IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Една стара статия с факти по гриповете http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8017585.stm

    още не сме стигнали нивото на Хонконгския грип - 1млн.жертви.

    По-интересен за мен е този от 57-ма, при изолацията която е имала България,
    мои роднини били тинейжъри тогава в некръстопътно градче, го помнят с "много възрастни си отидоха нея година от грип" ,
    а е имало и ваксина и "въздействието било минимално поради бързата реакция"

    За ковид19 все още ваксина няма, населението на планетата е 250% повече.
    Колкото повече са заразените/носителите, се увеличават шансовете за мутация, а мутацията дали ще е по-агресивна или не, не се знае.(това най-вече към анализаторите, че то само възрастни и болни умират)

    В светлината на горното,наложените мерки са разбираеми, жалко, но неизбежно са съпътствани от малоумна бюрократщина.
    Last edited by satz; 28.03.2020, 13:25.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
      Toва е определено интересно, но все пак е разработка на един човек, при това инженер. Просто е забелязал закономерности в данните, но без обстойна проверка е трудно да се каже дали не е проявил малко пристрастие за да си докаже по-убедително тезата.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

        Да, това е добър въпрос, На въпроса "кога" мисля, че имам и отговор, защото си имам некви си модели и те ми подсказват кога. Но то касае нас. А повече е от значение, понятието "след кризата" и при околните. Това е много съществен въпрос, защото "след" като овладеем (все още е възможно) положението при нас, какво се е случило отвън през това време!? С голямо съжаление, ще разберем, че отвън нещата вероятно не са под контрол и цялата външна икономика (подчертавам външна) е замръзнала, то ще се окажем пред съвсем друго изпитание, естествено, но при значително запазен човешки ресурс (не че го имаме в огромни количества), и аз наистина мисля, без капка лицемерие, че сме в по-добро положение в момента, спрямо останалите, но никак не бива да се успокояваме, защото за мен специално моделът е базиран на "малкия параметър", и началните условия се от голямо значение, но дори и малко изменение в някой параметър може да пратят уравненията в недетерминиран хаос т.е. превантивните мерки са по-добри от тези при другите държави и работят по-добре., но ако се изпуснат границите, може бързо да наваксаме към останалите потърпевши, Ще припомня "ефекът на пеперудата" - размахване на крилцата на комарчето с ебола в Бразилия е с потенциал да бутне и китай. Та въпроса е Пешо, не че ние сме лоши, загдето в карантина сме скапали икономиката, а как ще се пренастроим след това, когато се изправим пред руините на другите околни и световни, но значително повече скапани икономики, (за което смятам, че не можем да бъдем обвинени, нито и да можем да изчислим с уравнения какво ще следва) Е в случая ще завърша с положителна идея, че ако сме живи и здрави, след кризата на фона на останалите, бихме могли да съумеем да вземем нов дял от пазара да развием повече бизнеси и да съживим и загубени позиции Въпрос на интелигентен мениджмънт. Кризата поражда и възможности, особено след понятието "след" Има обаче и условие, - трябва да сме живи и здрави за да реализираме и възможностите, и наистина мъдрият, интелигентен мениджмънт (доколкото го има) ще мисли вече повече в подобна насока.
        Аз все пак не разбрах кога е това след кризата?Не разбрах и пак ли така ли по старому ще я караме???А исках и да попитам стои ли разум зад тая гад вирусът?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Нищо де, вече се разбиха на пух и прах прогнозите как трябва до края на март цялото човечество да е заразено.
          Грую,
          не съм педант, но според мен тук трябва стриктно разделяне на двете думи заразЕн/носител.

          Първата звучи "страшно" за страхливците (болест!!!) и я използва журналистическата продажна пасмина - именно с тази цел.

          Втората е вярната, истинната, научната и означава, че, всред десетките-стотиците нормално присъстващи вируси в организма, го има и новото вирусче... но нищо повече.

          Не помагай на лъжливите и продажни журналя, политюги и нощове-фуражки с използване на неточната дума.

          Коментар


          • Матеев рязко еволюира и си противоречи. До оня ден учеше хората как да правят пари от вкъщи чрез математика на Форекс казиното, днес ни праща за черни работници да не умеем от глад.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Маски вече има в изобилие по интернет магазините и не си е купил само този, който го мързи да си мръдне пръста.

