IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

    Разбрах те. Полицаите не са високорискова група. Те са защитени с маски и ръкавици. И тези маски изобщо, ама изобщо не пропускат вируса, въпреки че вирусът е десетки пъти по-малък от дупките в тъканта на маските. И ръкавиците са им за еднократна употреба и ги сменят на всеки час, старите естествено ги хвърлят в кошче за опасни отпадъци. И докато са на работа не пипат документите на шофьорите, прословутите декларации ги вземат със щипци и ги стерилизират преди да ги приберат в колата си. И не се пипат нито по лицето, нито по косата, нито никъде с евентуално заразените си ръкавици. Работят като хирурзи в операционна. Друг им облича защитните облекла и друг им слага ръкавиците и ги маха.
    Те са по-нискорискови от пенсионерите, дето ходят веднъж на два дни до магазина и от работещите, които се срещат също с десетки хора на ден.
    Я да питам. А метрото спряно ли е? Автобусите в София пътуват ли? А?

    А да? А полицаите пазаруват ли? С маски и ръкавици и със защитно облекло?
    1. Вируса не се носи свободно във въздуха дупките не трябва да са по малки от вируса а трябва да са по малки от капчиците така че да не погълнеш много

    Отричаш могократно потвърдено медицинско изследване (базирано на 6 други изследвания - то им е препотвърждението - това на запад наричат златен стандарт изслеване) показващо ефективноста на мерките за защита при SARS 1 (което показва че спазващите мерките дори и среда на висока концетрация на вирус (грижа за болни) и обикновенни маски имаме 91% ефикасност на мерките за предпазване

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2190272/



    Полицаите не са във среда на висока концентрация - те са периодично изложени тук там затова казвам мерките са сработили 99 процента ефикасност за такава среда


    2. Има нещо наречено инфекциозна доза ниска инфекциозна доза няма да те зарази 1 вирус или 100 000 обикновенно трябват милярди ... Дори и да те зарази при ниска инфекциозна доза медицинската наука казва че ще го караш леко


    Използването на маски от здрави хора е абсолютно полезно и препоръчително, особено на обществени места, и то затворени - градски транспорт, хранителни магазини и аптеки. Маските съдействат за намаляване на приетата инфекциозна доза, а това не е маловажно. За да се развие инфекция, е необходимо приемане на определено количество вирус, и то сравнително голямо количество - това е т.нар. минимална инфектираща доза. Ето защо намаляването на приета вирусна доза при носенето на маски намалява риска от заразяване. Важно е да се знае и че нивото на инфекциозната доза пряко влияе върху самото протичане на заболяването. Има пряка зависимост между инфекциозната доза и прогнозата и тежестта на заболяването, което настъпва. Висока инфекциозна доза е равно на кратък инкубационен период, бързо протичане, по-тежка клиника и по-неблагоприятна прогноза - затова е важно да се избягва близкият контакт с болни/заразени хора и ползване на затворени обществени пространства с малък обем като асансьори и пр. в които концентрацията на вирусните частици е висока.
    Д-р Георги Желев е преподавател в Тракийския университет, доказан специалист в епидемиологията, инфекциозните болести и превантивната медицина.
    Last edited by marketleverage; 10.04.2020, 11:56.
    mWPCloud.com

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

      Очевидно съпоставя Тотал Дедс към Тотал кейсис. Получава се 2,2 %
      Тези съотношения нямат общо с понятието епидемия и пандемия, за които говори уважаемият опонент в цитирания от мен негов пост.

      Ако ги взема от една болница – кво, имаме епидемия или пандемия в болницата?
      Last edited by 78-10; 10.04.2020, 11:43.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

        Ясно, че не очаквам, просто се подигравам на ситуацията и на себе си, като част от раята дето безропотно слушка, папка и изпълнява.
        Ако отворят ресторантите ще заведеш ли семейството на ресторант да хапнете или ще се съберете ли с компания да пийнете по една бира и да гледате мача? Или па на кино и театър?

        Аз го зададох и на Груйчеца тоя въпрос и на другите дето са против олабването. Ама никой не отговаря.

        Доста неща си работят. И според мен ограниченията са строги, но това е щото материала не ги спазва.

        Ако хората разбираха не се събирайте на групи - парковете щяха да бъдат отворени. Ама на събират се.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

          Като четох определенията за епидемия, там ставаше въпрос за процент от населението, само че на заболелите.

