IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

    Сега остава и да се усетите как ще стане... и защо са ви заключили.
    Ми те вече ни го казаха - обеценяваме спестяванията, измисляме си нови пари в колосални размери, криза ко да го праивш

    Отделно, няма как да позволим на новите технологии да доведат до дефлация.

    В допълнение имайте предвид че 60% от заетите сте заети по милост, както се вижда в момента

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Спрях да го чета след докторското твърдение: "При развитие на Италианския сценарий в България, за период от 2 месеца ще се наложи 2683 пациенти да бъдат настанени за болнично лечение." - Това са само благи пожелания.
      Че то нищо работа това - 10 болници, по 270 човека... Само дето не са по италиански сценарий, а спрямо сегашния тренд - след месец. Ако пламне некоя маала, няма и спортните зали да стигнат.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        И ето какво казва един недоброжелател на правителствените мерки, д-р Стойчо Кацаров:

        ......
        .....
        НИЩО СЛУЧАЙНО НЯМА!!!
        Зомбират ни съвсем умишлено. Ще има голям обир в световен мащаб. И нас няма да ни подмине.
        Gigow, имаш основания да се съмняваш за зомбиране, когато видиш несъразмерно количество текст. Спрях да го чета след докторското твърдение: "При развитие на Италианския сценарий в България, за период от 2 месеца ще се наложи 2683 пациенти да бъдат настанени за болнично лечение." - Това са само благи пожелания.
        При италиански сценарий, посочения брой пациенти може да бъде достигнат от текущо положение само за около ...десетина дни. (пупу да не дава Господ) Но при цели два месеца, положението загрубява в пъти над предполагаемото от г-н доктора. И без да е препоръка, разбира се, но сам виждаш, че някаква базова аритметика може и да ти помогне понякога, срещу зомбиране...
        Last edited by precakanoto; 06.04.2020, 17:37.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          И ето какво казва един недоброжелател на правителствените мерки, д-р Стойчо Кацаров:



          НИЩО СЛУЧАЙНО НЯМА!!!
          Зомбират ни съвсем умишлено. Ще има голям обир в световен мащаб. И нас няма да ни подмине.
          Сега остава и да се усетите как ще стане... и защо са ви заключили.
          Last edited by alex1001111; 06.04.2020, 17:34.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

            Таковата... аз съм останала с погрешното впечатление, че тнм е блонди де .
            Във виртуалния свят може да си всякакъв.
            Гледай сега как го виждам мизансцена аз.
            Две жени (ти и тнм) са на бара и са видимо погълнати от разговора си. Дори и бегъл поглед подсказва, че са интересни и атрактивни.
            След много кратко време, поривът да отидеш при тях става буквално неудържим. Вечните малки, мъжки слабости! Убаво, че са те!!
            По нищо не си личи, поне външно, че искат компания, но опитът ти подсказва, че при определени обстоятелства ... може би, вероятно ... или поне не е изключено да проявят снизхождение

            Иде решителният момент! Важно е - кой си, какъв си, как изглеждаш, но гласът ти и първата произнесена реплика често са в състояние да опропастят всичко. Баналност, простотии, грубости, цинизъм - осъждат нещата на провал (всичко има изключения).
            Първата реплика, интонацията, погледът трябва да са задължително интригуващи, находчиви и да свалят естествената защита срещу натрапници.

            Ето, на фона на един застрашителен обществен проблем със страшна зараза, постарах се да намеря някакво особено основание, да похваля прическите ви и да се покажа привлечен,
            Кой ти гледа цвета на косата?!



            Коментар


            • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

              Обаче в БГ има хора дето да твърдят че сегашното фиаско ще се изучава в учебниците по поведенческа психология
              Ще се изучава и още как, истинската смъртност е приблизително колкото от грип, другото е пропаганда. Не съм чувал за истерия и масово тестване за туберколоза или грип А, Б, нито да се твърди че грип а не инфаркт е причина за смърта..

