IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://www.youtube.com/watch?v=VScSEXRwUqQ

    Коментар


    • САЩ са откраднали 200 000 FFP2 или N95 маски на 3М предназначени за Германия. Маските са конфискувани в Банкок. Тръмп тотално е изкукуригал. Имаше време да си направят маските, но глупендера твърдеше как Април всичко ще е минало. Е Април сме и нищо не е изчезнало....

      Коментар


      • Наземен контрол вика корабът майка! Ало обадете се....Error: 404(Not found).

        Коментар


        • Така и така сме под карантина...ебавлес има ли ? Или само си драпаме таашаците?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Dragodanov, допреди 2 месеца, може би, в трамвая би се намерил човек, който да обърне внимание на стареца, че кашлицата му е тежка, може да има пневмония и е добре да слезе на спирката на Пирогов и се прегледа
            Странни времена
            В момента са такива времена, че просто НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПРАВИ ТАКА! ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ! БЕЗОТГОВОРНО СПРЯМО ОКОЛНИТЕ! Такива хора не бива да се сърдят, че не ги търпят на затворени и ограничени пространства и искат принудително да ги отстранят от обществените транспортни средства! Тръгна да се секне, с часове при това! Това НЕ Е НОРМАЛНО ПОВЕДЕНИЕ! "Светът е негов"! Разбирам, че не му пука, защото е стар, ама на останалите ни пука за здравето и живота! Затова казвам, че карантинните мерки са единствено възможното! С оглед това да не рухне икономиката на страната е необходимо въвеждане на задължително изследване! Тези които на теста за коронавирус са с резултат "положителен," /НЕ дай БОЖЕ/, следва да се подлагат на задължителната 28-30 дневна пълна карантина, у дома или в изолатор, под медицински надзор /всичко ще зависи от конкретната клинична картина, към момента на установяване на заразяване с коронавирус/. Останалите, които на теста за короновирус дават резултати "отрицателен" да си отиват на работа спокойно, но без да се шматкат из улиците безцелно!

            Коментар


            • Dragodanov, допреди 2 месеца, може би, в трамвая би се намерил човек, който да обърне внимание на стареца, че кашлицата му е тежка, може да има пневмония и е добре да слезе на спирката на Пирогов и се прегледа
              Странни времена

              Коментар


              • Мъни, според Закона на БНБ левът може да се отклонява до 0,5% от 1,95583 лв. за евро.
                Промяна е невъможна без да да се разшуми
                Единствено, ако влезем във валутния механизъм ERM2 и остане диапазона +/- 15% може да има опити от различни места
                В режима на Борда, а и някои ограничения на ЕЦБ, БНБ, не може да действа по описания от теб начин

                Коментар


                • По повод на извънредното положение и ...неизбежността и необходимостта от мерките за агроничаване струпването на хора и ограничаване разпространението на заразата.
                  Днес, след известно прекъсване направих глупостта да вляза в градския транспорт, в трамвай № 5. Гледам, в цялата мотриса имаше не повече от 10 -15души, бързах, защото закъснявам за офиса и реших да се кача.. Сядам, но по-отзад, като гледам ма има дистанция между мен човека зад и човека пред мен от поне 3 седалки. Зад мен, на малко повече от 2 метра седеше възрастен човек. Кашляше ужасно! Много интензивна, дълбока и суха кашлица и за капак си издухваше сополите непрекъснато. От спирка "Красно село", до спирка "Пирогов", същият старец-непукист се секна сигурно над 10/ДЕСЕТ /пъти. В трамвая имаше и други възрастни хора, те не правеха като него и те също го погледнаха укорително на няколко пъти, Някои се преместиха, други открехната малките прозорци за вентилация.НО.нищо! Хайде, разбирам, кашлицата не можеш я спря, ама ЗАЩО БЕ МАМА МУ СТАРА СЕ СЕКНЕШЕ ТОЛКОВА ЧЕСТО, В ПРИСЪСТВИЕТО НА ДРУГИ ХОРА, КОЛКОТО И МАЛКО ДА СА! ЕСТЕСТВЕНО ТОЗИ ЧОВЕК НЕ НОСЕШЕ МАСКА! НИКАКВА МАСКА НЕ НОСЕШЕ, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА СЕКНЕШЕ НЕПРЕКЪСНАТО СОПОЛИ И КАШЛЯШЕ! Това със секненето не го разбирам, честно Ви казвам! Не че съм дребнав, но за мен тоя дебил, правеше това абсолютно нарочно, целенасочено! Може би, дори само, за да дразни хората! Поначало да се секнеш така на публично място, каквото е градският транспорт, колкото и мизерен да бъде същият, е една ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТАШКА, НАГЛЯРСКА ПРОЯВА!
                  Та, ето този най-дребен, прозаичен, досаден пример, е показателен за това, защо са необходими такива ограничителни мерки! Това, което правеше този човек, беше изключително безотговорно! Хайде, за него самият да не му пука, добре, разбирам го. Въпрос на личен избор. Но това да кашляш непрекъснато, да се секнеш непрекъснато и да използваш градски транспорт, още повече да правиш подобни неща, толкова често и пред други хора е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗОТГОВОРНО! Според мен, този човек беше преносител и заразител с коронавирус. Няма дезинфектант след секненето, няма дори мокри кърпички! НЕ РАЗБИРАМ, КАК МОЖЕ ДА ИМА ТОЛКОВА БЕЗОТГОВОРНИ КЪМ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ОКОЛНИТЕ ХОР! ТОВА ПОВЕДЕНИЕ ГРАНИЧИ С ПРЕСТЪПНО, ЧЕСТНО ВИ КАЗВАМ! ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ НАРОЧНО ГО ПРАВЕШЕ, ОСОБЕНО ТОВА СЪС СЕКНЕНЕТО НА СОПОЛИТЕ. нЕ МУ ПУКА, ЧЕ ХОРАТА СЕ ПРЕМЕСТВАТ, НЕ МУ ПУКА, ЧЕ ГО ГЛЕДАТ....И не нямам уважение към подобни екземпляри,въпреки възрастта им и белите им коси! Уважението следва да се заслужи, а демонстрацията на безотговорно поведение, няма как да спечели уважение.

