IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://www.youtube.com/watch?v=pEQcvcyzQGE

    Китайската чума. Тия китайци запалиха света. Това са олигарси в червено за които живота на населението им няма значение, важна е само печалбата.

    Прав е Тръмп и всеки който нарича вируса китайска чума. Това си е КИТАЙСКА ЧУМА. колкото и да ни насочват към интересни имена КОВИД 19 и прочие света не трябва да забравя кой ни докара тая чума - ККП след като криха и лъгаха в продължение на месеци. Никаква политкоректност не трябва да се проявява срещу режими за които парите са по важни от всички, и заради които страда целият свят. Заради тия изроди ККП ще страдат хората. Икономическата криза която се задава и безработиците и провалени животи се дължат на нашите " китайски приятели"

    Коментар


    • Аз бих препоръчал за статистика ето тука да се гледа за референция и бързи сравнения
      https://www.ceicdata.com/en/indicato...ty-price-index

      Има почти всичко по доста години
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • Boyan Chukov

        2 часа ·

        Италианският здравен институт дава следната статистика под заглавието Italy Coronavirus Deaths / by prior illnesses (%) / тези цифри са към 17 март 2020 г.
        1. 48,5% са починали при 3 и повече други заболявания
        2. 25,6% при 2 други заболявания
        3. 25,1% при 1 друго заболяване
        4. 0,8% са починали само заради коронавируса

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
          Няма,Тънимъни, даже си мислех, че умишлено не показват това. Защото не ми се вярва, че в МЗ или там където трябва, няма един второкурсник, кой то да разбира от ЦИФРИ , майтап - числа, редици, част, прираст, темп и т.н. Наздраве! Апропо, с маската днес повече кихах и ми течеше риносекретопроизводителя.
          След кратко обучение на ЛС разбрах, че що съм биолог, а не математик.

          Днес се разходих из хабитатя по обяд - градчето пусто. Почти нямаше движение, но тези, които се мяркаха по улиците на 95% бяха с маски, включително и аз.
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

            Тук сутринта мъдрувахте защо Източна Европа е по-слабо засегната.
            Доктор Комаровский ще ви обясни защо - има по-малко материал за смъртоносния вирус
            Макарон, не всички гоеорим руски като тебе така добре, какво казва чиляка ???

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

              По скоро ще дойде събиране на камъните от улиците, и тогава …..жална им майка на всички
              е точно това е базов доход - една каменна база за всички
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                Ще дойде Безуслаен Базов Доход и кумунизъм.
                По скоро ще дойде събиране на камъните от улиците, и тогава …..жална им майка на всички

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                  Да беше дал подробности. Кой ще губи повече от час.
                  Подробности:
                  • западната медицина е удължила живота на болните с високо кръвно, рак, повредени бъбреци, черен дроб и те са добър материал за вируса
                  • в Източна Европа много от тези болни вече са си заминали.
                  Last edited by barbaron; 31.03.2020, 19:17.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                    Както обикновено в живота, гледаме едни и същи неща, данни, но интерпретираме различно



                    Единственото положително нещо, което си мисля, че би могло да дойде с този вирус е че ще оголи положението до кокал, с всички оставяни на заден план проблеми и ще последва драстична промяна. После вече ще можем да започнем да вървим напред и да се развиваме като нация.
                    Ще дойде Безуслаен Базов Доход и кумунизъм.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                      Няма грешка,точната цифра е10823.....пък как гледат на тоя факт,няма да е много оптимистично.
                      Опитвам се да намекна, че това не е факт, а цифра, която са си изсмукали отнякъде и са преценили, че могат да рапортуват като приемлива. Истината е съвсем различна и тя не може да остане скрита задълго.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                        Само дето има грешка с един порядък. Там се гледа доста релативистично на тази статистика.
                        Няма грешка,точната цифра е10823.....пък как гледат на тоя факт,няма да е много оптимистично.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          Благодаря за линка. Информацията силно ме заинтересува и загубих доста време, за да си изясня защо се получава така. Разгледах разпределението на популацията по възрасти и мисля че открик каква е причината. Специално за България високата смъртност днес се дължи на високата раждаемост преди 50-70 години. Тогава в следвоенните години е имало голям бейби бум, продължил почти през цялото време на управлението на бай Тошо. След това е започнал драстичен спад на раждаемоста, и така до наши дни. Този драстичен спад на раждаемоста ще се прояви след 20-30 години, когато живите Българите ще се стопят на половина, и тогава пък ще показваме най-ниската смъртност в целия свят по понятни причини (ще са измрели хората от бай-тошовия бейби бум).

