IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
    ... Популизмът ще ни изяде главата. Настъпва много по-страшна криза от здравната. Чудя се, това правителство няма ли читави икономически съветници или гледа да се измъкне още няколко месеца, пък дано нещата се наредят някак си сами. Не че е невъзможно. Обществото е пластично и се нагажда. Но когато се счупи следват трайни увреждания и всякакви фрактури. Примери - Русия, 1917: България, 1944 и пр.
    За популизма сме на едно мнение!
    Но споко, все още не е толкова страшно, 57-58-ма са загинали над 2млн., 68-ма над 1млн. и нищо с икономиките не се е случило.
    България 1944 и Русия 1917 са мнооого различни неща:
    България 1944 и обявява война на 5.IX най-силната армия на планетата, a Русия 1917 е гладна и Ленин пътува с един вагон немско злато за саботиране на Русия в ПСВ

    Коментар


    • Пет автобусни шофьори и един бакшиш са умрели до този момент в Лондон, всички без сериозни заболявания и под 56 год.
      Един българин, на 36г от Карлово, също, двама други подвърдени, под наблюдение.
      Пет доктора/мед сестри са починали от вируса в УК.
      Прави голямо впечатление, малкото излекувани 135 към потвърдените 47800 !!!!!
      40 от 4950 умрели са без заболявания и под 40г.
      Кекава нация или хаотична стратегия на лекуване ?
      Last edited by hazard; 06.04.2020, 10:37.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

        я виж, да не си объркал линка,
        То верно, че професорът от червените - Иво Христов, ясно изказа хипотезата за процента на "не помня" какво точно беше, щото толкова и ме впечатлява, но може в крайна сметка, да се окаже прав. А толкова много радваше електората ...
        Ето ти го линка с проф. Сушари Някойси
        https://www.youtube.com/watch?v=5b9a7kD-qFM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0ddQ-dQsFiLOmfxebEzNrXmfhgy1WOGYmCZo28N18_qX9mmwHEbLwKO hE

        За какъв Иво Христов ми говориш? ТАТО е пуснал линка с някакъв германски професор.
        А иначе Иво Христов беше прав, като каза, че 80% от населението е дебилно. Като гледам таман толкоз подкрепят мерките на тиквеното правителство.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

          Ти ли си последния, който все още не е разбрал, че нямаме дилема живи бабички или жива икономика?

          Икономиката щеше да е прецакана, независимо от съдбата на тези бабички. Нямаше никакъв шанс да се спаси тази икономика, независимо какви мерки предприемаха правителствата - меки, твърди или драстични. Просто логиката ти издиша отвсякъде, така че спри да си търсиш оправдание с бабичките.
          МИНАВАЛО ЛИ ТИ Е НЯКОГА през акъла ДУМАТА СВОБОДА.
          Който иска работи, който иска се страхува, който иска се барикадира.
          Защо на всички трябва да налагаме БАРИКАДА.
          АЗ съм барикадиран доброволно но НИКОГА НЕ БИХ ПРОКЛАМИРАЛ ВСИЧКИ ТОВА ДА ПРАВЯТ.
          Мога да си позволя, работя от вкъщи ама другите не са така.
          Не са болни, нямат заделени пари, няма как да работят от дивана.
          За тях е или умри от глад - 100% или риск да се заразиш и да загубиш битката с короната, ама само в няколко % от случаите.
          Като се ходи на война да не би да ти е по-голям шанса?
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Курц: Неограничени пътувания, чак когато имаме ваксина (кога, догодина, ли ?)
            "Неограничена свобода на пътуванията, такава, каквато я познавахме, няма да има, докато не разполагаме с ваксина или с ефикасни медикаменти", заявява категорично канцлерът в интервю за два големи вестника - "Залцбургер нахрихтен" и "Клайне цайтунг".

