IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    М-да, и днес вече сме с нови 325 заболели...
    Само да не са от тия:

    https://gospodari.com/уж-болен-от-ко...0z4TEjuFTMR0jY

    Или от тия:

    http://glasove.com/categories/novini...zdravnata-kasa

    И най-вече май са от тия:

    https://www.gramofona.com/politika/s...avirus-za-pari

    Бройте, бройте!

    Коментар


    • Глобата в Берлин е 50 евро, ако искате ще ви снимам съобщението на информационните табла по спирките на градския транспорт.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

        Мангъров е от малкото учени, които разбират от вируси и пандемии....
        Да го квалифицираш като социопат или невежа е признак за лошо възпитание и випиюща некомпетентност...
        Мангъров е от оня тип хора, дето говорят едно, а правят точно противоположното. Затова само интелектуалците му се връзват на глупостите.

        Простите хора гледат какво прави и ако то не кореспондира с действията му просто го игнорират като поредния плямпалник


        Маските не помагат, ама ходи с маска при пациентите си.

        Да се заразим, за да изградим имунитет - ама той не се заразява.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение


          П.С. И офтопик - а тези, дето ходят в малякистан са човешки отпадък, нихилистично гюбре, което плюе директно на гробовете на дедите си. За съжаление, повечето дори не го осъзнават, защото са просто скотове с претенции.
          Ей, ще ме спукаш от смях. От кой век си излязал? Сещам се за един сериал "Beforeigners" като те чета.

          Коментар


          • България е сред 3-те страни в света, в който е най-вероятно човек да се зарази с коронавирус

            https://nova.bg/news/view/2020/07/22...1%81-covid-19/

            Извадка от интервю с проф. Асен Балтов, Директор на Пирогов

            - До преди месец бяхме сред „отличниците” в Европа, които имаха най-малък брой заразени с COVID-19. Днес вече сме сред трите държави, в които е най-вероятно да се заразиш. Какво се обърка?

            - Да, България наистина е сред страните с най-висок риск, като другите две са Португалия и Швеция. Факт е, че с много рязкото разпускане на мерките хората свалиха маските и помислиха, че всичко е свършило. В световен мащаб само за няколко дни вече има 1 милион новозаразени. Това говори, че пандемията не е приключила и дори може да не сме стигнали най-високата й точка. Друг проблем е, че след като дълго време спазваха мерките и бяха подтиснати, след облекчаването хората се успокоиха и си помислиха, че всичко е позволено. Това доведе до увеличение на случаите у нас. Аз не съм оптимистично настроен към отварянето на нощните заведения и разрешаването на абитуриентските балове. Това със сигурност допринесе много за големия брой заразени. Доказателство е фактът, че приемаме все повече и повече млади пациенти с коронавирус. Хората от възрастовата категория до 30 години и тази до 50 е с най-големи бройки през последния месец.
            Last edited by Mateev; 22.07.2020, 16:02.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              E, така. ако тръгнеш да си избираш дати, можеш да докажеш всичко както обичаше да казва дядо ми, цититайки нечия мисъл (не помня чия) - дори и най-идотското деяние има своето философско оправдание. Гледаме мача, мина месец вече от баса, остават още два - засега твоите шансове да познаеш са по-големи, бо с пр вируса никога не се знае
              И усреднено по седмици да ги вземеш пак тренда нагоре е много ясно виден

              Тези дати ги избрах защото имат горе долу еднакъв брой тествани и защото първата е точно след строгите мерки. Съседните дати от началото на юни ползват същото — много нисък процент
              Last edited by Money; 22.07.2020, 14:25.

              Коментар


              • Аз отдавна хванах гората и сега темата не е толкоз гореща за мен. Изкарах 1000 карантини и получих пареза на малкия пръст на крака от обездвижване. Казах си - край, с тия безумия утре и ципа ще ми се появи между пръстите и както сме излязли на сушата, така ще се върнем отново във водата по еволюционни подбуди. Само мисълта, че всички жени ще се превърнат в русалки, правеше приемлива подобна перспектива. Напуснах цивилизацията. Започнах работа дистанционно. Една знойна съседка по вила понасъбрала пари покрай разни баровци, които водела в собственото си йога студио, където с тантристки практики им скъсвала джобовете с безумен секс. Направи си басейн и ми предложи да бъда спасител на плажа без, обаче, да влизам в къщата й. Купих си един дрон и с него вися от нас по цял ден над басейна. Плаща ми като за спечелил обществена поръчка. Цял живот работя като вол и никой нищо не ми поръча, единствено жена ми поръча да се гръмна, когато разбра, че съм си купил флекс, за да отрежа мераците й да си купи чанта на Луи Вютон. Затова не ги разбирам тия протести - бутат се, викат, крещят и плюят по министерски съвет, заразяват и себе си, и сградите. Утре ще падне върху някого парче мазилка, поела аерозолите на гнева, и ще си отиде от проклетия вирус. А работа има, колкото искаш - басейните са повече от детските градини и във всеки басейн се плацика по някоя амазонка, която чака да мине някой унгарски кон и да я размаже от цвилене. С подобни кадри, снимани от дрон, човек може да отиде в Нешънъл Джиографик и да изкара съвсем приличен творчески хонорар. Всичко друго е измама - офисите опустяха, секретарките сложиха маски и заприличаха на медицински сестри. Остава и ние да си закачим бастуните на врата като стетоскопи и в това пандемично време да превърнем всеки офис в болница на края на града. Но, животът е това, което ни предлага, а друго - засега няма. Ще ви пиша пак, когато изпразним басейна, за да ви приканя да дойдете, за да го напълним с общи усилия за някоя капризна Клеопатра.

