IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Имаше преди 5 дена съобщение за Пещера, няколко заразени там и 1 починал.
    Полицаи охранявали нещо си.

    Ами, че сега навързах нещата, полицията е затворила циганското гето там,
    понеже гетото там (всички гета в БГ) е пламнало от завърнали се емигранти и
    Домуса се уплашил, да не му заразят работниците от града (а там той има заводи да не го затваря)
    и хоп полицията изолира гетото от града.
    А други гето в БГ не се охраняват засега.
    Годжи не съобщава колко роми има приети в болница, няма и да съобщи,
    но се издаде, че ще се приемат всички хора, даже и тези без осигуряване.
    А като знам колко са респираторите в БГ, за хората накрая работили и плащали осигуровки, няма да останат легла, камо ли респиратори и
    най-много да ги докарат до зала Армеец, дето полевите легла са едно до друго и без прегради естествено.

    Та, думата ми беше, аз може да съм я минал короната ,
    може да се заразя след 5 дена или 5 месеца, ако постепенно 70% се заразят, няма как да не я срешна тази година, защото рано или късно трябва да се работи, пазарува и социални контакти нали.
    И тези антитела, какво ако ги имам, за другата мутация (другия месец) на вируса няма да съм защитен.
    В Ухан, онези към края на февруари прихващаха болеста пак ( той вируса знаем мутира на 2-3 седмици), нищо, че го бяха минали.
    Тоест, срещата не може да се избегне с вируса изглежда, както с грипа.
    Единствено, да не се случва тези месеци, когато има навалица из болниците.
    Но сред месеци не се знае дали ще има пари за заплати на докторите, камо ли за лекарства, ако наистина карантината остане до 13 Май.
    Да, може и да поизчезне като Сарс и Мерс.

    За Хинина.
    Забранен е от 2012 в БГ от мисирката Д.Атанасова (Герб) - бил токсичен, в ЕС - не е.
    Тука само се пакетира, материала е китайски.
    Другите лекарства дето имат хинин и се продават в Германия, Белгия, Македония, Франция, Русия, Испания
    са Malarone, Хидрохлорицин и Azotrex.
    https://www.facebook.com/nikolay.bar...5934632231173/
    Last edited by hazard; 10.04.2020, 02:50.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

      Говоря за настоящия тип финансово-аериран тип капитализъм. Историците сме наясно, че с появата на търговията се заражда и буржоазна прослойка. Капитализъмът е почти вечен. Но е изменчив. Колкото до отдиференцирането, позволи ми и аз да имам хашлашки език. Да не правим от форума доцентодурска трибуна. Гледай по-ведро на словесните изстъпления. Трябва да се забавляваме все пак.
      Пак в аспекта на изстъплението и забавлението:
      Ти все пак много добре знаеш и в нито един момент не трябва да забравяш, че в този форум всяко едно становище, което би могло евентуално, дори условно, да се възприеме дори и като най-безобидна, но негативна конотация на т.н. капитализъм (аз му викам системата, доколкото той имаше понятни характеристики само съпоставен и сравнен с т.н. комунизъм (а него отдавна го няма), а вярното име ще му бъде дадено някога в бъдещето), води до глухо освобождаване на предпазителя и прищракване на зареждащия механизъм. Малко след това, висок и трениран глас издава ясна и висока команда и насъсква група полеви бойци, които плъзват из терена и с жар започват да обръщат туфи, чимове, камънаци в търсене на прикрити комунисти. Ако от прикритието излезе некой кат БХ и се развика, че си е хвърлил книжката от погнуса, а друг се размънкя, че не е бил разбран правилно, следва благосклонно: Е, добре! Ако се изрази готовност да се снася, има дори усмихнато потупване по рамото.
      Ако откритият гледа лошо, твърдо и неразкаятелно, дава се отривист знак и картечарят се захваща за работа.

      Най-смешното в цялата тази работа е, а аз доста съм се врял в тази тематика, че понятието капитализъм, което така самоотвержено се брани, е измислица на французина Прюдон, което е доста популярен философ от 19-ти век, но със социалистически схващания, с анархистичен оттенък .
      Де го чукаш, де с е пука! Това съм запомнил от едновремешни упражнения по политикономия, където един хлевоуст асистент много ни забавляваше под строгия поглед на пратениците на партията от РАбфака.