            На 24 март Бил Гейтс даде изключително откровено 50-минутно интервю на Крис Андерсън.
            Изглежда, че вместо да оставят населението да бъде изложено на вируса и повечето да разработят антитела, които им придават естествен, дълготраен имунитет срещу COVID-19,
            Гейтс и неговите колеги далеч предпочитат да създадат огромна, изключително скъпа, нова система на производство и продаване на милиарди тестови комплекти и паралелно много бързо разработване и продажба на милиарди антивирусни и ваксини.

            И след това, когато вирусът се върне отново няколко месеца по-късно и по-голямата част от населението е неекспонирана и следователно уязвима, отново продава милиарди тестови комплекти и медицински интервенции.

            В крайна сметка това, което ще трябва да имаме, са сертификати за това кой е възстановен човек, кой е ваксиниран ...(значи ще стане задължително !)

            ... Защото не искате хората да се движат по света, в които за съжаление ще имате някои държави, които няма да го имат под контрол.

            Не искате да блокирате напълно възможността хората да отиват там и да се връщат и да се движат.

            Така че в крайна сметка ще има това цифрово доказателство за имунитет, което ще помогне за улесняване на повторното отваряне в световен мащаб . "
            Last edited by hazard; 06.04.2020, 10:25.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Аз съм за 13 юни. Не можем да започнем отпускане на мерките преди да е приключило на запад. Тогава може да направим втора вълна и да се обезсмисли всичко. За сега гледайки кривата се движим отлично. Направо не мога да повярвам.
              Втората вълна не ни мърда, ако случайно вирусът нещо не се модифицира до хлапак и слабак. Но е мистерия защо все още няма втора вълна в Чайната. Дали са я смотали под килима или имат действащо противодействие, което убягва на медиите. България е малка държава и поради голямото крадене е без резерви. Стопанската активност трябва да се възстанови защото няма как да се пълни хазната без търговски оборот и плащане на ДДС. Голямата криза тепърва се задава поради съкратените разходи на домакинствата и значителна част от фирмите. Навлизаме в стопанска ледена епоха и ще ни се разгони фамилията, ако продължаваме да си играем с икономиката. Като се опитваме да спасим двесте бабички сега, обричаме хиляди бабички да се споминат другата зима без пенсии, без парно, без лекарства, без медицинска помощ. Популизмът ще ни изяде главата. Настъпва много по-страшна криза от здравната. Чудя се, това правителство няма ли читави икономически съветници или гледа да се измъкне още няколко месеца, пък дано нещата се наредят някак си сами. Не че е невъзможно. Обществото е пластично и се нагажда. Но когато се счупи следват трайни увреждания и всякакви фрактури. Примери - Русия, 1917: България, 1944 и пр.
              Last edited by Trakatrak; 06.04.2020, 10:23.

              Коментар


              • Федералният резерв беше пуснал линк в тутитър към една статия за испанския грип. County-тата в щатите, които са били въвели карантина после се възтановяват по-бързо. Изследването е правено преди 15-на години на база на исторически данни.

                Не съм го чел в интерес на истината. Само го мернах.

                Но според мене една от причините неконтролируемата паника да създаде по-слабо и бавно възстановяване е същата като с финансовата криза. Има "хистерезис" и веднъж системата като се панира, хората стават неразумно/прекалено внимателни и risk-averse. Което пък води до по-слабо потребление, защото всеки пести и гради буфери в случай но нова криза, както и до по-слаба бизнес активност - по същата причина.

                Самият факт, че във форума имаме толкова апокалиптици показва същия ефект - спомен за кризата, от който не могат да се отърсят.

                Така че ако сега оставим нещата да излязат от контрол и да настане хаос, това ще остави един по-траен отпечатък в бъдеще.


                Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Обмислях го и ми е малко трудно да преценя дали с мерки или без мерки икономическите щети щяха да са по-големи. Наистина е трудно да се прецени. Затова реших да съм консервативен и писах, че без мерки щяха да са малко по-малки. Малко на кантар ми идва.
                Last edited by Money; 06.04.2020, 10:30.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                  Поправих ти текста вместо теб.

