IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

    само в главата на дрът мераклия го има това. И аз съм такъв вече .
    Сега ще потекат реки от пари - няма хазарт, няма бело, няма кръчми, няма "забавления за клиенти" ..И имоти няма. Кво да си правим парите?
    Как кво, строиш си мавзолей или пък някоя пирамида ако кеша е в повече. Пожелавам ти да строиш поне 30 години като фараоните.

    А тези които немът кеш, да минат на близане.

    https://dnes.dir.bg/spektar/zhena-be...-v-supermarket
    Last edited by Todor Sabev; 09.04.2020, 15:31.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

      Е чете се, дали от тях или някакви ушенца се предава информация нагоре. И друг път съм забелязвал че като водим някаква дискусия на следващият ден началника взима някакви мерки.

      Тук говорехме за парковете да се затворят, че хората са на групи и на следващият ден затвориха парковете
      Щом четат, да кажа и аз. Писна ми от тия дебили на мотори, дето само бръмчат напред назад. Забрана веднага, ааа ма ха. Това карантина ли е или какво?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


        Не ми се мисли как ще отговори на дъщеричката си, когато тя зададе следващият си въпрос: Тате, а какъв е смисълът на израза: "забавляване на клиенти"?
        само в главата на дрът мераклия го има това. И аз съм такъв вече .
        Сега ще потекат реки от пари - няма хазарт, няма бело, няма кръчми, няма "забавления за клиенти" ..И имоти няма. Кво да си правим парите?
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

          Брех, на какви жестоки лишения сме подложени....Почти месец вече не можем да ходим молове ,кафенета,барове,ресторанти и т.н.И това го казва бивш военен....Сещам се ,че втората градска отпуска(първата-клетвата) си я взех след девет месеца в бойното поделение....
          По-голямата част от тези,които наричаме - така или иначе пътници,са се жертвали и прекрали почти целия си живот в извънредно положение - без барове,ресторанти ,молове,фитнеси,концерти и т.н.И са го направили заради нас...Доколко е била оправдана тая жертва- различно в различните случаи...Но най-важното е ,че са я направили тая жертва...Днес ние ги наричаме - "така или иначе -пътници"
          Гигов,ако не ме лъже паметта ,ти не беше ли симпатизант,та и нещо повече в БСП....Не са ли "така или иначе -пътниците" една основна част от вашия електорат?!
          Ами аз лично по барове, кафенета не ходя. В ресторант само по някакъв повод, празник. В молове не ходя, ако отида с жена ми, докато тя се шматка аз си чета книжка в колата.
          Ама не мога да понасям някакви да ми казват къде мога да ходя и къде не ми позволяват. Не ми позволяват да отида да се разходя на платото. Не мога да отида до Русе да видя брат си, който не е добре здравословно. Не мога да отида до Варна да си свърша мои си работи.
          И понеже тези идиотски свръхмерки са ми наложени от правителство, начело на което стои един сикаджия, от ъндърграунда, един патологичен лъжец и измамник, то те са ми двойно по-противни.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Добре, че не ме подслушват в кухнята когато си говориме с жената и на която миналата година казвах:
            "Не може при толкова много маймуни на един клон и при такава световна мизерия да не избухват все по-често убийствени епидемии".

            Боян Чукундуров щеше да ме обвини мен за коронавируса
            Ти си пророк! Благослови ни!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Боян Чуков:"Доктор Антъни Фаучи е национален консултант по имунология на САЩ. Той е известен с това, че гравитира около "дълбоката държава". През 2017 година д-р Антъни Фаучи заяви, че Тръмп ще се сблъска с една "изненадваща епидемия". През 2017 г. по време на Форум за подготовка за пандемии в Университета Джорджтаун той заяви пред аудиторията, че "администрацията на Тръмп ще се сблъска не само със сегашните санитарни заплахи, като грипа и СПИН, но и с една изненадваща епидемия с глобални мащаби". И добави: "Ние със сигурност ще бъдем изненадани през следващите години".
              Както става ясно няма и капка "конспирология" в официално американско събитие и изказването на официално лице в американска институция. Няма нужда от никакъв коментар! Кратко и ясно! Човекът е служил в пет администрации..."
              Добре, че не ме подслушват в кухнята когато си говориме с жената и на която миналата година казвах:
              "Не може при толкова много маймуни на един клон и при такава световна мизерия да не избухват все по-често убийствени епидемии".

              Боян Чукундуров щеше да ме обвини мен за коронавируса

              Коментар


              • На принцесата условията не бяха идеални. Защото още при първият случай властите се заеха да изолират болните. качиха ги на едни бусчета и право в болницата да получат адекватни грижи. Всички други бяха изолирани и редовно ги проверяваха, ако някой покаже симптоми го взимаха. Идеални условия ще са тези в които няма лекарска намеса. Без лечение без изолация. Само тогава бихме получили най-точни данни.

