IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
    Единствената грешка беше, че не наложиха по-сериозна и по-дълга карантина на хората, които се завърнаха в България от западна Европа. Същите гастарбайтери свободно заразиха първо хората, с които са пътували и контактували при и по повод на прибирането си от чужбина, а сетне и семействата си. Това н биваше да се допуска, а да бъдат държани в изолирани, специално пригодени за целта места, докато премие срока на карантината и не покажат симптоми на заразяване. [/B]
    Нека преведем горното твърдение в цифри! Хората, които трябва да се поставят под карантина са 350 000. С какъв ресурс могат да бъдат наблюдавани и контролирани при численост на полицейския състав около 20 000?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

      аз не мога да дойда за съжалние, защото ме вързаха да бачкам дистанционно ....уж да правя нещо за икономиката, макар, че повече ми се иска и да съм доброволец
      Ми сега тухлите са фриз..., щото там знаеш тайминга докато сработи... Па гледам търсят доброволци... Ше се помага...
      Нямам ракиджийник като Матейко... Ше ода да пръскам с неговата ракийка.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Тези невярващите във вируса са ПАТОЛОГИЧНИ ЕГОИСТИ, който поставят собственото си щастие по-високо от нещастието на другите. Но дори и така да беше пак щяхме някакси да ги търпим, ако не беше факта, че нещастието на другите вече е свързано със смъртни случаи.

        И тука вече егоизма започва да се доближава до ФАШИЗМА, който проповядва, че силните трябва да се борят със слабите и да ги унищожават. Точно това не ми дава мира, и искам да го споделя във форума. Няколко човека открито проповядват про-фашистки идеи, и ние продължаваме да ги търпим. Докога питам аз ????????????

        Да не говорим за висшата форма на СНОБИЗЪМ, от типа "Аз съм по-умен от Генерал Годжи, и ще ви го натяквам това на всяко второ изречение, дори и с просташките вицове, които разказвам".

        До скоро си мислех, че всичко това е само една НЕЛЕЧИМА ПРОСТАЩИНА, но вече започнах да си променям мнението. Не, не е простащина, това е просто УМИШЛЕН БОЙКОТ и УМИШЛЕНО БЕЗОТГОВОРНО ПРЕСТЪПНО ПОВЕДЕНИЕ. Тези хора УМИШЛЕНО искат да вкарат в гроба колкото се може повече Българи, и затова аз лично ДЪЛБОКО ГИ ПРЕЗИРАМ. И ако следващата мярка е такива да ги тикват зад решетките, аз бурно ще започна да ръкопляскам.
        Е ти пък от кога почна толкова много да вярваш на политиците и журналистите? Ето че това доверие вече ти оказва вредно влияние и почваш да прекаляваш с емоциите и си въобразяваш някакви неща. От четене на негативни новини и пропагандни глупости има много по голяма вероятност да си докараш някоя болест от колкото да се заразиш със "супер страшната" корона.

        Сега времето е хубаво, вместо да циклиш пред мониторите цял ден по добре излез на чист въздух, на слънце със семейството, със жена си, направи си една разходка в балкана около Габрово, там сигурно има чудесни места.
        Аз днес цял ден обикалях горите и да ти кажа забравих за всякакви епидемии и кризи. Сега като седнах да чета тука глупостите имам чувството че това е някакво друго измерение.

        Коментар


        • От биооръжие до предсказание на Ванга за COVID-19. Следите водят до Кремъл

          https://www.svobodnaevropa.bg/a/3049...-wNlmWyLkcbKH0

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

            И след месец ще спрат случаите както в Иран а ние ще се влачим да април 2021 с по идин двама на ден. Трябва да се преболедува. Не съм специалист.

            Германия приема болни от Холандия.
            Ами, като трябва да се преболедува, дай пример със себе си и отиди в Пирогов", влез в помещението на заразените, но без предпазни средства и доброволно се подложи на ,заразяване и ,преболедуване" на коронавирус! Нали и без това ще трябва всички да преминем през това? Само, че България е малка страна, с много застаряло и болно население. Пенсионери са над 2 милиона души! как точно предполагаш да го преболедуваме НЕСПЕЦИАЛИСТЕ? Не се ли усещаш, че това което предлагаш е прекалено рисково, опасно и неоправдано? Ощее повече имаме нагледният пример на Великобритания, която щеше да създава ,,стаден имунитет"!
            Начинът да се опитаме да се предпазим и същевременно да не се унищожи икономика на държавата е само един, а именно: постоянна социална изолация, съчетана с повсеместно , задължително тестване на цялото население! Който е здрав и няма симптоми на заразяване с коронавирус - да върви на работа свободно, със задължението да носи предпазни маски, да използва дезинфектанти и да избягва контакти с много хора /по възможност, ако естеството и характера на изпълняваната трудова функция го позволява/. Работодателите да изготвят адекватен график, при който да се създадат условия, без спиране на работния процес, колкото се може по-малко хора от личния състав да бъдат едновременно на едно и също място,! Който НЕ дай Боже има симптоми- карантина, вкъщи или при интензивно проявена симптоматика - в лечебно заведение или изолатор. Това е! Друг начин няма! Така, поне ще се знае реалната картина, а здравите хора няма да бъдат лишени от възможността да упражняват правото си на труд. Респективно и икономиката няма да спира с много и задълго и ще се ограничат пораженията!

