IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

    А, тамън. Дал съм числата на откритите заразени, сложи си ги в една табличка, направи я на графиа (сигурен съм, че знаеш как) и ни кажи какъв е трендът?
    При моята графика след 28 март трендът е низходящ.
    Я качи една графика, която да ни уплаши.
    Гигов аз не се плаша.Бог ни прати изпитание.С търпение ще преминем през това нещо.Не всичко е лошо...Ако махнат капепетата ще е супер.Ние постепенно ще се научим да не бутаме един в друг.По добре чинно да си изчакам реда пред магазина отколкото да се ръгам в препълнен магазин и всеки вътре да се бута и да вися на касата.Ако сложат край на чалготеки и всякаква джендърска измет още по добре.Ще се наложи да си налегнем задниците и да си стоим по къщите

    Коментар


    • Единственото което никой не може да отрече е че генерал Майтапчийски е много забавен
      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

        В този си вид финансовата система води до ШЕСТОТО масово измиране на видове.Няма по-пагубно нещо за живота на планетата от свръхпотреблени и свръхпотребители.За последното удвояване на населението бяха необходими 50 години.От 3 700 000 000 към 1970 до сегашните 7 800 000 000.За да се добие представа за ръста по времето на Наполеон населението в света е било 1 000 000 000 от които 300 000 000 са живели в Китай.А потреблението на ресурси от средностатистичческия индивид е било в много пъти под средното днешно.Лично аз НЕ ВИЖДАМ изход освен един за който от етична гледна точка няма да спомена.Икономиката на потреблението просто ще умре след тази криза.С нея ще умрат и повечето от сегашните водещи икономически субекти.И дано се стигне само до там.Вируса е катализатор за процеси протичащи от 170 години-зародили се по времето на Индустриалната Революция в Англия но станали много актуални последните 50 години.Процеси предречени още от Томас Малтус преди почти 200 години.
        Е, процесите на глобално ниво рядко се развиват отведнъж. Сега обаче имаме особено рядко съвпадение между средна по силата си, но трудно удържима пандемия, натрупване на икономически деформации и противопоставяния, приключване на световния икономически цикъл и възстановяване на политическия полицентризъм с неговите противоречия. Този съвпад вероятно ще катализира големи промени, ала е възможно да бъдат приглушени със задкулисни споразумения. Нарастването на планетарното население рано или късно ще ни докара голяма криза, ала сегашната може бързо да отмине със съответното лекарство. Доволно е, че ние сме слабо засегнати от епидемията, но нейните отражения ни се стовариха прекомерно. Нашата икономика и политическата ни система са измислени. Реформи трябва да се провеждат срещу маскирания авторитаризъм и протекционизъм към стопанските обекти на властта. Равноправие и възможности за развитие на всички. За да не бягат от България.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

          Пророчеството на Ванга е ,че Западна Европа на 100 кв. км. ще остане 1 жив и после ще бъде завладяна от арабите,халифат.
          Това са пророчества на КГБ и изперкали журналисти.Баба Ванга такива предсказания не е правила.Ще припомня едни нейни думи а именно вие как си представяте човек върши престъпления яде пие клеца и сръбска музика и Бог му дава сила и способности.От тия на които много е дадено се изисква много.Вие вечер си лягате и заспивате ама не знаете какво е в моята глава и какво виждам аз..Разбира се аз предавам смисъла на думите.Та тя ясно казва че Бог на бодлива крава рога не дава.Никой надарен човек няма да ти каже дата и събитие а ще каже по завоалиран начин.Щото иначе ще предизвика паника и погром.Тия които разправят че са наследници на Ванга и предричат всевъзможни ужасии са откровени шарлатани.Баба Ванга е доказателство че човек има и други способности но е поел по пътя на материализма и лакомията. и тия сетива са закърнели.От нея научаваме че има и друг свят и че човек може да влиза в комуникация с него.Как?Науката е безпомощна да го обясни но е факт.Факт е че тя е могла да влиза на всеки в главата и да знае какви ги върши.Замислете се само ако всеки човек можеше да знае мислите и намеренията на другите какво ще се случи...Ние още сме в първобитния строй.Годините в които живеем след примерно 2000г ще се учат като античност

