IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://www.covid.is/data
    https://www.svobodnaevropa.bg/a/30538782.html

    Исландия. Една от страните с най-много тестове на човек от населението. 84,957 теста на 1 мил. жители. Тествани около 5% от населението.
    Освен всички върнали се от чужбина и със симптоми, тестват на случаен принцип и всеки който има желание дори и да да няма симптоми.
    От вчера Потвърдените случаи са 1586. От тях 1021 са на домашно лечение, 556 са излекувани, 39 са хоспитализирани, от които 13 са в интензивни отделения. Починалите с болестта до вторник са шестима.
    Около 2.5% хоспитализирани, 1% критични, 0.5% починали.


    Вероятно са регистрирали доста голям процент от болните.

    Коментар


    • Този е друг коронавирус. Те са цяло "семейство" коронавируси и този, за който говорим сега се нарича SARS-CoV-2, предизвикващ заболяването COVID-19.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Severe..._coronavirus_2

      Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
      Здравейте паникьорчета ! , "уникално опасния вирус" е същите характеристики като другите отдавна циркулиращи вируси ...
      https://en.wikipedia.org/wiki/Human_coronavirus_NL63
      Last edited by Money; 08.04.2020, 16:45.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        Сега заради хората дето се бориха с маските тази е без маска на пазара





        Както и този дядо



        Вместо да са със 68-91 шанс да се предпазят ако попаднат в заразена среда

        Или дори по голям ако всички са със маски

        https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa...ews738232.html
        Къв е тоя каскет, репортерите са се объркали заснели са грешния тоя път. Сигурно тава щот са изпуснали форма покрай короната..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
          Здравейте паникьорчета ! , "уникално опасния вирус" е същите характеристики като другите отдавна циркулиращи вируси ...
          https://en.wikipedia.org/wiki/Human_coronavirus_NL63
          Другите корона вируси не вкарват 15 процента от заразените в болница и 5 % да са критични, те са по слаби от грипа а грипа вкарва 1% процент в болница

          mWPCloud.com

          Коментар


          • Спомнятели си като тук се опитваше да се внуши че тия 700 умрели в италия са всички умрели в италия не само от корона вирус (е достат страни вече са на тази бройка....

            Относно белгииците те нямаха по лека карантина от нас ама не я спазваха и ходеха на живот в Холандия (а и има едни нови белгиици дето си се събират на големи групи и е не полит коректно да им се казва да не се събират)




            Германия вчера мина цифрата от 200 умрели и гони вече 1.9 смъртност (така че немците не умирали си отиде просто първо се заразиха млади от зимните курорти в швейцария и австрия ама го посяха сред други групи) и вече имат 4900 сериозни критични , мисля че някъде до 8000-10 000 ще ги приемат без триаж и после са пъзалката

            Вчера умрелите общо 7380 за ден (което го прави по смъртонстмо от другите топ 3 болести взети заедно (Туберколоза Хепатит Б и Пневмония)
            Last edited by marketleverage; 08.04.2020, 16:41.
            mWPCloud.com

            Коментар


            • Здравейте паникьорчета ! , "уникално опасния вирус" е същите характеристики като другите отдавна циркулиращи вируси ...
              https://en.wikipedia.org/wiki/Human_coronavirus_NL63

              Коментар


              • Сега заради хората дето се бориха с маските тази е без маска на пазара





                Както и този дядо



                Вместо да са със 68-91 шанс да се предпазят ако попаднат в заразена среда

                Или дори по голям ако всички са със маски

                https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa...ews738232.html

                mWPCloud.com

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nikola66 Разгледай мнение
                  В идеалния случай степента на затягане/охлабване на мерките трябва да са такива, че да се използува капацитета на здравната система на 100%. Целта е по-бързо 70% от хората да преболедуват вируса и той да изчезне, като същевремменно минимално хора да починат. Пренатегнати мерки - удължават агонията. Преохлабените мерки- увеличават смърта.
                  Вируса ще изчезна ако хората ходят с маски и не могат да си го прехвълят
                  mWPCloud.com

                  Коментар


                  • В идеалния случай степента на затягане/охлабване на мерките трябва да са такива, че да се използува капацитета на здравната система на 100%. Целта е по-бързо 70% от хората да преболедуват вируса и той да изчезне, като същевремменно минимално хора да починат. Пренатегнати мерки - удължават агонията. Преохлабените мерки- увеличават смърта.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      За другото не знам, но подчертаното го потвърждавам - от първо лице
                      Не е ли малко особено, шуменецът, светла му памет, да има развит белодробен рак, да пипне вирусчето, да го излекуват и след Н брой часове да почине.?......
                      И това ще мине ...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Нали знаете, че във всеки един филм трябва да има ЗЛОДЕЙ, иначе филма няма да е интересен. Та така е и с филма тука в тази тема - без злодей нямаше как филма да стане интересен, и нямаше как да разберем колко добри са главните герои.

                        Та да си кажа и моето мнение (аз също се броя да съм от добрите):

                        Не мога да разбера защо хората по отношение на коронавируса трябва да се делят на такива, които са се насрали, и такива, които не са се насрали. Такава класификация може да измисли само някой, който наистина често се насира, и затова си мисли, че и други хора се насират така, както го прави и той. Пиша го това защото именно Груйо все за насиране говори, та нататък се сещайте сами ......

                        Също така не мога да разбера, защо по отношение на коронавируса някой трябва да дели хората на уплашили се и на герои. Тука явно отново говорим за зле прикрита комплексарщина на най-големите страхливци (Груьо, Бота и още 2-3), които за да прикрият своя неистов страх, започват да се самовъзвеличават като герои, забравяйки че героизма в наше време е думичка, с която се обозначава безкрайната човешката глупост.