                  Не знам каква е причината Шведите да излагат населението си на този вирус, но със сигурност не е т.нар "стаден имунитет".

                  Единствения начин стадния имунитет да работи срещу COVID 19..
                  Истината е, че все още не се знае знае ли се, а пък и да се знае, не е сигурно
                  Та шведския опит ще е от изключителна важност, за което аз лично съм им благодарен!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Това видео не знам за кой път вече се прави опит да се пробута в темата. Явно на някого му плащат да прави манипулации, и като не може да измисли нещо ново, прави Copy-Paste на вече провалилото се старо.

                    Основната измама във видеото е твърдението, че PCR тестовете не могат да разпознават COVID-19 от другите коронавируси, и дават положителни резултати за всеки един коронавирус, дори и за безобидните такива. И от тука се строи и цялата пясъчна кула на манипулацията във видеото, че всичко около коронавируса е една голяма световна конспирация, базирана на идеята, че няма никаква нова епидемия, а само старата си грипова епидемия, която обаче сега я доказваме уж като COVID-19 епидемия.

                    Журналистите явно също са го гледали този клип, и затова директно попитаха генерала какво точно открива PCR теста, и той потвърди, че открива един от гените на COVID-19, а имало и разширен тест, който откривал 3 от гените на COVID-19. Нямало абсолютно никакъв шанс PCR теста да се обърка и да открие друг вирус, който не е COVID-19.

                    Та от тука и извода, че или ТАТО е платен манипулатор, или наистина е много глупав, за да си въобрази, че всички учени по целия свят са по-глупави от него и са пропуснали да забележат, че PCR теста е "фалшив" и не може да открива COVID-19.
                    Не може да се отрече, умно момче си

                    Коментар




                    • Водката не помага



                      Създават си стаден имунитет



                      Създаваха стаден имунитет, но си затриха премиера

                      Другите държави не са интересни - диагностицираните дневно намаляват.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                        Само че г-н Матеев, в ТОВА видео не се споменава НИТО веднъж, за PSR тестове. НЯМА твърдение, че тестовете не откриват вируса. Просто няма нищо от това, което твърдиш, че го има. Не се казва, че няма нова епидемия, не се казва, че си е старата грипна епидемия, както ти твърдиш. НЯМА такова нещо. Очевадно е ,че дори не си го изгледал, ами му приписваш някакви твърдения (които там ги няма), а после ги оборваш.

                        Това твоето е стар манипулаторски подход. Точно ВИЕ, г-н Матеев манипулирате. Да ВИЕ.

                        п.п. Аз впрочем прогнозирах, че паникьорите дори няма да го изгледат, ами направо ще го отрекат. И бях прав.
                        я виж, да не си объркал линка,
                        То верно, че професорът от червените - Иво Христов, ясно изказа хипотезата за процента на "не помня" какво точно беше, щото толкова и ме впечатлява, но може в крайна сметка, да се окаже прав. А толкова много радваше електората ...
                        Last edited by zlatna treska; 06.04.2020, 10:11.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          Това видео не знам за кой път вече се прави опит да се пробута в темата. Явно на някого му плащат да прави манипулации, и като не може да измисли нещо ново, прави Copy-Paste на вече провалилото се старо.

                          Основната измама във видеото е твърдението, че PCR тестовете не могат да разпознават COVID-19 от другите коронавируси, и дават положителни резултати за всеки един коронавирус, дори и за безобидните такива. И от тука се строи и цялата пясъчна кула на манипулацията във видеото, че всичко около коронавируса е една голяма световна конспирация, базирана на идеята, че няма никаква нова епидемия, а само старата си грипова епидемия, която обаче сега я доказваме уж като COVID-19 епидемия.

                          Журналистите явно също са го гледали този клип, и затова директно попитаха генерала какво точно открива PCR теста, и той потвърди, че открива един от гените на COVID-19, а имало и разширен тест, който откривал 3 от гените на COVID-19. Нямало абсолютно никакъв шанс PCR теста да се обърка и да открие друг вирус, който не е COVID-19.

