IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts



  • На опашка за оръжие



    Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

    Коментар


    • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
      Дали някой брои колко пъти краят на света е предсказван от българи? Може да сме на дъното по заразяване ама пък бием всички по апокалиптицизъм

      Коментар


      • Дали някой брои колко пъти краят на света е предсказван от българи? Може да сме на дъното по заразяване ама пък бием всички по апокалиптицизъм

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

          Това намирисва на разтуряне на световната финансова система. Май наистина вече се води световна война. И няма как да разберем кой е пуснал вирусчето, освен да се досещаме. Започна да става весело. Саркастично весело.
          В този си вид финансовата система води до ШЕСТОТО масово измиране на видове.Няма по-пагубно нещо за живота на планетата от свръхпотреблени и свръхпотребители.За последното удвояване на населението бяха необходими 50 години.От 3 700 000 000 към 1970 до сегашните 7 800 000 000.За да се добие представа за ръста по времето на Наполеон населението в света е било 1 000 000 000 от които 300 000 000 са живели в Китай.А потреблението на ресурси от средностатистичческия индивид е било в много пъти под средното днешно.Лично аз НЕ ВИЖДАМ изход освен един за който от етична гледна точка няма да спомена.Икономиката на потреблението просто ще умре след тази криза.С нея ще умрат и повечето от сегашните водещи икономически субекти.И дано се стигне само до там.Вируса е катализатор за процеси протичащи от 170 години-зародили се по времето на Индустриалната Революция в Англия но станали много актуални последните 50 години.Процеси предречени още от Томас Малтус преди почти 200 години.
          Last edited by Hermes73; 11.04.2020, 00:27.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


            Намирисва на превъзбудено въображение. По естествен път или с химия?

            Ще има леки икономически и социални корекции. А нов световен ред няма да има, тия от които зависи са доволни и от сегашния.
            Вероятността за партенки е твърде висока, така че чаршафите трябва се изпират с подходяща програма.

            Коментар


            • Известен пловдивски вирусолог: Ами ако не сме прави?
              https://www.plovdiv24.bg/novini/plov...Z6ln2FN31rzYlM

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                Това намирисва на разтуряне на световната финансова система. Май наистина вече се води световна война. И няма как да разберем кой е пуснал вирусчето, освен да се досещаме. Започна да става весело. Саркастично весело.

                Намирисва на превъзбудено въображение. По естествен път или с химия?

                Ще има леки икономически и социални корекции. А нов световен ред няма да има, тия от които зависи са доволни и от сегашния.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  И аз ще ги съдя тия жълти копеленца!
                  Чакам само да декарантинират СРС и Грую да изтрезнее, за да го ангажирам.
                  Ще се наложи да проявя доста търпение...
                  буахаха, това ми хареса и ти турих плюс. Викат ми пияният майстор, бре. Наздраве

                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                    Пак в аспекта на изстъплението и забавлението:
                    Ти все пак много добре знаеш и в нито един момент не трябва да забравяш, че в този форум всяко едно становище, което би могло евентуално, дори условно, да се възприеме дори и като най-безобидна, но негативна конотация на т.н. капитализъм (аз му викам системата, доколкото той имаше понятни характеристики само съпоставен и сравнен с т.н. комунизъм (а него отдавна го няма), а вярното име ще му бъде дадено някога в бъдещето), води до глухо освобождаване на предпазителя и прищракване на зареждащия механизъм. Малко след това, висок и трениран глас издава ясна и висока команда и насъсква група полеви бойци, които плъзват из терена и с жар започват да обръщат туфи, чимове, камънаци в търсене на прикрити комунисти. Ако от прикритието излезе некой кат БХ и се развика, че си е хвърлил книжката от погнуса, а друг се размънкя, че не е бил разбран правилно, следва благосклонно: Е, добре! Ако се изрази готовност да се снася, има дори усмихнато потупване по рамото.
                    Ако откритият гледа лошо, твърдо и неразкаятелно, дава се отривист знак и картечарят се захваща за работа.

                    Най-смешното в цялата тази работа е, а аз доста съм се врял в тази тематика, че понятието капитализъм, което така самоотвержено се брани, е измислица на французина Прюдон, което е доста популярен философ от 19-ти век, но със социалистически схващания, с анархистичен оттенък .
                    Де го чукаш, де с е пука! Това съм запомнил от едновремешни упражнения по политикономия, където един хлевоуст асистент много ни забавляваше под строгия поглед на пратениците на партията от РАбфака.

