IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • За да правим по 100+ починали дневно, трябва да задържим устойчиво над 2000 или повече заразени за поне 2-3 седмици. Надявам се, да не го допуснат. Цифрите са мое умотворение и са базирани на лични наблюдения.

    Коментар


    • В нормална ситуация ги спасява държавата. В момента не ги спасява, защото и премиера ни има сериозен проблем със схващането на ситуацията. Особено след като се нави да пусне на онзи социопат Мангъров.

      В общи линии мисля че мога доста лесно да кажа какво ще се случи следващите няколко седмици.
      Вариант 1 продължаваме по настоящия курс, почват август да умират по 100 или 200 човека на ден. Може да докараме и доста повече, но мисля че при 100 умрели на ден и най-големия тъпанар, с трудности с разбирането на материал за основно образование ще схване че така не може да продължава. Та като ударим този праг и в София ще се излиза с смс по веднъж на ден за един час на максимум 1 км от мястото на живеене. И при 40 градусови жеги народа ще е затворен с жената и децата си в апартаменти от по 70 квадрата без надежда за изъмкване до коледа.

      Вариант 2 сега затваряме барове, стадиони, ресторанти, забраняват се публични събития и се връщаме там където бяхме през април. Но пак умрелите ще са доста повече, но може и да не ударят по 100 на ден.

      Сори за собствениците на барове и на ресторанти, но те ще фалират и при двата сценария. Няма сценарии в който да продължава настоящата ситуация. Защото ако пък правителството реши да не ограничи нещата като почнат хората да мрат като круши, същите идиоти дето сега се хилят на други че носят маски, след това ще са първи на площада да сватял пък правителството.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

        Нищо не расте, освен ядосването че някакви тъпи парчета ми прецакват лятото, защото математиката над 4 клас вече им идва много сложна. Но това не им пречи да правят глупости и да плямпат глупости. А отговорността на тъпия и на умния е еднаква. Просто тъпия във времена като сегашните има малко по-голяма вероятност да пострада сериозно от собствената си глупост. Нещо от което нормално държавата го спасява.
        И аз така си мисля. Този вирус е създаден, за да заразява и убива:
        1. Възрастните хора
        2. Медицинския персонал
        3. Тъпите и нискоинтелигентни членове на обществото, изъвън контекста на тяхната възраст и професия

        Не знам който го е измислял какво е планирал, но постигнатия резултат е точно такъв. Тъй като възрастните хора не могат да създават поколение, то тяхната смърт няма да доведе до някаква положителна или отрицателна селекция. Смърта на тъпите и нискоинтелигентни младежи обаче ще доведе до положителна селекция. Тоест бъдещите поколения ще са по-умни. Следователно вирусът ще окаже благотворно положително влияние на развитието на човешката цивилизация.

        Такова положително влияние са оказвали и всички други епидемии в цялата човешка история. Те със сигурност са избивали много повече на брой тъпаци, отколкото умни хора, които са предприемали някакви мерки за защита. Същото важи и за всички войни. Те също са правели селекция не на принципа силен-слаб, а на принципа умен-глупав.
        Last edited by Mateev; 26.06.2020, 23:55.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

          Нещо от което нормално държавата го спасява.

          За коя нормална държава говориш? За оная, в която "нормалния" премиер къта милиони в нощното си шкафче, като нормален наркобарон ли? И спи с пистолет под възглавницата?
          В която е нормално с епидемиите да се бори полицията, а не медицинските власти? В която е "нормално" здравният министър да е финансист и "нормално" същият със своя заповед да спира работата на съдилищата? Това ли е "нормалната" държава според теб и Матеев? Та толкова превъзнасяте "мерките" и възхвалявате прекрасния нормален премиер?
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение


            Да си умен, не снема отговорността да обичаш себеподобните!
            Само отговорностите и ангажиментите растат!
            Нищо не расте, освен ядосването че някакви тъпи парчета ми прецакват лятото, защото математиката над 4 клас вече им идва много сложна. Но това не им пречи да правят глупости и да плямпат глупости. А отговорността на тъпия и на умния е еднаква. Просто тъпия във времена като сегашните има малко по-голяма вероятност да пострада сериозно от собствената си глупост. Нещо от което нормално държавата го спасява.