                          Та от тука и извода, че или ТАТО е платен манипулатор, или наистина е много глупав, за да си въобрази, че всички учени по целия свят са по-глупави от него и са пропуснали да забележат, че PCR теста е "фалшив" и не може да открива COVID-19.
                          Само че г-н Матеев, в ТОВА видео не се споменава НИТО веднъж, за PSR тестове. НЯМА твърдение, че тестовете не откриват вируса. Просто няма нищо от това, което твърдиш, че го има. Не се казва, че няма нова епидемия, не се казва, че си е старата грипна епидемия, както ти твърдиш. НЯМА такова нещо. Очевадно е ,че дори не си го изгледал, ами му приписваш някакви твърдения (които там ги няма), а после ги оборваш.

                          Това твоето е стар манипулаторски подход. Точно ВИЕ, г-н Матеев манипулирате. Да ВИЕ.

                          п.п. Аз впрочем прогнозирах, че паникьорите дори няма да го изгледат, ами направо ще го отрекат. И бях прав.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                            Видеото за Ковид-19, което властите крият усърдно от хората
                            Това видео не знам за кой път вече се прави опит да се пробута в темата. Явно на някого му плащат да прави манипулации, и като не може да измисли нещо ново, прави Copy-Paste на вече провалилото се старо.

                            Основната измама във видеото е твърдението, че PCR тестовете не могат да разпознават COVID-19 от другите коронавируси, и дават положителни резултати за всеки един коронавирус, дори и за безобидните такива. И от тука се строи и цялата пясъчна кула на манипулацията във видеото, че всичко около коронавируса е една голяма световна конспирация, базирана на идеята, че няма никаква нова епидемия, а само старата си грипова епидемия, която обаче сега я доказваме уж като COVID-19 епидемия.

                            Журналистите явно също са го гледали този клип, и затова директно попитаха генерала какво точно открива PCR теста, и той потвърди, че открива един от гените на COVID-19, а имало и разширен тест, който откривал 3 от гените на COVID-19. Нямало абсолютно никакъв шанс PCR теста да се обърка и да открие друг вирус, който не е COVID-19.

                            Та от тука и извода, че или ТАТО е платен манипулатор, или наистина е много глупав, за да си въобрази, че всички учени по целия свят са по-глупави от него и са пропуснали да забележат, че PCR теста е "фалшив" и не може да открива COVID-19.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

                              Поклони му се и пред портрета. Видеото, съшито с бели конци от някакъв анонимен специалист, и което било страшно скрито от всички правителства, но татото ти успял успешно да разкрие е толкова елементарна манипулация.
                              Че що да не му се поклоня на портрета?
                              По негово време е построена и открита болницата в Нови пазар, болницата във Велики Преслав, голямото крило на болницата в Шумен и т.нар "Хирургически блок", който е сега основният блок на МБАЛ в Шумен.Поликлиники пък се изградиха във всяка паланка. И здравеопазването беше безплатно.... И не ти искаха пари за каквато и да било процедура.... И те лекуваха компетентно все едно какъв си, циганин, българин, турчин...., богат или беден. То и нямаше богати. Като изключиш номенклатурата, която се лекуваше в Правителствена болница, всички други бяха равни.
                              Ам' сега правителствената болница пък да не е за всички? А?
                              Last edited by X_Y; 06.04.2020, 09:00.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                                Мерси ТАТО.
                                Това видео трябва да се види от всички.
                                Нормалните хора ще го оценят, а паникьорите ще го отхвърлят дори без да го изгледат.
                                Поклони му се и пред портрета. Видеото, съшито с бели конци от някакъв анонимен специалист, и което било страшно скрито от всички правителства, но татото ти успял успешно да разкрие е толкова елементарна манипулация.
                                Last edited by X_Y; 06.04.2020, 08:59.

                                Коментар

                                Working...
                                X