IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Равновеско, искаш ли бас, че поне да знам за какво плямпаш, а не хвърляш цифри на ангро? Уважавам, че не си платена герберстка като всички апокалиптици в темата без теб, репрезентативния и грос, затова и предлагам баса - казваш цифри, която може да се изимери от официална статистика, казваш дата и ако съм ок, правим баса на бутилка или каквото там ти е интересно
    Last edited by X_Y; 02.08.2020, 20:46.
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Към 15 септември заразените ще са към 400 000 откритите предполагам под 30000
      Защо ще са толкова много, при условие, че СЕГА няма възходяща тенденция ???
      Нито тази седмица, спрямо миналата, нито този месец спрямо миналия месец ???
      Или са твои предположения ???

Ro 1.1

Click image for larger version

Name:	776.JPG
Views:	1
Size:	77.7 КБ
ID:	3634180
      Last edited by hazard; 02.08.2020, 20:32.

Коментар

• В общи линии при всички сценарии, ако не се налагат други мерки освен сегашните втората половина на септември и октомври ще бъдат много гадни месеци. Но след това нещата ще се оправят. Ако почнат да се налагат карантини то гадните месеци ще се изместят към декември и януари което изглежда много по-кофти сценарии.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

не ги мисли училищата, ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение.
          Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн.
          Така че бързо ще се ограничи зараза от ученици.
          Към 15 септември заразените ще са към 400 000 откритите предполагам под 30000 така че няма да са само 1-2 деца в клас. Към 1 октомври при запазване на настоящия тренд заразените ще са към 700 000. А ако се пуснат децата ще са 1. 3 милиона. Но и без да ги пускат 1.3 милиона ще бъдат досттигнати на 15.10 така че може би все пак е по-добре заразата да мине преди да почнат и гриповете.

Коментар

Поиграх си да сметна ...
            не ги мисли училищата, ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение.
            Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн.
            Така че бързо ще се ограничи зараза от ученици.

Коментар

• Поиграх си да сметна кога би трябвало да свърши епидемията в България ако се задържат настоящите трендове и ако горната граница на заразени е около 2 милиона в България.

Към момента го изкарвам R0 около 1.2, реално заразените в България към момента около 72000 души. Смъртност 0.6%

Ако децата не тръгват на училище и се задържи настоящото разпространение епидемията ще приключи началото на ноември. Смъртните случаи ще са около 7500 - нямам идея колко от тях ще са потвърдени от тестове. Предполагам доста малка част.

Ако децата тръгнат на училище на 15 септември и това вдигне R0 до 2 епидемията ще свърши още началото на октомври. смъртните случаи ще са пак толкова.

Под приключване на епидемията имам в предвид пика на заразяването. Реално ще има още един месец след това когато тези заразени или ще починат или ще се оправят. Така че реално нещата ще се приближат към нормални без училище през декември, с училище ноември.

Коментар

• Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение

Това сам ли го измисли или го прочете във фейсбук.
                то не ти трябва фейсбук
                има си ена камара примери в инвестирския форум
                бухаххаха

Коментар

• Сензационно твърдение: Шведският модел срещу К-19 бил най-успешен, статистиката го доказала!

За мен не е много сензационно.
                  Last edited by RUBLA; 02.08.2020, 17:15. Причина: Забранен линк!

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                    Короната е страшно психично заболяване.
                    Това сам ли го измисли или го прочете във фейсбук.
                    г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

• Короната е страшно психично заболяване.
                      Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

проветрявай си устата с други никовек, ако обичзш
                        Като не ти харесва, направи си сайт, бъди си модератор и трии мнения и никове на воля. Докато спазвам правилата на този форум и модераторите тук не ме трият ще си пиша каквото си искам и ще се заяждам с мненията на който си искам

Коментар

Това е нормален разговор. Да, водя този разговор задари мен, не заради теб. Дали го пиша към твоя ник или към някой друг ми е все тая.
                          проветрявай си устата с други никовек, ако обичзш
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Взимай пример от Домусчиев, просто им се натрисаш.

Това за тебе ли си го пишеш?

Това е нормален разговор. Да, водя този разговор задари мен, не заради теб. Дали го пиша към твоя ник или към някой друг ми е все тая.

Коментар

Може да казвам нещо ново за теб, ама на повечето хора изобщо не им пука за твоята личност. Включително и на мен. Това че ти си мислиш че всичко се върти около теб си е твоя заблуда. Когато пиша нещо в тази тема, не е заради теб, а заради мен. Както вече много пъти казвам прави каквото си искаш, като искаш протестирай за карантини, като искаш ходи доброволец в ковид отделения, като искаш ходи всяка вечер на дискотеки. Изобщо не е ме интересува. Когато обаче пишеш нещо в тази тема, се предполага че това не е искрено и лично, че хората които отговарят на твои постове не го правят, защото ти си им много интересен, а просто за завързване на разговор. Ако не можеш да приемеш тази истина, това пак си е твой проблем. И за него ме съмнява на някого да му пука, но може да послужи като тема за подигравки. Които пак не са свързани с теб като личност, а само като автор на даден пост.
                              Взимай пример от Домусчиев, просто им се натрисаш.

Това за тебе ли си го пишеш?

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Що се опитваш да ми даваш акъл какво да правя?
                                Последно какво искаш?
                                Може да казвам нещо ново за теб, ама на повечето хора изобщо не им пука за твоята личност. Включително и на мен. Това че ти си мислиш че всичко се върти около теб си е твоя заблуда. Когато пиша нещо в тази тема, не е заради теб, а заради мен. Както вече много пъти казвам прави каквото си искаш, като искаш протестирай за карантини, като искаш ходи доброволец в ковид отделения, като искаш ходи всяка вечер на дискотеки. Изобщо не е ме интересува. Когато обаче пишеш нещо в тази тема, се предполага че това не е искрено и лично, че хората които отговарят на твои постове не го правят, защото ти си им много интересен, а просто за завързване на разговор. Ако не можеш да приемеш тази истина, това пак си е твой проблем. И за него ме съмнява на някого да му пука, но може да послужи като тема за подигравки. Които пак не са свързани с теб като личност, а само като автор на даден пост.

Коментар

Working...
                                X