          Коментар


          • Китай взима мерки срещу потенциална втора вълна като се опитва да задържа асмимптоматичните разпространители ( и разбира се казва моето любимо в съветите )


            China is also increasingly focused on managing asymptomatic virus carriers. It only began announcing figures for such cases on April 1, reporting 657 new asymptomatic cases so far this month, of which 57 have developed symptoms.

            On China’s Twitter-like Weibo, “Are asymptomatic people really asymptomatic?” was one of the most-discussed topics on Thursday, highlighting a media interview with Liu Youning, a professor of respiratory medicine at the People’s Liberation Army General Hospital.

            Liu said asymptomatic carriers posed little risk, but that people should continue to avoid crowded areas, maintain social distancing, wear masks and wash hands.


            https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKCN21R009
            mWPCloud.com

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

              Че това края на света ли е?
              Араби, халифат не са ли хора?
              Краят на света го дава след 3000 г,хората ще отидат да живеят на друга планета.
              Last edited by Grosss; 11.04.2020, 10:21.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                Толкова години зяпам графики че все си мисля като видя тренд го познавам
                А, тамън. Дал съм числата на откритите заразени, сложи си ги в една табличка, направи я на графиа (сигурен съм, че знаеш как) и ни кажи какъв е трендът?
                При моята графика след 28 март трендът е низходящ.
                Я качи една графика, която да ни уплаши.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Да припомня заглавието на темата:
                  Коронавирусът ще прерасне ли в пандемия

                  Според апокалиптосите, отговорът е ДА, щото видите ли ВСИЧКИ страни са обхванати, измират поголовно и прочее страхотии.

                  А пък аз казвам, че в България НЯМА ЕПИДЕМИЯ от Ковид 19.
                  Ще речете: Как тъй няма?
                  Ами НЯМА. Епидемия има, ако са установени 200 случая на зараза на 10 000 души население, а пък до вчера са установени 635 заразени на 7 000 000 души население. Което прави по 0,90714 души на 10 000. По малко от един човек на 10 000. Това е 200 ПЪТИ по-ниска стойност.
                  ДВЕСТА ПЪТИ!!!!!
                  Каква епидемия, какви 5 лева?
                  В руската Уикипедия пише, че обикновено прагът се смята за 5% от населението, което е 500 на 10 000, но някои страни свалят до 1%. За население от 7 милиона 5% са 350 000 болни, а 1% – 70 000. болни

                  Пандемия пък е, когато тези числа са (много) по-големи и болестта е широко разпространена. Ежегодният грип е пандемия.
                  В ппрепратката долу има описание на много епидемии и пандемии.
                  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...BC%D0%B8%D1%8F

                  В англоезичната Уикипедия (тези от по-страхливата част на света) определението за епидемия е по развитие – ако за две поредни седмици са заразени повече от 15 човека на 100 000. За 7 милионно население това са 1050 новозаразени за две седмици.

                  По което и да е от тези определения сме далеч от епидемия в България.

                  Всичките тези прагове са изчислени на опит от предишни епидемии, когато те са били надхвърляни и това е водело до определени нива на медицински, обществени и стопански последици.
                  Със сегашните безумни карантини си предизвикваме обществените и стопански последици на епидемия, като сме далеч от такова състояние.


                  Какъв е изводът? Той е, че трябва да се затворят тези страници на Уикипедията, та народът да не знае факти и много-много да не мисли.
                  Last edited by 78-10; 11.04.2020, 10:22.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                    Пророчеството на Ванга е ,че Западна Европа на 100 кв. км. ще остане 1 жив и после ще бъде завладяна от арабите,халифат.
                    Че това края на света ли е?
                    Араби, халифат не са ли хора?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Тази и тя е починала от Короната. Както и оня с белодробния рак от Шумен и пребитата от Варна.