          Твоят процент на кое е, от населението на Германия ли?
          Очевидно съпоставя Тотал Дедс към Тотал кейсис. Получава се 2,2 %

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
            Немците вчера достигнаха 2.1 процента смъртност което значи епидемия от най високия клас в инструкцията на NSA
            Като четох определенията за епидемия, там ставаше въпрос за процент от населението, само че на заболелите.

            Твоят процент на кое е, от населението на Германия ли?

            Коментар


            • Немците вчера достигнаха 2.1 процента смъртност което значи епидемия от най високия клас в инструкцията на NSA (просто трябва малко време да боледуват преди смъртността да си догони процентие) те хващат много хора рано с масовите тестове (не са си ъпдейвали критичните вчера)

              mWPCloud.com

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                O, няма проблем, гладът ще победи всички и всичко, още повече пък това смешно вирусче, раздуто до истерия. Отново напомням да се гледа соц филмът "Кит" - уникален във всяко отношение за сегашната ситуация. Също така и великата реплика (ма ни помня филма, цитирам по памет) - значи за кучета и котки може (да се разхождат в забранените уж паркове), а за прасета не може (за деца - също). Генералгоджи в действие, сър!

                Апропо, вчера минах по Атанас Узунов - покрай парка - нароооод, ама нароооод, въртят обиколки по асфалт и между паркиралите коли, вътре в парка - кучкар на групички, доволни и щастливи, че те са привилигировани, няма я раята да им се мота в краката с малоумните си деца.

                Кучетата, кучетата, те да са живи, а децата - кучета ги яли. Благодарим ти, генералгоджи!
                Груй, само като произнесеш тази фраза (прасета и кучета) със затворени очи и веднага ти се появява в съзнанието Г. Русев.
                Същото и за кокошките, които не снасят.



                Еволюцията на културния процес върви бавно и келяво.
                Допълнително се мразим и не си вярваме, а има и защо!
                И като дойде време нещо да се прави заедно - хайде нещата в киречя.
                Оттам се налага властта да развърти сопата и ... всичко започва да се въпроизвежда от самото начало, в същия уродлив сценарий..

                И аз ги гледам същите картинки.
                Обаче, в последните два дни се забелязва тихомълком промяна в обстановката и средата.
                Първият аргумент е строго личен и разбираемо няма да обяснявам подробности. Получи се ясна индикация, че след празника възобновяват плановите операции. От устата на доктора излезе една доста интересна фраза при опит да обясни промяната.

                Вторият. Милиционерските патрули, които пазеха парковете доста мотивирано преди, сега оредяха и започнали по странен начин да обръщат гръб на "нарушителите".

                Едва доловимо е духнал нов ветрец. Това не се казва и е напълно обяснимо. По нашите земи е така - колчем отпуснеш чатала от гушата и ордите плъзват.
                Разбираемо препоръчително е, от форума да НЕ излизат сигнали за насърчаване н а безчинствата.
                Трайте си моля! Това беше чисто приятелско споделяне.

                Поради важни обществени причини, властта в нашата държава обективно се е налагало да е по-корава. Е, не чак като в огромните страни.
                Last edited by nachev; 10.04.2020, 11:33.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

                  Ясно, че не очаквам, просто се подигравам на ситуацията и на себе си, като част от раята дето безропотно слушка, папка и изпълнява.
                  Още след Великден ще има охлабване - Mark my words - бизнесът не издържа, а без бизнес баце е тотално чао, още повече че не успя да натисне фибанкасъту и сега не е в ЕЗ, че да захлебва от там. Да не говорим пък за мерките 60/40, за които трябва да си космонавт, за да се вместиш в тях. Гладът ще свали и генералагоджи, и, ако не се е покаял дотогава, и БХ. Така че веднага след Великден ще има охлабване
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                    Не, до 13 май не очаквай.

                    Първо трябва да мине Великден и после 2-3 седмици да се види дали ще има покачване след Великден. Дано не се съберат много хора на Цветница и Великден. Че един да има болен и хубаво ще разнесе заразата.
                    Ясно, че не очаквам, просто се подигравам на ситуацията и на себе си, като част от раята дето безропотно слушка, папка и изпълнява.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                      Премиерът слънце, нали ония ден се изтъпани, че 3 дни да спадат болните и ще олаби мерките.? Днес е втори ред със спад. Да чакаме ли утре спешна пресконференция за олабване хомота на раята?
                      Не, до 13 май не очаквай.

