IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Човек, който не вижда по-далече от носа си и не мисли за нищо друго освен собствения рахат и то на момента... какво друго може да каже.

    Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Тъйм вече имам близка позната, заразена с короната. Работи като гинеколог в щатите, и е под 30 години - нищо особено, кара го на крак. Продължавайте да се страхувате, така вероятността да не оцелеете нараства многократно!
    Last edited by Money; 03.04.2020, 11:23.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Тъйм вече имам близка позната, заразена с короната. Работи като гинеколог в щатите, и е под 30 години - нищо особено, кара го на крак. Продължавайте да се страхувате, така вероятността да не оцелеете нараства многократно!
      Всички ще Омрем

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
        40-годишният младеж, който си е отишъл от белодробен тромб, вероятно го е получил поради заседяването. Тепърва ше се проявяват здравните неблагополучия поради плътното затваряне вкъщи, ояждането, обездвижването, психясването. Досега сме три седмици в крайни ограничения, а предстоят още поне шест.
        Е,няма как да не си е отишъл поради заседяването....
        Въпросът е,че ако си е отишъл от белодробен тромб, заради заседяване от две седмици,при положение,че никакъв не му е проблема по десет пъти на ден да излеза и завърта една обиколка на квартала,то какъв ли е процентът на починалите от белодродробна емболия в затворите,дето някои се "заседяват" и по двайсетина години?!

        Коментар



        • Дано са сбъркали в сметките, защото Февруари 2024 е далеч

          Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Повечето от форумците, които биха го оценили май вече избягаха от темата...
          Тук сме, въпреки че има много "шум" в темата

          Коментар


          • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            https://chetilishte.com/quarantine/?...aiz5v0FddW4Wvk

            Тази вечер за пръв път наруших забраната.

            Бях забравил какво е. Излизаш и ходиш, без да отиваш някъде. Ей така, на разходка.

            Сега излязох, но бях напрегнат. Изпитвах страх. Страх да не ме хванат. То е ясно – вече всички ги хващат. Преди три години можеше да излезеш и да се разхождаш, без да ти обърне някой внимание. Тогава беше пълно с хора навън. Нямаше патрули. Нямаше и доносници. Да, тогава имаше още полиция. След това я премахнаха.


            Не Ви дочетох до край препратката... /не сме длъжни да четем всичко/. Все пак - не мога да упреквам хората, които "творят" и нещо "капе" /в условията на пандемия/.

            Мислех, че дамите /и Вие/ - сте по-оптимистично настроени. Това е кодирано във вашата същност!

            Здраве!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Тъйм вече имам близка позната, заразена с короната. Работи като гинеколог в щатите, и е под 30 години - нищо особено, кара го на крак. Продължавайте да се страхувате, така вероятността да не оцелеете нараства многократно!
              Може ли да използвам съобщението ти в моята тема за статистика?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Тъйм вече имам близка позната, заразена с короната. Работи като гинеколог в щатите, и е под 30 години - нищо особено, кара го на крак. Продължавайте да се страхувате, така вероятността да не оцелеете нараства многократно!
                Точно па ти се взе насериозно, за да ни кажеш какво да правим.
                Кат нов "Бат бойко", но в другата крайност
                търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                  Има връзка със статуса...

                  ,,Що за чудо са вирусите

                  Темата на деня е коментирана от знайни и незнайни специалисти, засегнати или хора на административни позиции. Интернет пространството е изпълнено с различни тежнения в палитрата от „страшно“ до „безобидно“. Тъжното е, че повечето от всичко казано не отговаря на основните познания, които биологията е натрупала. Иначе казано, рецептата да се изгради мнение и после да се публикува е валидната за всички теми - "да се чете повече, отколкото се пише"

                  Повечето ученици от горните класове вече са учили за вирусите и ако са учили сериозно и са научени да разсъждават биха се смели на по-голяма част от чутото и прочетеното.