                Коментар


                • E, така. ако тръгнеш да си избираш дати, можеш да докажеш всичко както обичаше да казва дядо ми, цититайки нечия мисъл (не помня чия) - дори и най-идотското деяние има своето философско оправдание. Гледаме мача, мина месец вече от баса, остават още два - засега твоите шансове да познаеш са по-големи, бо с пр вируса никога не се знае
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Имаш повече от 4х увеличение за няма и месец и половина



                    13 юли 2020 г.

                    Новите случаи на COVID-19 за последните 24 часа са 77 при направени 1198 PCR теста. От началото на епидемията общият брой на потвърдените случаи е 7252, от тях активни са 3665.
                    Last edited by Money; 22.07.2020, 14:23.

                    Коментар


                    • 2 юни 2020 г.

                      19 случая на COVID-19 са потвърдени през последното денонощие от изследвани 1220 проби. Общо в България са регистрирани 2538 случаи на новия коронавирус.

                      144 са починалите.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                        A, не се крие - няколко пъти вече обещаваше да си скъса дипломата Чакаме го.

                        Ся по повод тестовете - %-та положителни расте до един момент, после почва да пада. Всички се водят от логиката, че при 0 теста = 0 заразени, при 500 теста = 50 заразени, при 3000 теста = 300 заразени....да ама при 7 000 000 теста, пак ще имаш клонящ към 0% положителни проби. Само ще си изтръскал 700 млн лв. за тестове. В един момент, му бяха напипали оптималното съотношение, но сега не може да се разбере (или поне от простолюдието, защото информацията е недостатъчна). Факт, че в началото бяха недостатъчна бройка.

                        п.п. Почиващите в Гърция не са родоотстъпници. Тия дето осраха морето ни са родоотстъпници. На юг от Каваци не можеш да си намериш свободна стая за следващите 3 седмици. От Созопол нагоре до Албена е празно.
                        Без да съм специалист, както и никой в тази тема не е (може би левчо отбора професионално нещо, не споря, останалите сме лаици с или без претенции), но фактитет са си такива - количеството заразени зависи изключително пряко от броя тестове. Всяка неделя се доказва това нещо, ама абсолютно всяка една неделя. Факт е и че в началото не тестваха, както е факт, че карантията беше безумна и не помогна с нищо - видя се, че при 12 000 фена на стадиона, гъз до гъз за над 2 часа, резултатът е нулево покачване. Гергьовден и Великден преди това да ги припомням ли, че нещо се оказа много къса паметта на хората - среднощните милиционерски изпълнения и противоконституционната забрана на хорта да се приберат вкъщи, щото "постоянен адрес и собственост в София не е причина да ви пуснем през блокадата - да ви видим сега, тарикатчета, как ще ви уволнят от работа" Те за подобна наглост и безпардонност иде реч, затова и това е пр вирус, изключително удобен на властта!

                        П.С. И офтопик - а тези, дето ходят в малякистан са човешки отпадък, нихилистично гюбре, което плюе директно на гробовете на дедите си. За съжаление, повечето дори не го осъзнават, защото са просто скотове с претенции. Има толкова много други дестинации, на които можеш да отидеш, ако не те кефи "кенефа", "бетономорието" и т.н. - ходил съм достатъчно, за да знам. Край на офтопика, за което се извинявам
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                          Мангъров е от малкото учени, които разбират от вируси и пандемии....
                          Да го квалифицираш като социопат или невежа е признак за лошо възпитание и випиюща некомпетентност...

                          В България всички разбират от политика, футбол и ...вируси.... Затова сме на това дередже...
                          Разбира от инфекции. А това не пречи да е социопат

                          Коментар


                          • A, не се крие - няколко пъти вече обещаваше да си скъса дипломата Чакаме го.

                            Ся по повод тестовете - %-та положителни расте до един момент, после почва да пада. Всички се водят от логиката, че при 0 теста = 0 заразени, при 500 теста = 50 заразени, при 3000 теста = 300 заразени....да ама при 7 000 000 теста, пак ще имаш клонящ към 0% положителни проби. Само ще си изтръскал 700 млн лв. за тестове. В един момент, му бяха напипали оптималното съотношение, но сега не може да се разбере (или поне от простолюдието, защото информацията е недостатъчна). Факт, че в началото бяха недостатъчна бройка.

                            п.п. Почиващите в Гърция не са родоотстъпници. Тия дето осраха морето ни са родоотстъпници. На юг от Каваци не можеш да си намериш свободна стая за следващите 3 седмици. От Созопол нагоре до Албена е празно.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Мангъров, ако не му плащат от някоя асоциация на хотелиерите, ресторантьарите и перачите на пари, значи просто е жаден за внимание социопат, без капка емпатия за това че тези хора които умират и те са хора, и те имат близки които страдат, и не е ок да отпишеш половин процент от населението, ако можеш да не ги отписваш. След няколко месеца може да има ваксина, как точно ще си оправдае безумната теза - " Оставете ги да починат" тогава.
                              Мангъров е от малкото учени, които разбират от вируси и пандемии....
                              Да го квалифицираш като социопат или невежа е признак за лошо възпитание и випиюща некомпетентност...

                              В България всички разбират от политика, футбол и ...вируси.... Затова сме на това дередже...

                              Коментар


                              • Мангъров, ако не му плащат от някоя асоциация на хотелиерите, ресторантьарите и перачите на пари, значи просто е жаден за внимание социопат, без капка емпатия за това че тези хора които умират и те са хора, и те имат близки които страдат, и не е ок да отпишеш половин процент от населението, ако можеш да не ги отписваш. След няколко месеца може да има ваксина, как точно ще си оправдае безумната теза - " Оставете ги да починат" тогава.

                                Коментар

                                Working...
                                X