            Коментар


            • Маверик,
              мен като от рискова възрастова група дали ще ме вземат доброволец?

              Бих могъл да обслужвам адреси в моя близост.

              Има ли някакъв сайт по темата?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

                А каква точно е твоята теза? Според теб, какви мерки биха били адекватни за забавяне разпространението на коронавуруса, сред населението на България? за какво всъщност пледираш и се ,,бориш" в тази тема? какво искаш, по-точно? Да изкарат войници /няма достатъчно на брой/, които да патрулират постоянно по улиците и да гледат, дали някой напуска границите на къщата или на жилищният блок, в който се намира жилището, което обитава ли? Или зда заваряват/зазиждат/фиксират входните врати на жилищните блокове? какви мерки за карантина според теб биха били ефикасни? Аз мога да ти кажа, че преди три седмици, в магазините беше ужасно- върволици от хора, пазаруващи огромни количества храна, препарати за хигиена и тоалетна хартия. дълги ,,опашки" от пазаруващи, които дишат във вратовете си /В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА/, кашлят и кихат един върху друг!
                Сега вече не е така! Има създаден някакъв ред! Да, неработи толкова ефективно и бързо, колкото на всички нас ни се иска, но ред има! Все по-малко хора щъкат безцелно по улиците /тъпите кучкари са малко по-особена категория ,,порода" хора/.В градския транспорт е мъртвило. Създадени са условия за работа от домовете / за дейностите и службите, чиито предмет на дейност е от такова естество и характер, че го позволяват/...В административните сгради по ведомства и общини не се струпват хора, работи се в режим с дежурни служители, които са минимален брой. Постепенно се преодоля дефицитът на предпазни маски и най-вече на дезинфектанти! На мен нищо не ми е никак приятно, че много трудно и бавно мога да напускам София, но това което нахлу в България, това е пандемия от схвръхзаразен вирус! Непознат за лечение, затова и мерките са толкова радикални.
                Единствената грешка беше, че не наложиха по-сериозна и по-дълга карантина на хората, които се завърнаха в България от западна Европа. Същите гастарбайтери свободно заразиха първо хората, с които са пътували и контактували при и по повод на прибирането си от чужбина, а сетне и семействата си. Това н биваше да се допуска, а да бъдат държани в изолирани, специално пригодени за целта места, докато премие срока на карантината и не покажат симптоми на заразяване.

                Ти, Бота, какво точно предлагаш? За какво точно се бориш?? Кажи си приказката, ще бъде интересно, а вероятно и полезно за нас по-простите.

                А за задържаните на КПП-тата, само ще кажа, че онова нагло копеле Владимир Каролев, просто си го търсеше! Изключително безотговорно, нагло, безрасъдно, егоистично и опасно за околните хора поведение демонстрира Каролев! Заслужи си наказателната репресия от страна на държавата!
                само един въпрос - къде е по вероятно да сееш зараза - в парка или в магазина?
                Боря се против малоумието.
                Имаме 200 000 гастари влезли от силно заразени страни - за тях мерки колкото да се каже че има нещо. както и ти си посочил.
                За разходка на местните където има единици заразени са драконовски и то там където е най-малко вероятно да заразят който и да е …
                Имаме мухи тук таме заразени а трепем всички с гранатомета.
                Със и без мерки по статистика разликата е НИКАКВА. ЕФЕКТИВНОСТ НУЛА. Защо ги правим,
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                  Най-вероятно това предстои. Но това не отнема ролята на човека да твори и мисли, Може да идва новото време на Богомилите, а може и на рептилите.
                  Богомилите едва ли а кои са рептилите?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                    Е, какво ще кажете. Глоба 5000 лева защото си излязал в прекрасен ден да се поразходиш в парка.
                    Аз също излязох да се разходя в прекрасния ден но не отидох в парка, щот е забранено.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

                      Вярвам на това което се случва, а не на паникьори крещящи по форуми.
                      Ако си толкова ербап идвай и ти на фронта. Търсят се доброволци. Не печалбари...
                      Така каза годжитУ и в понеделник се записвам....
                      аз не мога да дойда за съжалние, защото ме вързаха да бачкам дистанционно ....уж да правя нещо за икономиката, макар, че повече ми се иска и да съм доброволец

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Пак бъркаш. Преди малко уточнихме, че нямаш необходимата компетентност да прецениш дали те лъжат или не. Следователно не става въпрос за нищо друго освен предубеденост на невеж човек.
                        Само фактът, че СЗО днес намалява повече от 8 пъти смъртните случаи в Италия, обявени като от уж от Ковид-19, е достатъчен, за да ми покаже игричките на политиците с лъжите, и хич не ти прави чест, че толкова ти личи клакьорството и надупването пред тях.

