IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

    Няма такова нещо. Когато вземеш тапията знаеш само базови неща общо взето. Демек нищо. Всичко се случва ако продължиш да се учиш, четеш и работиш. Тапията е само един документ, нищо повече.
    Е как да го няма......Лекари които претупват на кило бол.........Повече от ситните камъни в реката.Малцина във всяка една професия отиват с призвание и жажда за учене докато практикуват занаята.......Мнозинството е дошло на конвейр и основната цел и движещ мотив са парите а не знанието........Затова и брака е много във всички области.....Е то и моето куче 40 години да преглежда и лекува пациенти сигурно накрая ще успее да излекува някой............
    Last edited by Hermes73; 22.11.2020, 23:20.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

      Основата положих в медицината, вече. 8-9 години, надграждам с всякакви други науки, като далеч съм от мисълта, че зная всичко и съм сигурна как ще уча докато дишам в тази реалност
      Базовите неща са ми ясни, с изключение на сложните термини,,както и хирургичните операции. Дали ще ме приемат за доброволец за помощ ако и да нямам диплома?
      Няма да имат сърце, за да ти откажат да те приемат като доброволКА!

      За добриволЕЦ - не съм сигурен.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

        Граматиката ми винаги е била слаба......Винаги...Не може във всичко да си на ниво.
        Граматиката ти е слабичка викаш. Нооо науката си я изпипал до съвършенство.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

          Мия11 спориш с човек за който ТаПиЯтА е повече от знанието...........Ще дам пример със себе си..........Последните две години от средното си образувание обръщах повече внимание на печеленето на пари отколкото на класната стая.Годините бяха вълнуващи и изпълнени с възможности-91-92 година........Парите буквално се търкаляха по земята и за мен 17-18 годишно момче изкарването на месечната заплата на двамата ми родители за ден си беше събитие..Та с две думи завърших средното си образование с диплома 3.85.В същото време бях човека прочел няколко хиляди книги от всякакви области на познанието.........В пъти повече най-вероятно от всички взети заедно в класа ми...........та тапията е за тези които са част от СИСТЕМАТА..........Те ценят тапията а не знанието и неговото приложение в реалния живот...........
          Няма такова нещо. Когато вземеш тапията знаеш само базови неща общо взето. Демек нищо. Всичко се случва ако продължиш да се учиш, четеш и работиш. Тапията е само един документ, нищо повече.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

            Опа.
            Така де, съюзяваме се с Религиозните учения например, с Химията, с Философията...и това обогатява, но начина ти на мислене, в лечението и диагнозата няма да ти помогне особено.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              Сигурен съм, че няма да ме разбереш, но се опитвам да поддържам реалистични представи за нивото на знанията и компетентностите си. Вероятно поради това избягвам да се изхождам като теб - навсякъде.

              Очевидно е, че нивото на знанията и компетентностите ти е доста широко, щом сам започваш и нещо непознато за нас: тема за халюциногенни гъби.

              Практикуваш ли много в тази област? Може да ни разкажеш, като на дилетанти... ... (ако обичаш, разбира се)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Другите учения могат само да допълнят знанията по медицина, но не могат да ги заместят. Така погледнато поради липса на качествена медицинска основа са напълно безполезни за вас в тази посока и даже вредни. Създават ви илюзия а знание. Виж дипломиран лекар би могъл да се обогати от тази информация и да добави нещо към това което знае, защото има познания да прецени какво от написаното може да е вярно и какво не. Аз също много често изпадам в такова положение. Завършил съм икономика, издържал съм пред КФН изпит за брокер и малко по-късно и за консултант, първата ми сделка на с облигации е през 1998 а с акции през 2000 г., но се появява някой който опъва кабели във виваком и ми развива детайлни теории за икономика и ми говори колко съм прост. Лично аз ползвам и познанията си по история, психология и какво ли не още при борсовата търговия, но те сами по себе си без тази основа могат само да дадат илюзия за знание. Та затова се радвам на описанията на истински лекар, които осъзнавам, че не мога да разбера в цялост. Липсват ми 6 години учене в университет и вероятно над 20 години опит. Как да стане?
                ...тя горката не допуска че дори 80% от лекарите не знаят тънките неща в тяхната си област даже. Карат по инерция каквото им е останало в главите отпреди 20-30 години.
                Last edited by bulgarian lev; 22.11.2020, 23:01.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                  Това, че има болести, това прави ли ги жестоки?
                  Аз съм на обратното становище. Болестта не ни е враг, тъкмо напротив. За да дойде, тя ни прави услуга, защото в противен случай бихме умирали мигновенно. Болестта е в резултат на токсемия, и в този момент тялото започва очистителни действия, но вас ви учат, веднага да се изписват лекарства, които въздействат на симптомите, и това перманентно тровене с химии, в дългосрочен план ти прави дроба и бъбреците негодни да се справят с леки настинки вече.
                  Книгата "Токсемия", на Джон Тилдън е много добра, ако и да е някой си Тилдтън, според Без......
                  Медицината действа като една самостоятелна независима единица, а трябва да се съюзи с всички други учения. Иначе би разбрал за какво говоря и че след съзнанието, има подсъзнание, свръхсъзнание и т.н, така че ето защо сме се запазили.
                  Когато човек нещо не му е ясно търси обяснение. Разбирам те, но не бих могъл да ти обясня всичко, зашото трябва да имаш други познания.
                  До токсемията ли сведе всички болести?. Елементарничко, как не съм се сетил. Знаеш ли изобщо определението за токсемия, токсикоинфекция, токсико-инфекциозен шок....ей такива неща.
                  Добре си бъбрим и е весело, но дотам. В спофове и полемики не влизам, щом можеш и самоука медичка да станеш радвам се. Но се казва знаха, правач...демек чушкопек. Радвам се че имаш куража да пишеш.
                  Да, тя медицината изисква разгърнато, всеобхватно мислене, прилики, симулиращи и подобни една на друга болести и проявления, Дедуктивно мислене, философия, Етика, а защо не и История, право...(деонтология). Това е така, но основното е че трябва да четеш, много да четеш, в количката, носилката, операционната, пред скенера, пред листа с изследванията няма да научиш нищо, а ще приложиш това което си прочел и научил. А всеки вижда толкова колкото знае.
                  Last edited by bulgarian lev; 22.11.2020, 23:03.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                    Граматиката ми винаги е била слаба......Винаги...Не може във всичко да си на ниво.
                    Не. Не може .

