IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


    Грую, батЮв! Радвам се, че ме свързваш с ТВОЯТА (в)Селена, но ти си имаш приказката с нея по някакви /твои/ теми и закачки. После, Грую - сам ти споменаваш някакъв Педро..., та - акъла ми не го побира - ако имаш адресат /Педро/ - чий го дириш, споменавайки в ТВОЯТА "сага" със (в)Селена - и моето име? Басове, тъпотии - и хоп - безимен е съдлъжник!!! По твоята логика - ако аз се нещо разговоря с твоята съпруга - и хванем с нея /твоята съпруга/ - някакъв бас - то мога да хвана всеки, когото пожелая - за съдлъжник? Това - логика на 41-годишните ли е, които носят името Грую?

    Доколкото си разбрал, Грую - спорът с теб - според Селена е безсмислен. Пак според нея - имаЛО по-важни неща за решаване... Тъй като аз не приемам това лично нейно мнение - отново ТЯ ще бъде "сюрпризирана" относно това, че не може да се меси в решението на мъжете /около- или по-далеч от себе си/ - да водят своите "битки", или пък сами да определят своите приоритети /най-общо/...

    Да, има приоритети, които НИЕ сами си подреждаме и никой не може да се меси в тях. В тоя смисъл - аз НЕ оставих майка ми в най-голямата криза, когато народът си стоеше в къщи, а работех с доста институции, вкл. - и здравните! Може да се предполага, че и сега правя най-необходимото, а моята майка е различен човек, в сравнение с онова, което беше през март-април. Няма база за сравнение! Хората се бяха отчаяли.

    Това е причината - Грую - /в/Селена да ми постави "карантина" - майтап де... Дали ще схванеш написаното от мен, Грую - това си е твой проблем.

    Аз НЕ поставих "карантина" на майка ми, която живее на другия край на България, а пишех Декларации - къде отивам, откъде се връщам... , доста декларации попълних и през доста кордони преминах, именно, защото го правех в името на някаква кауза /майка ми - да има човек до себе си - нейният син/....

    Хайде да те видим сега теб, Грую: според твоята логика - ЧИЙ да го търси /в/Селена - и за ЧИЙ да рискува - семейството си - и онзи - за когото ти ни информираш тук - някой си Педро... ? А?

    Все пак - зная, че ще продължиш да търсиш "логиката" в нещата, нали? Мушморок, батЮв!

    Какво написах до тук: фантазиите ти Грую, с някакви басове и съдлъжници - отправяй към правилния човек, който ти наричаш Педро. Аз не познавам - нито Педро, нито пък Селена.

    .................................................. ...................................

    Относно белите /ми/ коси... Грую, на по-млада от теб възраст - около 35 - над дясното ми ухо се появиха 3-4 бели косъма... По това време имах много готино познанство /тема, която не е за тук, поради обема ѝ/ - с едно семейство. В много интересна обстановка се запознах със съпруга на моя съученичка, с която се срещнахме случайно в нетипична обстановка. Трябваше да бъдем заедно няколко дни, през които се завърза едно страхотно приятелство между нас. Оттогава ми е останал приятният спомен за узото и за огромната шопска салата до него...

    Точно тогава - имахме много време аз разговори от всяко естество /най-готиното семейство, което е говорило с мен за всичко/ - и при един подобен разговор, моята съученичка, седнала вдясно от мен - каза, че вижда моите 3-4 бели косъма до ухото... Следващото ѝ изречение беше: "........./умалително от името ми/, белите коси са признак на благородство!" Тогава съм бил на 35-36... /ако имаш коси по главата си, Грую - няма начин и ти да си, без бели коси..., но това не е обвинение.../

    Преди 2-3 години..., хоп - виждам моята съученичка в гръб... Дребничка..., все същата си беше... Знаеш ли, коя беше първата ѝ реплика /след толкова години/, Грую? Тя погледна към косата ми и каза: "........./умалително от името ми/, белите коси са признак на благородство!"

    Та, Грую - разбирам, че ВСЕ ОЩЕ НЕ ЗНАЕШ нищо за миговете, които си струват в нашия Живот!

    .................................................. ................................

    Моите деца, Грую - са си МОИ ДЕЦА! Аз уважавам решенията на МОИТЕ ПЪЛНОЛЕТНИ ДЕЦА, Грую! Не те съветвам, след време /живот и здраве/ - ти да наложиш на твоите деца безсмислени ограничения! Разбира се - ти решаваш това!