              Коментар


              • България отдавна има държавен "План за мерки при бедствия и аварии". В него влизат и епидемии и, в частност, грипна епидемия.

                Защо не се работи по този План, а управлява с брифинги некъф си неясен НОЩ и, по-точно, неква си телевизионна кукла, мундир-фуражка на транквилизатори?

                Ако има епидемия (между 1 и 5 процента от населението болни), да се работи по Плана, върху който са мислили с години специалисти.

                Ако няма епидемия, какво прави този НОЩ на главата ни и кой го е овластил?
                Last edited by 78-10; 06.04.2020, 17:23.

                Коментар


                • И ето какво казва един недоброжелател на правителствените мерки, д-р Стойчо Кацаров:

                  Здравната ни система не е под натиск. Други са причините за извънредното положение

                  Нашата здравна система с всичките и недостатъци, за които много сме говорили, все пак има капацитет да се справи с епидемия от корнавирус.
                  Според данните на НЦОЗА, страната ни разполага с 53 хиляди болнични легла, от които 40 хиляди са легла за активно лечение. Имаме и 2000 интензивни легла и толкова респиратора.
                  ......
                  Сега да видим какво би се получило, ако в България се развие Италианския сценарий.
                  ......
                  При развитие на Италианския сценарий в България, за период от 2 месеца ще се наложи 2683 пациенти да бъда настанени за болнично лечение. Ако приемем, че средният им престой е 15 дни, то ние бихме имали нужда от 670 легла за тяхното лечение. Тъй като заразяването няма да става равномерно, нека направим допускане, че в пика на епидемията ще имаме нужда от два пъти повече легла от средното – 1340.
                  Както беше посочено по-горе, здравната ни система разполага с 53 хиляди легла, от които 40 хиляди за активно лечение. ......Според данните на НЦОЗА, използваемостта на леглата в болниците през миналата година е била 66.2%, тоест 1/3 от леглата за активно лечение или 13300 легла са били свободни така или иначе, което е 10 пъти повече от необходимите в пика на епидемията 1340 легла.
                  Да видим как биха изглеждали нещата от гледна точка на възможностите за интензивно лечение и обдишване на най-тежките случаи. ......
                  При развитие на Италианският сценарий, общият брой на болните, нуждаещи те се от интензивно лечение за период от 2 месеца е 473 или почти три пъти по-малък от всички, определени със заповедта на министъра, интензивни легла....
                  ............
                  Числата не лъжат. Капацитетът на здравната ни система е много по-голям от нуждата, която би възникнала и при най-лош сценарий.
                  .........................

                  Тези изводи неизменно водят до основния въпрос:
                  Какви са истинските причини за въвеждане и за продължаване на извънредното положение в страната? Дали това е резултат на въпиюща некомпетентност при управлението на кризата или има други, неизказани мотиви?

                  Има няколко подвъпроса, чиито отговори биха могли да хвърлят малко светлина:
                  Случайно ли е назначен щаб, начело с генерал, вместо да се следват процедурите на Закона за бедствията или тези на националния план за борба с пандемиите?
                  Случайно ли беше това, че първата телевизионна изява на щаба беше да покаже по телевизията носилка, предназначена за болни с холера, чума и ебола, като демонстрация на това което ни очаква, при положение, че същата носилка нито веднъж не е използвана след това?
                  Случайно ли ни показваха спортни зали с легла, разполагани там от военнослужещи?

                  Случайно ли се дават по няколко пресконференции дневно по темата, независимо от липсата на някакви извънредни новини, свързани с разпространението на вируса?
                  Случайно ли беше съобщението на щаба, чиито началник е и началник на ВМА, че при общо 36 болни, Пирогов и ВМА, които са общо с над 1000 легла, са изчерпали капацитета си за лечение на COVID-19?

