалите, бихме могли да съумеем да вземем нов дял от пазара да развием повече бизнеси и да съживим и загубени позиции Въпрос на интелигентен мениджмънт. Кризата поражда и възможности, особено след понятието "след" Има обаче и условие, - трябва да сме живи и здрави за да реализираме и възможностите, и наистина мъдрият, интелигентен мениджмънт (доколкото го има) ще мисли вече повече в подобна насока.
      Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 11:55.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

        Сега изцеждам домашно кисело млеко и ще правя "Снежанка" с домашните си кисели краставички.
        Бъкана е с пробиотици и заедно с фитонцидите на чесъна и копъра щи муибамамиту на вироза! А и орехите вътре ще ме направят по-умен!
        Само го чакам да се явне..
        По добре земи брадвата и строши телевизора

        Коментар


        • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

          А ние повярвахме и се оттеглихме спокойно при Сънчо, Снежанка и др. герои
          Сега изцеждам домашно кисело млеко и ще правя "Снежанка" с домашните си кисели краставички.
          Бъкана е с пробиотици и заедно с фитонцидите на чесъна и копъра щи муибамамиту на вироза! А и орехите вътре ще ме направят по-умен!
          Само го чакам да се явне..

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
            World statistics – 531,860 cases / 24,057 deaths = 4.5% death rate
            US statistics – 85,653 cases / 1290 deaths = 1.5 % death rate
            "Пилците се броят наесен" е рекъл мъдрият български народ...

            САЩ са в много ранен етап от разспространението, за да могат да натрупат достатъчна статистика.
            Last edited by Ender; 28.03.2020, 11:50.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              ...
              Е хвали се тиквоний че заработили шивашки фирми, преструктурирали са се и шият маски, облекла.
              А вече 1 месец няма никъде. Щели сме да изнасяме за чужбина - ние нямаме ще изнасяме !!??![/B]
              Маски вече има в изобилие по интернет магазините и не си е купил само този, който го мързи да си мръдне пръста.

              Много ми е любопитно защо някои хора винаги търсят вината в някой друг, а не във себе си. Какво очакваш, някой да вземе една маска и да ти я донесе на поднос у вас пред вратата, и после дълбоко да ти се поклони?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                Страхът и подчинението ще е до време докато има пари и храна.То изтича после иде друга реалност.Гладния няма спирачки нито страх гладът му дава криле а като ти писне детето тате гладен съм мислиш ли че ще те е страх??
                Като ти ревне детето че умира от глад, а ти нямаш пари, ами ще отидеш да работиш някаква черна работа за пари. Работа винаги може да се намери, а от там и пари, само където разглезените мамини синчета гледат да не си изцапат ръчичките. Тази идилия обаче свърши.

                Ако на някой са му гладни децата, защото няма пари, причината за това е само и единствено в неговата собствена некадърност и нежелание да работи някоя неприятна работа.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                  Todor Subev е прав.
                  Ако нямаше карантина.
                  - някои фирми пак нямаше да работят поради липса на части и материали от света, нали сме глобално свързани
                  - други, нямаше да изнасят, защото няма търсене сега навън,
                  - малкото останали здраво мислещи ХОРА в БГ, сами щяха да се самоизолират за 2-3 седмици, гледайки Италия/Испания
                  - Италия и Испания ПАК си сложиха карантина , но след като прецакаха вече здравната система, позволявайки на МНОГО инфектирани да влизат в малките болници, образно казано
                  Не се знае обаче след няколко седмици кой ще е по добре.
                  Я си помисли преди 2 месеца какво беше?
                  Китай строеше болница за 1 седмица за 1000 болни, и аха да я завърши започна 2-ра още по голяма.
                  От 1 седмица бяха в карантина

                  Тука си ходехме на стадиони, концерти и се удивлявахме.
                  Сега запада е пламнал
                  След 2 месеца дали и ние няма да пламнем въпреки изолацията?
                  Колко време ще продължи агонията ни?
                  И най-важното какво правим да се излекуваме, да се подготвим за неминуемия ръст на болните.
                  Тука са ми най-големите страхове - печелим време ама нищо не правим. Не сме дали 1 лев за здраве. Идва орда от болни ние затваряме болниците !?!?
                  Идва глад ние заваряваме запасите в мазето да не ги пипаме, че щели да свършат !?!?!
                  Е хвали се тиквоний че заработили шивашки фирми, преструктурирали са се и шият маски, облекла.
                  А вече 1 месец няма никъде. Щели сме да изнасяме за чужбина - ние нямаме ще изнасяме !!??!
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                    Начев само имай впредвид кой е главния дизайнер и не забравяй че е любов...Всичко което идва е за наше добро.Аз никога не съм харесвал света който беше до вчера.Не може да не се работи не може да изкараме една година така щото ще мрем от глад..Хубаво това върши някаква работа месец два после какво правим?Като свърши кинтата като се изпразнят магазините и дойде негово величество гладът в цялата му прелест и величие???Като ти ревне детето че е гладно а ти нямаш пари вече кво правиш???Никой не е против разумните мерки но няма как да подкрепям безумия...
                    Не забравяй, че нашето поколение (аз съм 60-ти набор) вече го е преживявал този така наречен "глад". Ами повярвай ми, никой не умря от глад. Нямаше дори и намек, че някой ще умре от глад. Да, много се стегнаха коланите, имаше купонна система, но чак пък някой да е гладувал е много пресилено казано.

