IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

    Че той не гледа ли че американските му клиенти разпъват полеви болници в Централ Парк и последната им мисъл са точно неговите продукти.

    На хората им трябва време да разберат че единственото спасение ще бъде селскостопански инвентар с ръчно управление и 2-3 декара земя.
    Земя от само 3/ТРИ/, имам предвид плодородна и приведена в състояние да бъде обработваема земя / това последното изисква къртовски труд, ако нямаш механизация/, е явно недостатъчна за малко тричленно семейство да се изхранват цяла една календарна година. дори и да не са ящни. На следващо място, земеделието изисква и по-особени знания, практическа опитност. Не е елементарна работа да се занимаваш със земеделие! Изисква се да разбираш от много, наистина много неща, които се вършат с ръцете. Няма ли механизация, няма ли подходящите торове и препарати за биозащита /агрозащита/, продукцията от това парче земя няма да стигне за изхранване на трима души /двама възрастни и едно дете/...земеделието е доста трудна работа, изискваща ПОСТОЯННИ сериозни физически усилия, поглъщаща много време и труд...Ако икономиката е разбита и няма или е оскъдно производството на торове и препарати за агрозащита, то "пиши я бегала" реколтата.
    повече от 80 % от днешните българи сме напълно откъснати от земята, в резултат на десетилетията засилена урбанизация, /в резултат на насилствената колективизация, извършена от тоталитарната държава в края на 40-те до средата на 50-те години на ХХ век и .интензивна индустриализация на страната/, подобни хора, много трудно, да не кажа невъзможно ще привикнат към тежък физически труд "от тъмно, до тъмно".

    Коментар


    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
      Призовавам смелчаците от форума да се запишат като доброволци


      пък то нали вирус няма, ако пък го има той е напълно безобиден...
      .
      1. Мислиш ли, че ей така взимат всекиго за доброволец, особено пък щом няма нужда, понеже не се чува за масов мор сред болничния състав?

      2. Вкарваш в устата на опонентите си свои измислици. Не съм видял някой тук да твърди, че вирус няма или той въобще не е болестотворен. Аз, например мисля, че нов грипен вирус има и че е болестотворен, но не повече от останалите грипни вируси.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        И пак за това, как Щаба брои умрелите от Корона.
        https://fakti.bg/bulgaria/463209-maj...vid-19-v-sofia
        Пoчинaлитe лицa, при кoитo e уcтaнoвeн СОVID-19, ca 23. Днec в УМБAЛ „Cвeтa Aннa“, Coфия, e пoчинaл 36-гoдишeн мъж c пoлoжитeлнa прoбa зa СОVID-19. Пaциeнтът e хocпитaлизирaн нa 30 мaрт в инфeкциoзнo oтдeлeниe зaрaди бeлoдрoбнo cтрaдaниe. Тoвa cъoбщихa oт миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo.
        Хващам се за думите, защото те са внимателно подбрани, според мен.

        Умрели, при които е установен Ковид-19" въобще не означава "умрели от Ковид-19. Но със създадената медийна атмосфера човек си го разбира, че именно са умрели от грип-19, още повече, че ги включват в бройката на "жертвите" именно на ковида.
        Last edited by 78-10; 08.04.2020, 12:30.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

          0.3 микрона са 300 нанометра
          Coronaviruses have virus particles that measure approximately 120 nm (нанометра) in diameter.
          Да припомня, N95 ще предпази от кихане или кашляне, но не и от говорене от заразен човек, който е наблизо.

          Най-лошо е да пазаруваш в края на деня, когато вирусите са паднали по пода в магазина, ти ги полепваш с обувките си и ги вкарваш в колата или у вас .....нали ???
          1. 0.3 е слабата точка заради силите свързани с това ако частиците стават по малки маската става по ефикасна зради режима на дифузия

          https://en.wikipedia.org/wiki/NIOSH_...tration_rating

          Since filters are tested against the most penetrating particle size of 0.3 μm an APR with a P100 classification would be at least 99.97% efficient at removing particles of this size.[4] Particles with a size both less than and greater than 0.3 μm are filtered at an efficiency greater than 99.97%.[6] Although it is counter-intuitive that particle sizes of less than 0.3 μm are filtered with a greater efficiency, the forces which have the greatest impact on the effectiveness of filtration (aerosol impaction, interception, and diffusion) are weakest at this size for filters tested by NIOSH.[7] A filter's collection efficiency for particle sizes other than those for which it is least efficient is indicated by the filter's efficiency curve.