                  Случайно ли решението на Правителството да предложи въвеждане на извънредно положение бе съобщено в полунощ?
                  Случайно ли е, че пресконференцията, на която беше съобщено за първата положителна проба за коронавирус беше в полунощ?
                  Случайно ли е, че Председателят на Народното събрание обяви на извънредна пресконференция в полунощ, че един депутат е дал положителна проба?
                  Ако погледнете изредените до тук въпроси от психологическа гледна точка, не се ли създава впечатление, че последицата от тези случайни събития е създаване на напрежение и страх?
                  Как може да се разсее страхът и да се намали напрежението? Като се каже каква е истината и се покаже действителната картина и рискове?
                  Е на фона тази констатация, може би не е случайно, че въпреки препоръките на СЗО и на всички независими експерти за масово провеждане на тестове, Правителството упорито отказва да го направи? Защо Правителството няма да иска да се изясни картината на епидемията в страната?

                  А случайно ли е, че и Парламентът и съдилищата спряха работа, в този момент? Дали някаква закономерност не се крие в тази поредица от случайности?
                  НИЩО СЛУЧАЙНО НЯМА!!!
                  Зомбират ни съвсем умишлено. Ще има голям обир в световен мащаб. И нас няма да ни подмине.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                    Мдъъъ ... Както казва братчеда Антонио, който живее в района на Бергамо - повечето мъже харесват блондинки ... и накрая се женят за брюнетки. Това било някаква италианска сентенция.
                    Наздраве, хер Начев!
                    Ето на! Знае ги нещата браТчедът Антонио, Танъмка!

                    Анджак! Това е същинската причина да споделя историята, въпреки че тя стои леко встрани на главния дневен ред.
                    Неподозирани последици води със себе си този дзвер, осъществява се разнопосочие и дебалансираност на много деликатни обществени процеси, може да се стигне до разкъсване на фина социална тъкан.
                    Едно е да обслужваш мераци, дълбинни пориви, объркана и субективна естетика, обществени роли, ...
                    пък съвсем друго е да се решиш на заедно запрягане в колата (без оглед цвета на косата).
                    Ъ-ъъъъ, това последното не прозвуча никак романтично, макар и почти в рима

                    Всяко нещо със своята роля, време и място!
                    Не сме съгласни с изчезването на блондинките
                    Наздраве, ТНМ!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение


                      Да това е така, в същото време огромен процент умрели от пневмония, инфаркт и всевъзможни проблеми съпътстващи нашето остаряване се пишат на сметка умрели от корона, само защото и това заболяване им е доказано в тежката клинична картина, която така или иначе имат. Обаче за всички е ясно че много от починалите пак щяха да са си заминали и без корона, просто защото им е дошло времето.
                      Сегашното световно фиаско ще се изучава задължително в учебниците по поведенческа психология на ниво лидери и население докато свят светува!
                      За мен лидерите са интересни, да речем нашето правителство нямаше как да вземе по-леки мерки, то просто не е политически коректно да не си по-корав от съседа... , имено защото после ще те засипват с фалшива статистика че си убиец. Иди обяснявай че всъщност си спасител... умряла работа.
                      Та всички лидери избраха да им е по-комфортно на тях самите!
                      Същото е и при Грип и при Туберколоза и при спин така се броят умрелите по стандарт

                      Иначе цифрите при епицентровете са повече от ясни имаш 20 - 35 пъти (2 до 3.5% +) повече умрели с Китайска Чума отколкото умрели със сезонен грип 0.1%

                      Имаш декласифицирана старата инстукция на NSA за пандемия и категоризации

                      https://www.buzzfeednews.com/article...c-plan-protect

                      https://www.documentcloud.org/docume...-Pandemic.html

                      Страница 39 та




                      Това са сериозни хора който перфорират хора и ги държат по тайни затвори ...