                    Така че спрете да издигате в култ измисления от вас "глад" и престанете да правите популизъм с тази простотия. Глад няма да има, ще има само ограничен достъп до някои продукти, но алтернативи винаги ще се намерят. Дето се казва ще отидеш на поляната да си набереш коприва и ще си направиш супа, но дори и до това няма да се стигне.

                    Единственото, което ще се наложи, е някои разглезени мамини синчета и хронични мързели да се поразтропат малко повече, за да си осигурят препитанието на тях и семействата им.

                    ПП: Можете да изловите бездомните кучета и да ги изядете. Едно време като имаше виетнамци, те правеха точно това. Мисля си обаче, че дори и до това няма да се стигне.
                    Last edited by Mateev; 28.03.2020, 11:23.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                      Пропусна и нещо също важно, когато се изпонатръшка работната ръка, и изпадне в колапс за месец, бизнесмените пак щяха да са възпрепятствани да прозивеждат, т.е. пак щяха да са до кривата круша, но с по-големи загуби и поражения. Те и преди се жалваха, че нямат работна ръка, а пък ако им се разболее па хептен нямаше да имат. Сега поне ще могат да избират след кризата. ако са достатъчно умни разбира се
                      Бих искал да знам кога е това след кризата...И пак ли ще я караме по досегашният начин?Какво ще се случи в Сирия? Турция

                      Коментар


                      • Лечението да заболяването е елементарно, но повечето доктори са дървени глави :


                        669 PATIENTS SEEN IN MY MONROE, NY practice with either test proven or clinically diagnosed corona infection

                        0 DEATHS

                        0 INTUBATIONS

                        4 HOSPITALIZATIONS for pneumonia – patients are on iv antibiotics and improving

                        As of 3/27/20 6 am. As per WHO, CDC, ECDC, NHC

                        World statistics – 531,860 cases / 24,057 deaths = 4.5% death rate
                        US statistics – 85,653 cases / 1290 deaths = 1.5 % death rate

                        Dr Zelenko statistics – 699 cases / 0 deaths = 0% death rate

                        PATIENTS TREATED WITH THREE DRUG REGIMEN

                        1- hydroxychloroquine 200mg twice a day for 5 days
                        2- azithromycin 500mg once a day for five days
                        3- zinc sulfate 220mg once a day for five days

                        CONCLUSION – TREAT AS EARLY AND AS AGGRESSIVELY AS POSSIBLE IN THE OUTPATIENT SETTING

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                          А да и пропусна, че те го правят за да спечелят изборите и да държат народа в страх и подчинение.
                          Но сериозно ли мислиш, че някоя партия ще се радва особено да взема власт в съсипана държава. Виж например колко често се сменяха правителства, когато бяхме в съсипано положение в началото на демокрацията- т.е. правителства за няколко месеца. Затова и народа не припозна понастоящем нито сини, нито червени, нито оранжеви, за които да си признаем гласуваше с огромни мнозинства на времето
                          Страхът и подчинението ще е до време докато има пари и храна.То изтича после иде друга реалност.Гладния няма спирачки нито страх гладът му дава криле а като ти писне детето тате гладен съм мислиш ли че ще те е страх??

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                            Както казват и се чудят хората - един китаец изяде един прилеп и светът се срути.
                            А ние повярвахме и се оттеглихме спокойно при Сънчо, Снежанка и др. герои

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                              Todor Subev е прав.
                              Ако нямаше карантина.
                              - някои фирми пак нямаше да работят поради липса на части и материали от света, нали сме глобално свързани
                              - други, нямаше да изнасят, защото няма търсене сега навън,
                              - малкото останали здраво мислещи ХОРА в БГ, сами щяха да се самоизолират за 2-3 седмици, гледайки Италия/Испания
                              - Италия и Испания ПАК си сложиха карантина , но след като прецакаха вече здравната система, позволявайки на МНОГО инфектирани да влизат в малките болници, образно казано
                              Пропусна и нещо също важно, когато се изпонатръшка работната ръка, и изпадне в колапс за месец, бизнесмените пак щяха да са възпрепятствани да прозивеждат, т.е. пак щяха да са до кривата круша, но с по-големи загуби и поражения. Те и преди се жалваха, че нямат работна ръка, а пък ако им се разболее па хептен нямаше да имат. Сега поне ще могат да избират след кризата. ако са достатъчно умни разбира се

                              Коментар


                              • Както казват и се чудят хората - един китаец изяде един прилеп и светът се срути.

                                Коментар

                                Working...
                                X