                  Да започнем с размера. Някога вирусите и бактериите и някои други организми бяха в групата на прокариотите. Днес се наричат протисти. Вирусите са най-дребните измежду тях. Спрямо тях бактериите, които също не виждаме с просто око са истински гиганти. Маските на лекарите служат да предпазят пациентите от причиняване на бактериална инфекция, защото именно споменатите са преобладаващата част от живота на планетата. Според учени на Земята съществуват до 400 млн. вида! (не бройки) бактерии, които съставляват 60% от биомасата на планетата. И не ги виждаме! Те също боледуват „заразени“ от вируси, които се наричат бактериофаги. Вирусите познати на науката са малко над 5000, което изобщо не означава, че това е крайния им брой. Те са особен вид начин на съществуване, което разчита на гостоприемник. Извършват нападение над генетичния материал на жива клетка, като я настройват да произвежда повече вируси. (Клетките в организма ни са хиляди пъти по-големи от вирусите).

                  Вирусите са основните причинители на смърт през цялата човешка история. Само през XX век до 1977 г. вирусът на едрата шарка е отнел между 300 и 500 млн. живота. Грипните вируси са се появявали и изчезвали през определени периоди, оставяйки след себе си страх и недоумение, защото хората не са виждали причинителя им до откриването на електронния микроскоп. През 1918 – 1919 години се счита, че населението на планетата е намаляло с 3 до 5%, вследствие на епидемията от испански грип. И тогава и днес основния начин да се предпазим е изграждането на имунитет. Белите кръвни телца са изключително агресивни към всеки различен генетичен вид и го атакуват безмилостно. Веднъж намерили ефикасно оръжие срещу определен щам, те го запазват, за да не се налага да го „изобретяват“ отново. Именно този принцип на действие се копира при ваксинирането.

                  Сами по себе си вирусите са латентни, едва ли не мъртви до попадане в гостоприемник. Там се възползват от липсата на подходящо оръжие и докато имунитетът е зает с тази задача, вирусите се размножават екпоненциално, за да продължат собственото си съществуване. Ако достатъчно много от тях попаднат на гостоприемник, който е развил имунитет, то разпространението им се възпрепятства и така епидемията утихва. Днес светът избира изчакването, с надежда за бърза и достъпна ваксина, която да предотврати най-лошото. Проблемът с грипните ваксини е, че според специалисти те са от 50 до 75 % ефикасни. Така или иначе ще трябва да разчитаме на собствената си имунна система.

                  Както казахме те са латентни. Изявленията, че вирусът живее определено време върху плат, хартия или друг материал са непознаване на биологията им. Вирусите и бактериите могат да преживеят в условия, при които нашия генетичен материал би се разпаднал. Има описани случаи на справяне със слънчева радиация или висока температура. Може би най-големия им враг измислен от хората са химическите препарати.

                  Всяка година се появяват нови грипни щамове, към които имунитета ни взема съответните мерки. Понякога определен грипен щам върлува няколко поредни години, докато намира гостоприемници, които не са формирали имунен отговор към него. През 1968 – 1970-та, грипен вирус се разпространява по целия свят, като общия брой на смъртните случаи в световен мащаб е около 1 милион души, от които около 100 000 само в САЩ.
                  Интересен случай описва Бил Брайсън. През 1918 –та във военен затвор в САЩ се опитват да открият лечение за испанския грип. Срещу помилване се явили 300 доброволци (това е била изключително смъртоносна епидемия), от които избрали 62-ма. Били инжектирани с инфектирана тъкан от белите дробове на мъртъвци, пръскани с инфектирали аерозоли в устата, очите и носовете им, мажели гърлата им със секрети от умиращи. Нищо не помагало да се разболеят и били карани да стоят с отворена уста, докато някой болен кашля в устата им! Никой от тях не се разболял. Направил го единствено лекарят, който бързо умрял. Днес предполагат, че вирусът е преминал в затвора и всички са го преболедували без явни симптоми няколко седмици преди експеримента. Историята дава ярък пример за силата на имунитета. Младите мъже с армейска подготовка, очевидно са притежавали силна имунна система въпреки несгодите на затворническия живот.

                  Това е само малка част от всичко онова, което трябва да знаем за вирусите, за да предприемем адекватни мерки. А най-доброто средство, с което разполагаме е собствената ни имунна система и нейното правилно поддържане. Как може да я „тренираме“ е въпрос на съвсем различна тема, която също лесно може да бъде проучена.,,.