                      Обаче в БГ има хора дето да твърдят че сегашното фиаско ще се изучава в учебниците по поведенческа психология
                      mWPCloud.com

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                        Да не забравяме поне един от основните му завети: Интелектуалецът не трябва да мълчи!
                        В някаква степен съм съгласен, но с поправката, че не е длъжен да говори, за да се доказва, че е умен, и, второ, даже и да снизходи до тълпата полумаймунска, да не ѝ говори повече от един път.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от oakley Разгледай мнение
                          За любителите на конспирациите:

                          Какво ще кажете за програмата за ваксинация ID2020, анонсирана още миналата година..от Бил Гейтс.. Ваксина + чип, съхраняващ инфо за ваксинациите на човек. Може би след като ги имаме ще можем да се придвижваме "свободно" след пандемията?

                          Който има време и желание може да се разрови. Ключови думи - Бил Гейтс, Ноември 2019, Event201, ID2020
                          Добре дошъл, колега!
                          Допълвам твоите ключови думи с още един материал.
                          Известен философ: Пандемията беше предизвестена, имаше симулация в САЩ

                          Можеше да бъде предотвратена, информацията беше налична, твърди Ноам Чомски

                          Е, Чомски си е Чомски.
                          Интересен е човекът на тази преклонна възраст.
                          Споделям какво е казал във връзка с Ковида. Това по никакъв начин не значи, че съм привърженик на всичките му идеи. На моменти либертарианският му социализъм иде доста в повече.

                          Да не забравяме поне един от основните му завети: Интелектуалецът не трябва да мълчи!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                            Мдъъъ ... Както казва братчеда Антонио, който живее в района на Бергамо - повечето мъже харесват блондинки ... и накрая се женят за брюнетки. Това било някаква италианска сентенция.
                            Наздраве, хер Начев!
                            то щото ги аресваме кат кукла барби - помачкаш малко и … пу тоя парцал и аз съм го е@ал. Я по добре една брюнетка да не са ми баджанаци цяло село
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                              А-а-Х!
                              Разгеле, засичам ви и двете дами заедно, които в моите интерактивни представи сте брюнетки и това ме подтиква, че е възможно да споделя една история:

                              В НОЩ (щаба) пристига писмо, което споделя следното:

                              "Г-н Генерал, ние сме група обществено активни и силно разтревожени граждани, които се обръщаме към вас с една сериозна молба от голямо обществено значение.
                              Молим, в най-скоро време да с е вдигне карантината и да се разреши работата на фризьорските салони, че както е тръгнало, една блондинка няма да остане в тази страна! С всички произтичащи от това последици!"
                              Таковата... аз съм останала с погрешното впечатление, че тнм е блонди де .

                              Я вижте тука кво става при мене:

                              Полицията в испанската област Галисия е задържала бизнесмен за кражбата на 2 милиона маски и друго медицинско оборудване, пише изданието ABC.

                              Според информацията на вестника, операцията се е провела в град Сантяго де Компостела. Стойността на откраднатите материали е около 5 милиона евро. Задържаният е възнамерявал да препродаде медицинския инвентар в Португалия.

                              Първият случай на коронавирусна инфекция в Испания е регистриран на 31 януари, броят на заразените започва рязко да се увеличава след избухването на епидемията в Италия. Понастоящем в кралството Covid-19 е открит в повече от 135 хиляди души, 13 055 души са загинали. https://trud.bg/испанската-полиция-задържа-бизнесме/

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                Ако знаеш на къв хал съм ... Не ми е до смях, но днес, признавам си, иронията ми е в повече ...
                                На какъв хал си, кака?
                                По що се срамиш да раскажеш?
                                Ще те усетиме как лъжеш ли?

                                Нищо, раздуй, ще ти повярваме като в песента на Басри Кадиров "Хайде излъжи". https://www.youtube.com/watch?v=axsuFFB4rn8
                                Last edited by 78-10; 06.04.2020, 16:25.

                                Коментар

                                Working...
                                X