                    А още по-смешното е, че в резултат на една поредица от събития, като се почне от Конференцията Бретън-Уудс, мине се през прословутия отказ Никсън 1973 за обмяна на долари за злато и се завърши примерно и условно с Ямайската конференция 1976, която е едновременна отмяна на БУ-система и ознаменува преминаване към плаващи курсове на едни разчетни знаци на кредита (нищо, че продължават да им викат пари и валути), реално капитализъм вече няма. Чрез разчети и дистибутиране на дълг, създаден от нищото, малка група хора прави фокуси, държи в зависимост и упражнява власт.
                    Обаче вече номерата се изтъркаха, публиката познава всички фокуси, видимо е досадена и сега трескаво се търсят нови номера. Все още няма никакви ясни индикации/доказателства, дали случващото се в момента е, или пък не е, свързано по някакъв начин, пряко или косвено, директно или индиректно с господарите на магията.
                    Успехът на начинанието е неясен, мъгляв, но това така или иначе няма нищо общо с "капитализъм".

                    Е, това все пак е процес, може да има и други мнения.
                    Ти си по-голям специалист по историческите процеси.
                    Ефимерността и субективността на човешките възприятия, краткостта на човешкия живот, затрудняват разбирането на нетленното, абстрактното, историческото.
                    Начев, т. нар. социализъм също си беше капитализъм. Но някаква преходна форма поради изоставането. Ти може да смяташ, че вече няма капитализъм, ала финансовите въжеиграчи се подпират именно на него. Засега. Защото реалното ппоизводство никога не е било на подобно ниво. Азиатците заработиха и станаха водещи в тая работа както бяха пред 18 век. Имаха малка почивка, но тя свърши. И бързата империя Америка свършва. Капитализмът вече се завърна в долините на двуречията - китайското и индийското двуречие.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                      Това намирисва на разтуряне на световната финансова система. Май наистина вече се води световна война. И няма как да разберем кой е пуснал вирусчето, освен да се досещаме. Започна да става весело. Саркастично весело.
                      Вчера написах, че очаквам забрана за извършване на трудова дейност извън дома. Днес това е вече факт но в Москва!

                      Вчера, 22:44
                      Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

                      Според мен CoVid-19 е прикритие на разпада на текущия икономически модел. Потвърждение ще е удължаване на извънредното положение на първо време до есента. После за постоянно. Очаквам въвеждане на забрана за извършване на трудова дейност извън дома.
                      Last edited by alex1001111; 10.04.2020, 22:37.

                      Коментар


                      • Тази и тя е починала от Короната. Както и оня с белодробния рак от Шумен и пребитата от Варна.


                        Поредна жертва: COVID-19 отне живота на 44-годишна жена от Сливен

                        44 -годишна жена е починала в Сливен след усложнения от коронавирус, съобщиха от областната болница пред "Фокус".
                        ..................

                        Починалата е от квартал „Речица“, била е на хемодиализа от 4-5 години и с остра бъбречна недостатъчност.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

                          Иска е за небрежност свързана с овладяване на "епидемията" скриване на мащаба от световната общност и т.н. Ще си реализират иска с запор на съкровищни бонове на стойност 1.1 трилиона. Възможно ли е някои правителства да се опасяват от шантаж. Имаме карантина от тази и тази дата, глобихме толкова стотин човека. Всичко си казваме по 2 пъти на ден. Стриктно спазваме каквото препоръчат от ВОЗ, какви претенции може да имате към нас?


                          САЩ могат да принудят Китай да плати за коронавируса
                          https://fakti.bg/world/463403-sasht-...a-koronavirusa
                          Това намирисва на разтуряне на световната финансова система. Май наистина вече се води световна война. И няма как да разберем кой е пуснал вирусчето, освен да се досещаме. Започна да става весело. Саркастично весело.

                          Коментар


                          • Ето я и бъдещата гладория.
                            https://www.finanz.ru/novosti/aktsii...ent-1029065300

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                              И за какво точно ще го осъдят? Това, че правителството им е правило грешки, прикривали са, дори някои са саботирали овладяването на епидемията си е вътрешна работа. Как точно ще го осъдят за международната щета? В американски съд може да мине, но после как ще си реализират иска. Американското правителство би могло нещо да се опъне, но и то ще се озори за обезщетението.
                              Иска е за небрежност свързана с овладяване на "епидемията" скриване на мащаба от световната общност и т.н. Ще си реализират иска с запор на съкровищни бонове на стойност 1.1 трилиона. Възможно ли е някои правителства да се опасяват от шантаж? Имаме карантина от тази и тази дата, глобихме толкова стотин човека. Всичко си казваме по 2 пъти на ден. Стриктно спазваме каквото препоръчат от СЗО, какви претенции може да имате към нас?


                              САЩ могат да принудят Китай да плати за коронавируса
                              https://fakti.bg/world/463403-sasht-...a-koronavirusa
                              Last edited by alex1001111; 10.04.2020, 22:49.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение


                                П.П. Пушачите са рисков фактор, както хиперониците, диабетиците, тези с наднорменото тегло, много слабите и т.н.
                                От всички изброени, в случая "много слабите" финасово са жертвите. Испанският грип е бил много смъртоносен, този повече разчита на известност

                                Коментар

                                Working...
                                X