                          Погледни кои държави са лидери с най-ниска смъртност. Ами че това са все арабски държави, при които рядко някой оживява след 50-55 годишна възраст. Там повечето хора започват да мрат като мухи на 35 годишна възраст, като забелязах нещо още по-интересно - жените мрат като мухи още от 25 годишна възраст. При положение, че се раждат еднакъв брой мъже и жени, на възраст 30 години 3 от всеки 4 жени вече са умрели. Невероятно, но факт.

                          Въобще много интересно е човек да разгледа всичките тези графики на различните държави и да види как са влияли на популацията различните войни или различните управляващи режими. Страшно интересни са, но трябва да си вадим верните изводи. Високата смъртност сега не означава лоша здравна система. Лошата здравна система си личи от ниската средна продължителност на живота, която е с по 20-30 години по-кратка при някои арабски държави или при Северна Корея например. Извън контекста на здравната система обаче смъртноста сега повтаря раждаемоста преди N на брой години. За България е от преди 70 години, където се вижда ясен пик на популацията при жените, и този пик ще ни поддържа с най-висока смъртност поне още 10-15 години. Просто ще измира бейби-бум поколението.

                          Малко са държавите, които имат такъв изразен пик преди 70 години, и повечето от тях са именно бившите соц. страни. Не мога да си обясня защо тогава хората са правили толкова много бебета, но на графиките това ясно се вижда.

                          ПП; Още веднъж благодаря за линка. Страхотен е. Освен България разгледайте и другите държави.
                          Както обикновено в живота, гледаме едни и същи неща, данни, но интерпретираме различно

                          Бейби бума е характерен за почти целия свят през 50те -70те години на миналия век. Големият икономически възход след войната, изграждането на големи нови заводи, увеличена мобилност, лесен достъп до градско жилище на младите за попълване редиците на промишлеността, много социални и образователни програми, бум на либерални идеологии, ренесанс в културата на общуване, припомни си хипи и бийт движението, "По пътя" на Керуак се твори в онез години

                          Четох преди време едно изследване в медицинското издание Лансет за тенденциите в страните по света от 1950 до 2017. Ако една жена тогава е раждала 4,7 деца, в 2017 цифрата е наполовина по-ниска, като разпределението по страни е различно и пропорционално намалява в по-развитите страни. Но има и други особености, заради които, например Кипър е с един от най-ниските коефициенти.

                          За България, броят на населението започва да расте от 1950 г. с пик през '86та(около 9млн и малко) и това , въпреки изселването на повече от 300хил етнически турци(ако не бъркам '84), а 2014та се връщаме на стойностите от '50та и вървим вече твърдо назад.
                          Разликата ни с други страни в Европа е, че освен високия % на смъртност имаме и най-ниския коефициент на раждаемост, което ни прави и страната с най-драстично намаляващо население.
                          Наред с това имаме и най-ниската продължителност на живота сред страните в Европа. В същия сайт, в който иначе със симпатия споменават за древната история на Б-я, посочват като причина лошото качество на здравеопазването, което карало много българи да търсят медицинска помощ извън страната.

                          Грешиш за арабските страни. Кувейт, Бахрейн, Оман, Емирствата, Катар са поне с 30-40 позиции пред България с по-висока продължителност на живота. Само Саудитска Арабия е почти с нашата. Общо взето, страни от Африка са само след Б-я.

                          ето пак линка, ако някой проявява интерес https://worldpopulationreview.com/co...te-by-country/

                          Единственото положително нещо, което си мисля, че би могло да дойде с този вирус е че ще оголи положението до кокал, с всички оставяни на заден план проблеми и ще последва драстична промяна. После вече ще можем да започнем да вървим напред и да се развиваме като нация.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            В Турция за няма и седмица болните станали 10 000.
                            Само дето има грешка с един порядък. Там се гледа доста релативистично на тази статистика.

                            Коментар



                            • Радев поиска всеобхватно тестване като изход от "обществената парализа"

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                                Така е с имперските мащаби. Работи се нашироко с размах.
                                Както са се засилили скоро може и в тройката на най-заразени да влязат.Ако са им пламнали бежанските лагери
                                отиде коня у ряката.
                                Last edited by Grosss; 31.03.2020, 18:51.

                                Коментар

                                Working...
                                X