    Та, моите деца, в България - бяха постигнали достатъчно, като продължават да постигат - със сигурност - доста повече от това, което ти си постигнал в тоя живот. /нямам предвид факта, че всеки от тях има поне по едно момче в момента... /

    Да, не са "позабегнали", Грую - твоите деца, но това ще бъде, докато ... бабите се грижат за тях. Твоята намеса по-късно - ще бъде фатална за отношенията ви /взели сме си пакетче с пуканки и следим сагата/... ))

    Интересно - никъде не правиш връзка между "ЗАБЕГНАЛИ" - членове на ЕС в... Европа.... Не разбрах, какво е твоето мнение, Грую за Директивите на ЕС, за Свободното движение на хора..., това, като част от една

    Директива 2004/38/ЕО на Европейския парламент и на Съвета

    Гражданството на Съюза следва да бъде основният статус на гражданите на държавите–членки, когато те упражняват правото си на свободно движение и пребиваване. Поради това е необходимо да се кодифицират и преразгледат съществуващите инструменти на Общността, в които поотделно се разглеждат - работници, самостоятелно заети лица, както и студенти и други незаети с трудова дейност лица, за да се опрости и укрепи правото на свободно движение и пребиваване на всички граждани на Съюза.


    Не си ли чувАл тия неща, Грую?

    .............................

    Твоите квалификации, Грую - са неразбираеми за мен! Говориш, не като 41, а като 82 годишен... )) Забегнали, били /дъщерите ми/... А какви "изненади" те чакат теб, самият!!! Не се стряскай, де - пак ще те успокояваме и ще подхождаме с разбиране към проблемите ти... )) Ще те разбираме, както сега, когато си "заточил" децата си на километри от София...
    Ха ха ха по скоро мое да победиш Радио София отколкот адваоката ГруЮ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

      Ако може да конкретизираш за какво да се хванем, че да се държим?
      "Параходът" не е изграден да бъде болница, а девически пансион с прилежащо към него средно училище. Ама след 09.09.1944 завещанита и желанията на дарители не са от значение, та затова сега сградата е белодробна болница.
      Наздраве, хаджи!
      Тъни мъни един колега беше забранил да го питат къде да седнат за какво да се хванат и какво да ядат

      Коментар


      • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

        Господин Начев,
        не съм ви приятел и Вие не сте мой приятел.

        Не сбърквайте форумната симпатия с приятелство. Е, освен ако животът Ви преминава само виртуално по мрежи и форуми.

        Ще отговоря още неща на този Ваш пост горе, които няма да Ви харесат и ще затворите очи за отговора ми, нани-нани.

        Но първо трябва да си опека ципурата и сваря картофите.
        Господин Райко,
        Разбрах, не си ми приятел!
        Бях добронамерено разположен, ти и болшинството от безбройните ти никове се ползваха с моята симпатия. Донякъде и защото всички сме били обект на репресии от модературата, но от определен момент нататък стана безпощадно ясно, че ти си просто един безчинстващ елемент, който принудено търси агресивни сблъсъци.
        Това не ми е по вкуса.

        Задраскан си с дебелия фулмастер.
        Това е най-доброто, което мога да направя за теб!
        Вземи го.


        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

          Хоп, тук съм, сори, но през уикенда рядко пиша, особено лятото, че през телефона ме мързи, а и децата си искат своето. Набързо и по точки:

          кажи, вСелена, като за какво искаш бас ................ Кажи какъв искаш да ти е баса и да го направим, само сложи като съдлъжник безимения, щото ти си продала Родината си, така че честност от теб не очаквам, ма виж той ще играе по донкохотовски към бедната ДулЦинея и ще изпълни баса. За патриотизъм няма да говорим, то е видно кой се осигурява на макса у нас и плаща пенЦията на майка ти в бедната Испания и кой е избягал от тук, за да плаща вноските на дон Педро. Толкоз - ако искаш бас, кажи параметри.

          .................................................. .............

          Безимен, бате, казвам бате и ти отговарям от респект към белите ти коси (не го казвам с ирония) и трите деца, които си отгледал (макар и позабегнали, доколкото разбирам - пак не се заяждам), ............................

          Грую, батЮв! Радвам се, че ме свързваш с ТВОЯТА (в)Селена, но ти си имаш приказката с нея по някакви /твои/ теми и закачки. После, Грую - сам ти споменаваш някакъв Педро..., та - акъла ми не го побира - ако имаш адресат /Педро/ - чий го дириш, споменавайки в ТВОЯТА "сага" със (в)Селена - и моето име? Басове, тъпотии - и хоп - безимен е съдлъжник!!! По твоята логика - ако аз се нещо разговоря с твоята съпруга - и хванем с нея /твоята съпруга/ - някакъв бас - то мога да хвана всеки, когото пожелая - за съдлъжник? Това - логика на 41-годишните ли е, които носят името Грую?