          1.1 Обяснено по подробно

          https://en.wikipedia.org/wiki/HEPA#Mechanism






          2. Вируса не се носи свободно във въздуха като самостоятелна частица

          3. Има нещо наречено инфекциозна доза 1 или 1000 или 100 000 вируса няма да те заразят трябва да получиш няколко милярда или дори и да се зарзиш шанса да имаш лека клинична картина е по голям


          mWPCloud.com

          Коментар


          • Призовавам смелчаците от форума да се запишат като доброволци - хигиенисти на инфекционите отделиния на "Пирогов" ,ВМА и т.н. и по тоя начин да претворят своята смелост от думи в дела...Призовавам ги също така да изпълняват поставените им задачи без предпазни средства,които не са в изобилие,пък то нали вирус няма, ако пък го има той е напълно безобиден....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              Това твърдение е невярно, да не говорим че заразата май тръгна от някаква манджа...
              Тя заразата тръгна от манджа, ама предупреждения за тези зарази има в разни доклади правени още 2007 и през 2015 съм мяркал из нета.

              Пише си че специфичен вид прилепите са пълни с корона-вируси и традицията да се ядат от хора в Южен Китай крие риск да прескочат от прилепа към човека.

              https://twitter.com/PstroblM/status/1239893878423072768

              Смятай от 2007 та до сега какво плюскане е падало докато се случи това. А китайците не е като да не ядат такива гадости.

              Last edited by mathematician; 08.04.2020, 12:00.

              Коментар


              • Най-странното ми е ,че маляките не стачкуват срещу коронавируса(мерките).....Те по принцип(за разлика от нас) стачкуват срещу всичко....Тоя път се изложиха.....Направо съм разочарован....
                Пък и във Франция ония с жилетките ,и те се спряха....Пък и те не бяха от най-страхливите....Даже и жертви дадоха...Странно....
                Надушвам някаква конспиративност тука....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                  Казах че може, но е малко вероятно. Ще си може би първия или втория (или стотния от 1.5 милиона заразени) заразил се по този начин.
                  Не е малко вероятно. Ако храната е заразена, то 100% ще се заразиш. Дали ще заболееш е друг въпрос.
                  Ама ти смяташ колко ще се заразят с храна,което наистина е малко вероятно, щото храната е обработена термично, освен ако сервитьорът не ти плюе в манджата. Така че наистина е малко вероятно.
                  Ама хайде да смяташ по същия начин и смъртността от Короната. Вероятността да умрем от нея е стотни от процента. Така че смъртността е стотни от процента. От ЧУМАТА е над 20%. Ама короната не е чума.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • И пак за това, как Щаба брои умрелите от Корона.
                    Пoчинaлитe лицa, при кoитo e уcтaнoвeн СОVID-19, ca 23. Днec в УМБAЛ „Cвeтa Aннa“, Coфия, e пoчинaл 36-гoдишeн мъж c пoлoжитeлнa прoбa зa СОVID-19. Пaциeнтът e хocпитaлизирaн нa 30 мaрт в инфeкциoзнo oтдeлeниe зaрaди бeлoдрoбнo cтрaдaниe. Тoвa cъoбщихa oт миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo.
                    https://fakti.bg/bulgaria/463209-maj...vid-19-v-sofia

                    Хоп, и станаха 23.
                    И по-надолу:


                    Публикувано във факти.бг: Мъжът е бил с фиброза на белия дроб и трахеостома, получена в резултат на пътно-транспортно произшествие преди години.
                    Млад, здрав, ама Короната го уби! КОРОНАТА!!!!!
                    И ето какво пише нета за белодробната фиброза:

                    Сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания причиняват много смъртни случаи годишно, но има едно коварно заболяване, което често остава недиагностицирано. В зависимост от фазата, в което е открито остават между 6 месеца и 5 години живот след поставяне на диагнозата. Става дума за белодробната фиброза.
                    https://aloha.bg/belodrobna-fibroza.html
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                      Директно в канализацията.