                        ПП: В последните няколко години силно са нарастнали смъртните случаи във връзка с направата на селфи с личния GSM. Това е самата истина и е свързана именно с безкрайната човешка глупост на някои членове на съвременното общество, които се изживяват като герои (разбирай откровени безнадеждни глупаци).
                        https://nova.bg/news/view/2018/10/04...B8%D0%BD%D0%B8

                        Явно в статистиките трябва да се отвори нова категория - смърт от глупост, и половината от коронавирус случаите да се прехвърлят към тази категория.
                        Относно селфи манията и по темата с короната - меме шега от фейса



                        mWPCloud.com

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tnm
                          Смелостта и безразсъдството не могат да бъдат сложени на един кантар. Всеки от пишещите в тази тема има собствено виждане по въпроса за опасността от заразяване с коронавирус.

                          Разделени сме на два лагера - едните са за вземане на предпазни мерки в пълната им сила, другите са на мнение че ограниченията не трябва да са толкова големи. И всеки подхожда към създалата се ситуация, съгласно собствената си нагласа. Но и в двете групи битува мнението, че смъртни случаи има и ще има, докато не отмине епидемията. Така се случва винаги при вирусни инфекции.

                          Не смятам, че е необходимо по един или друг начин да се доказва правотата на мненията от единия или другия лагер, подлагайки се на риск, още повече, че да си доброволец съвсем не е лесно.
                          Наздраве!
                          Tnm казваш че едните били за мерки в пълна сила. (което не е коректно) а другите които твърдят че няма вирус, че всичко е лъжа и измама, и прочее небивалици, - това неглижираш под претекста че били за по-меки мерки - а те изобщо не искат мерки, защото други мерки няма към момента. Какви други мерки?!
                          Като цяло към момента се съобразяваме с мнение на колективна институция специалисти и експерти в няколко научни области. Тези мерки сега не са дори и в "пълната им сила". В някои държави дори и магазинчета не са работили, а при нас не са спирали. Който иска да се разхожда, може да се разхожда. Не е казано пък точно в парка. Беше им разрешено и в парка но да не са на групи, но и това не правеха, та се нацвъкаха другите мерки. Сега радетелите за свободата свободно могат да идат да целунат иконите, синода не забранява, и ако никога не са били и вярващи, сега имат възможност и да се покаят, а ако искат и да идат на църква, няма да ги спрат.
                          Това, че някои хора не могат да издържат 3 дена с жените си в една стая и ги стяга шапката, че не могат да си развяват байряците, лесно може да се маскира като радетелност за икономика. Още по-зле е, когато е съвпътствано с грозното отношение към възрастните и безотговорността към общество, държава и институции.
                          Ще го кажа кратко по друг начин - има хора които не усещат какво има зад статитистиката и си я четат като дявола евангелието. Има други хора, които се дразнят от това. Разделението е по тази линия. И не сульо и пульо да решават, според, както им отърва, кога и какви мерки да се вземат за живота на много други хора. Има колективен разум, който го преценя, Погледни колко хора одобряват решенията му - над 70% - ами значи българсият народ също може да е мярка колективен разум. Ако алтернативистите са радетелите за демокрация, ми да вземат да се съобразяват първо със собствения си народ
                          Last edited by precakanoto; 08.04.2020, 16:33.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                            Гледам производителите със разсада не могат да го продадат, та почнаха да го изхвърлят, ти явно стоиш само в София ...
                            Аграрните специалисти бият тревога, че се изпускат сроковете за засяване и други дейности.
                            Кой на село (в проценти) работи със договор към някой друг ???
                            Явно друга телевизия гледаш виждам.

                            Не отричам че има трудности

                            Не могат да го продават защото вероятно им е трудно да влязат в града да го продават ако е областен център с причина да продават разсад на пазара а не защото е затворен пазара

                            И на хората областния център или София им е трудно да излязат от града с ще си ходя на вилата (даже един го гледах как го върнаха полицайте от Пловдив - ще си гледаш марулките като свърши карантината - там ми се сториха най груби)

                            Това за вилите и причина да излезеш - за засждане не трябваше да го спират (не че част от хората не са си извадили настоящ адрес на вилата да могат да засядат) https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/...ews736830.html

                            Та тази мярка с КПП най пречи, но по малките градчета и селца си върви (само че там доста хора си правят сами разсада не го купуват) (тя пази до някъде хората в града от навлеци ама и пречи на изхода)
                            Last edited by marketleverage; 08.04.2020, 15:21.
                            mWPCloud.com

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                              Като въведохме мерките точно това се пишеше че ще кажете че като има малко заразени защо имало мерки
                              Гледам производителите със разсада не могат да го продадат, та почнаха да го изхвърлят, ти явно стоиш само в София ...
                              Аграрните специалисти бият тревога, че се изпускат сроковете за засяване и други дейности.
                              Кой на село (в проценти) работи със договор към някой друг ???
                              Явно друга телевизия гледаш виждам.
                              Last edited by hazard; 08.04.2020, 15:01.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
                                Пичове, я ми кажете как да открия нова тема, имам идея за една много пиперлива и вероятно ще се окаже доста скандална тема, ама не зная как ...
                                Така е, трактористите не знаете...
                                Но пък показва, че не си чукча-писател, а си чукча-читател
                                Шегувам се, и аз в началото дивеех, че няма как да отворя тема...
                                Наистина не е самоочевидно как става.

                                Тъй като видът на страницата силно зависи от това, на какво устройство я четеш, ще ти предложа по-техничарско намиране на възможността: както си в тази страница, иди най-горе и виж реда Home > Forum > Други > Отдих и развлечение.
                                Щракни/пипни едно от първите две и ще ти излязат групирани темите на форума. Там има възможност за отваряне на нова тема.

                                Коментар

                                Working...
                                X