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                      Това е най-голямата лъжа, но за съжаление и нашите властници явно вярват в тази лъжа... и затова отпуснаха всичко лятото и после пуснаха учениците да учат... "за да изградят младите имунитет". Това няма да се случи, защото при КОВИД не се изгражда траен имунитет... дори 10% от младите не са се заразили до момента и не са изградили имунитет. Изграждането на този имунитет ще продължи с години, при сегашната скорост и смъртност, а част от младите хора ще бъдат с увредено здраве завинаги.
                      Мнението ти е насочено към Майк, но виждам и няколко грешни извода по принцип, които трябва да се коригират.
                      И аз мисля, че за старите е като ези-тура изграждането на имунитет, така че по-добре да са изолирани и да си чакат ваксината.
                      А за младите, мисля повече от половината имат антитела.
                      Отделно случаите на повторно зарязяване са прекалено минимални, толкова за имунитета, незнам защо трябва да се обяснява на всеки тук поотделно.

                      То ако беше толкова лесно в Китай първи щяха да използват този модел, защото имат най-много население и няма да имат никакъв проблем да хвърлят малък процент в жертва и после "да си живеят както преди", но те се отказаха, защо мислиш се отказаха?!... защото са глупаци ли?!
                      Не, те избраха, другия по-сигурен и БЪРЗ модел - драконови мерки за месец, да може икономиката да работи ПОСЛЕ

                      Ние не можем като цивилизация, да го оставим това нещо да върлува, защото ще се превърне в "новата чума". Не няма да е със смъртноста на чумата онази някога, но е с достатъчно висока смъртност за да ни сгъне здравната система през зимния сезон.

                      В момента повечето държави разчитат на някаква химерна ваксина, за която нищо не се знае, дали ще действа дали няма да действа, никой не знае, защото не са пуснали никаква информация за нейното действие.... те казват 90% изграждали антитела... и какво от това, КОВИД не винаги се повлиява от антителата иначе плазмата щеше да спасява всички, а не около 50%.... т.е. новата ваксина ще е можеби (в най-добрия случай) 50% ефективна, но почти нищо не се знае за страничните ефекти.
                      Да, тази на грипа след 15 години изпитания даже и 50% не може да стигне, прав си.
                      Имам идея, що не заразят всеки младеж със плазма превантивно, нещо като природна ваксина ?



                      Забелязвам и нещо друго, ти имаш особен тип мислене, вярваш в имунитета, но не вярваш в действието на ваксината и на маските.
                      Защото от ваксината продукт на неолибералната пасмина нищо добро не те чака, затова.