            Коментар


            • Това е главата на предполагаемо последния крокодил в нашите реки.




              https://pasteboard.co/JeSUKeX.jpg

              Има един участък от една река в България, където НОЩ е пропуснал да наръси захар, и там е възможна появата на крокодили.
              Та една сюрия дежурехме и нейсе, видяхме го крокодилът как излиза на непоръсения със захар бряг.
              Бре тук, бре там, но го убихме и защитихме лекарската лакейска и останала гмеж от крокодила.

              Аз в групата съм осма дупка на кавала, та ми дадоха само обезмесената глава на крокодила, която снимах.
              Сега ще и правя трепанация, та да влезе в най-голямятя ми тенджера.

              Коментар


              • Има ли странични ефекти преболедуването на Ковид-19? Според пулмолoга д-р Александър Симидчиев, ако има нещо устойчиво от началото на пандемията до днес, то това е коронавирусът.

                "Неговата стратегия е една - "аз трябва да заразявам". Единственото, което се променя, е нашето поведение", отбеляза д-р Симидчиев за "България сутрин".

                "Имахме много доказателства преди тази епидемия, че вирусни заболявания могат да предизвикат такива неща и го видяхме на практика с коронавирусната инфекция. От публикации от чужбина и от хора в България, че може при определени индивиди да предизвика остатъчни явления. Причината е за това е, освен че засяга дихателната система, той засяга и кръвоносните съдове", каза гостът.

                По думите му вирусът остава не само физически, но и психологически следи.

                "Хората, които не могат да стигнат до здравна помощ, страхуват се да отидат - заболяването им става по-тежко, това са все неща, които вирусът оставя след себе си", посочи лекарят.

                Според него имаме нова нормалност и е необходимо да променим леко поведението си, за да продължим съвместно да съществуваме с коронавируса.

                "Когато отворим дискотеки, където се събират стотици, или отворим стадиони, където се събират хиляди, това е друг тип риск", обясни гостът за Bulgaria ON AIR.

                По думите му това са местата, които са с най-висок риск от заразяване и предаване на инфекцията.

                "Не става въпрос за въвеждане драконовски мерки, а хората да разбират защо се случват нещата, които се случват", добави още специалистът.

                Д-р Симидчиев коментира, че няма публикации, които да са измерили вирулетността на вируса и тя да се е променила.

                "Има едно нещо, което се нарича репродуктивно число, т.е. колко хора се заразяват от един заразен, това репродуктивно число може да търпи промени, но то търпи промени на базата на нашето поведение. Ако ние се разделим на голямо разстояние едни от друг, репродуктивното число ще спадне - не защото вирусът се е променил, а защото нашето поведение се е променило", обясни специалистът.

                Подробности във видеото

                Коментар


                • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

                  Съществува ли корелация

                  IQ 165 и "задължителните" (според теб) - 30 сантиметра?

                  Ако е така: това не е моят форум...
                  Върви да видиш в темата за жените какво става. Аз се отвратих и вече не я посещавам.

                  Коментар


                  • https://covid19.healthdata.org/bulga...T_Prod8IUMUZBQ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      То на всички от форума е такъв - не знаеш ли?

                      Питай ги и колко е дълга оная им работа, и ще се окаже, че е поне 30 сантиметра в спихнало състояние.
                      Съществува ли корелация

                      IQ 165 и "задължителните" (според теб) - 30 сантиметра?

                      Ако е така: това не е моят форум...