      А още по-смешното е, че в резултат на една поредица от събития, като се почне от Конференцията Бретън-Уудс, мине се през прословутия отказ Никсън 1973 за обмяна на долари за злато и се завърши примерно и условно с Ямайската конференция 1976, която е едновременна отмяна на БУ-система и ознаменува преминаване към плаващи курсове на едни разчетни знаци на кредита (нищо, че продължават да им викат пари и валути), реално капитализъм вече няма. Чрез разчети и дистибутиране на дълг, създаден от нищото, малка група хора прави фокуси, държи в зависимост и упражнява власт.
      Обаче вече номерата се изтъркаха, публиката познава всички фокуси, видимо е досадена и сега трескаво се търсят нови номера. Все още няма никакви ясни индикации/доказателства, дали случващото се в момента е, или пък не е, свързано по някакъв начин, пряко или косвено, директно или индиректно с господарите на магията.
      Успехът на начинанието е неясен, мъгляв, но това така или иначе няма нищо общо с "капитализъм".

      Е, това все пак е процес, може да има и други мнения.
      Ти си по-голям специалист по историческите процеси.
      Ефимерността и субективността на човешките възприятия, краткостта на човешкия живот, затрудняват разбирането на нетленното, абстрактното, историческото.
      Last edited by nachev; 10.04.2020, 09:59.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

        Трак,
        Нали знаеш, че като се ходи на дълбокото, трябва пълна екипировка:
        - неопрен,
        - маска,
        - плавници,
        - акваланг,
        - уреди
        Може и без това снаряжение. Но като кандидат-удавник.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

          Ще трябва да напишеш едно есе за разликата между трите като наблегнеш на отдиференцирането. Много съм заинтригуван от всякакъв вид гробокопаене на капитализма, изпити съм взимал все пак, макар и с тройки
          Говоря за настоящия тип финансово-аериран тип капитализъм. Историците сме наясно, че с появата на търговията се заражда и буржоазна прослойка. Капитализъмът е почти вечен. Но е изменчив. Колкото до отдиференцирането, позволи ми и аз да имам хашлашки език. Да не правим от форума доцентодурска трибуна. Гледай по-ведро на словесните изстъпления. Трябва да се забавляваме все пак.

          Коментар


          • Изглежда наистина на паветата и още няколко места из страната (и сродните им в Румъния) не сме в състояние да осъзнаем действителната драма на хората в тежка нужда!
            След 1 месец локаут:

            Хиляди румънци чакат на летище, за да заминат на гурбет

            А след три месеца?!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

              Мдаа, също съм на мнение, че експанзивният капитализъм си отива. Пазарите изчерпват способността си да поддържат растеж. Финансовите еквилибристики отиват към подхлъзване и падане от въжето. Дано отдолу има предпазна мрежа. Но най-опасното е, че подобно на 1914 г. имаме два боеспособни лагера, които придърпват останалите към тях. Силовото разрешаване на конкурентната непоносимост и неприспособимост може да затрие зрелия капитализъм, както световните войни и великата криза поставиха край на класическия капитализъм. Тръмп се опитваше да възстанови старата система, да върне назад механизма, но с това май само ще го счупи.
              Трак,
              Нали знаеш, че като се ходи на дълбокото, трябва пълна екипировка:
              - неопрен,
              - маска,
              - плавници,
              - акваланг,
              - уреди

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                Дали се прави нещо или само празни приказки?
                https://fakti.bg/bulgaria/463749-vaz...mlada-balgarka
                Момата за какво плаче не разбрах. Орден Стара планина ли очаква?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                  сегментиране, сегрегиране, отдиференциране
                  Ще трябва да напишеш едно есе за разликата между трите като наблегнеш на отдиференцирането. Много съм заинтригуван от всякакъв вид гробокопаене на капитализма, изпити съм взимал все пак, макар и с тройки