                Грую ако искаш предложи на някое правителство че искаш да участваш в подобен експеримент, разбира се срещу заплащане, месец с доброволци заразени с корона вируса но без лекарска намеса. Да видим реалните проценти.

                Някой знае ли какво става с другият круизен кораб на който Флорида отказа да акостира. Там каква е ситуацията

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                  И самосвали за извозване на чувалите с труповете, олеум за поливането им също, забрави да допълниш.

                  Които трупове останат, Мъск ще ги прати на орбита в близкия Космос.
                  Това е втора фаза, чака да се запълни капацитета, няма да си хаби я.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                    Това със стадиона си го измислиха от немай къде - на стадиона е имало и фенове от Валенсия, при това няколко хиляди, ма във Валенсия няма това, което има в Бергамо - айде да не се страхуваме излишно, а? Населението над 60 годишна възраст у нас е точно 1 973 616 към 31.12.2018 - т.е. тамън 2 пъти по-малко като процент от това на кораба. Ако вземем кораба за величина и разделим на две, щото на него има два пъти повече пенсионери, отколкото у нас, като процент на населението, да не говорим, че и другите групи са крайно непропорционални, то при 11 починали на 3700 пасажера на кораба, при идеални условия за заразяване (т.т. съберем ги всички по чиаталища и,зали и ги накараме да се наплючт едно кубаво и да стоят в тях един месец, без да излизат никъде от тези чита;лища или зали), то най-, ама най-най-катастрофичният сценарий за смъртност у нас е 10 000 човека. Ма това е при тотален ултра, мега, гига, хипер апокалипсис. Иначе казано 10% по-голяма смъртност за годината и край. Хайде сравни го това с карантина на 7 милиона, деца, дето ще си стоят вкъщи и няма да получават витамин Д от природата, хора без пари, умиращи от хронични заболявания, щото всички са се заели с чумата на 21 век, разбита икономика и т.н. Нещо не се получава сметката, нали?
                    Стига се се излагал. Май наистина се насираш (твои думи), но не от страх, а от интензивни напъни да измислиш поредната манипулация и заигравка с измислени цифри.

                    Кораба (Принцесата) въобще не е чист експеримент, защото на един много начален стадий от развитието на епидемията се намесиха медици, и ПРЕКРАТИХА по-нататъшното задълбочаване. Със своите действия те попречиха на по-нататъчното заразяване, а болните ги свалиха от кораба и им направиха адекватно лечение.

                    Щеше да си прав само ако кораба беше оставен насред океана, без никакви действия и без никакви препоръки как хората да се пазят един от друг.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                      Днес Щабът отговори на настоятелния въпрос на един от колегите тука, този за хилядате проби на полицаите.

                      За утре Мутафа се закани да отговори и на моя въпрос, този за сравнение на общата смъртност преди Ковида – и сега с Него (малко тържествуващ ми се стори гласа му, сигурно ще е в "тяхна" полза... )

                      Хе-хе, май четат този форум?
                      Е чете се, дали от тях или някакви ушенца се предава информация нагоре. И друг път съм забелязвал че като водим някаква дискусия на следващият ден началника взима някакви мерки.

                      Тук говорехме за парковете да се затворят, че хората са на групи и на следващият ден затвориха парковете

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                        Съединените щати са поискали от Турция да им изпрати сапун, маски и чували за трупове.
                        Така става като нямаш собствено производство.
                        И самосвали за извозване на чувалите с труповете, олеум за поливането им също, забрави да допълниш.

                        Които трупове останат, Мъск ще ги прати на орбита в близкия Космос.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Днес прочетох един лаф, който ми хареса - може да се даде като препоръка към Бх, генералгоджи и сие:

                          - Не бъркайте толкова дълбоко в джоба на българина, защото е пробит и ще го хванете за ....
                          ... за топките?

                          Не, българският мъж нема топки. Снишава се при най-малкото и се ослушва като заек докато ветъра отмине.

                          След това излиза на заешките танци на поляната при луна... и се праи на маж.
                          Заешки мъж, от заешки майка/баща, от целата си рода зайчета.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                            Да, както тези от Бергамо на стадиона. И както хората, които ползват градския транспорт, работят в офиси, учат в ниверситети и училища, ходят по ресторанти, барове и кафета, фитнеси, йоги и какви ли не други социални занимавки.





