IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
    От днес умрелите от вируса :

    УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" е починала 73-годишна жена, при която е бил потвърден COVID-19. Жената е била с прекаран инсулт. Страдала е и от диабет. В УМБАЛ "Пълмед", Пловдив, е починал 73-годишен мъж с установен COVID-19. Пациентът е хоспитализиран в лечебното заведение преди 8 дни, където е бил интубиран. Мъжът е страдал от артериална хипертония.
    Oт хипертония (високо кръвно) почат да страдат хората на 30 и малко и обикновенно живеят още по 50 години като само пият хапче (от няколко лева на месец) иначе то съпътсващите заболявания в САЩ топ е хипертонията



    mWPCloud.com

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

      Тази ми изглежда подходяща...

      [ATTACH=CONFIG]n3578979[/ATTACH]
      Добра идея също.
      Ще се поразтърся за некакъв червен помпон сега...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
        Да видим каква маска ще нося...
        Тази ми изглежда подходяща...

        Click image for larger version

Name:	dreamdocs4-1586186675.jpeg
Views:	1
Size:	3.0 КБ
ID:	3578979

        Коментар


        • От днес умрелите от вируса :

          УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" е починала 73-годишна жена, при която е бил потвърден COVID-19. Жената е била с прекаран инсулт. Страдала е и от диабет. В УМБАЛ "Пълмед", Пловдив, е починал 73-годишен мъж с установен COVID-19. Пациентът е хоспитализиран в лечебното заведение преди 8 дни, където е бил интубиран. Мъжът е страдал от артериална хипертония.

          Last edited by бай Стамен Тракториста; 11.04.2020, 17:48.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
            ТНМ, Леля, Траков, Преци, 4ичо, Груето, Хемилио, безимен - най-баш тези помня, ама може и да съм сбъркал нещо и да пропускам някого. Всички двойни ми се виждаха!

            4ичо и Груето бяха надонесли някакви специални, екзотични питиета ... и като се почна!
            Жули!
            Яко!
            Струваш ми се настроен фунерално, или поне прощаващо се.

            Кво зе да ги изреждаш като за последно, или като поп списъка за помен...

            Ако си болен от Ковида и ше мриш, моля сподели за последно в моята тема за "Лични срещи...", поне да има некаква файда!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

              Благодаря ти за помощта, прочетох!

              Да видим каква маска ще нося...
              Е-хххх, младост, младост!
              Друго си е да си 78 набор, бързо се възстановяваш!
              Помня много добре, че вчера и ти беше в Кръчмата. Аз дори позакъснях, ама ви намерих дето се бяхте усамотили в едно от сепаретата - отбор юначни индивиди, най-отчаяната клиентела! Пияници и безделници сме ние, та се чудя кога властта ще вземе неложителни мерки против подобно явление.
              ТНМ, Леля, Траков, Преци, 4ичо, Груето, Хемилио, безимен - най-баш тези помня, ама може и да съм сбъркал нещо и да пропускам някого. Всички двойни ми се виждаха!

              4ичо и Груето бяха надонесли някакви специални, екзотични питиета ... и като се почна!
              Жули!
              Яко!

              Едва преди половин час успях да се освестя малко, главата ми още дава заето, гледам въпроса ти за новата заповед, половин час опитвам да вържа за питането, ама то така е - алкохолът не прощава.
              Ей, какви хора бяхме! Огън, хвърчахме и работата се боеше от нас!
              Пък сега - докато правителството работи, ние пиянстваме!

              Пфу, цяла страница изписах в мъчителни опити да се сетя, защо въобще започнах да пиша това мнение, ама то си е така - алкохолът не прощава!

              А-а, най-накрая се сетих.
              Всъщност заповедите са две:

              Официално: Удължиха още една забрана!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                Моля, имайте предвид че болниците са осигурили буферен капацитет, заради очаквания пик!
                Поради това, повечето психиатрични отделения не работят в момента.
                Може от МВР да поискат от зоологическата градина да им предоставят пушките със стреличките с транквиланити и да ги дадът на някакъв отряд за бързо реагиране който да се вика като подкрепление да транквилизират
                mWPCloud.com

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

                  (по т.1.) А защо в Чехия да е само ефект от маските ?

                  Вероятно са предприели и други мерки. Ние продължаваме с нищо-правенето. Банско след като го обявиха за "точксично", сега не могат една седмица да се организират да направят 1000 теста, че да си проверят поне теорията.... Не можем да направим и по 1'000 теста на продавачки, контрольори, завърнали се от чужбина и т.н., за да имаме някаква реална представа.... ама в Маските сме силни ?!?

                  (по т.3.) - кой е Талеб ? (не че аз съм от най-активните хора в този форум, но разпознавам доста от никовете, но точно него дори не съм го чувал )

                  (по т.2.) - Знаеш ли, за Великден лично аз съм за по-крути мерски - ЗАБРАНА за събирания/чествания и т.н !!! По какво струпването на много хора в (или около) църквата да е по-различно от футболен мач или концерт ? Това е логична и резонна мярка - струпванията на хора са опасни - факт. Но аз пак питам - кого ще застраша или как ще се заразя когато вървя сам по улицата ?!?!