          Доколкото си разбрал, Грую - спорът с теб - според Селена е безсмислен. Пак според нея - имаЛО по-важни неща за решаване... Тъй като аз не приемам това лично нейно мнение - отново ТЯ ще бъде "сюрпризирана" относно това, че не може да се меси в решението на мъжете /около- или по-далеч от себе си/ - да водят своите "битки", или пък сами да определят своите приоритети /най-общо/...

          Да, има приоритети, които НИЕ сами си подреждаме и никой не може да се меси в тях. В тоя смисъл - аз НЕ оставих майка ми в най-голямата криза, когато народът си стоеше в къщи, а работех с доста институции, вкл. - и здравните! Може да се предполага, че и сега правя най-необходимото, а моята майка е различен човек, в сравнение с онова, което беше през март-април. Няма база за сравнение! Хората се бяха отчаяли.

          Това е причината - Грую - /в/Селена да ми постави "карантина" - майтап де... Дали ще схванеш написаното от мен, Грую - това си е твой проблем.

          Аз НЕ поставих "карантина" на майка ми, която живее на другия край на България, а пишех Декларации - къде отивам, откъде се връщам... , доста декларации попълних и през доста кордони преминах, именно, защото го правех в името на някаква кауза /майка ми - да има човек до себе си - нейният син/....

          Хайде да те видим сега теб, Грую: според твоята логика - ЧИЙ да го търси /в/Селена - и за ЧИЙ да рискува - семейството си - и онзи - за когото ти ни информираш тук - някой си Педро... ? А?

          Все пак - зная, че ще продължиш да търсиш "логиката" в нещата, нали? Мушморок, батЮв!

          Какво написах до тук: фантазиите ти Грую, с някакви басове и съдлъжници - отправяй към правилния човек, който ти наричаш Педро. Аз не познавам - нито Педро, нито пък Селена.

          .................................................. ...................................

          Относно белите /ми/ коси... Грую, на по-млада от теб възраст - около 35 - над дясното ми ухо се появиха 3-4 бели косъма... По това време имах много готино познанство /тема, която не е за тук, поради обема ѝ/ - с едно семейство. В много интересна обстановка се запознах със съпруга на моя съученичка, с която се срещнахме случайно в нетипична обстановка. Трябваше да бъдем заедно няколко дни, през които се завърза едно страхотно приятелство между нас. Оттогава ми е останал приятният спомен за узото и за огромната шопска салата до него...

          Точно тогава - имахме много време аз разговори от всяко естество /най-готиното семейство, което е говорило с мен за всичко/ - и при един подобен разговор, моята съученичка, седнала вдясно от мен - каза, че вижда моите 3-4 бели косъма до ухото... Следващото ѝ изречение беше: "........./умалително от името ми/, белите коси са признак на благородство!" Тогава съм бил на 35-36... /ако имаш коси по главата си, Грую - няма начин и ти да си, без бели коси..., но това не е обвинение.../

          Преди 2-3 години..., хоп - виждам моята съученичка в гръб... Дребничка..., все същата си беше... Знаеш ли, коя беше първата ѝ реплика /след толкова години/, Грую? Тя погледна към косата ми и каза: "........./умалително от името ми/, белите коси са признак на благородство!"

          Та, Грую - разбирам, че ВСЕ ОЩЕ НЕ ЗНАЕШ нищо за миговете, които си струват в нашия Живот!

          .................................................. ................................

          Моите деца, Грую - са си МОИ ДЕЦА! Аз уважавам решенията на МОИТЕ ПЪЛНОЛЕТНИ ДЕЦА, Грую! Не те съветвам, след време /живот и здраве/ - ти да наложиш на твоите деца безсмислени ограничения! Разбира се - ти решаваш това!