                      Заразяването става най-често по въздушно-капков път. Да ядеш храна и да се заразиш вероятността е същата като да ти падне саксия на главата от някой балкон. Не че не може - но е изключително малко вероятно.
                      Това твърдение е невярно, да не говорим че заразата май тръгна от някаква манджа...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                        А бе математико, какви са тези глупости. Естествено, че ако погълнеш заразена храна, то вирусът ще проникне в организма ти през лигавицата на устата и хранопровода. Там няма преграда за него. Тези вируси, които попаднат в стомаха вероятно ще загинат заради високата киселинност на стомашните сокове.
                        Айде по-сериозно моля!
                        Казах че може, но е малко вероятно. Ще си може би първия или втория (или стотния от 1.5 милиона заразени) заразил се по този начин.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          Ще дойдете и до другите истина, гладът ще оправи всичко - казвам го от самото начало, ще го казвам и до края, а множество никове ще са безкрайно компрометирани след тази пр панедемия! Да видим дали ще ги смените, или ще проявите гьонсуратлък (на майчин език)
                          Как ги виждаш нещата с икономиката?

                          Щото аз съм сериозен като казвам - селскостопански инвентар и на село.

                          А иначе какво ще стане. Ще отворят ресторантите и кафета и туристите ще се върнат в Италия на момента ли?

                          Ако утре отворят ресторантите и кафета ти ще си заведеш ли семейството си на ресторант или в мола?

                          Докато хората не почнат да харчат и да потребяват нещата ще са закучени. А те няма да почнат докато има шанс да се заразят от тази гадост.

                          Кой ще си купи имот/апартамент като не знае дали ще има пари утре.

                          Някои сектори просто ще бъдат затворени/спрени докато не се измисли ваксина или докато не изчезна напълно.

                          Къде ще отидат хората им? Държавата ще им дава пари безсрочно ли? Не мисля - на село да си гледат двора ми звучи като най-разумното решение.


                          Да не говорим че Южна Европа е сериозно ушита в дългове. Дори и да мине кризата Италия, Франция, Испания, Португалия имат космически дългове и разчитат на туризъм, който сигурно ще бъде още дълго време поставен на трупчета. Дори и да има желаещи туристи. Ако това нещо върлува из Европа дали Италия ще иска да ги приема и да мине през същия ад отново.

                          Така че гръцката криза ще ни се стори като фалит на Монополи - детето малко поревало че фалирало на играта.


                          Няма да се учудя, ако след 2-3 години се окажем с по-добър стандарт от половината Европа. Демек другите са се срутили на под нашето ниво.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                            Директно в канализацията.

                            Заразяването става най-често по въздушно-капков път. Да ядеш храна и да се заразиш вероятността е същата като да ти падне саксия на главата от някой балкон. Не че не може - но е изключително малко вероятно.
                            А бе математико, какви са тези глупости. Естествено, че ако погълнеш заразена храна, то вирусът ще проникне в организма ти през лигавицата на устата и хранопровода. Там няма преграда за него. Тези вируси, които попаднат в стомаха вероятно ще загинат заради високата киселинност на стомашните сокове.
                            Айде по-сериозно моля!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                              Точно за когнитивен дисбаланс става дума. За мен представлява професионален интерес - занимавам се с патопсихология.
                              Мда.... както казва позната психоложка - кажи го на себе си
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                И аз недоумявам. Ако може Грую и сие да обяснят какво се случва в главите им, какви точно процеси протичат ще бъде интересно. Но ти и самите не знаят. Някакво форма на когнитивен дисонанс е.
                                Точно за когнитивен дисбаланс става дума. За мен представлява професионален интерес - занимавам се с патопсихология.

                                Коментар

                                Working...
                                X