IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

    Умрелите са процент от новозаразените, така че спокойно - ще се появят. Дори и утре да спрат да се появяват новозаразени, пак ще има поне 50-100 нови умрели.
    Добре, а колко на ден умират от усложнения при така наречения обикновен грип?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

      Колко са умрелите днес в този черен тренд?
      Умрелите са процент от новозаразените, така че спокойно - ще се появят. Дори и утре да спрат да се появяват новозаразени, пак ще има поне 50-100 нови умрели.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Днес черната серия продължава. Дори пробихме нивото на съпротива. Тренда нагоре вече е добре оформен. Хвърляме боб за утре ......
        Колко са умрелите днес в този черен тренд?

        Каква е средната всеобща дневна смъртност в България?
        Last edited by R1a1; 07.06.2020, 20:18.

        Коментар


        • Как мислите, това, че така наречените ПиСиАр тестове, които хващат вируса и в папая или картоф, които Унгария официално отказва да смята за валидни, се произвеждат и купуват само от няколко големи фармацевтични компании, същите, които ще произвеждат и бъдещата ваксина за "лекуване" от намерената от тестовете "болест", не е ли малко порочно с конфликт на интереси?
          Ние ще ви намерим болестта, ние и ще ви лекуваме и предпазваме от нея, давайте само парите...

          Да, между другото, някой следи ли, какво става с одиозното определение за "безсимптомно протичане на болестта" Ковид-19, което буквално означава "болест без болест"?


          А защо аутопсиите на "умрели от Ковид-19" в Италия и Испания са забранени?

          Знае ли се за поне един умрял, според официалните методи на патологоанатомията, от Ковид-19? То ест от вируса, а не само със вируса?

          Колко умрели от или със коронавирус има в Беларус или Туркменистан?

          Защо СЗО ту ни слага маски, ту ни ги сваля?



          Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          До 1 месец ще се види какво ще се случи в България.
          Колко прилича това изказване на началото на тази тема! То беше "Ще", то беше "ах, гответе чувалите", "ах, след месец по улиците трупове"...
          Айде сега буташ втората вълна, нали?
          Взел си акции на големите фармацевтични компании, май?
          Last edited by R1a1; 07.06.2020, 20:23.

          Коментар


          • Днес черната серия продължава. Дори пробихме нивото на съпротива. Тренда нагоре вече е добре оформен. Хвърляме боб за утре ......

            Коментар


            • До 1 месец ще се види какво ще се случи в България. Имам странното усещане, че както в началото мерките се оказаха до известна степен прекалени, сега ще се окажат доста силно недостатъчни. Полицията няма как да търси контактни лица на хиляди нови заразени на ден. Просто няма толкова полицаи от тук няма как да се карантинират контактни и така да се намалява скоростта на разпространение. И тъй като не сме като шведите, то в общи линии това, което е вероятно да се случи в България юли и август е или сценарии като в Бразилия или като Испания и Италия с пълни забрани за излизане от вкъщи. Не знам тогава противниците дори и на минималните мерки които бяха през май например ще погледнат на нещата. На мен лично не ми е ясно какво точно цели правителството с това откровено неразумно разхлабване. Може би точно за да се намери мотивация в хората за последващото много по-яко затягане.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Това подчертаното ми е много интересно. Наистина показва, че всичко зависи от възприятието. Ако човек направи една проста сметка ще излезе следното. Умрели в Швеция 4254 човека. Умрели в Швеция и България на 1 милион човека съответно 460 и 23. В случай, че Швеция имаше смъртността на България то те щяха да имат към днешна дата с 4 041 човека по-малко починали. Но както казваш всичко зависи от възприятията.
                Така си е. Може да се каже същото и в обратен ред, ако почти никакви мерки нямахме както при тях - смъртността ни щеше да е сходна с тяхната, вместо под 200 щяхме да имаме към 3200 починали към момента.
                Ма дето викаш въпрос на възприятия, за тукашните горди храбри балкански отрицатели 3000 човека за 3 месеца са нищо, те са над тия неща.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Това подчертаното ми е много интересно. Наистина показва, че всичко зависи от възприятието. Ако човек направи една проста сметка ще излезе следното. Умрели в Швеция 4254 човека. Умрели в Швеция и България на 1 милион човека съответно 460 и 23. В случай, че Швеция имаше смъртността на България то те щяха да имат към днешна дата с 4 041 човека по-малко починали. Но както казваш всичко зависи от възприятията. Според написаното от теб излиза, че за половината от тези жертви няма нужда да тъжим изобщо защото техният живот няма стойност, нали са в старчески домове. Но има и още едно интересно нещо. Тезата, че тези хора не струват и трябва да се жертват защото така няма да си навредят на икономиката се дъни защото в крайна сметка спада ще е съпоставим. В случай, че избегнем втора вълна е много вероятно шведската икономика да се свие повече от нашата. Дори при някои сценарии доста повече. Така погледнато не виждам нито един довод в полза на Швеция. Изтребиха си излишно много хора без да си спасят икономиката. Дори Швеция го признават, което им прави чест.
                  +100

                  Коментар


                  • В стил какво искат жените (и мъжете, де)