          Та, моите деца, в България - бяха постигнали достатъчно, като продължават да постигат - със сигурност - доста повече от това, което ти си постигнал в тоя живот. /нямам предвид факта, че всеки от тях има поне по едно момче в момента... /

          Да, не са "позабегнали", Грую - твоите деца, но това ще бъде, докато ... бабите се грижат за тях. Твоята намеса по-късно - ще бъде фатална за отношенията ви /взели сме си пакетче с пуканки и следим сагата/... ))

          Интересно - никъде не правиш връзка между "ЗАБЕГНАЛИ" - членове на ЕС в... Европа.... Не разбрах, какво е твоето мнение, Грую за Директивите на ЕС, за Свободното движение на хора..., това, като част от една

          Директива 2004/38/ЕО на Европейския парламент и на Съвета

          Гражданството на Съюза следва да бъде основният статус на гражданите на държавите–членки, когато те упражняват правото си на свободно движение и пребиваване. Поради това е необходимо да се кодифицират и преразгледат съществуващите инструменти на Общността, в които поотделно се разглеждат - работници, самостоятелно заети лица, както и студенти и други незаети с трудова дейност лица, за да се опрости и укрепи правото на свободно движение и пребиваване на всички граждани на Съюза.


          Не си ли чувАл тия неща, Грую?

          .............................

          Твоите квалификации, Грую - са неразбираеми за мен! Говориш, не като 41, а като 82 годишен... )) Забегнали, били /дъщерите ми/... А какви "изненади" те чакат теб, самият!!! Не се стряскай, де - пак ще те успокояваме и ще подхождаме с разбиране към проблемите ти... )) Ще те разбираме, както сега, когато си "заточил" децата си на километри от София...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

            По същество нещата стоят така:

            Ти си интелигентен, общо ерудиран, подходящо високо образован и информиран и си направил своите изводи, взел си решенията за същността на ковида и неговите последици.

            Да, обаче, същите тези твои качества, в обществена среда много често се копулират с една агресивна арогантност и безалтернативни претенции към останалите да се съобразяват, да приемат, да изпълняват.
            Със загриженост съм констатирал, че ти освен това изисккваш да ВЯРВАТ в теб. Отказът води до много интензивно ожесточаване, дори към приятели. Това издава някакво емоционално страдание. Съжалявам за това - още те считам за приятел, който просто не знае какво върши и приказва. Ако считаш, че мога са ти помогна с нещо, кажи! Като ме псуваш, само правиш нещата по-лоши.

            Разбери и ти - интелигентност и ерудиция, съчетани с арогантност и нестабилност, това е много опасна комбинация, кото води дори до разрушение (ама и до саморазрушение). Това ли е целта ти?. Апропо, това също е човешко! Не питам, призовавам към размисъл!

            Ще те разочаровам. Никой с абсолютно нищо не ти е длъжен по повод на епидемията.
            Дори и най-върховните специалисти още се лутат, а какво да кажем за обикновените хора.
            Неинформираните, непроницателните имат човешки права, имат право да се страхуват, имат право да заобикалят останалите, имат право да изискват обществени мерки, които ги пазят.

            Твоите претенции за докосване и познание на върховната истина:
            - ковид НЯМА,
            - мислещите различно са идиоти,
            - действащите превантивно са малоумни
            ангажират само теб, нищо повече, никого повече!

            На фона на това, аз ненатрапчиво предложих една субективна трактовка на смисъла на носене на маски на ЗАКРИТО. Човешка, обществена, насочена към останалите, не към субекта.
            Удачно е, този ритуал да се реализира в рамките н анякакъв ограничен период от време - до момента поне на единно "изясняване" на главната проблематика около вируса. А такова още няма. Аз дори не съм категоричен в произхода му и потенциала (наличен или вложен). Виждам и разбирам, че удобно и нахално го използват, но това не е аргумент в полза на това да забравя въобще за него.

            Забравяй ти, това си е твоя работа.
            Господин Начев,
            не съм ви приятел и Вие не сте мой приятел.

            Не сбърквайте форумната симпатия с приятелство. Е, освен ако животът Ви преминава само виртуално по мрежи и форуми.

            Ще отговоря още неща на този Ваш пост горе, които няма да Ви харесат и ще затворите очи за отговора ми, нани-нани.

            Но първо трябва да си опека ципурата и сваря картофите.

            Коментар


            • Последно днес:

              Разгаря се някаква дискусия между учените: Променя ли се вирусът и ако да, в каква посока точно!

              И в научните среди има завист, омраза и пишкомерене! Хора са, все пак.

              Италиански професор: От агресивен тигър коронавирусът се превръща в дива котка

              И само да съм чул още веднъж опити за присмех за нашия Генерал
              Безпощаден и яростен звяр или агресивен тигър - се е тая


              Други казват - отслабва, но става по-прилепчив!
              Учени: Коронавирусът мутира, става в пъти по-заразен

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                Ти па къде го хвана? Уж се пазиш.