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

                    Според мен CoVid-19 е прикритие на разпада на текущия икономически модел. Потвърждение за мен ще е удължаване на извънредното положение на първо време до есента. После за постоянно.
                    Донякъде прикритие, донякъде активатор, стимулант, катализатор. Ковида вече не им трябва. Той ще е съпътстващ феномен, който дори да не отшуми, ще му обръщат все по-малко внимание. В момента имат видимо основание, оправдание за икономическата трагедия и сега трябва да се очаква как ще разиграят възстановителните и реставрационни напъни, за да се изясни кой ще е тартора. Най-вероятно ще са двама. Поне за две-три десетилетия. Но етатизмът и протекционизмът ще се завърнат, границите пак ще се издигнат и глобализмът в отворения му код ще гризне дръвцето. Предстои глобализъм на сегментиране, сегрегиране, отдиференциране и йерархия, каквато не е имало досега при деколонизацията. Може да се завърнем към нов тип колониализъм.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                      Мдаа, също съм на мнение, че експанзивният капитализъм си отива. Пазарите изчерпват способността си да поддържат растеж. Финансовите еквилибристики отиват към подхлъзване и падане от въжето. Дано отдолу има предпазна мрежа. Но най-опасното е, че подобно на 1914 г. имаме два боеспособни лагера, които придърпват останалите към тях. Силовото разрешаване на конкурентната непоносимост и неприспособимост може да затрие зрелия капитализъм, както световните войни и великата криза поставиха край на класическия капитализъм. Тръмп се опитваше да възстанови старата система, да върне назад механизма, но с това май само ще го счупи.
                      Според мен CoVid-19 е прикритие на разпада на текущия икономически модел. Потвърждение ще е удължаване на извънредното положение на първо време до есента. После за постоянно. Очаквам въвеждане на забрана за извършване на трудова дейност извън дома.
                      Last edited by alex1001111; 09.04.2020, 22:56.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                        Ако е мръсна дума и цапа гащи. Няма АКО.
                        Ама бях силно възмутен и потресен от решението (на правителството Орешарски) за издигането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Тогава го изразих съвсем недвусмислено във форума, които ме познават може би помнят.
                        А иначе Корнелия Нинова не я понасям. Не мога да си я представя и не я искам начело на правителството. Смятам че няма да е по-добра от Тиквата, когото направо мразя.
                        А, и Слави Трифонов не става, за да не ме питаш пък за него.
                        Ха ха ха кака Кури начело на Правителство на България.Тва дори и в най смешните вицове го няма.Тая посредствена женица наистина трябва да се разкара и да не ни дотяга повече а жалката и партийка трябва да се спомине.Сборище на арогантни посредствени невежи.Само като чуя за Таско Валери Гогълчо Кирчо оня Вигени ли беше и ми се драйфа.Как пък един не се намери нормален там...Дано скоро Бог прибере партииката им при себе си...И да не забрави и ГЕРБ и ДПС СДС ДБ и патриоти и Марешки...Славчо го познавам от преди 38г.Не става за тая работа да се занимава с музика..На досегашните трябва да се забрани повече да ходят по партии не стават.Един няма дето да става...Като чуя за Караянчева Дариткова Лъки мозъко Барни Ръбел и оная русенската маймуна ми призлява.Има и един Георги Марков ха ха ха ....Няма отърване от тая чума оня дебелия евродепутат бай Радан ужас.Тая кохорта е по гадна от Ковид 19

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
                          Ето още една теория.

                          Икономическия модел се изчерпа!
                          Мдаа, също съм на мнение, че експанзивният капитализъм си отива. Пазарите изчерпват способността си да поддържат растеж. Финансовите еквилибристики отиват към подхлъзване и падане от въжето. Дано отдолу има предпазна мрежа. Но най-опасното е, че подобно на 1914 г. имаме два боеспособни лагера, които придърпват останалите към тях. Силовото разрешаване на конкурентната непоносимост и неприспособимост може да затрие зрелия капитализъм, както световните войни и великата криза поставиха край на класическия капитализъм. Тръмп се опитваше да възстанови старата система, да върне назад механизма, но с това май само ще го счупи.

                          Коментар


                          • Дали се прави нещо или само празни приказки?
                            https://fakti.bg/bulgaria/463749-vaz...mlada-balgarka
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              Doctor Scott Jensen about new document in hospitals regarding Coronavirus

                              https://www.youtube.com/watch?v=BDBJ...kn9RrUBH1K_sN8

                              Ето го и документа. Последният пример в края. Не разбирам защо се препоръчва да се правят догадки след като е съвсем лесно да се направи тест.

                              https://www.cdc.gov/nchs/data/nvss/vsrg/vsrg03-508.pdf

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                ikolay Barekov

                                Вчера в 12:50 ч. ·

                                Дотук в ИП: 600 болни, 61 000 уволнени. 1:1000! Щабче, Щабчо, Жабчо????
                                В Турция има 42.3 х. заразени, в Гърция - 2 х., СРМ - 0.7 х., в Сърбия - 2.9 х, в Румъния - 5.2 х. Общо при съседите са 53 х. заразени. А съседите пътуват често през наша територия. Как си представяме, че ще се опазим в дългосрочен план. Сигурно ще се превърнем в зона на самота, съзерцание, самозадоволяване. Исихазмът се завръща.

                                Коментар

                                Working...
                                X