                    Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Ами премахнаха карантината за влизащите в България, и отделно хората малко се поуспокоиха и започнаха да правят близки контакти.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Сложих ти лайк. Лелята е готина и се изразява много цветисто. Подобри ми настроението. Също така обаче даде доказателство, че колкото е по-нискоинтелигентен един човек, толкова повече пренебрегва реалната опасност от коронавируса. Примери хиляди по света и у нас.
                      И колкото е по-нискоинтелигентен, толкова по-не се заразява. Справка нискоинтелигентните Китай, Индия, Корея, Япония, Виетнам, въобще цяла Азия, Източна Европа, Русия и т.н. Там казват "Пошел со своим коронавирусом на х..". А високоинтелигентните италианци, испанци, французи и англосаксонци са се накаали от страх. Като и някои местни "интелигенти". Затуй високоинтелигентните изкупиха памперсите и тоалетната хартия в началото на март.
                      И аз съм ентелигент, купих си онзи ден цели 8 рула тоалетна хартия. От страх. Друг път вземам по 4. И даже имам и маска. Подариха ми я преди 2 месеца, като влизах в един магазин.
                      Да не забравя. Вчера дори си направих застраховка живот. Ако Умра, вдовицата ми ша земе внушителната сума от 50 хилядарки и ще отиде с моя заместник за две седмици на някои острови.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                        За мен съществен проблем е, че хората в БГ са доста глезени!

                        Мрънкат за носенето на маски, което ако нямаш белодробно заболяване, не е проблем, а минимален дискомфорт!

                        Навсякъде се събират групички от хора, които общуват без особена нужда! Реално няколко месечно ограничаване в социалните контакти не би следвало да е проблем за никой!

                        Цялата икономика може да си работи и да не се спира, ако всички носят маски и си ограничат ненужните контакти с приятели за забавление!
                        Маските и ограничаването на ненужните приятелски общувания не дават 100% защита, но ще държат нивото на заразяване и предаване ниско, докато всичко си работи по-нормален начин, БЕЗ НИКАКВИ КАРАНТИНИ!

                        Не са необходими карантини при съзнание от страна на населението, КАКВОТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА!
                        И щеше да си напълно прав, ако в населението всички спазваха препоръките. Да, ама сам знаеш какво правеше нискоинтелигентната част от населението, заради които пострадаха и всички останали.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                          В Шумен откриха 4 заразени още март месец. След това нищо. Последните, които откриха ги броиха в Шумен, ама те са от Нови пазар, всичките руснаци, които работят на газопровода и дори не живеят в Нови пазар, ами в някакви фургони наоколо. Никакъв Шумен. И трябва да ходя с маска в магазина заради някакви тъпаци....
                          Недей да използваш информация от бъдещето, за да критикуваш за решения в миналото. Това ти е казвано 100 пъти, но по неведоми причини си правиш оглушки.

                          Коментар


                          • За мен съществен проблем е, че хората в БГ са доста глезени!

                            Мрънкат за носенето на маски, което ако нямаш белодробно заболяване, не е проблем, а минимален дискомфорт!

                            Навсякъде се събират групички от хора, които общуват без особена нужда! Реално няколко месечно ограничаване в социалните контакти не би следвало да е проблем за никой!

                            Цялата икономика може да си работи и да не се спира, ако всички носят маски и си ограничат ненужните контакти с приятели за забавление!
                            Маските и ограничаването на ненужните приятелски общувания не дават 100% защита, но ще държат нивото на заразяване и предаване ниско, докато всичко си работи по-нормален начин, БЕЗ НИКАКВИ КАРАНТИНИ!

                            Не са необходими карантини при съзнание от страна на населението, КАКВОТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                              Първо, да, Македония е със нови 125 заразени, Турция и Иран леко си завишават бройките, щото отпуснаха икономиката.
                              Кога ще вденете, че 42 заразени означават, може би 10 болни, другите или са асимптоматични или са с лека форма.
                              От тези 10, макс 5 ще влязат превантивно във болница.

                              Второ, като се открие заразен се кара във инфекциозното и се затваря там или се държи със строга карантина у дома заедно със неговото семейство - за 14 дена.
                              Както се процедира със Хепатит Б, туберколозен и чумав.
                              А нв да ми затварят цели Областни градове като Ловеч и Шумен, с по една бройка заразени.

                              Сега, третото, ако нещата със Божков добият други размери, лесно ще се намерят над 100 заразени (вчера във гетото на Сливен са намерили 8, значи има поне 10Х)
                              В Шумен откриха 4 заразени още март месец. След това нищо. Последните, които откриха ги броиха в Шумен, ама те са от Нови пазар, всичките руснаци, които работят на газопровода и дори не живеят в Нови пазар, ами в някакви фургони наоколо. Никакъв Шумен. И трябва да ходя с маска в магазина заради някакви тъпаци....
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                И вот какво казва една руска леля за коронавируса:

                                https://www.youtube.com/watch?v=lU-zsx7A0c8
                                Сложих ти лайк. Лелята е готина и се изразява много цветисто. Подобри ми настроението. Също така обаче даде доказателство, че колкото е по-нискоинтелигентен един човек, толкова повече пренебрегва реалната опасност от коронавируса. Примери хиляди по света и у нас.
                                Last edited by Mateev; 06.06.2020, 16:50.

                                Коментар

                                Working...
                                X