                      Според мен маските със сигурност са по-ефективни от коя да е ваксина, защото директно спират разпространението на вируса (ако всички ги носят правилно). Но хората си чакат ижекцията и това е... струва им се някак по лесно... боц и край... но ако беше така Китайците отдавна да се бяха "боцнали" с тяхната си ваксина и да бяха забравили.
                      Китайците все още имат сериозни мерки на превенция, проследяване и контрол
                      Наскоро имунизираха един град със 1 мил от тяхната ваксина
                      Last edited by hazard; 22.11.2020, 22:30.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                        ОбразОвание.
                        Граматиката ми винаги е била слаба......Винаги...Не може във всичко да си на ниво.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Другите учения могат само да допълнят знанията по медицина, но не могат да ги заместят. Така погледнато поради липса на качествена медицинска основа са напълно безполезни за вас в тази посока и даже вредни. Създават ви илюзия а знание. Виж дипломиран лекар би могъл да се обогати от тази информация и да добави нещо към това което знае, защото има познания да прецени какво от написаното може да е вярно и какво не. Аз също много често изпадам в такова положение. Завършил съм икономика, издържал съм пред КФН изпит за брокер и малко по-късно и за консултант, първата ми сделка на с облигации е през 1998 а с акции през 2000 г., но се появява някой който опъва кабели във виваком и ми развива детайлни теории за икономика и ми говори колко съм прост. Лично аз ползвам и познанията си по история, психология и какво ли не още при борсовата търговия, но те сами по себе си без тази основа могат само да дадат илюзия за знание. Та затова се радвам на описанията на истински лекар, които осъзнавам, че не мога да разбера в цялост. Липсват ми 6 години учене в университет и вероятно над 20 години опит. Как да стане?
                          +100.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                            Медицина се учи, ако имаш желание и без да ходиш в университет, и защо така погрешно разбирате дискусията ни за оспорване. В този смисъл точно това казах и на Лев, че медицината е съюзяване с другите учения, които не се изучават в Медицинския университет, затова и в дългосрочен план няма да има адекватни лечения.
                            Опа.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                              Мия11 спориш с човек за който ТаПиЯтА е повече от знанието...........Ще дам пример със себе си..........Последните две години от средното си образувание обръщах повече внимание на печеленето на пари отколкото на класната стая.Годините бяха вълнуващи и изпълнени с възможности-91-92 година........Парите буквално се търкаляха по земята и за мен 17-18 годишно момче изкарването на месечната заплата на двамата ми родители за ден си беше събитие..Та с две думи завърших средното си образование с диплома 3.85.В същото време бях човека прочел няколко хиляди книги от всякакви области на познанието.........В пъти повече най-вероятно от всички взети заедно в класа ми...........та тапията е за тези които са част от СИСТЕМАТА..........Те ценят тапията а не знанието и неговото приложение в реалния живот...........
                              ОбразОвание.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                                Това е най-голямата лъжа, но за съжаление и нашите властници явно вярват в тази лъжа... и затова отпуснаха всичко лятото и после пуснаха учениците да учат... "за да изградят младите имунитет". Това няма да се случи, защото при КОВИД не се изгражда траен имунитет... дори 10% от младите не са се заразили до момента и не са изградили имунитет. Изграждането на този имунитет ще продължи с години, при сегашната скорост и смъртност, а част от младите хора ще бъдат с увредено здраве завинаги.

                                То ако беше толкова лесно в Китай първи щяха да използват този модел, защото имат най-много население и няма да имат никакъв проблем да хвърлят малък процент в жертва и после "да си живеят както преди", но те се отказаха, защо мислиш се отказаха?!... защото са глупаци ли?!

                                Ние не можем като цивилизация, да го оставим това нещо да върлува, защото ще се превърне в "новата чума". Не няма да е със смъртноста на чумата онази някога, но е с достатъчно висока смъртност за да ни сгъне здравната система през зимния сезон.

                                В момента повечето държави разчитат на някаква химерна ваксина, за която нищо не се знае, дали ще действа дали няма да действа, никой не знае, защото не са пуснали никаква информация за нейното действие.... те казват 90% изграждали антитела... и какво от това, КОВИД не винаги се повлиява от антителата иначе плазмата щеше да спасява всички, а не около 50%.... т.е. новата ваксина ще е можеби (в най-добрия случай) 50% ефективна, но почти нищо не се знае за страничните ефекти.


                                Забелязвам и нещо друго, ти имаш особен тип мислене, вярваш в имунитета, но не вярваш в действието на ваксината и на маските.

                                Според мен маските със сигурност са по-ефективни от коя да е ваксина, защото директно спират разпространението на вируса (ако всички ги носят правилно). Но хората си чакат ижекцията и това е... струва им се някак по лесно... боц и край... но ако беше така Китайците отдавна да се бяха "боцнали" с тяхната си ваксина и да бяха забравили.
                                1. В Китай ти разиграха тятър! Много си наивен ако не го разбираш!

                                2. Аз смятам, че маските са полезни, НО единствено ако се носят от някой доброволно, а не през задължение да го прави! Ако има задължение съм против маските! Здравето и живота на човек са второто най-важно нещо на този свят и са преди всичко останало! Единственото, което стои над това е свободата и правото на личен избор! Здравето и живота са най-важни, но винаги ще са номер 2 по важност!

                                3.Хората нищо не чакат, защото не им пука! Ти може и да чакаш някаква инжекция, но не и масата българи! Ако искаш и 10 ваксини си бий!
                                Аз никаква ваксина за нищо не слагам, съответно и не чакам нищо!

                                Коментар

                                Working...
                                X