                      Коментар


                      • В Габрово само в две лаборатории се извършват тестове за Ковид - 19. В едната се правят и PCR и тест за антитела, а в другата само за антитела. Поне миналият месец беше така. Няма лаборатория към поликлиника или болница в града, в която да се правят този род анализи.

                        Знам това, защото лично си правих тест, който излезе отрицателен.
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
                          Нали казаха, че това с теста и приема в болница е лъжа? Сега на кой да вярваме? Още повече, че вие влизате в държавна, а не частна болница.
                          Не си спомням да съм казвал такова нещо. Казах, че плановите операции се объркаха заради короната, и жена ми чакаше дълго време, но вчера изненадващо получихме мейл от ВМА, че я чакат във вторник да постъпи. Към мейла имаше прикачен официален документ с изисквания и препоръки какви изследвания трябва да си направи предварително и какви документи трябва да носим. Искаха ренгенова снимка, кардиограма, консултация с кардиолог, разни направления от личния лекар, изследвания на кръв, тест за Ковид-19 и други подобни. Искат и да осигуря двама човека да дадат кръв в кръвната банка на ВМА. Затова вчера и днес цял ден търчим да съберем документите, и в понеделник пътуваме за София, за да може във вторник сутринта да я приемат във ВМА.

                          Учуден съм, че ни искат предварително толкова много неща. Не беше ли редно като я приемат, там в болницата да и направят всичките тези изследвания и консултации?
                          Last edited by Mateev; 26.06.2020, 15:08.

                          Коментар


                          • Нали казаха, че това с теста и приема в болница е лъжа? Сега на кой да вярваме? Още повече, че вие влизате в държавна, а не частна болница.

                            Коментар


                            • Понеже жена ми във вторник ще я приемат във ВМА за планова операция на таз (и рак), и покрай многото други документи и изследвания от ВМА поискаха и документ за отрицателна проба за Ковид-19. Звъннах в Габровското РЗИ, за да ми кажат къде да отиде жена ми, за да и вземат проба. Очаквах да ни пратят в габровската болница, но те ни казаха да отидем в някоя от двете лаборатории на територията на града, като ни казаха адресите. Едната лаборатория изпращала пробите в Бургас, а другата в София, и ние избрахме софийската. През цялото време обаче аз си мислех, че ще си имам вземане-даване с държавата.

                              Оказа се, че лабораториите са частни, и за вземане на проба вземат и 100 лева такса. Не ти издават никакъв документ за положителна/отрицателна проба, а само ти дават едно талонче с Username и Password, с което на техния сайт можеш да провериш резултата от твоя тест.
                              https://ramuslab.com/%d0%bf%d1%80%d0...0%d1%82%d0%b8/

                              В самото РЗИ Габрово явно са подкупени от двете частни лаборатории, защото изпращат хората при тях, а не в болницата, където вероятно пробите са безплатни.

                              Пиша този постинг, за да ви кажа новият момент - всеки, който си поиска, може срещу 100 лева да се изследва за коронавирус когато си поиска и колкото пъти си иска. Предполагам, че тези проби също влизат в националната статистика за брой взети проби, така че трябва да го отчитаме и този момент. Предполагам малко хора са отишли по собствено желание. Повечето отиват, защото постъпването във всяка една болница за планова операция задължително изисква и документ за отрицателна Ковид-19 проба, направена в последните 5 дена преди датата на постъпване.

                              И още нещо - от лабораторията казаха, че пробите излизат на сайта им за максимум 36 часа.
                              Last edited by Mateev; 26.06.2020, 13:32.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Антония Първанова
                                "както стана с учителките от Перник или случая с Доспат, където 89 положителни теста се оказаха на 16 човека.
                                Това не го знаех.

                                Смях в залата!
                                Събираш си положително стадо и го доиш за положителни проби.

                                Някой знае ли колко са измрелите днес?
                                Чували, самосвали?
                                Last edited by R1a1; 26.06.2020, 13:03.

                                Коментар

                                Working...
                                X