              Много ми е любопитно защо някои хора винаги търсят вината в някой друг, а не във себе си. Какво очакваш, някой да вземе една маска и да ти я донесе на поднос у вас пред вратата, и после дълбоко да ти се поклони?
              ха ха - и злобичка ли е избила.
              Кой ти говори за мене?
              Я ходи питай - докторите колко повече са станали за 1 месец?
              Защо докторите не лекуват - имам отлепена ретина и не мога да отида на операция?
              Щото някакви си играят на вирус.
              Тебе ще обвинявам ако така ти харесва
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                Не знам с какво те спечели Владко Горанов, но трябва да му е много удобно да се шири в апартамент на кума без да плаща наем.
                И не знам как Владко не разбра за 10 години, че в тази държава, освен едрия бизнес, с който си контактува, съществува и друг дребен, среден, който му пълни реално бюджета, но там работят не с пари от държавата и обществените й поръчки, а инвестират печалбите, за да оцеляват и да се развиват.
                Гледам и Домусчиев, след дарените пари за някои болници поиска среща с между КРИБ Владко другата седмица, за да помислят с аккви пари ще помогне държавата на медиите, които също започвали да губят от реклама.
                Лицемерие, Прецаканче, на маргиналите
                Едни пари ще отидат където трябва,
                а не е където е нужно.
                Разбира се съпроводено с фанфари.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                  И точно коя икономика затворили с карантината. Икономика основно от този вид ,

                  Да не могат сп..рмите да си пазаруват парцалки в Мола.
                  Или да се подрусва на на общо основание гюбеци по чалготеки и клубове.
                  Или да се плюскат ,,изтънени,, специалитети у Хепи и Фреди.

                  А ишлеметата и подизпълнителите пак щеха да хлопнат капеници като им спрат поръчките от Европа. Същото се и отнася и за туризма никой западняк нема да се засили да идва на почивка у никое време по време на короната. Особено след случая алпийските курорти.

                  А балона при имотите и с вирус и без вирус щеше да се спука.

                  Голяма чат от производството както и логистиката си бачкат разбира се на по малки темпове. Както и селскостопанския сектор.



                  Така че не виждам що толкова се пънеш и да не беше вируса при следващото гърмене на кредитните пазари това пак ще се да се случи .
                  ИТ сектора и кол центровете също бачкат - бичат хоум офис а фирмите реализират икономия че пестят от отопление на офисите и осветление (там където са на ток ще е много)

                  mWPCloud.com

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Добре, че освен рак, спин, инсулт инфаркт, горкият потърпевш е бил пожален от туберкулоза и едра шарка. А труповете в испания и италия все със спин и рак няма кой да ги събере и извози. Мигар допреди месец спинът и ракът се държаха прилично и правеха график на катафалките. Ей опасни сте в демагогията си, да знаете. И какъв бизнес ви гони изобщо в тази ситуация. Направилите някакви милиони и сакън страх да не изгубите един от тях. Владко горанов добре ви го каза, че не може да разбере, как до вчера суперпечеливши бизнеси плачат че нямат работна ръка, а сега не искат да направят нищо за нея, за да я опазят и да я ползват след няколко месеца. Пишман бизнесмени сте - да го знаете. Ако не сте разбрали - човекът е най-висшия бизнес капитал а не само милионите. Пожелавам ви да го разберете, въпреки че това пожелание може да е опасно, защото може да ви се наложи да запонете от нула и със съвсем друг бизнес от досегашния. А и се надяваме, че и разбирате от бизнес
                    Не знам с какво те спечели Владко Горанов, но трябва да му е много удобно да се шири в апартамент на кума без да плаща наем.
                    И не знам как Владко не разбра за 10 години, че в тази държава, освен едрия бизнес, с който си контактува, съществува и друг дребен, среден, който му пълни реално бюджета, но там работят не с пари от държавата и обществените й поръчки, а инвестират печалбите, за да оцеляват и да се развиват. И нямат офшорни сметки, о ткоито да вадят пари, за да си държат работниците, ако Владко в същото време си търси от тях всички данъци и осигуровки, своевременно

                    Гледам и Домусчиев, след дарените пари за някои болници поиска среща между КРИБ и Владко другата седмица, за да помислят с какви пари да помогне държавата на медиите, които също започвали да губят от реклама.
                    Лицемерие, Прецаканче, на маргиналите?
                    Last edited by съни(тя); 28.03.2020, 13:28.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                      Лицемерието е най-модерната зараза, бате Пешо.
                      Намериха как да поставят нов разлом, този път в поколенията, да стоварят моралнен товар - вие сте божии чеда и не може да оставяте възрастните да умират, заради вас. А лицемерието убива в България десетки хиляди възрастни и никой не си мърда пръста, нито мисли да го промени!
                      Аз не съм лекар нямам абсолютно никакви медицински знания.Биологията ми беше най противния предмет химията не обичах....За мен това не е само здравна криза дори не е само здравно икономическа....Докторите казват че тая гад трепе старите хора.....Дали Бог не иска да ни каже че стария начин на живот приключи и че сега точно сме в момента на краят му??Дано до края на тази година станем свидетели на новото което идва...Според мен идва един технологичен свят в който новите технологии ще навлязат много бързо и навсякъде...Мисля си че педерастко либерастките простотии приключиха и тези политици ще бъдат изметени навсякъде къде с избори къде с кютек къде директен летателен изход...Всичко ще е под тотален контрол и ще има нова политико икономическа парична система...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        О, ще го разберат по трудния начин, но както казах, веселото е, че лицемерно ще обясняват, че е на ползу роду - ето, спасихме ви от Италия, ма как ни спасихме - ми домъкнахме обратно 100 000 мангали и маргинали от там и ръсихме със захар. Това е обяснението!