                      Скоро очаквам да обявят порединия починал от Ковид 19 с придружаващо заболяване огнестрелна рана в главата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                        Не ми е известно българин да е предрекъл края на света.Ако знаеш кой или кои са дай да прочетем
                        Пророчеството на Ванга е ,че Западна Европа на 100 кв. км. ще остане 1 жив и после ще бъде завладяна от арабите,халифат.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнение

                          Мярнах го в в зирохедж, но не че ги отбягва вируса, а че пушачите карат заболяването по-леко, защото дробовете им са свикнали да работят с по-малко кислород. Същото би било при изкачване на Еверест без кислородна маска - за пушача ще е по-лесно защото белите му дробове са свикнали на по малко кислород, отколкото непушача.
                          Това дори не знам как да го коментирам.Ти пушил ли си цигари?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            Интересно изказване на експерт, върл привърженик на колективния имунитет, който си е сменил мнението на 180 градуса. Най-страшното от това мнение обаче е твърдението, че епидемията тепърва ще се развива в България, и това ще се случи след Великден. И освен всичко друго това ще е само първата вълна (значи ще има и още). Да се надяваме, че до тогава ще сме подготвени, защото иначе лошо ни се пише.
                            Не си е сменил мнението, а като разумен човек оглежда околните версии. Всеки трябва да се съобрадява с реалността и това, което ни поднася. Съответственост и отзивчивост спрямо околния свят трябва да проявяваме.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                              И как точно РАСТЕ бройката? И как сметна че до две седмици ще нарастнат от 1000 на 10 000? А? Нещо свише ли те озари?

                              Ето как нарастват откритите заразени от 8 март насам, числата показват новооткритите случаи на зараза:

                              4,1,1,1,16,8,10,10,11,19,11,13,22,36,24,14,17,24,2 2,29,38,15,13,40,23,35,28,18,28,18,28,16,25,17

                              Какво ни показват простичките числа?
                              Ами показват равномерна заболеваемост. Няма никаква геометрична прогресия, каквато предполага една епидемия. От 25 дни насам всеки ден се установяват между 15 и 35-40 (максимум) заразени. Това прави средно по 23 на ден. Тъй че за да стигнем от 1000 до 10 000 ще ни трябват 391 дни. Повече от година, а не две седмици. Петдесет и пет седмици ще ни трябват, приятелю, а не две. Аха.
                              Ще говорим след Великденските празници,сега няма смисъл.

                              Коментар



                              • Този абсурден и безумен театър дето се разиграва в света ми прилича на приказката по-долу, чети и мисли


                                "Царят вървеше под великолепния си балдахин, а по улиците и прозорците на къщите се трупаха хора и викаха:
                                — Ах, колко хубави са новите дрехи на царя! Каква чудесна мантия! Как хубаво му стои! Никой не искаше да каже, че не вижда нищо, защото никой не искаше да мине за глупец или за некадърник. Нито едно царско облекло не бе извиквало досега толкова голям възторг.
                                — Гледайте, гледайте, царят е съвсем гол! — извика изведнъж едно дете.
                                — Господи, чувате ли какво казва невинното дете! — рече баща му и всички започнаха да предават думите на детето.
                                — Да, да, царят е съвсем гол! — извика най-сетне целият народ. Царят беше поразен. Нему също се струваше, че народът е прав, ала си мислеше: „Все пак шествието трябва да се изкара докрай!“. И прислужниците продължаваха да вървят все тъй тържествено след него и да носят краищата на въображаемата мантия."

                                Ханс Андерсън - "Новите дрехи на царя"
                                Last edited by бай Стамен Тракториста; 11.04.2020, 10:07.

                                Коментар

                                Working...
                                X