                      Първо трябва да мине Великден и после 2-3 седмици да се види дали ще има покачване след Великден. Дано не се съберат много хора на Цветница и Великден. Че един да има болен и хубаво ще разнесе заразата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                        Полицайте на работата носят маски и ръкавици на кпп някой са с и наметало (да не ти се лепи по дрехите) след работа махаш и не го носиш вкъщи

                        Това изследване показва:

                        1. че сме спряли заразата в много ранна фаза

                        2, че в среда на ниска концентрация на вируса маските ((някой от плат дарени на полицайте) и дори доброто старо българско МП-70 какото доста от полциайте носят - те могат да избират каква маска да сложат ) води до по добра 91% ефикасност ами дори надвхъля 99%
                        Разбрах те. Полицаите не са високорискова група. Те са защитени с маски и ръкавици. И тези маски изобщо, ама изобщо не пропускат вируса, въпреки че вирусът е десетки пъти по-малък от дупките в тъканта на маските. И ръкавиците са им за еднократна употреба и ги сменят на всеки час, старите естествено ги хвърлят в кошче за опасни отпадъци. И докато са на работа не пипат документите на шофьорите, прословутите декларации ги вземат със щипци и ги стерилизират преди да ги приберат в колата си. И не се пипат нито по лицето, нито по косата, нито никъде с евентуално заразените си ръкавици. Работят като хирурзи в операционна. Друг им облича защитните облекла и друг им слага ръкавиците и ги маха.
                        Те са по-нискорискови от пенсионерите, дето ходят веднъж на два дни до магазина и от работещите, които се срещат също с десетки хора на ден.
                        Я да питам. А метрото спряно ли е? Автобусите в София пътуват ли? А?

                        А да? А полицаите пазаруват ли? С маски и ръкавици и със защитно облекло?

                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                          Та един въпрос към PR генерала (или на съмишлениците му тук):

                          Ако при КОНТАКТНИ лица (полицаите всеки ден са "извън" карантината и изолоцаята) се установяват под 1% срещнали вируса след 1 месец епидемия и при положение, че засичаме по нови 20-30 случая дневно.... След колко месеца, НЕконтакните (изолирани в момента) лица ще достигнат до 60-70 % с антитела, че да се съгласи, че трябва да се облекчат мерките и да се възобнови живота в страната ?!?





                          Конатактните лица са със защитно оборудване - ръкавици МП-70 и наметала (някой носят дарените им мнослойни маски от плат) ама на кадрите по тв доста често виждам МП–70 , българите отхвърлиха да е задължително защитното оборудване за всички ще си търпят по дълга карантина
                          mWPCloud.com

                          Коментар


                          • Премиерът слънце, нали ония ден се изтъпани, че 3 дни да спадат болните и ще олаби мерките.? Днес е втори ред със спад. Да чакаме ли утре спешна пресконференция за олабване хомота на раята?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                              Изглежда наистина на паветата и още няколко места из страната (и сродните им в Румъния) не сме в състояние да осъзнаем действителната драма на хората в тежка нужда!
                              След 1 месец локаут:

                              Хиляди румънци чакат на летище, за да заминат на гурбет

                              А след три месеца?!
                              O, няма проблем, гладът ще победи всички и всичко, още повече пък това смешно вирусче, раздуто до истерия. Отново напомням да се гледа соц филмът "Кит" - уникален във всяко отношение за сегашната ситуация. Също така и великата реплика (ма ни помня филма, цитирам по памет) - значи за кучета и котки може (да се разхождат в забранените уж паркове), а за прасета не може (за деца - също). Генералгоджи в действие, сър!

                              Апропо, вчера минах по Атанас Узунов - покрай парка - нароооод, ама нароооод, въртят обиколки по асфалт и между паркиралите коли, вътре в парка - кучкар на групички, доволни и щастливи, че те са привилигировани, няма я раята да им се мота в краката с малоумните си деца.

                              Кучетата, кучетата, те да са живи, а децата - кучета ги яли. Благодарим ти, генералгоджи!
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


                                И не само в БГ е така. Цяла Африка е в тревожно очакване на нещо което не идва и вероятно няма да дойде. Убедителни обяснения за това няма.
                                Очаквайки Годо?

                                Коментар

                                Working...
                                X