                  Да сме отговорни, да спазваме предпоръките (дистанция, миене на ръце, липса на струпвания) - ОК. Но за бога, защо трябва да ме правят на идиот да вървя сам по улицата с маска.... И това на фона на други малоумни ограничения - примерно ограничение да посетя парк (САМ или с дете/смейство, с които вкъщи пак сме по 24 заедно) ?.... Отчитаме дейност с мерките, а реално по отношение на тестването се правим на интересни, че пестим пари....

                  Абосолютни олигофрени !

                  ======

                  Така и не ми отговори на въпроса - смяташ ли че Маските, ще ни свалят от 20-25 случая дневно (за мен нормално ниво за 7 млн.държава, което е приемливо и не е причина за драматчни рестрикции) на 0-1-2 случая ?

                  P.S. Като цяло ми правиш добро впечатление (въпреки че сме на различни мнения) - поддържаш добър тон, постваш линкове към научна информация и като цяло се аргументираш грамотно и интелигентно.... Но като цяло имам чувството, че твърде много приемаш за даденост казаното от PR генерала (естествено и истинския/баш генерал) като единствено правилна стратегия, без да пречупваш нещата през числата и фактите в България до момента.



                  За Чехия защото техни медии обявиха в края на март че са успяли да изправят кривата благодарение на маските (била е голяма социална кампания всеки да си направи да си ушият маски) освен че първи ги направиха задължителни а вече и да я наклонят надолу тренда на новите случай... Те имаха екпоненциално нарастване до 2000 случая преди да ги въведат.... Иначе тестват малко повече, но при повече случай имаш повече контактни да тестваш (но и ние ще наваксаме с тестването - чакаме банско да покажат цифрите)...

                  Гледай че и Тайван се справят с маски нямат карантина + дезинфекция на ръце навсякъде като влезеш в някой частен бизнес и камери за темпертура на много места (метрото) и доста ресторанти и магазини същот те светкат (там е било на опаки излязъл някакъв техен да им каже да не носят маски в началото на кризата че е безопасно те излезли на протест в защита на маските)

                  Китай като рестартира ухан също рестартира изцяло със задължителни маски

                  Относно великден - Свобода да ходиш на мач и концерт не са гарантирани в конституцията това е разликата с вярата (без да съм експерт по конституционно право) Аз няма да ходя на великден не съм толкова силно вярващ, но поне да са защитени тези хора... синода разбрах е изнесъл литургията на открито вместо да е вътре ако има разстояние + маски ще е сравнително безопасно...

                  Не знам как може да се прецизира за на улицата закона щото в някой ситуации трябва да се разминаваш с хора...

                  Да направим ниските цифри и аз съм оптимист ще почнем да махаме и другите ограничения


                  Талеб - Насим Талеб автора на Черния Лебед https://twitter.com/nntaleb/status/1244958907962920964

                  mWPCloud.com

                  Коментар



                  • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Напълно провален експеримент е британския,заедно с този на цяла Европа!
                    Засега Лукашенко много добре се справя,а цял свят го чака да се провали с почти дословни сталински методи (подчертаното е лишено от това което твърди пропагандата през последните 60 години!
                    Да бе "Засега Лукашенко много добре се справя"
                    Движи се по разписание, само че влака тръгнал с малко (двумесечно) закъснение
                    А пък и не може много да му се вярва на
                    Лукашенко
                    "30 марта ОО «Белорусская ассоциация журналистов» распространила заявление к Министерству здравоохранения о необходимости предоставления оперативной и достоверной информации о распространении COVID-19[21]."
                    Last edited by barbaron; 11.04.2020, 17:40.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                      Предлагам ти шапка-невидимка, чрез която никой нема да те види в църквата ако телом не си там
                      Не съм обсъждал ходене в църква.
                      Макар и да съм, като гледам, агностик, имам достатъчно уважение към желаещите, за да не им се правя на клоун по църкви и храмове/седенки.

                      Най-много да не влизам в тях, за да не ги осквернявам с мислите си – както и правя цял живот.

                      Коментар


                      • Ауу, не!
                        Излъгал съм се в спомена си, противогазите ми са с пряко завинтващ се цилиндричен филтър към "маймунката". Излъгал съм и вас, моля за извинение.
                        Last edited by 78-10; 11.04.2020, 17:26.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                          Благодаря ти за помощта, прочетох!

                          Да видим каква маска ще нося...
                          Предлагам ти шапка-невидимка, чрез която никой нема да те види в църквата ако телом не си там

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                            Предвид заповедта, значи да очакваме, че духовните лица ще извършват службите по Великден с маски... Което ми изглежда като доста голяма подигравка с вярата. Или пък от утре ще започнат да ни разясняват изключенията от заповедта.
                            На евентуален подобен въпрос утре от журналята (но надали) на сутрешното Мутаф-шоу Мутафа ще отговори "Не отговарям".

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                              Благодаря ти за помощта, прочетох!

                              Да видим каква маска ще нося...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                                Въпрос на време е да изкарат лекарствата и ваксините.Целият световен научен потенциял за това работи и мисля че до месец ще стане ясно.
                                Не си сам За съжаление няма лекарство за неграмотни
                                • потенциял: Google намира 30 000 линка
                                • потенциал: Google намира 37 400 000 линка

                                Коментар

                                Working...
                                X