                            Че в България колко процента са пенсионертие?
                            Това със стадиона си го измислиха от немай къде - на стадиона е имало и фенове от Валенсия, при това няколко хиляди, ма във Валенсия няма това, което има в Бергамо - айде да не се страхуваме излишно, а? Населението над 60 годишна възраст у нас е точно 1 973 616 към 31.12.2018 - т.е. тамън 2 пъти по-малко като процент от това на кораба. Ако вземем кораба за величина и разделим на две, щото на него има два пъти повече пенсионери, отколкото у нас, като процент на населението, да не говорим, че и другите групи са крайно непропорционални, то при 11 починали на 3700 пасажера на кораба, при идеални условия за заразяване (т.т. съберем ги всички по чиаталища и,зали и ги накараме да се наплючт едно кубаво и да стоят в тях един месец, без да излизат никъде от тези чита;лища или зали), то най-, ама най-най-катастрофичният сценарий за смъртност у нас е 10 000 човека. Ма това е при тотален ултра, мега, гига, хипер апокалипсис. Иначе казано 10% по-голяма смъртност за годината и край. Хайде сравни го това с карантина на 7 милиона, деца, дето ще си стоят вкъщи и няма да получават витамин Д от природата, хора без пари, умиращи от хронични заболявания, щото всички са се заели с чумата на 21 век, разбита икономика и т.н. Нещо не се получава сметката, нали?
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Съединените щати са поискали от Турция да им изпрати сапун, маски и чували за трупове.
                              Така става като нямаш собствено производство.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                                + засега няма много антитела сред населението.
                                Но и вирусът е нов и все още може да мутира, "търсейки" "по-мирно" съжителство
                                Хер Начев, правят впечатление различните данни по държави.
                                На Китай им нямам много вяра. Но пък и тр. да отчетем, че вирусът оттогава мутира., така, че италианците и др в последствие. имат основание да показват други данни. Цяла вечер гледах кой как се справя, по критерий свързан с промяната в данните (в рамките на последния месец). Има и по-добри от нас, но също не им вярвам, например Виетнам. - там според отчетеното, вече би трябвало да минават пика а са с доста по-голямо население от нас,но пък са си един вид китайци, та може и да са взаимствали някакъв опит.
                                Добре се справят и в някои от по-малките държави (доколкото може да се каже "добре" в случая), като Черна гора, Малта, Кипър и дори Албания, като последните две може също да са в пика. - Не знам дали се дължи на некоректно отчитане. В моделите тр. да се залага и гъстота на населението около основните центровете , както и степента на мерките, но има смисъл, ако данните са верни. Както забелязахме вчера -турция и бразилия са в сходна позиция относно трагичните случаи, и вероятно околностите на рио и истанбул са със сходна гъстота (виждам колко трагични случая може да имат утре, но не искам да го пиша).
                                От рогачите като Ердоган, Тръмп, БоДжо, които тарикатски щяха да се оставят на "имунитета", сякаш остана още един, който продължава да "гради" "икономиката" - Лукашенко., но и той е на път да изпусне духът от бутилката. Независимо какви данни публикува, ако в рамките на две седмици не вземе мерки, не само може да затрие повече хорица, но и да не доизкара мандата ако продължава да упорства като магаре. Досега минаваше метър, заради по-късното появяване на вируса там, но започва да "наваксва". Не му вярвам и на данните, но ако се увеличат много трагичните случаи, няма как да го скрие от роднини, близки и приятели на потърпевшите.
                                Виждаме контрасти в латинска америка,- уругвай например са в добра кондиция, а горките перуанци получиха вируса по-късно от нас, но за съжаление вече ни водят в пъти с болните, явно и здравеопазването и други фактори на средата оказват влияние из южна америка, а уж ни разправяха че тези които живеят на високо, щели да се справят много по-добре. След епидемията, изглежда ще има митове и легенди които ще бъдат преразгледани...
                                Сравнявай отношението заразени на 1 млн. души от населението спрямо умрели на 1 млн. Чийто резултат е най-голям, вероятно се справят с управлението на заразата най-добре. Бг 611/24=25.5; Беларус 1066/13=82; Бахрейн 823/5=164.6; Армения 921/10=92.1; Нова Зеландия 1239/1=1239 и т. н. Има климатични разлики, също културни, а някъде вирусът е мутирал и не е чак такава мутра. Донякъде е хубаво да нямаш много заразени като нас, но това ще се разбере по нататък при развитието на епидемията. Ние сме за строга карантина, докато други сякаш полека изпускат винтила, като по-малко сдържат темпа на заразяване. С това имат равномерно запълване на болничния капацитет и проследяват при повече заразени как се държи таз миниатюрна джаджа. Но явно са на друг акъл от нас, де. Не искат да омаломощават прекомерно населението си с и без това множеството странични ефекти.
                                Last edited by Trakatrak; 09.04.2020, 15:01.

                                Коментар

                                Working...
                                X