                        А има и много други факти и съображения, показани тук (последно запомних Perin) , но който не иска, не вижда.

                        Излезе ли да ръкопляскаш преди половин час?
                        Last edited by 78-10; 28.03.2020, 22:29.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

                          Както казах, няма забрана за излизане, има забрана за посещение на паркове. Влезли са в морската, глобили са ги. Верно, солено е 5000, може и с доста по-малко да се постигне "отрезвителен" ефект но не съм ги карал аз насила да се разхождат там.
                          Как е солено. Това е безумие.

                          Всъщност за теб е дреболия

                          Коментар


                          • Е, какво ще кажете. Глоба 5000 лева защото си излязал в прекрасен ден да се поразходиш в парка.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                              Във Варна съм. Днес са глобили 26 човека с по 5000 лева защото са били в градината.
                              Както казах, няма забрана за излизане, има забрана за посещение на паркове. Влезли са в морската, глобили са ги. Верно, солено е 5000, може и с доста по-малко да се постигне "отрезвителен" ефект но не съм ги карал аз насила да се разхождат там.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                                да де на 23 март влязоха драконовски мерки.
                                26 феб до 16 март - няма почти никакви мерки.
                                Ние имаме мерки почти през цялото време (бутафорни). Ефекта им е също толкова бутафорен.
                                Ама имаме задържани, КПП-та за тоя дето ДУХА
                                А каква точно е твоята теза? Според теб, какви мерки биха били адекватни за забавяне разпространението на коронавуруса, сред населението на България? за какво всъщност пледираш и се ,,бориш" в тази тема? какво искаш, по-точно? Да изкарат войници /няма достатъчно на брой/, които да патрулират постоянно по улиците и да гледат, дали някой напуска границите на къщата или на жилищният блок, в който се намира жилището, което обитава ли? Или зда заваряват/зазиждат/фиксират входните врати на жилищните блокове? какви мерки за карантина според теб биха били ефикасни? Аз мога да ти кажа, че преди три седмици, в магазините беше ужасно- върволици от хора, пазаруващи огромни количества храна, препарати за хигиена и тоалетна хартия. дълги ,,опашки" от пазаруващи, които дишат във вратовете си /В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА/, кашлят и кихат един върху друг!
                                Сега вече не е така! Има създаден някакъв ред! Да, неработи толкова ефективно и бързо, колкото на всички нас ни се иска, но ред има! Все по-малко хора щъкат безцелно по улиците /тъпите кучкари са малко по-особена категория ,,порода" хора/.В градския транспорт е мъртвило. Създадени са условия за работа от домовете / за дейностите и службите, чиито предмет на дейност е от такова естество и характер, че го позволяват/...В административните сгради по ведомства и общини не се струпват хора, работи се в режим с дежурни служители, които са минимален брой. Постепенно се преодоля дефицитът на предпазни маски и най-вече на дезинфектанти! На мен нищо не ми е никак приятно, че много трудно и бавно мога да напускам София, но това което нахлу в България, това е пандемия от схвръхзаразен вирус! Непознат за лечение, затова и мерките са толкова радикални.
                                Единствената грешка беше, че не наложиха по-сериозна и по-дълга карантина на хората, които се завърнаха в България от западна Европа. Същите гастарбайтери свободно заразиха първо хората, с които са пътували и контактували при и по повод на прибирането си от чужбина, а сетне и семействата си. Това н биваше да се допуска, а да бъдат държани в изолирани, специално пригодени за целта места, докато премие срока на карантината и не покажат симптоми на заразяване.

                                Ти, Бота, какво точно предлагаш? За какво точно се бориш?? Кажи си приказката, ще бъде интересно, а вероятно и полезно за нас по-простите.

                                А за задържаните на КПП-тата, само ще кажа, че онова нагло копеле Владимир Каролев, просто си го търсеше! Изключително безотговорно, нагло, безрасъдно, егоистично и опасно за околните хора поведение демонстрира Каролев! Заслужи си наказателната репресия от страна на държавата!

                                Коментар

                                Working...
                                X