                        Тодоре, не се излагай, знаеш, имам високо мнение за теб, апропо, само да те пиутам, на колко години си? Бизнесът в София е основно услуги и свързани с тях - да, не е фатално, че няма да отидеш до мола за месец или няма да се подстрижеш, ма психичното здраве, психичното? да неговорим колко народ ще фалира и какво ше стане по веригата. Ма нямало къде да продават - ми то точно сега е моментът да се произвежда, щото никой не го прави. И не, не всичко у нас е ишлеме - такова може да е при Хазарта в Сандански, но не е навсякъде.

                        Нищо де, вече се разбиха на пух и прах прогнозите как трябва до края на март цялото човечество да е заразено. Разбиха се и тези за уникалната смъртност, ще се разбият и тези за криви и прави, а като седнем гладни и с психични разстройства, тогава вече ще е супер. И ще ми четете лекции как иначе шяло да е по-зле? Колко пък да е по-зле - вместо 4 бабички щяха да са умрели 40 - уау, невероятна цифра!

                        И да, човек е пред избор през целия си живот - пред пенсионерите и децата винаги, ама винаги ще избера децата. И родителите ми също! Това, разбира се, няма как да бъде разбрано от свадливи дърти старчета и помияролюбци. Но и те ще го разберат, като им намалят пенсиите, а хлябът стане 3 кинта. Всяко нещо с времето си, дотогава си бройте трите бабички и се барикадирайте.

                        П.С. Отново да кажа, че се разграничавам от болните брътвежи на ник Грую Груев, той е доказан олигофрен, малоумник и имбецил, аз вярвам, че гешев е радост, а генералгоджи е нашият спасител в ръжта и ще изляза в 21.00 да му пляскам. Всъщност няма да изляза, щото съм се посрал от страх и се притеснявам някой от съседния балкон да не кихне и да ме зарази. Или пък ще изляза, ама с противогаза и плащнаметалото, щото съм отговорен гражданин
                        И след цялата пледоария, ще ми е много любопитно какво ще ни напишеш и през месец май !?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                          Сега изцеждам домашно кисело млеко и ще правя "Снежанка" с домашните си кисели краставички.
                          Бъкана е с пробиотици и заедно с фитонцидите на чесъна и копъра щи муибамамиту на вироза! А и орехите вътре ще ме направят по-умен!
                          Само го чакам да се явне..
                          Недей разправя, че и на мен ми се дояде :

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            Като ти ревне детето че умира от глад, а ти нямаш пари, ами ще отидеш да работиш някаква черна работа за пари. Работа винаги може да се намери, а от там и пари, само където разглезените мамини синчета гледат да не си изцапат ръчичките. Тази идилия обаче свърши.

                            Ако на някой са му гладни децата, защото няма пари, причината за това е само и единствено в неговата собствена некадърност и нежелание да работи някоя неприятна работа.
                            Ще отидеш ако те пуснат.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                              Бих искал да знам кога е това след кризата...И пак ли ще я караме по досегашният начин?Какво ще се случи в Сирия? Турция
                              Лицемерието е най-модерната зараза, бате Пешо.
                              Намериха как да поставят нов разлом, този път в поколенията, да стоварят моралнен товар - вие сте божии чеда и не може да оставяте възрастните да умират, заради вас. А лицемерието в извънкарантинно време убива в България десетки хиляди възрастни и никой не си мърда пръста, нито мисли да го промени!
                              Last edited by съни(тя); 28.03.2020, 13:13.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Като ти ревне детето че умира от глад, а ти нямаш пари, ами ще отидеш да работиш някаква черна работа за пари. Работа винаги може да се намери, а от там и пари, само където разглезените мамини синчета гледат да не си изцапат ръчичките. Тази идилия обаче свърши.

                                Ако на някой са му гладни децата, защото няма пари, причината за това е само и единствено в неговата собствена некадърност и нежелание да работи някоя неприятна работа.
                                Наричаш несъгласните с тезите ти,, малоумници. Твоето мнение, виждам, също търпи развитие, но с промяната му, пак си намираш малоумници.
                                А ти си един циник!
                                Не генерализирай глада и мизерията! Защото, ако за една част, което казваш е вярно, има и друга, за които това е ежедневна борба

                                Коментар

                                Working...
                                X