                  В ЗАКЛЮЧЕНИЕ, СЧИТАМ, ЧЕ ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА, ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ДИСЦИПЛИНА И ЗАРАДИ ЛОШОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА, КАРАНТИНАТА И ОГРАНИЧАВАНЕТО НА БЕЗЦЕЛНОТО ДВИЖЕНИЕ СА ПРОСТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МЕРКИ!

                  Извинете ме, моля Ви, че толкова натуралистично описах нещата, но просто не се сдържах!
                  Ако народът ни беше по-дисциплиниран, да, можеше мерките да не бъдат толкова рестриктивни! Но не би....
                  Простете ми главните букви! Просто се чудя на липсата на елементарно чувство на отговорност към околните, точно в тази ситуация, в която е цялата ни държава в момента.

                  Коментар


                  • Книга: "Последняя башня Трои" - Захар Оскотский

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                      Не мисля, че има управляващ, който би си го позволил, Освен, ако не започнат приказки от 1001 нощ, че всички го правят и че ако искаме да ядем, трябва и ние като тях, но точно по тая тема, едва ли биха си играли, защото верно и карантина няма да спре площадите
                      Мисля, че всички партии, с изклюение на една варненска, имат теми, които са табу за отваряне и тази е едната.
                      Е, не знаят как да го направят - затова

                      Естествено, че няма да кажат бутаме Борда. Напротив, ще кажат, че Бордът е най-сакралната част от институционалното устройство на държавата или някаква абракадбра в този дух. В същото време, с цел подсилване на борда ще позволят левът да играе спрямо eврото в едни тесни граници от +/-1% с цел консолидация на борда и по-адекватен паричен контрол

                      След време границата ще я вдигнат на 2%, после на 3% и така...

                      Що се отнася до финансирането на държавния бюджет колко му е БНБ да купи български ДЦК на вторичния пазар. Те сигурно и сега го правят в някакъв размер. Въпросът е плавно да се увеличава. Все в името на Борда!

                      Ако чак толкова не може има други методи. БНБ ще отпусне кредит на ТБ срещу залог от ДЦК, ТБ ще купят още ДЦК, БНБ ще ги вземе пак в залог и ще пусне още кредит на ТБ. Всичко това е отдавна измислено от Фед. Само трябва да го облекат в по-приемлива форма и да се кълнат във вси светии, че Бордът е свещен и неприкосновен и че всичко това не променя същността на Великият Борд.

                      Така се прави. А не - хайде, бутаме омразния Борд.

                      С други думи Бордът като форма трябва на всяка цена да остане. Само че постепенно да се изпразни от съдържание, като кралското семейство във Великобритания.
                      Last edited by Money; 04.04.2020, 00:53.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                        Ако излезем от Борда може и повечко да напечатаме
                        Не мисля, че има управляващ, който би си го позволил, Освен, ако не започнат приказки от 1001 нощ, че всички го правят и че ако искаме да ядем, трябва и ние като тях, но точно по тая тема, едва ли биха си играли, защото верно и карантина няма да спре площадите
                        Мисля, че всички партии, с изклюение на една варненска, имат теми, които са табу за отваряне и тази е едната.

                        Коментар


                        • Това са пуснали като инфо братята испанци

                          Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          Леко невярна е таблицата за Испания. През последните 24 часа са починали 932 души. Лек спад в сравнение с вчера, но много от смъртните случаи дори не са обхванати от статистиката.

                          https://www.elmundo.es/ciencia-y-sal...4388b4641.html

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                            Сетих се за една мярка,която могат да приложат управляващите...Много е елментарна.....
                            Доколкото разбрах имаме около 10млрд. резерв
                            Теглим още 10млрд дълг и стават двайсет....Делим на 7млн души(нали сме толкова?) и се получава по 2857 лв. на калпак...И кой както може се оправя....
                            П.П.Все съм си представял че 20млрд. са бая пари,ама явно има и значение ,на колко се делят....
                            Ако излезем от Борда може и повечко да напечатаме

                            Коментар


                            • Сетих се за една мярка,която могат да приложат управляващите...Много е елментарна.....
                              Доколкото разбрах имаме около 10млрд. резерв
                              Теглим още 10млрд дълг и стават двайсет....Делим на 7млн души(нали сме толкова?) и се получава по 2857 лв. на калпак...И кой както може се оправя....
                              П.П.Все съм си представял че 20млрд. са бая пари,ама явно има и значение ,на колко се делят....

                              Коментар


                              • Ами ела тогава в темата за математиката да си говорим за тези работи. Надявах се тази година да ми остане малко време за тези числени методи ама май няма да стане работата.

                                Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение

                                Дочувах нещо за Маслоу, някаква пирамида, но не го знам, не е от моя клас. Имам специализация по числени методи при проф. Манолов- бог да го прости. А тук във форума има един човек, който единствен тогава от всички убитаци беше на ниво и ми помагаше с въпроси по разни проблеми и успях не само да мина ситото, а сега съм на по-висша длъжност, докато той е на село и искам много да му благодаря за човещината, че ми даде пример за човек. Българинът няма да се затрие, защото все пак остава човек. А от моя някогашен закрилник на когото съм безкрайно благодарна, още тогава научих, че всяка обърната пирамида е лош знак. Лоша поличба

                                Коментар

                                Working...
                                X