                Аз си направих някакъв съмнителен тест за анти-тела - отрицателен. Ама не я ясно колко може да им се вярвам.
                Може се пази, ама вероятно е посещавал без дистанция сбирките на BLM...да му е за урок

                Майтапим се ние, ама тая сутрин моя 8г убосник воистина ме втрещи, не помня по какъв повод, ама изтърси Black Lives Matter...при което аз
                Баси либерастките телевизии и у нас дето ще ми деформират детето.

                Разбира се веднага взех мерки и му бе набито че се е объркал, сега и на сън да го питаш ще ти отговори че се произнася Black Lies Matter

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                  Около мен хората продължават са се заразяват и да го карат. Кои по-леко, кои доста тежко. От всичко което чувам най-опасни са затворените помещения и климатиците. Маските и дистанцията са задължителни.

                  На открито нещата не са толкова опасни.

                  Някои от познатите ми се оплакват от голяма умора след като го изкарат.

                  Ако белия дроб е засегнат се получава фиброза на белия дроб, съответно капацитета на му намалява с 20-30% и съответно се уморяваш по-лесно. Още от март се знае за този дълготраен ефект и го коментираха за висока бройка излекувани (били в болницата с по-сериозни симптоми). Някъде 20-30% от тази пациенти оставали с него. Дишаш като Дарт Вейдър.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Аз имах положителен резултат за антителата. PCR-а беше отрицателен, само че го направих над 25 дена след като се бях оправил, така че това е нормално. По-рано не го направих защото карах и задължителната 14-дневна карантина и то съвсем стриктно без изобщо да излизам където и да било.
                    Ти па къде го хвана? Уж се пазиш.

                    Аз си направих някакъв съмнителен тест за анти-тела - отрицателен. Ама не я ясно колко може да им се вярвам.

                    Коментар


                    • Във връзка с най-новото решение от днес за ново частично затягане на мерките, из нета изтекоха разни снимки, на които е БХ и други познати лица, но без Генерала.

                      Това моментално е направило впечатление и е отприщило вълна от вълнения и въпроси.

                      Наложило се е Ананиев да обяснява нарочно:


                      Къде изчезна генералът? Ето отговора на министър Ананиев!

                      Коментар


                      • Ковид и Централни банки!?

                        Шеф във Фед с основен сценарий за втора вълна през есента

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Да, това не е много приятно. Въпреки, че го изкарах "леко" със сигурност не ми се кара пак тази гадост
                          Около мен хората продължават са се заразяват и да го карат. Кои по-леко, кои доста тежко. От всичко което чувам най-опасни са затворените помещения и климатиците. Маските и дистанцията са задължителни.

                          На открито нещата не са толкова опасни.

                          Някои от познатите ми се оплакват от голяма умора след като го изкарат.

                          Коментар


                          • Да, това не е много приятно. Въпреки, че го изкарах "леко" със сигурност не ми се кара пак тази гадост

                            Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                            Нямаше да има лошо, ако не бе проблема че тоя имунитет както при повечето останали коронавируси и грипни такива е доста нетраен, от порядъка на броени месеци само и ненадежден.

                            Коментар


                            • Аз имах положителен резултат за антителата. PCR-а беше отрицателен, само че го направих над 25 дена след като се бях оправил, така че това е нормално. По-рано не го направих защото карах и задължителната 14-дневна карантина и то съвсем стриктно без изобщо да излизам където и да било.

                              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                              Аз нещо подобно изкарах през втората половина на март, държаха ме някакви симптоми чак до средата на април. Реших изкарал съм я тази корона, гадно ама мина. Отидох да си направя тест за антитела, нъцки. Не съм се срещал с вируса изобщо.

                              Но като знам как всеки ден се чудих, другия ден пак ли ще мога да дишам, и тази болест кога най-накрая ще свърши и бях минал чак на успокоителни. Въпреки че иначе бях само на аспирин и чайче.
                              Last edited by Money; 22.06.2020, 15:24.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                                Тя официалната политика в България е да правим стаден имунитет, така че 60-70% от пишещите тук ще го изкарат. Ако не променят нещо политиката от правителството. И най-голяма вероятност да го изкарат имат тези които най-малко вярват че е сериозно.
                                Нямаше да има лошо, ако не бе проблема че тоя имунитет както при повечето останали коронавируси и грипни такива е доста нетраен, от порядъка на броени месеци само и ненадежден.

                                Коментар

                                Working...
                                X