                  В.Грандев
                  Не намерих в мрежата професията на автора, видях, че жена му е лекарка.

                  И макар да е вегетарианец , съм съгласен с написаното от него, защото това си е знание от средношколско ниво, то ест основа на основите.

                  Към това бих добавил:
                  1. Човек не може да се зарази от една бройка вирус, попаднал в организма. Не може и от десет или сто. Трябва толкова бързо навлизане на вируса в организма (virus load), такова, че имунната система да не може да се справи/блокира всички новопоявили се отвън или вътре в организма вируси и "свободната" част да почне да се самовъзпроизвежда в клетките на воля. Това вече е заболяване. Другото е здрав организъм. Границата (по бройка вируси) между двете зависи от конкретната имунна система.

                  2. Трябва вече, най-накрая, да се използват точни медицински термини по въпроса.
                  Какво е вирусоносител, заразЕн, зарАзен, болен и умрял от коронавироз-чироз?
                  Важно е, защото като ми рекли по медиите заразен, болен, имат предвид всичкото горе в кюпа, освен току-що умряло тяло. А вирусоносители сме или ще станем всички освен, може би, некои туземци в Антарктида. Просто сред стотиците постоянно и нормално присъстващи в организма ни вируси ще има още един. Но не всички, много меко казано "не всички", ще развият болест или ще умрат от него.

                  Коментар


                  • Лев знам че четеш темата.
                    Ето едно мнение на доктор че лечението УБИВА хората та искам твоето мнение.
                    https://www.facebook.com/watch/?v=530026064320951

                    Реакцията е като на политиците - агресивна и прекомерна и вместо за изпише вежди вади окото

                    За социалния статус - еле в БГ бедния не може да отиде на лекар изобщо. Подсмърча, киха, порка шльокавица и чайчета най-много и ако оцелее
                    Last edited by bota156; 03.04.2020, 10:54.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Тъйм вече имам близка позната, заразена с короната. Работи като гинеколог в щатите, и е под 30 години - нищо особено, кара го на крак. Продължавайте да се страхувате, така вероятността да не оцелеете нараства многократно!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
                        А това умниците предвидиха ли го ?? А ??

                        Страха е по-силен от вируса ....

                        https://m.24chasa.bg/region/article/8400888
                        Написала е писмо и го е пратила на бай Стамен, за да е ясна причината.
                        търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

                        Коментар


                        • Усещам много по-голям стрес при жадуващите да се заразят

                          Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                          В момента имунитетът на множеството затворени и психясали хора се срива поради стрес, липса на слънце, чист въздух, социални контакти, свежа храна и яснота за перспективата. Здрави да са, пак ще се поболеят.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                            Това е само малка част от всичко онова, което трябва да знаем за вирусите, за да предприемем адекватни мерки. А най-доброто средство, с което разполагаме е собствената ни имунна система и нейното правилно поддържане. Как може да я „тренираме“ е въпрос на съвсем различна тема, която също лесно може да бъде проучена.,,.

                            В.Грандев
                            В момента имунитетът на множеството затворени и психясали хора се срива поради стрес, липса на слънце, чист въздух, социални контакти, свежа храна и яснота за перспективата. Здрави да са, пак ще се поболеят.

                            Коментар


                            • https://chetilishte.com/quarantine/?...aiz5v0FddW4Wvk

                              Тази вечер за пръв път наруших забраната.

                              Бях забравил какво е. Излизаш и ходиш, без да отиваш някъде. Ей така, на разходка.

                              Сега излязох, но бях напрегнат. Изпитвах страх. Страх да не ме хванат. То е ясно – вече всички ги хващат. Преди три години можеше да излезеш и да се разхождаш, без да ти обърне някой внимание. Тогава беше пълно с хора навън. Нямаше патрули. Нямаше и доносници. Да, тогава имаше още полиция. След това я премахнаха.

                              Коментар


                              • Повечето от форумците, които биха го оценили май вече избягаха от темата...



                                Коментар

                                Working...
                                X